Ospravedlňujeme sa, ale z technických príčin sa momentálne na našich pobočkách môže vyzdvihnutie objednávky časovo predĺžiť. Na oprave usilovne pracujeme. Ďakujeme za pochopenie.

Modely áut

Zobraziť katalóg
Cena
-
Dostupnosť
Stav tovaru
Hodnotenia od zákazníkov
Vhodné od
3 rokov
6 rokov
-
Mierka
1:18
(1)
1:35
(1)
Vhodné na
Hranie
(1)
Vystavenie
(1)
Zberateľstvo
(1)
Najnovšie objednávky
Filtrovať

Modely áut môžu byť krásnou ozdobou vášho domova a zároveň skvelou upokojujúcou činnosťou. Pre mnoho ľudí skladanie modelov znamená relax a oslobodenie sa od každodenných starostí. Pozrite sa, aké modely áut ponúkame, čo všetko budete potrebovať a na čo si dať pri výbere pozor.

Pokračovať

Čo sú to vlastne modely áut

Zjednodušene povedané modely áut sú zmenšenou verziou naozajstného automobilu. Samozrejme tu nehľadajte motor, prevodovku ani nič podobné, ale ak máte svoje vysnívané auto a ešte vám nestojí v garáži, môžete si zaobstarať aspoň jeho zmenšenú verziu, na ktorej sa vyšantíte podľa svojej fantázie.

Model auta

Model auta

Rôzne mierky pre modely áut

Mierka určuje, aké veľké modely áut na skladanie budú. Zháňate modely áut 1 : 43, 1 : 24 alebo iné? Pozrite sa, aké všetky auto modely v rôznych mierkach ponúkame a vyberte si tú ideálnu veľkosť práve pre vás.

i

Mierka udáva, ako veľmi je model auta zmenšený oproti skutočnosti. Ak je napríklad model v mierke 1 : 40, 1 cm pri modeli zodpovedá 40 cm pri reálnom automobile.

Vyberiete si skladacie modely áut alebo už hotové varianty?

Skladacie modely áut vám poskytnú možnosť ponoriť sa do procesu zostavovania, čo je zábava a zároveň relax. Rovnako ale ponúkame už zostavené modely áut, ktoré len čakajú na to, až si ich vystavíte. Či už vás zaujmú hotové, alebo modely áut na skladanie, u nás si určite vyberiete.

Pre realistické modely áut máme všetko potrebné

Modely áut a ich balenie nemusia byť vždy úplné. Môže sa stať, že budete musieť niečo dokúpiť. Model auta môže k úspešnému zostaveniu vyžadovať štetce, lepidlo, farby alebo niečo ďalšie.

Modely áut a samolepky

Niektoré modely áut ponúkajú v balení samolepky, ktoré posunú zážitok zo skladania ešte o úroveň vyššie a zároveň pridajú možnosť vyšperkovať vzhľad auta presne podľa vašich predstáv. Samolepku si navyše pokojne môžete nalepiť niekam inam. Či daný model auta obsahuje samolepky, zistíte v popise produktu.

Hľadáte zberateľské modely áut, alebo na hranie?

Modely áut sa líšia aj podľa svojho určenia. Aký model bude pre vás ideálny?

  • Modely áut na hranie sa hodia najmä deťom, ktoré sa chcú ponoriť do sveta pretekania a zažiť s nimi plno zábavy. Model áut na hranie samozrejme môže byť taktiež vystavený.
  • Zberateľské modely áut sú primárne určené pre zberateľov, ale hodia sa vlastne každému, kto má automobily rád a chce ich autentické zmenšeniny využiť ako dekoráciu.

Modely áut sa odlišujú aj materiálom

Z hľadiska použitého materiálu delíme modely áut do dvoch skupín.

  • Plastikové modely áut sú spravidla ľahšie ako tie kovové. Obvykle ponúkajú väčšiu škálu dizajnov a variantov.
  • Kovové modely áut bývajú ťažšie a odolnejšie. Na poličke môžu pôsobiť profesionálnejšie než plastikové modely.

Modely áut sú inšpirované jednotlivými krajinami

Modely áut sú, ako už bolo spomenuté, zmenšeniny reálnych automobilov. Tie pochádzajú z rôznych kútov sveta. Krajina pôvodu je zaujímavý údaj nielen pre fanúšikov geografie. Podľa krajiny pôvodu môžete napríklad rozdeliť vašu zbierku modelov áut do niekoľkých skupín, alebo modelom auta doplniť zbierku iných modelov z daného štátu.

i

Najbežnejšie krajiny pôvodu pre model auta sú Nemecko, Francúzsko, Taliansko a USA.

Modely áut vyberajte aj podľa náročnosti

Rôzne modely áut sú rôzne náročné na zostavenie. Náročnosť určuje vek, ktorý je na stavebnici vždy prehľadne uvedený. Takto ľahko určíte, či máte na daný model auta dostatok skúseností a rovno skočíte do ťažšieho modelu, alebo začnete zľahka niečím menej náročným. Nemajte ale strach, s návodom všetko hravo zvládnete.

Modely áut na skladanie sú pre deti nielen zábavou, ale aj vhodným nástrojom na budovanie jemnej motoriky, rozvíjanie logického myslenia a koncentrácie pri práci.

Skryť popis
Pomohla vám táto informácia?
Tento formulár slúži len na hodnotenie informácií v popise vyššie.
Ak máte otázku k produktom, službám, doprave, či inú požiadavku, využite zákaznícku podporu.
Čo by sme v ňom mali zlepšiť? Chýba vám tu niečo? Je niečo uvedené zle? Podeľte sa.
2 položky
4,9
Monti System MS 49 – Enduro
Model auta – plastový, mierka 1 : 35, pretekárske auto, reálne vyhotovenie, z moderného obdobia, 30 dielikov, vhodné na hranie a vystavenie, vhodný od 6 rokov
15,90 €
Na sklade 1 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: HRAa2382
Bburago Bugatti Divo
Model auta – kovový, mierka 1 : 18, pretekárske auto, reálne vyhotovenie, z moderného obdobia, 1 dielik, vhodné na zberateľstvo, vhodný od 3 rokov
57,90 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: HRAbz00736

Modely áut

V kategórii Modely áut máme práve teraz na Alza.sk celkom 2 produktov.

Modely áut – osvedčené značky

Pozrite sa na produkty zoradené podľa ceny od najlacnejšieho v kategórii lacné modely áut Produkty zoradené od najdrahšieho po najlacnejší hľadajte v kategórii najdrahšie modely áut Tovar zoradený podľa predajnosti od najviac po najmenej predávaný nájdete v kategórii najpredávanejšie, najlepšie modely áut Produkty zoradené podľa hodnotenia používateľov od najlepšieho nájdete v kategórii modely áut recenzie
P-DC1-WEB09
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií