AlzaBoxy Q1 AlzaBoxy Q1

Krbové kachle s výmenníkom

Zobraziť katalóg
Cena
-
Dostupnosť
Stav tovaru
Hodnotenia od zákazníkov
Značka
Vhodné
Do bytu
(2)
Do domu
(3)
Na chatu
(3)
Typ ohrievača
Na drevo
(3)
Na piliny
(1)
Na pelety
(2)
Materiál
Kachle
(1)
Plech
(3)
Oceľ
(1)
Najnovšie objednávky
Filtrovať

Pokiaľ hľadáte účinné, cenovo dostupné, ekologické a do istej miery aj štýlové vykurovanie, ktoré do vášho domu, chaty alebo chalupy vnesie neopakovateľnú atmosféru a zaleje priestory teplom bez kompromisov, potom budú krbové kachle s výmenníkom tou najlepšou voľbou. Poďme si povedať, ako správne postupovať pri ich výbere.

Pokračovať

Prečo si zaobstarať krbové kachle s výmenníkom?

Krbové kachle s výmenníkom majú množstvo pozitív. Jedným z nich je napojenie na teplovodný systém. Energia, ktorú bežné kachle okamžite vydajú a časť z nej sa vôbec nezúročí sa pri kachliach s výmenníkom prevádza do radiátorov, bojlera alebo do akumulačnej nádrže a je zužitkovaná bezo zvyšku. Získate tak teplú vodu alebo dokonca teplo na podlahové vykurovanie, a navyše sa budete môcť pozerať na plápolajúci oheň.

Ako fungujú krbové kachle s výmenníkom?

Krbové kachle s výmenníkom ponúkajú širšie možnosti vykurovania ako klasické kachle a zvyšujú efektivitu využitia naakumulovanej energie. Fungujú na jednoduchom princípe. Majú vstavaný výmenník, ktorý využíva teplo zo spaľovania dreva, uhlia či peliet. Ak ich prepojíte s radiátormi alebo podlahovým kúrením v celom dome, zaistíte rýchle vyhrievanie všetkých miestností a v prípade napojenia na bojler si zaistíte aj teplú vodu.

krbové kachle s výmenníkom haas+sohn

Pec s výmenníkom prežiari vašu domácnosť jedinečnou atmosférou a teplom bez kompromisov.

i

Krbové kachle s výmenníkom vody môžu slúžiť ako hlavný aj sekundárny zdroj tepla

Krbové kachle s výmenníkom vody sú veľmi účinné pri využívaní tepla a môžu byť využívané ako hlavný zdroj vykurovania alebo ako doplnok k existujúcemu systému vykurovania. Navyše sú ekologické, pretože využívajú obnoviteľný zdroj energie a znižujú náklady na energiu.

Aké druhy tepelných výmenníkov existujú pre krbové kachle s výmenníkom?

Krbové kachle s výmenníkom môžu mať buď teplovzdušný, alebo teplovodný výmenník. Každý z nich má svoje výhody aj nevýhody. Poďme sa na ne spoločne pozrieť.

Krbové kachle s teplovzdušným výmenníkom

Krbové kachle s teplovzdušným výmenníkom disponujú výmenníkom, ktorý sa skladá zo systému komôr a prieduchov obopínajúcich ústredné ohnisko. Teplovzdušný výmenník prijíma teplo z ohňa a následne ho odovzdáva vzduchu v komorách. Ohriaty vzduch potom prieduchy vyfukujú do miestnosti, prípadne je tento vzduch ďalej rozvádzaný. Studený vzduch sa spodnými prieduchmi vťahuje z miestnosti späť do výmenníka a opätovne sa ohrieva.

  • Sú vhodné tam, kde sa kúri príležitostne.
  • Dokážu miestnosť veľmi rýchlo vyhriať.
  • Sú lacnejšie ako teplovodný systém vykurovania.
  • Vysušujú vzduch v miestnosti.
  • Víria prach.

Krbové kachle s teplovodným výmenníkom

Krbové kachle s teplovodným výmenníkom neohrievajú vzduch, ale vodu. Teplovodný výmenník, ktorý je okolo ohniska, obsahuje vodu. Výmenník disponuje vtokovým a výtokovým otvorom, ktorý je napojený na teplovodný okruh vykurovania daného objektu. Voda sa vo vnútri výmenníka zahrieva a následne dochádza ďalej k jej rozvodu.

  • Dokážu sa postarať o vykurovanie celého objektu.
  • Možno ich použiť ako úsporný sekundárny ohrievač.
  • Krbové kachle s výmenníkom vody nevysušujú vzduch.
  • Vyššie obstarávacie náklady.
  • Zložitejšia inštalácia.
  • Dlhšie trvá, kým vykúria miestnosť.

Z akého materiálu môžu byť krbové kachle s výmenníkom vyrobené?

Krbové kachle s výmenníkom môžu byť vyrobené z najrôznejších materiálov. Na trhu sú k dispozícii najčastejšie plechové, liatinové aj kachľové modely. Plechové kachle s výmenníkom bývajú zvyčajne najlacnejšie, avšak pomerne rýchlo chladnú. Liatinové aj kachľové pece vám udržia dlhšie teplo a sú aj oveľa odolnejšie.

krbové kachle s výmenníkom vody

Pec s výmenníkom s dostatočným výkonom zaistí teplo a pohodu pre celú rodinu.

Krbové kachle s výmenníkom vyberajte predovšetkým podľa ich tepelného výkonu

Keď vyberáte krbové kachle s výmenníkom, tým najdôležitejším parametrom, ktorým by ste sa mali riadiť, je ich výkon. Ten musí byť priamoúmerný veľkosti vykurovaného priestoru. Pokiaľ chcete pomocou kachlí navyše získavať teplú vodu, potrebujete poznať jej približnú ročnú spotrebu a tento parameter pripočítať k vykurovaniu. Ďalším faktorom, ktorý zohráva úlohu pri výpočte výkonu krbových kachlí, je tepelná strata v danom objekte.

Aký veľký priestor vykúria krbové kachle s výmenníkom?

Krbové kachle s výmenníkom vyberajte predovšetkým na základe ich tepelného výkonu. Tepelný výkon sa udáva v kilowattoch (kW) a vyjadruje množstvo tepla, ktoré dokáže pec s výmenníkom vyprodukovať za určitý čas.

  • Krbové kachle s výmenníkom 10 kW dosahujú tepelný výkon v rozmedzí 8 až 10 kW. Využijete ich predovšetkým v menších miestnostiach, ako sú napríklad spálne, detské izby alebo menšie obývacie izby. Celkovo sú schopné vykúriť priestor s rozlohou okolo 50 m².
  • Krbové kachle s výmenníkom 15 – 20 kW majú tepelný výkon v rozmedzí 15 až 20 kW. Táto kategória krbových kachlí je vhodná pre stredne veľké a väčšie miestnosti. Výkon týchto kachlí je dostatočný na vykurovanie priestorov s veľkosťou okolo 100 až 150 m².
  • Krbové kachle s výmenníkom 25 kW, a teda tepelným výkonom 25 kW, sú určené na vykurovanie veľkých miestností, ako sú napríklad veľké obývacie izby, haly alebo reštaurácie. Vďaka svojmu vysokému výkonu sú schopné vykurovať miestnosti s rozlohou približne až 200 m².

i

Konštrukcia dymovodu pre kachle s výmenníkom

Dymovod je dôležitou súčasťou, ktorá spája kachle s výmenníkom ku komínu a odvádza splodiny. Odporúča sa, aby bol čo najkratší. Je potrebné použiť dymovod s rovnakým priemerom, ako je hrdlo krbových kachlí a zároveň je nutné, aby priemer dymovodu nebol väčší, než je komínové teleso. Dymovod býva umiestnený buď v hornej, alebo zadnej časti kachlí.

Aké palivo zvoliť pre krbové kachle s výmenníkom?

Krbové kachle s výmenníkom sú najčastejšie vhodné pre nasledujúce druhy palív:

  • Drevo musí byť dobre preschnuté (ideálne 2 roky) a nemalo by byť zafarbené ani nijakým spôsobom znečistené. Odporúča sa tiež premyslieť, kde ho budete skladovať. Ideálny je nejaký prístrešok.
  • Pelety zaobstaráte v každom hobby obchode, sú trochu drahšie ako klasické drevo. Výhodou je, že ich nemusíte sušiť a lámať si hlavu so skladovaním. Navyše majú veľmi dobrú výhrevnosť.
  • Uhlie a drevo sa v dnešnej dobe už príliš neodporúčajú, a to predovšetkým preto, že uhlie veľmi znečisťuje vykurovací systém a tiež je z neho veľký neporiadok. Tieto modely zvládajú kúriť aj briketami.
Pec s výmenníkom

Suché a dobre uskladnené drevo je pre krbové pece s výmenníkom najčastejším zdrojom paliva.

Príslušenstvo pre krbové kachle s výmenníkom

Príslušenstvo pre krbové kachle s výmenníkom vám pomôže zabezpečiť bezproblémovú a bezpečnú prevádzku. Správne pripojiť kachle ku komínu budete môcť pomocou dymových rúr, kolien a redukcií. Nehorľavé podložky a zábrany zvýšia bezpečnosť, praktické koše na drevo budú nápomocné pri prenášaní. Hodiť sa vám tiež budú prípravky na čistenie.

Ak ste stále na vážkach, prezrite si najpredávanejšie krbové kachle s výmenníkom a nechajte si poradiť. Najlacnejšie krbové kachle s výmenníkom ponúknu kvalitné modely aj pre menej náročných.

Skryť popis
Pomohla vám táto informácia?
Tento formulár slúži len na hodnotenie informácií v popise vyššie.
Ak máte otázku k produktom, službám, doprave, či inú požiadavku, využite zákaznícku podporu.
Čo by sme v ňom mali zlepšiť? Chýba vám tu niečo? Je niečo uvedené zle? Podeľte sa.
3 položky
HAAS+SOHN, ALYTUS II s výmenníkom - Krbové kachle Doručenie na
predajňu zadarmo
3,0
HAAS+SOHN, ALYTUS II s výmenníkom
Krbové kachle – s výmenníkom, typ: na drevo, na piliny a na pelety, kachľové, vykurovací výkon 7800 W, s regulátorom výkonu, horný vývod s priemerom dymovodu 150 mm, vhodné do domu a na chatu, na umiestnenie na podlahu, vykúria miestnosť s až 184 m³, rozmery 96,2 × 56,6 × 52,4 cm (V׊×H), maximálna dĺžka polien 33 cm, antracitová farba
2 199 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: PTACkam010
HAAS+SOHN, AVESTA II s výmenníkom - Krbové kachle Doručenie na
predajňu zadarmo
5,0
HAAS+SOHN, AVESTA II s výmenníkom
Krbové kachle – typ: na drevo, plechové, vykurovací výkon 7200 W, s regulátorom výkonu, horný vývod s priemerom dymovodu 150 mm, vhodné do bytu, do domu a na chatu, na umiestnenie na podlahu, vykúria miestnosť s až 184 m³, rozmery 96,2 × 56,6 × 52,4 cm (V׊×H), maximálna dĺžka polien 33 cm, béžová a čierna farba
2 329 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: PTACkam011
HAAS+SOHN, NIVALA s výmenníkom - Krbové kachle Doručenie na
predajňu zadarmo
HAAS+SOHN, NIVALA s výmenníkom
Krbové kachle – s výmenníkom, typ: na drevo a na pelety, plechové, vykurovací výkon 15300 W, s regulátorom výkonu, horný vývod s priemerom dymovodu 150 mm, vhodné do bytu, do domu a na chatu, na umiestnenie na podlahu, vykúria miestnosť s až 268 m³, rozmery 123,1 × 62,1 × 62,9 cm (V׊×H), maximálna dĺžka polien 33 cm, antracitová a sivá farba
1 919 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: PTACkam012

Krbové kachle s výmenníkom

V kategórii Krbové kachle s výmenníkom máme práve teraz na Alza.sk celkom 3 produktov.

Krbové kachle s výmenníkom – osvedčené značky

Pozrite sa na produkty zoradené podľa ceny od najlacnejšieho v kategórii lacné krbové kachle s výmenníkom Tovar zoradený podľa predajnosti od najviac po najmenej predávaný nájdete v kategórii najpredávanejšie, najlepšie krbové kachle s výmenníkom Produkty zoradené podľa hodnotenia používateľov od najlepšieho nájdete v kategórii krbové kachle s výmenníkom recenzie
P-DC1-WEB01
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií