Nákupy pod palcom s aplikáciou Alza

Lupienkové píly

Zobraziť katalóg
Cena
-
Dostupnosť
Stav tovaru
Hodnotenia od zákazníkov
Značka
Najnovšie objednávky

Lupienková píla je vhodná najmä na dôkladné a presné rezanie. V zásade sa delí na dva základné druhy. Jeden milujú skôr vyznávači tradičného remesla a druhý je jej modernejšou verziou. Lupienková pílka vám umožní vyrezávať jedinečné veci. Potrebujete ale vedieť, podľa čoho vyberať. Čítajte ďalej a dozviete sa viac.

Pokračovať

Čo je to lupienková píla?

Lupienková píla (nazývaná aj dekupírovacia píla) je špeciálny nástroj, ktorý sa používa hlavne pri vytváraní jemných rezov. Často ju používajú modelári, a to hlavne pre jej neprekonateľnú presnosť a jednoduchú manipuláciu. Žiadny materiál nie je pre túto pílku cudzí. Existuje totiž lupienková píla na kov, plexisklo, ale rovnako aj lupienková píla na drevo. Niektoré si poradia aj so sadrou či plastom.

Ručná lupienková píla – stará dobrá klasika

Ručná lupienková píla je nástroj, na ktorý mnohí z nás nedajú dopustiť. Môžete s ním napríklad krásne vyrezať kŕmidlo pre vtáky. Doba ale pokročila a ručné lupienkové pílky už zaostávajú za novšími, elektrickými. V prípade ručnej verzie je materiál potrebné poriadne upevniť a pílu musíte kompletne ovládať sami.

Elektrická lupienková pílka uľahčí prácu

Elektrická lupienková pílka (priamočiara) sa dnes považuje za štandard. Umožňuje vám plne sa sústrediť na rezanie a stačí pri nej iba jemne hýbať s materiálom. Elektrická lupienková píla sa môže pochváliť aj tým, že je u nej možné kontrolovať počet kmitov, čo vám umožní prispôsobiť rez materiálu, s ktorým pracujete.

i

Listy do lupienkovej píly je potrebné raz za čas vymeniť. Pre ich výmenu nemusíte chodiť ďaleko, stačí sa pozrieť do kategórie príslušenstvo, kde nájdete to, čo potrebujete.

Lupienková píla a jej dôležité parametre

Pokiaľ sa vám do hľadáčika dostala lupienková píla, je veľmi dôležité sledovať niekoľko dôležitých parametrov. V zásade existujú tri hlavné vlastnosti, ktoré je dobré pri výbere kontrolovať. Poďme sa na ne spoločne pozrieť.

  • Hmotnosť píly je kľúčová. Pokiaľ viete, že budete pílu často prenášať, je vhodné vybrať ľahší kúsok. Profesionálna lupienková pílka, ktorá môže mať až 20 kg, sa naopak vyznačuje výbornou stabilitou.
  • Rýchlosť rezania sa udáva v počte zdvihov za minútu. Často býva hodnota medzi 450 až 1 600 zdvihmi. Na výber sú na trhu aj varianty, ktoré umožňujú reguláciu rýchlosti.
  • Veľkosť pracovného stola nie je priamo spojená s lupienkovou pílou. Čím väčší stôl však budete mať, tým máte viac priestoru na manévrovanie s výrobkom.

Premýšľate, kde sa dá zohnať lacná lupienková píla? Bazár je pre vás riešením. Ak vás zaujímajú názory zákazníkov, prečítajte si, aké sú na lupienkové píly recenzie.

Skryť popis
Pomohla vám táto informácia?
Tento formulár slúži len na hodnotenie informácií v popise vyššie.
Ak máte otázku k produktom, službám, doprave, či inú požiadavku, využite zákaznícku podporu.
Čo by sme v ňom mali zlepšiť? Chýba vám tu niečo? Je niečo uvedené zle? Podeľte sa.
1 položka
4,6
Scheppach SD 1600 V
Lupienková píla príkon 120 W, 230V/50Hz, počet kmitov 500-1700 min., výška zdvihu 15mm, rozsah natočenia stola 0 - 45°, hmotnosť 12,7kg
109,90 €
Na sklade > 5 ks
Objednávací kód: GAR355m

Lupienkové píly

BoschNáradie Bosch Professional uspokojí nielen remeselníkov Značka Bosch Professional zahŕňa náradie a príslušenstvo pre profesionálov a remeselníkov. Po všetkých stránkach je pripravené na zvýšenú záťaž a každodenné používanie. Že vás remeslo neživí, a napriek tomu držíte brúsku, vŕtačku či aku skrutkovač v ruke niekoľkokrát...

Lupienkové píly

V kategórii Lupienkové píly máme práve teraz na Alza.sk celkom 1 produktov.

Lupienkové píly – osvedčené značky

Pozrite sa na produkty zoradené podľa ceny od najlacnejšieho v kategórii lacné lupienkové píly Produkty zoradené od najdrahšieho po najlacnejší hľadajte v kategórii najdrahšie lupienkové píly Tovar zoradený podľa predajnosti od najviac po najmenej predávaný nájdete v kategórii najpredávanejšie, najlepšie lupienkové píly Produkty zoradené podľa hodnotenia používateľov od najlepšieho nájdete v kategórii lupienkové píly recenzie
P-DC1-WEB17
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií