Emise pro AP+ v app - všechny segmenty Nákupy pod palcom s aplikáciou Alza

Samplery, loopery a grooveboxy

Zobraziť katalóg
Cena
-
Dostupnosť
Stav tovaru
Hodnotenia od zákazníkov
Značka
Najnovšie objednávky
Filtrovať

Samplery, loopery a grooveboxy sú kľúčovými nástrojmi v modernej hudobnej produkcii a živých vystúpeniach. Každé z týchto zariadení ponúka unikátne funkcie a vlastnosti, ktoré umožňujú hudobníkom tvoriť a manipulovať s hudbou na úplne novej úrovni. V čom sa sampler, looper a groovebox líšia, kedy sa budú hodiť a ako ich vybrať? Čítajte ďalej.

Pokračovať

Sampler vs. looper vs. groovebox

Každé z týchto zariadení sa špecializuje na rôzne aspekty hudobnej tvorby, čo umožňuje hudobníkom vybrať si práve to, čo najlepšie vyhovuje ich štýlu a potrebám. Či už ide o komplexnú produkciu vlastných skladieb, živé vystúpenia, alebo len hranie a experimentovanie s rôznymi zvukmi, sampler, looper či groovebox poskytujú neobmedzené možnosti pre kreatívne hudobné vyjadrenia.

Sampler

Sampler je elektronický nástroj, ktorý umožňuje nahrávanie, ukladanie a manipuláciu s audio záznamami (samply). Hudobníci ich môžu potom upravovať, slučkovať, prehrávať na rôznych rýchlostiach, a dokonca ich modulovať pomocou rôznych efektov. Sampler sa stal nevyhnutným nástrojom pre producentov elektronickej hudby, hip-hopu a ďalších žánrov, kde hrá kreatívna manipulácia so zvukom kľúčovú úlohu.

Looper

Looper je stavebným kameňom elektronickej hudobnej produkcie. Hlavnou charakteristikou tohto zariadenia je, že nemá vlastnú klaviatúru. Namiesto toho sa ovláda externe, často prostredníctvom MIDI kontroléra alebo sekvenceru. Môže tak generovať širokú škálu zvukov od syntetizovaných melódií až po komplexné zvukové textúry.

Groovebox

Groovebox je multifunkčné zariadenie, ktoré sa stalo obľúbeným u mnohých hudobníkov pre jeho univerzálnosť a portabilitu. Obvykle kombinuje funkcie samplerov, syntetizátorov, sekvencerov a často aj bicích automatov do jedného kompaktného balenia. Groovebox je preto ideálny na živé vystúpenia aj štúdiovú prácu, pretože umožňuje hudobníkom vytvárať celé skladby s rôznorodými hudobnými prvkami.

Dôležité parametre

Či už vyberáte sampler, looper alebo groovebox, tak je dôležité si dať pozor na pár parametrov.

  • Druh pripojenia klávesového nástroja by určite mal korešpondovať s konektormi vašich ďalších zariadení, či už ide o USB, MIDI, 3,5 mm Jack alebo iné.
  • Počet kláves, padov a iných ovládacích prvkov sa líši nielen podľa druhu nástroja, ale aj podľa výrobcu. Čím viac klávesov a padov nástroj má, tým bohatšie budete mať možnosti, ale tým viac miesta bude tiež zaberať.
  • Pamäť sa používa na ukladanie samplov, syntetizátorových programov a skladieb a jej veľkosť určuje, koľko zvukových dát si budete môcť uložiť. Niektoré nástroje podporujú navyše pamäťové karty.
Skryť popis
Pomohla vám táto informácia?
Tento formulár slúži len na hodnotenie informácií v popise vyššie.
Ak máte otázku k produktom, službám, doprave, či inú požiadavku, využite zákaznícku podporu.
Čo by sme v ňom mali zlepšiť? Chýba vám tu niečo? Je niečo uvedené zle? Podeľte sa.
1 položka
5,0
NOVATION Circuit Tracks
MIDI kontrolér – 32 RGB podsvietených padov, USB-C nabíjanie, microSD slot, MIDI In/Out / Thru, 3.5mm Jack výstup, 2× mono vstup, výstup na slúchadlá, kompatibilný so softvérom Novation Circuit Tracks
303,90 €
Na sklade 1 ks
Objednávací kód: NVN001d
audioČo si zahrať na flautu a piano? Hráte na flautu či piano a hľadáte hudobnú inšpiráciu? V článku nájdete tipy na rôzne hudobné príručky (spevníky, školy hry), ale aj odkazy na internetové stránky, kde je možné nájsť noty či výukové videá zadarmo. V článku nechýbajú ani tipy na konkrétne piesne.
Gitara, flauta, klávesy, husle – hudobných nástrojov je niekoľko stoviek. V našom článku sa podrobnejšie pozrieme na to, do akých skupín sa hudobné nástroje delia a podľa čoho ich vyberať, ak sa vy alebo vaši blízki púšťate do hrania.

Samplery, loopery a grooveboxy

V kategórii Samplery, loopery a grooveboxy máme práve teraz na Alza.sk celkom 1 produktov.

Samplery, loopery a grooveboxy – osvedčené značky

Pozrite sa na produkty zoradené podľa ceny od najlacnejšieho v kategórii lacné samplery, loopery a grooveboxy Produkty zoradené od najdrahšieho po najlacnejší hľadajte v kategórii najdrahšie samplery, loopery a grooveboxy Tovar zoradený podľa predajnosti od najviac po najmenej predávaný nájdete v kategórii najpredávanejšie, najlepšie samplery, loopery a grooveboxy Produkty zoradené podľa hodnotenia používateľov od najlepšieho nájdete v kategórii samplery, loopery a grooveboxy recenzie
P-DC1-WEB11
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií