Dňa 11.5.2024 (sobota) nebude možné na pobočke Alza Nitra vyzvihovať objemný tovar z dôvodu konajúcej sa akcie s hasičmi na parkovisku.
AD květen univerzal Alzaboxy

Hry zo série Dirt

Zobraziť katalóg
Cena
-
Hodnotenia od zákazníkov
Najnovšie objednávky
Filtrovať

Snívali ste niekedy o tom, že sa budete preháňať v rally pretekárskom aute a porážať svojich súperov? Možno sa vám to nepodarí v reálnom živote, ale môžete si to aspoň vyskúšať v parádnej pretekárskej hre Dirt. Pozrite sa, čo za celou sériou stojí, čo vlastne očakávať a kto sa na jej vývoji podieľal.

Pokračovať

Dirt je poriadny pretekársky nárez

Dirt alebo Dirt Rally patrí medzi pretekárske hry. Konkrétne ide o typ rally pretekov. Hra bola vyvinutá štúdiom Codemasters, ale publikovaná pod spoločnosťou EA Sports. Prvýkrát uzrela svetlo sveta v roku 1998 a odvtedy prešla už poriadny kus cesty. Svoje pôvodné meno získala po legendárnom rally pretekárovi Colinovi McRae.

i

V roku 2022 bola celá séria premenovaná na EA Sports Rally.

Dirt 5

Dirt Rally 5

Dirt 5

Dirt Rally bola od začiatku kvalitná

Celá herná séria Dirt Rally bola od svojho úvodu cielená na čo najlepší a najrealistickejší pretekársky zážitok, hoci priamo o simulátore hovoriť nemožno. Aj preto na nej pracovala legenda rally pretekania Colin McRae, ktorý pomáhal svojimi znalosťami a skúsenosťami z tohto veľmi špecifického sveta, aby hre skutočne nič nechýbalo.

O čo vlastne v Dirt Rally ide

Ako sa už písalo v úvode, Dirt Rally je pretekárska hra, takže cieľ je jasný. Dôjsť čo najrýchlejšie do cieľa. No na rozdiel od ostatných hier tohto žánru si musíte dávať pozor aj na to, aby ste sa tam dostali v „jednom kuse“. Pre Dirt bol vždy dôležitým prvkom aj servis vozidla a možnosti úpravy auta podľa podmienok na trati.

Dirt si zahráte na všetkých platformách

Už prvé diely Dirt Rally boli zamerané na všetky v tej dobe dostupné platformy. Zostalo to tak aj naďalej, takže si chuť hliny a vôňu benzínu môžete užívať ako na PC, tak aj na Xbox Series X/S či na PS5.

i

Posledný diel ešte vyšiel aj na starej generácii konzol Xbox One a Playstation 4.

Samotné označenie Dirt sa objavilo až neskôr

Herná séria neniesla svoje dnes už typické meno od začiatku. Názov Dirt sa objavil až v roku 2007, teda 9 rokov po spustení prvého dielu. Dovtedy niesli tituly iba meno „Colin McRae Rally“ a prípadne číslo či rok.

Colin McRae Rally (1998)

Základný kameň rodiny Dirt Rally položil titul s názvom Colin McRae Rally. Veľmi prepracovaný a realistický diel s dobrými jazdnými vlastnosťami zožal od kritikov vysoké hodnotenia.

Colin McRae Rally 3

O pár dielov neskôr prišiel vôbec prvý Dirt aj na konzole Xbox. Základ zostal stále rovnaký, ale bola vylepšená grafika, jazdné vlastnosti ešte viac doladené a opäť išlo o veľmi kvalitnú pretekársku hru.

i

Colin McRae Rally 04 bol vôbec prvým dielom, v ktorom sa nedalo pretekať s oficiálnymi vozidlami z Majstrovstiev sveta v Rally. Namiesto toho Dirt prišiel s fiktívnymi modelmi automobilov alebo vozidlami z iných šampionátov. Našťastie sa od toho už v ďalších tituloch upustilo.

Colin McRae Rally 2005 bol pre sériu Dirt Rally prelomový

V tomto ročníku prišlo vývojárske štúdio s celým radom zmien. Hráči sa mohli preháňať až po 70 rôznych tratiach naprieč 9 kontinentmi. Dirt Rally ponúkalo nové módy, ako napr. kariéra, v ktorom sa hráč prehrýzal úplne od nuly až na samotný šampionát. Tiež bol vylepšený grafický háv a celý systém poškodenia áut.

Colin McRae: Dirt

Rok 2007 priniesol vôbec prvýkrát oficiálne názov Dirt. Hra vyšla na platforme Xbox360, PC a PS3 a bola kvalitným pokračovaním rozbehnutého kolosu bez veľkých zmien. Napriek tomu zožala pomerne dobré hodnotenie.

Dirt 5 je doposiaľ posledným dielom hernej série

V roku 2020 obohatil rodinu Dirt Rally zatiaľ posledný diel. My sme ho pre vás celý zrecenzovali. Pozrite sa, čo môžete od tejto epickej pretekárskej divočiny očakávať. A nuda to rozhodne nie je!

História Dirt Rally

Hra Dirt pod inými názvami vychádza už od roku 1998 a jej súčasťou je teda celý rad titulov, ktoré sme zhrnuli nižšie:

Názov titulu Rok vydania Platforma
Colin McRae Rally 1998 PC, PS1
Colin McRae Rally 2.0 2000 PC, PS1, Game Boy Color
Colin McRae Rally 3 2002 PC, PS2, Xbox
Colin McRae Rally 04 2003 PC, PS2, Xbox
Colin McRae Rally 2005 2004 PC, PS2, PSP, Xbox
Colin McRae: Dirt 2007 PC, PS3, Xbox 360
Colin McRae: Dirt 2 2009 PC, PS3, Xbox 360, PSP, Wii, Nintendo DS
Dirt 3 2011 PC, PS3, Xbox 360
Dirt: Showdown 2012 PC, PS3, Xbox 360
Colin McRae Rally (2013) 2013 iOS
Dirt Rally 2015 PC, PS4, Xbox One
Dirt 4 2017 PC, PS4, Xbox One
Dirt Rally 2.0 2019 PC, PS4, Xbox One
Dirt 5 2020 PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S
Skryť popis
Pomohla vám táto informácia?
Tento formulár slúži len na hodnotenie informácií v popise vyššie.
Ak máte otázku k produktom, službám, doprave, či inú požiadavku, využite zákaznícku podporu.
Čo by sme v ňom mali zlepšiť? Chýba vám tu niečo? Je niečo uvedené zle? Podeľte sa.
3 položky
4,7
DiRT Rally – PC DIGITAL
Hra na PC – elektronická licencia, kľúč pre Steam, žáner: športový, simulátor a pretekársky, – elektronická licencia, kľúč pre Steam, žáner: simulátor, športové a pretekárske
5,99 €
Ihneď na stiahnutie
Objednávací kód: MVE004890
4,2
DIRT 3 (PC) DIGITAL
Hra na PC – elektronická licencia, kľúč pre Steam, žáner: pretekársky,
71 €
Ihneď na stiahnutie
Objednávací kód: MVE001972
5,0
DiRT Showdown (PC) DIGITAL
Hra na PC – elektronická licencia, kľúč pre Steam, žáner: pretekársky,
4 €
Ihneď na stiahnutie
Objednávací kód: MVE001975

Hry zo série Dirt

V kategórii Hry zo série Dirt máme práve teraz na Alza.sk celkom 3 produktov.
Pozrite sa na produkty zoradené podľa ceny od najlacnejšieho v kategórii lacné hry zo série Dirt
P-DC1-WEB03
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií