PET Dvojročná záruka teraz aj pre firmy

Ako si vybrať longboard?

Zobraziť katalóg
Ako si vybrať longboard?
0

Ste pripravení preskúmať vaše mesto vo veľkom štýle? Zložte klobúk, čiapku, prípadne inú prikrývku hlavy. Dámy rozpustite vlasy. Čaká na vás strhujúci zážitok, ktorý prevetrá váš účes. Zážitok, na ktorý len tak nezabudnete. Zážitok, ktorý budete chcieť zopakovať.

Jazda na longboarde je totiž veľmi návykovou záležitosťou. Doslova ako droga, pri ktorej užití telo pradie blahom. Najskôr to bude tými endorfínmi - hormónami šťastia, ktorý organizmus pri každej jazde vyplavuje. Závislosť začína ihneď a odvykaciu kúru rozhodne neodporúčame. Poriadne si to rozmyslite, ešte môžete vycúvať.

Než sa však s vetrom vo vlasoch spustíte nekonečnými prímestskými ulicami, bude to ešte chvíľku trvať. Najskôr musíme spoločne vybrať správny longboard. Našu ponuku zatiaľ dopĺňame o sortiment pre úplných začiatočníkov, prípadne mierne pokročilých. Ak patríte do tejto kategórie, máte na Alza.sk už teraz na výber z pomerne veľkého množstva produktov.

Na čo sa zamerať?

Záleží len a len na vás, aký štýl jazdy preferujete. Takým úplným základom, ktorý predurčuje, ako veľmi bude cestovanie pohodlné, je veľkosť a tvrdosť koliesok. Všeobecne platí, že čím väčšie kolieska, tým väčšia maximálna rýchlosť. Na druhú stranu na veľkých kolieskach je pomerne ťažké sa odrážať, chce to už trochu tej skúsenosti. Okrem toho trpí aj samotná ovládateľnosť. Takže ak ste úplný začiatočník, odporúčame zamerať sa skôr na menšie veľkosti. Ideálne do 75 mm.

Longboardy, ložiska ABEC, protiskluzový povrch, pro nováčky a mírně pokročilé

Čo sa týka tvrdosti, tak mäkké kolesá (do 85A) lepšie priľnú k povrchu. Vďaka tomu idú dobre aj na hrubej a členitej ceste. Navyše poskytujú viac kontroly nad samotným longboardom. Naopak tvrdšie kolesá (nad 85A) sú určené najmä pre skúsenejších downhillerov, prípadne pretekárov, ktorí potrebujú jazdiť čo možno najrýchlejšie.

V neposlednom rade je dôležitým aspektom aj veľkosť dosky. Chcete počas jazdy spraviť nejaký ten trik? Vyberte si dosku kratšiu. Na druhú stranu ak ste fanúšikom skôr klasickej jazdy, bude vám vyhovovať doska dlhšia.

Longboardy, ložiska ABEC, protiskluzový povrch, pro nováčky a mírně pokročilé

Samozrejme existuje celý rad ďalších aspektov, podľa ktorých by sa dal longboard vyberať. Avšak ak sa zameriame iba na pole rekreačných jazdcov, nehrajú tieto aspekty až tak dôležitú úlohu.

Bezpečnosť na prvom mieste

Rozhodli ste sa, že si jeden kúsok zaobstaráte? Ak áno, rozhodne nezabudnite myslieť na bezpečnostné prvky. Obzvlášť ak ho kupujete pre vašu ratolesť. Vo výbave by nemali chýbať rukavice, chrániče kolien a chrániče lakťov. Za zváženie určite stojí aj helma.

Vytlačiť
P-DC1-WEB09
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií