Emise pro AP+ v app - všechny segmenty Nákupy pod palcom s aplikáciou Alza

Objektívy s pevným ohniskom pre Olympus

Zobraziť katalóg
Cena
-
Dostupnosť
Stav tovaru
Hodnotenia od zákazníkov
Vhodné pre
Min. ohnisková vzdialenosť
4 mm
300 mm
-
Max. ohnisková vzdialenosť
4 mm
300 mm
-
Priemer filtra
0 mm
77 mm
-
Typ ostrenia
Automatické
(27)
Plne manuálny
(10)
Pevne zaostrené
(3)
Najnovšie objednávky
Filtrovať

Objektívy s pevným ohniskom pre Olympus poskytujú úchvatnú obrazovú kvalitu, výborné prekreslenie detailov v celej ploche snímky a precíznu konštrukciu. Kvalitné fotografie s ostrým obrazom s nimi zaobstaráte aj za zhoršených svetelných podmienok. Ako teda zvoliť ten správny objektív s pevným ohniskom pre Olympus?

Pokračovať

Objektívy s pevným ohniskom pre Olympus – na aké parametre sa pri výbere zamerať?

Predtým, než vašu zbierku fotografického vybavenia rozšírite o objektívy s pevným ohniskom pre Olympus, je nutné sa zamerať na určité parametre, ktoré sú pre správny výber značne dôležité. Skúste si tiež zodpovedať nasledujúce otázky, ktoré vám môžu s výberom pomôcť.

Aké fotografie chcete zhotovovať a pri akých príležitostiach budete fotiť najčastejšie?

Ak sa obzeráte po novom objektíve, je vždy potrebné sa zamyslieť nad tým, čo bude hlavným objektom vo vašom hľadáčiku a podľa toho vyberať. Zaujíma vás široký záber krajiny či detailné fotografie rastlín a zvierat vo voľnej prírode? Podľa toho sa totiž budú ďalej odvíjať vlastnosti objektívu, ktoré pre vás budú žiaduce.

Ako sa dozviem, ktorý objektív patrí k môjmu fotoaparátu?

To, aký objektív je vhodný pre váš fotoaparát, zistíte podľa jeho tela, respektíve veľkosti snímača. Bežne narazíte na objektívy pre telá fotoaparátu so snímačom Full Frame, APS-C či menšie, vhodné napríklad pre cestovateľov, 4/3". Objektívy kompatibilné s Full Frame prístrojmi je možné zároveň použiť aj na telách prístrojov s menším snímačom APS-C. Opačným spôsobom však zariadenia kompatibilné nie sú.

Objektívy s pevným ohniskom pre Olympus podľa ohniskovej vzdialenosti

Objektívy s pevným ohniskom pre Olympus môžeme rozdeliť do 4 skupín podľa ich ohniskovej vzdialenosti. Každá z nich je vhodná na iné účely a disponuje inými vlastnosťami. Tento typ objektívov je konštruovaný na jednu ohniskovú vzdialenosť.

  • Rybie oko (8 – 15 mm) je objektív s veľmi širokým uhlom záberu, pre ktorý je charakteristická deformácia perspektívy. Slúži najmä na fotografovanie oblohy alebo iných kreatívnych snímok.
  • Širokouhlé (12 – 35 mm) objektívy disponujú vysokou ostrosťou a svetelnosťou. Používajú sa na fotografovanie krajiny, skupiniek, výstav, reportáží alebo interiéru.
  • Stredné (okolo 50 mm) objektívy so zorným uhlom podobným ľudskému oku sú všestranne použiteľné ako na detailné fotografovanie krajiny, tak portrétov.
  • Teleobjektívy (100 a viac mm) s veľkým priblížením sú vhodné na fotografovanie zvierat v divokej prírode či športových podujatí.

Rybie oko
Rybie oko

Širokouhlý objektív
Širokouhlý objektív

Stredný objektív
Stredný objektív

Teleobjektív
Teleobjektív

V ponuke máme aj tzv. makro objektívy s pevným ohniskom pre Olympus, ktoré sú určené na fotografovanie malých detailov. Sú vhodné k umeleckým fotografiám s efektom skvelej hĺbky ostrosti a optimalizáciou ostrenia na krátke vzdialenosti.

Svetelnosť alebo množstvo svetla, ktoré objektív prepúšťa k snímaču

Svetelnosť objektívu je udávaná clonovým číslom, ktoré vyjadruje množstvo svetla dopadajúce na snímač. Čím menšia je hodnota clonového čísla, tým vyššia je svetelnosť. Tie najsvetelnejšie objektívy disponujú svetelnosťou okolo f/1,4, objektívy typu zoom začínajú potom od f/2.8. Vďaka vyššej svetelnosti tak vytvoríte lepšie snímky v zhoršených svetelných podmienkach.

i

Tzv. clonový krúžok je krúžok na tele objektívu, ktorý slúži na plynulú reguláciu clony. Nájdete ho na špeciálnych objektívoch pre filmové kamery a na manuálnych objektívoch.

Bajonet na prepojenie objektívu s telom fotoaparátu

Bajonet slúži na uchytenie objektívu k telu fotoaparátu. Každý výrobca má väčšinou vlastný typ bajonetu, preto nie sú navzájom kompatibilné. Pre nekompatibilné objektívy a telá existujú rôzne redukcie a adaptéry, tie ale obmedzujú niektoré funkcie ako napríklad autofokus.

Optická stabilizácia eliminuje rozmazanie snímky

Optická stabilizácia pomáha zamedziť rozostreniu snímok vplyvom chvenia fotoaparátu. Príde vhod najmä pri fotení statických fotiek, keď nemáte po ruke statív, ale je užitočná napríklad aj pri slabom osvetlení či pri natáčaní videa, kedy je každý najmenší pohyb fotoaparátu poznať.

Typ ostrenia je pre objektívy s pevným ohniskom pre Olympus tiež dôležitý

Ostrenie rozdeľujeme na automatické, manuálne a pevne zaostrené. V dnešnej dobe sa najčastejšie stretnete s automatickým ostrením, avšak výhody majú aj ostatné typy a každému fotografovi bude vyhovovať niečo iné.

  • Automatické ostrenie využíva systém uložený v tele zrkadlovky, alebo objektívu, ktorý poskytuje rýchle a tiché zaostrenie fotografovaného objektu.
  • Plne manuálne ostrenie je typ, na ktorom je nutné ručne zaostriť a nastaviť clonu. Toto ostrenie je využívané pre jeho cenu a kvalitu.
  • Pevne zaostrený objektív je konštruovaný tak, aby jeho ohnisko bolo zachytené v určitej vzdialenosti a nemožno ho meniť po celú dobu používania.

Filtre alebo ochrana šošovky objektívu

Kruhové filtre chránia prednú šošovku objektívu pred poškriabaním (UV filtre) a ovplyvňujú množstvo svetla, ktoré prepustí na snímač (polarizačné filtre a ND filtre). Berte ohľad na to, že priemer filtra musí byť vždy rovnaký ako priemer vnútorného závitu objektívu – napríklad 67 mm filter preto nenasadíte na objektív s priemerom 58 mm.

Pokiaľ si výberom stále nie ste istí, pozrite sa na náš článok Ako vybrať objektív, kde vás čaká sprievodca, ktorý poradí, ako sa vyznať v rade typov, parametrov a fotografických pojmov.

Skryť popis
Pomohla vám táto informácia?
Tento formulár slúži len na hodnotenie informácií v popise vyššie.
Ak máte otázku k produktom, službám, doprave, či inú požiadavku, využite zákaznícku podporu.
Čo by sme v ňom mali zlepšiť? Chýba vám tu niečo? Je niečo uvedené zle? Podeľte sa.
41 položiek
Laowa 10 mm f/2 Zero-D MFT
Objektív pre digitálne zrkadlovky, bajonet Micro 4/3, určený pre Micro 4/3, závit na filtre 46mm, plne manuálne zaostrovanie, odolnosť proti prachu a vlhkosti, hmotnosť 125g
537,90 €
Na sklade 1 ks
Objednávací kód: LWA147
M.ZUIKO DIGITAL ED 25 mm f/1,2 PRO čierny - Objektív Doručenie na
predajňu zadarmo
M.ZUIKO DIGITAL ED 25 mm f/1,2 PRO čierny
Objektív pre digitálne bezzrkadlovky, bajonet Micro 4/3, určený pre Micro 4/3 (ekv. 500mm), závit na filtre 62mm, automatické zaostrovanie, odolnosť proti prachu a vlhkosti, hmotnosť 410g
986,90 €
Rozbalené
Objednávací kód: OL429e
M.ZUIKO DIGITAL ED 45 mm f/1,2 PRO čierny - Objektív Doručenie na
predajňu zadarmo
M.ZUIKO DIGITAL ED 45 mm f/1,2 PRO čierny
Objektív pre digitálne bezzrkadlovky, bajonet Micro 4/3, určený pre Micro 4/3 (ekv. 909mm), závit na filtre 62mm, pevne zaostrený, odolnosť proti prachu a vlhkosti, hmotnosť 410g
1 169 €
Rozbalené
Objednávací kód: OL429i
4,8
Panasonic Lumix G 25mm F1,7 ASPH černý
Objektív pre digitálne bezzrkadlovky, bajonet Micro 4/3, určený pre Micro 4/3 (ekv. 50mm), závit na filtre 46mm, automatické zaostrovanie, hmotnosť 125g
199 €
Na objednávku – termín upresníme 2 ks
Očakávame 23. 4. 2024
Objednávací kód: ON105l31
5,0
Panasonic Lumix G 20 mm f/1,7 čierny
Objektív pre digitálne bezzrkadlovky, bajonet Micro 4/3, určený pre Micro 4/3 (ekv. 40mm), závit na filtre 46mm, automatické zaostrovanie, hmotnosť 87g
296,90 €
Na objednávku – termín upresníme
Objednávací kód: ON105k0j
Panasonic Leica DG Elmarit 200 mm f/2.8 Power O.I.S + Telekonvertor 1,4× - Objektív Doručenie na
predajňu zadarmo
5,0
Panasonic Leica DG Elmarit 200 mm f/2.8 Power O.I.S + Telekonvertor 1,4×
Objektív pre digitálne bezzrkadlovky, bajonet Micro 4/3, určený pre Full Frame a Micro 4/3 (ekv. 400mm), závit na filtre 77mm, automatické zaostrovanie, clonový krúžok, odolnosť proti prachu a vlhkosti, stabilizácia, hmotnosť 1245g
2 885 €
Na objednávku – termín upresníme
Objednávací kód: OS039
Laowa 7,5 mm f/2 MFT (Lightweight Black) DRON
Objektív bajonet Micro 4/3, určený pre Micro 4/3, závit na filtre 46mm, plne manuálne zaostrovanie, clonový krúžok, hmotnosť 150g
534,59 €
Na objednávku – termín upresníme
Objednávací kód: LWA186
Panasonic Lumix 42,5 mm F1,7 ASPH Power OIS čierny
Objektív pre digitálne bezzrkadlovky, bajonet Micro 4/3, určený pre Micro 4/3 (ekv. 85mm), závit na filtre 37mm, automatické zaostrovanie, stabilizácia, hmotnosť 130g
396,90 €
Na objednávku – termín upresníme
Objednávací kód: ON105l3
4,3
M.ZUIKO DIGITAL BCL 9 mm black
Objektív pre digitálne bezzrkadlovky, bajonet Micro 4/3, určený pre Micro 4/3 (ekv. 18mm), bez závitu na filtre, pevne zaostrený, hmotnosť 30g
106,42 €
Na objednávku – termín upresníme
Objednávací kód: OL428c4
Panasonic Leica DG Summilux 15 mm f/1,7 ASPH čierny
Objektív pre digitálne bezzrkadlovky, bajonet Micro 4/3, určený pre Micro 4/3 (ekv. 30mm), závit na filtre 46mm, automatické zaostrovanie, clonový krúžok, hmotnosť 115g
593,90 €
Na objednávku – termín upresníme
Objednávací kód: OS032a
Laowa 6 mm f/2 Zero-D MFT
Objektív pre digitálne zrkadlovky, bajonet Micro 4/3, určený pre Micro 4/3, závit na filtre 58mm, plne manuálne zaostrovanie, odolnosť proti prachu a vlhkosti, hmotnosť 188g
Novinka
620,66 €
Na objednávku – termín upresníme
Objednávací kód: LWA248
Laowa Argus 25 mm f/0,95 APO MFT
Objektív bajonet Micro 4/3, určený pre Micro 4/3, závit na filtre 62mm, plne manuálne zaostrovanie, hmotnosť 570g
483,10 €
Na objednávku – termín upresníme
Objednávací kód: LWA217
Laowa Argus 18 mm f/0.95 APO MFT
Objektív pre digitálne zrkadlovky, bajonet Micro 4/3, určený pre APS-C a Micro 4/3, závit na filtre 62mm, plne manuálne zaostrovanie, odolnosť proti prachu a vlhkosti, hmotnosť 500g
Novinka
581,76 €
Na objednávku – termín upresníme
Objednávací kód: LWA249
5,0
Panasonic Lumix G 14 mm f/2,5 čierny
Objektív pre digitálne bezzrkadlovky, bajonet Micro 4/3, určený pre Micro 4/3 (ekv. 28mm), závit na filtre 46mm, automatické zaostrovanie, hmotnosť 55g
249,90 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: OS0321b
5,0
OM Systém M.ZUIKO ED 20 mm f/1,4 PRO
Objektív pre digitálne bezzrkadlovky, bajonet Micro 4/3, určený pre Micro 4/3 (ekv. 40mm), závit na filtre 58mm, automatické zaostrovanie, odolnosť proti prachu a vlhkosti, hmotnosť 247g
698,90 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: OL429o
Laowa 50 mm f/2,8 2X Ultra Macro APO MFT
Objektív pre digitálne bezzrkadlovky, bajonet Micro 4/3, určený pre Micro 4/3 50mm, závit na filtre 49mm, plne manuálne zaostrovanie, hmotnosť 240g
Super cena
489,38 € Ušetríte 5,67 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: LWA142
4,0
Laowa 4 mm f/2,8 Fisheye MFT
Objektív pre digitálne bezzrkadlovky, bajonet Micro 4/3, určený pre Micro 4/3 8mm, bez závitu na filtre, plne manuálne zaostrovanie, hmotnosť 135g
306,60 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: LWA131

Objektívy s pevným ohniskom pre Olympus

V kategórii Objektívy s pevným ohniskom pre Olympus máme práve teraz na Alza.sk celkom 41 produktov.
Pozrite sa na produkty zoradené podľa ceny od najlacnejšieho v kategórii lacné objektívy s pevným ohniskom pre Olympus
P-DC1-WEB13
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií