Alzaboxy Q1 Stellar Blade

Hry zo série The Elder Scrolls

Zobraziť katalóg
Cena
-
Hodnotenia od zákazníkov
Najnovšie objednávky
Filtrovať

The Elder Scrolls je fantasy séria, ktorá sa môže pochváliť tými najautentickejšími RPG svetmi vôbec. Tie majú svoje vlastné jazyky, písmo aj históriu. V hre môžete čítať knihy a počúvať originálnu hudbu zo sveta The Elder Scrolls. Prečítajte si viac o našej ponuke herných titulov a zberateľských predmetov z tejto série.

Pokračovať

O čom je herná séria The Elder Scrolls?

The Elder Scrolls je séria akčných RPG videohier vyvinutá spoločnosťou Bethesda Game Studios a vydaná spoločnosťou Bethesda Softworks. Je známa svojou hrateľnosťou v otvorenom svete, v ktorom môžu hráči voľne preskúmavať a interagovať s herným prostredím vlastným tempom. Séria sa odohráva vo fiktívnom univerze Tamriel a sleduje príbeh postavy Dracoborna, ktorý má za úlohu zastaviť proroctvo ohrozujúce jeho svet.

Jednotlivé herné tituly série The Elder Scrolls

Svet The Elder Scrolls ponúka dohromady päť hlavných príbehových herných titulov, v rámci ktorých ho mohli hráči preskúmavať dlhé roky viac a viac do hĺbky. Najpopulárnejším dielom bol ten posledný vydaný – The Elder Scrolls V: Skyrim. Čo všetko ale bolo pred ním?

RPG hra na hrdinov The Elder Scrolls

V poslednom titule série The Elder Scrolls (Skyrim) sa vracia bájny zabijak drakov a bojuje sa medzi cisárskym a vzbúreneckým vojskom.

The Elder Scrolls: Arena – uvedenie do krásy sveta Tamriel

Prvá hra zo série, The Elder Scrolls: Arena, bola vydaná v roku 1994. Odohráva sa na kontinente Tamriel a obsahuje nelineárny otvorený svet, v ktorom môžu hráči objavovať a plniť úlohy podľa vlastných preferencií. Hra získala v čase vydania veľmi pozitívne recenzie a položila základy série.

Hra The Elder Scrolls II: Daggerfall – úspešné pokračovanie vo väčšom

Druhý diel hry, The Elder Scrolls II: Daggerfall, vydaný v roku 1996, sa odohráva v provinciách Hammerfell a High Rock. Hra ponúka rozsiahly otvorený svet, ktorý je ešte väčší ako ten v hre Arena a obsahuje viac ako 15 000 miest, mestečiek, dedín a dungeonov na preskúmanie. Tento diel priniesol možnosť hrať za rôzne rasy a postavy, rovnako ako možnosť pridať sa k rôznym frakciám.

The Elder Scrolls III: Morrowind – na scénu prichádza mágia a čarodejníctvo

Tretí diel hry The Elder Scrolls III: Morrowind (2002) sa odohráva na ostrove Vvardenfell v provincii Morrowind. Hra ponúka detailnejší a realistickejší otvorený svet ako jej predchodcovia s rozmanitým terénom a striedaním dňa a noci. Rovnako sa tu prvýkrát objavila herná línia, ktorá umožňuje používať mágiu a vytvárať vlastné kúzla.

The Elder Scrolls IV: Oblivion – legenda svojej doby

Hra The Elder Scrolls IV: Oblivion, vydaná v roku 2006, sa odohráva v provincii Cyrodiil a ponúka herný svet, ktorý je zase ešte väčší a detailnejší ako ten v hre Morrowind. Tento diel priniesol možnosť rýchleho cestovania medzi jednotlivými lokalitami a obsahuje novo prepracovaný súbojový systém. Štvrtý diel sa dočkal všeobecného uznania a bol považovaný za jeden z najlepších herných počinov vôbec v období rozkvetu herného priemyslu.

The Elder Scrolls V: Skyrim – fantastická oddychovka na zabíjanie drakov

A napokon, zatiaľ vôbec najprepracovanejší diel The Elder Scrolls V: Skyrim (2011), sa odohráva v provincii Skyrim a ponúka rozsiahly svet plný hôr, lesov a dungeonov na preskúmanie, čo môže vzhľadom na ohromné množstvo herného obsahu zabrať naozaj veľa času. V piatom pokračovaní si užijete obojručné ovládanie zbraní a mágie či dynamický systém boja s nebezpečnými drakmi. Rovnako ako predchodca, aj hra Skyrim si získala široké uznanie.

i

Posledný diel The Elder Scrolls V: Skyrim bol tak populárny a v čase jeho vydania pritiahol do prostredia tejto hernej série toľko nových hráčov, že sa dodnes často The Elder Scrolls označuje len ako „Skyrim”. Uvidíme, či sa to zmení s ďalším dielom, ktorý si však dáva na čas.

A ako je na tom pokračovanie v podobe The Elder Scrolls VI?

Pokračovanie v podobe The Elder Scrolls 6 už je potvrdené približne od polovice roka 2018, ale zatiaľ o ňom nevieme viac. V súčasnosti je k dispozícii pomerne krátky teaser, na základe ktorého niektorí fanúšikovia odhadujú, že sa príbeh nového dielu bude odohrávať v tamrielskej provincii Hammerfell.

The Elder Scrolls Online – Bethesda naskakuje na vlnu MMORPG

The Elder Scrolls Online je MMORPG zo sveta Tamriel, v ktorom môžete preskúmať doteraz najväčší počet miest zo série v rámci jednej hry. V každom prípade ide o online hru, v ktorej vidíte svoju postavu a okolie štýlom, aký je typický napríklad pre 3D plošinovky. Určite si teda jednotlivé lokality Tamrielu neprezriete tak do detailu ako v offline príbehovkách zo série TES.

i

Okrem hlavnej série The Elder Scrolls a online adaptácie vznikli aj doplňujúce tituly, ako napríklad An Elder Scrolls Legend: Battlespire alebo The Elder Scrolls: Legends a Blades.

Fanúšikovský merch The Elder Scrolls

V našej ponuke nájdete okrem herných titulov aj fanúšikovský merch s tematikou The Elder Scrolls. Zaobstarajte si do zbierky alebo ako darček niekomu druhému napríklad figúrku Dracoborna, puzzle krajiny Tamriel alebo štýlové herné kreslo z edície The Elder Scrolls.

Skryť popis
Pomohla vám táto informácia?
Tento formulár slúži len na hodnotenie informácií v popise vyššie.
Ak máte otázku k produktom, službám, doprave, či inú požiadavku, využite zákaznícku podporu.
Čo by sme v ňom mali zlepšiť? Chýba vám tu niečo? Je niečo uvedené zle? Podeľte sa.
5 položiek
3,0
The Elder Scrolls Skyrim – Legendary Edition – PC DIGITAL
Hra na PC – elektronická licencia, kľúč pre Steam, žáner: akčný a RPG,
19,99 €
Ihneď na stiahnutie
Objednávací kód: MVE005626
The Elder Scrolls Online Blackwood – Xbox Digital
Hra na konzolu – Xbox One S/Xbox One X, Xbox Series X, Xbox Series S, elektronická licencia, kľúč pre Xbox Live, žáner: akčný a RPG, pre online hranie vyžaduje predplatné Xbox Live Gold,
68,90 €
Ihneď na stiahnutie
Objednávací kód: MXESD1793
The Elder Scrolls Online Blackwood Upgrade – Xbox Digital
Herný doplnok /DLC–Xbox One S/Xbox One X, Xbox Series X, Xbox Series S, elektronická licencia, kľúč pre Xbox Live, žáner: akčný a RPG, na uplatnenie je vyžadovaná základná hra, na online hranie vyžaduje predplatné Xbox Live
39,90 €
Ihneď na stiahnutie
Objednávací kód: MXESD1792
The Elder Scrolls Online Blackwood Collectors Edition – Xbox Digital
Hra na konzolu – Xbox One S/Xbox One X, Xbox Series X, Xbox Series S, elektronická licencia, kľúč pre Xbox Live, žáner: akčný a RPG, pre online hranie vyžaduje predplatné Xbox Live Gold,
90,90 €
Ihneď na stiahnutie
Objednávací kód: MXESD1791
The Elder Scrolls Online Blackwood Collectors Edition Upgrade – Xbox Digital
Herný doplnok /DLC–Xbox One S/Xbox One X, Xbox Series X, Xbox Series S, elektronická licencia, kľúč pre Xbox Live, žáner: akčný a RPG, na uplatnenie je vyžadovaná základná hra, na online hranie vyžaduje predplatné Xbox Live
54,90 €
Ihneď na stiahnutie
Objednávací kód: MXESD1790

Hry zo série The Elder Scrolls

V kategórii Hry zo série The Elder Scrolls máme práve teraz na Alza.sk celkom 5 produktov.
Pozrite sa na produkty zoradené podľa ceny od najlacnejšieho v kategórii lacné hry zo série The Elder Scrolls Produkty zoradené od najdrahšieho po najlacnejší hľadajte v kategórii najdrahšie hry zo série The Elder Scrolls Tovar zoradený podľa predajnosti od najviac po najmenej predávaný nájdete v kategórii najpredávanejšie, najlepšie hry zo série The Elder Scrolls Produkty zoradené podľa hodnotenia používateľov od najlepšieho nájdete v kategórii hry zo série The Elder Scrolls recenzie
P-DC1-WEB14
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií