Kaleidoskopy

Zobraziť katalóg
Cena
-
Dostupnosť
Stav tovaru
Hodnotenia od zákazníkov
Materiál
Lepenka
(2)
Plast
(2)
Vhodné od
3 rokov
7 rokov
-
Motív
Vesmír
(2)
Jednorožce
(1)
Najnovšie objednávky
Filtrovať

Kaleidoskopy alebo krasohľady sú známe optické hračky, ktoré vytvárajú úchvatné vzory plné farieb a tvarov. Nechajte sa uniesť kúzlom kaleidoskopov a objavte, ako môžu obohatiť váš život. V našom článku nájdete všetko, čo by ste mali pred kúpou vedieť. Nechajte si od nás poradiť.

Pokračovať

Čo je kaleidoskop?

Možno sa pýtate, čo je to kaleidoskop. Kaleidoskop, inokedy nazývaný krasohľad, je obľúbená hračka nielen pre deti, ktorá je tu s nami už viac ako dve storočia. Vynašiel ho na začiatku 19. storočia škótsky fyzik Sir David Brewster a chcel ho pôvodne využiť vo vedeckých kruhoch, čoskoro ale objavil jeho potenciál ako zdroja nekonečnej zábavy a umeleckej inšpirácie. Odvtedy sa kaleidoskop stal obľúbenou hračkou, pričom jeho základný dizajn zostáva nezmenený.

Aké výhody má kaleidoskop?

Kaleidoskop nemusí byť len obyčajnou hračkou pre deti a právom sa teší veľkej obľube všetkých vekových skupín. Skrýva v sebe totiž oveľa viac než len estetickú hodnotu – môže slúžiť ako spojovací prvok medzi zábavou a učením, ponúknuť praktické benefity, ktoré by vám možno v prvej chvíli nenapadli, ale určite vás príjemne prekvapia, a obohatiť váš život nielen po mentálnej stránke. Čo presne vám teda môžu kaleidoskopy ponúknuť?

  • Jednou z hlavných výhod kaleidoskopov je ich schopnosť stimulovať kreativitu a fantáziu. Kaleidoskop už po dlhé roky inšpiruje umelcov, dizajnérov a tvorcov. Neustále sa meniace obrazce podnecujú myslenie mimo zabehnutých vzorcov a vzbudzujú v deťoch túžbu po vlastnej tvorbe.
  • Kaleidoskop vám v dnešnej uponáhľanej dobe ponúkne jedinečnú formu relaxácie. Koncentrácia na meniace sa vzory a farby pomáha odviesť myseľ od každodenných starostí a môže vám aj otvoriť dvere k meditačným cvičeniam. Je to tak skvelá cesta k zníženiu úrovne stresu vo vašom živote.
  • Používanie kaleidoskopu môže tiež zlepšiť vizuálne vnímanie. Pozorovanie komplexných vzorov a rozlišovanie medzi farbami a tvarmi zlepšuje všímanie si detailov. Kaleidoskop tak môže u vašich detí už od malička rozvíjať vizuálne schopnosti a postupne trénovať oči na budúce čítanie.

Ak máte doma vášnivého bádateľa, iba kaleidoskop mu možno stačiť nebude. Skúste sa pozrieť na celú našu kategóriu Detské laboratórium.

Ako funguje kaleidoskop?

Ak ste už niekedy premýšľali, ako funguje kaleidoskop, nemusíte sa trápiť. Ide o nesmierne jednoduchú optickú hračku. V malom tubuse sa skrývajú tri zrkadlá a rôzne farebné predmety, ako napríklad koráliky alebo kamienky. Stačí sa len pozrieť dovnútra a pomocou svetla prichádzajúceho z druhej strany vám kaleidoskop ukáže pestrofarebný vzorec. Nebojte sa ale, že by vás takéto divadlo omrzelo. Pri každom pootočení sa predmety vo vnútri poukladajú inak a tým vzniknú úplne nové obrazce. Ako si ale taký kaleidoskop vybrať, z akých variantov si môžete voliť a čo pred nákupom brať do úvahy?

Ako vybrať ten najlepší kaleidoskop krok za krokom

Keď vyberáte kaleidoskop, treba zvážiť niekoľko rôznych vecí. Okrem samozrejmostí, ako je napríklad vekové určenie, by ste sa mali zamerať na materiál, z ktorého je kaleidoskop vyrobený. Na našom webe nájdete produkty z dreva, ktoré sa najviac hodia pre malé deti, z lepenky pre väčšie alebo varianty z plastu, ktoré sú vhodné pre poriadnych školákov. Kaleidoskop je hračkou, ktorej mágiu si môže vychutnať ktokoľvek nehľadiac na vek, ale napríklad aj umeleckou inšpiráciou.

Ak s deťmi radi tvoríte, alebo skrátka chcete len ušetriť, môžete si nájsť jednoduchý návod, ako vyrobiť kaleidoskop doma.

Z čoho by mal byť vyrobený kaleidoskop pre deti?

Teraz sa bližšie zameriame na materiály, z ktorých môže byť kaleidoskop pre deti vyrobený. Drevený kaleidoskop vynikne trvanlivosťou, odolnosťou a ekologickosťou, môže ale byť o niečo drahší. Lepenkové varianty sú naopak cenovo dostupnejšie a ponúkajú väčší výber v dizajnoch, ich životnosť je ale trochu nižšia. Plastové sa vyrábajú v najširšej škále farieb a vyhotovení, v odolnosti sú ale niekde medzi drevenými a lepenkovými. Z plastu bývajú tiež často súpravy „Vyrob si kaleidoskop“, ktoré môžu potešiť nejedného malého majstra. Každý materiál tak predstavuje kompromis medzi cenou, vzhľadom a trvanlivosťou.

i

Kaleidoskop pre deti – na čo pri výbere nezabudnúť?

Ak zháňate kaleidoskop pre deti, určite pamätajte na to, že krasohľady často obsahujú malé súčiastky, ktoré by vaše deti mohli vdýchnuť. Pri každom produkte ale, rovnako ako pri väčšine hračiek, nájdete informáciu o vekovom odporúčaní. Bude sa vám preto hodiť parametrický filter na našom webe, kde si navolíte, pre aké staré dieťa kaleidoskop kupujete.

Kaleidoskop z pohľadu dizajnu

Dizajny, v ktorých môže byť kaleidoskop vyhotovený, sú rovnako rozmanité ako samotné obrazce v ňom – od klasických jednofarebných cez geometrické po moderné abstraktné motívy. Niektoré modely sa zameriavajú na špecifické témy, ako je napr. vesmír alebo podmorský svet, a ponúkajú tak možnosť vybrať kaleidoskop presne podľa záujmov dieťaťa. Ak by ste ale chceli klasický kaleidoskop, retro dizajny alebo starožitné produkty nájdete na trhu tiež.

Drevený krasohľad
Teleidoskop pre deti

Kaleidoskop pre deti
Kaleidoskop

Kaleidoskop – krasohľad
Krasohľad pre deti

V čom sa líši kaleidoskop od teleidoskopu?

Väčšina z vás určite pojem kaleidoskop pozná, možno ste ale nepočuli o trochu inom druhu krasohľadu, teleidoskope. Teleidoskop sa líši v tom, že namiesto farebných teliesok obsahuje sklenenú guľôčku, alebo šošovku. Cez ňu sa pozeráte na svet okolo seba, ktorý sa následne zrkadlí vo vnútri teleidoskopu. Nemusíte ním vlastne vôbec otáčať – stačí ho namieriť na iné miesto a obraz sa úplne premení. Ponúka sa vám tak ešte väčšia rozmanitosť farieb a obrazcov.

Kaleidoskop môžete vyberať aj podľa hodnotenia ostatných zákazníkov. Pozrite sa na naše najlepšie kaleidoskopy.

Skryť popis
Pomohla vám táto informácia?
Tento formulár slúži len na hodnotenie informácií v popise vyššie.
Ak máte otázku k produktom, službám, doprave, či inú požiadavku, využite zákaznícku podporu.
Čo by sme v ňom mali zlepšiť? Chýba vám tu niečo? Je niečo uvedené zle? Podeľte sa.
3 položky
4,0
LONDJI Kaleidoskop veľký – Dúhový jednorožec
Kaleidoskop – materiál lepenka, vhodný od 3 rokov, motív jednorožce, dĺžka 20 cm
Zľavnené -8 %
10,90 € 11,90 €
Na sklade 2 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: HRAnk004945
5,0
Vesmírny krasohľad
Kaleidoskop – súčiastky na zostavenie a pinzeta súčasťou, vhodný od 7 rokov, motív vesmír
Super cena
13,90 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: HRAnk004926
5,0
LONDJI Kaleidoskop Planéty
Kaleidoskop – materiál lepenka, vhodný od 4 rokov, motív vesmír, dĺžka 19 cm, priemer 3,5 cm
11,90 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: HRAnk004944

Kaleidoskopy

V kategórii Kaleidoskopy máme práve teraz na Alza.sk celkom 3 produktov.

Kaleidoskopy – osvedčené značky

Pozrite sa na produkty zoradené podľa ceny od najlacnejšieho v kategórii lacné kaleidoskopy Tovar zoradený podľa predajnosti od najviac po najmenej predávaný nájdete v kategórii najpredávanejšie, najlepšie kaleidoskopy Produkty zoradené podľa hodnotenia používateľov od najlepšieho nájdete v kategórii kaleidoskopy recenzie
P-DC1-WEB18
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií