PET PET

Huami Amazfit Verge 2 (NOVINKA) – perfektný dizajn, eSIM a EKG

Zobraziť katalóg

Už čoskoro

Aktualizované

Amazfit Verge 2, Smart Watch 2 aj kódové označenie Nexo. To všetko sú názvy, pod ktorými možno nájsť novinku na poli smart watch doteraz predstavenú len v Číne. Stojí za ňou progresívna spoločnosť Huami, ktorá si za iba šesť rokov vydobyla prekvapivo silné meno na poli nositeľnej elektroniky. Svoje najhorúcejšie novinky zvyčajne vystaví najskôr na čínsku verziu svojich oficiálnych stránok, kde teraz vedľa vydareného modelu Amazfit GTR nájdeme tiež unikát Amazfit Verge 2, ktorý je v niektorých ohľadoch najlepším súčasným modelom tohto výrobcu.

smartwatch; chytré hodinky; wearables, huami, amazfit, nexo

Huami Amazfit Verge 2 ponúkne dizajn bez kompromisov

V súčasnosti už je na trhu smart hodiniek celý rad rozmanitých dizajnov a každý si tak môže vybrať presne podľa vlastného vkusu. Niektoré modely sú ale predsa len podarenejšie ako iné a práve medzi tie vôbec najvydarenejšie rozhodne patrí aj dnes popisovaná novinka Amazfit Verge 2. K dokonalosti chýba snáď len zoštíhlenie z aktuálnych 13,7 mm, ale hrúbka je niečo, s čím stále bojujú tiež ostatní výrobcovia.

Amazfit Verge 2 už na prvý pohľad zaujme elegantným a zároveň štýlovým vzhľadom samotného tela displeja. Na ňom nájdeme atraktívny ciferník so všetkými dôležitými údajmi, ktorých však nie je zbytočne veľa, takže si smart hodinky zachovávajú prehľadnosť. Napriek tomu sa do úvodnej obrazovky podarilo začleniť niekoľko zástupcov vybraných funkcií, takže sa ľahko a rýchlo dostaneme tam, kam práve potrebujeme. Celistvý vzhľad, ktorý do seba perfektne zapadá, uzatvára bezchybný remienok zo silikónu či hybridného spojenia silikónu a kože pri EKG verzii hodiniek. Tu jednoducho nie je čo vytknúť.

smartwatch; chytré hodinky; wearables, huami, amazfit, nexo
Huami Amazfit Verge 2 zblízka.

Huami Amazfit Verge 2 – intuitívny systém v krásnom displeji

Na 1,39-palcovom AMOLED farebnom displeji sa rozprestiera rozlíšenie 454 × 454 pixelov, čo vo výsledku dáva viac než slušnú jemnosť 326 pixelov na palec (PPI). Užiť si máme aj prepracované rozhranie Amazfit OS, ktoré má byť ešte intuitívnejšie ako kedy predtým, čo už teraz dokazujú niektoré dostupné obrázky. A zatiaľ čo mnohé smart watch nedovoľujú prílišné úpravy svojho rozhrania, Amazfit Verge 2 ponúka cez 30 voliteľných komponentov, či už ide napríklad o tepovú frekvenciu, počasie alebo kalórie. Na čínskej verzii stránok sa navyše hovorí o hlasovom asistentovi Xiao, ktorého dostupnosť je však pri globálnej verzii stále neistá. Zároveň si zrejme budeme môcť do určitej miery editovať vzhľad úvodného ciferníka, na ktorý vložíme ikony svojich obľúbených funkcií. Ďalšie ukážky napovedajú, že v hodinkách bude tiež zoznam aplikácií, ktorý vzdialene pripomína prostredie hodiniek Apple Watch.

Báť sa nemusíme ani o škrabance či iné poškodenia displeja. Chráni ho totiž 2,5D Corning Gorilla Glass tretej generácie, zatiaľ čo zvýšenú odolnosť proti pevným časticiam (napr. prachu) a vode zabezpečuje štandard IP68. Hoci inteligentné hodinky pravdepodobne odolajú vode nepretržite dlho, výrobca zatiaľ bližšie nešpecifikoval obmedzenia vodotesnosti, takže radšej odporúčame počítať s maximálnou odolnosťou 30 minút v hĺbke jedného metra, čo zodpovedá o triedu nižšiemu štandardu.

smartwatch; chytré hodinky; wearables, huami, amazfit, nexo
Amazfit Watch 2 (Nexo) pri telefonovaní.

Huami Amazfit Verge 2 s najmodernejšími funkciami

Aj cez svoj jednoduchý dizajn Amazfit Verge 2 samozrejme ponúkne aj bežné funkcie, ako je meranie srdcového tepu, notifikácie alebo analýza spánku. Dočkajú sa aj športovci a monitorovať môžeme až 10 športových aktivít, medzi ktorými však bohužiaľ chýba plávanie. Smart hodinky zároveň ponúknu aj nie príliš známu novinku v podobe Huami-PAI, čo je systém hodnotenia nášho zdravia. Namiesto čítania a vyhodnocovania nameraných výsledkov tak vďaka prehľadnému grafu budeme presne vedieť, ako to s nami vyzerá.

Veľkou prednosťou, ktorú len tak niekde nenájdeme, je tiež možnosť vybavovať telefónne hovory či SMS. Zásluhou zabudovaného mikrofónu, reproduktora a najmä eSIM modulu s podporou 4G/LTE však nepotrebujeme pripojenie na mobilný telefón, ale volať môžeme úplne autonómne. Druhým veľkým bonusom je potom možnosť priamo merať EKG, ktoré sníma prácu srdcového svalu a odhalí tak rôzne anomálie.

smartwatch; smart hodinky; wearables, huami, amazfit, nexo
Amazfit Watch 2 – prehľad rôznych aplikácií.

To všetko beží na štvorjadrovom procesore Qualcomm Snapdragon Wear 2500 s frekvenciou 1,1 GHz. Hoci nejde o úplne najnovší typ procesora, nestráca oproti vyššej verzii ani tak na výkone, ako skôr na úspore energie. To sa v kombinácii s náročnými funkciami bohužiaľ prejavuje na výdrži batérie. Hoci už spomínanému modelu Amazfit GTR dostačuje kapacita 410 mAh až na 74 dní používania, Amazfit Verge 2 so 420 mAh vydrží (iba) 28 hodín. Na druhej strane aj výrazne drahšie Apple Watch vydržia 18 hodín, takže nakoniec nejde o nijako zlú hodnotu. Navyše za iba 90 minút inteligentné hodinky dobijeme a necelé dve hodiny bez nich určite ľahko vydržíme.

Hoci sme sa v prípade Amazfit Watch 2 nedočkali najnovšej technológie Bluetooth 5.0, s verziou 4.2 si určite vystačíme, obzvlášť v kombinácii WiFi 2,4 GHz 802.11b/g/n. Minimálne v Číne tieto smartwatch disponujú tiež technológiou NFC, ktorá umožňuje bezkontaktné platby ľahko a rýchlo, takže ťažidlo v podobe peňaženky môžeme nabudúce pokojne nechať doma.

smartwatch; smart hodinky; wearables, huami, amazfit, nexo
Huami Amazfit Verge 2 pri meraní EKG.
i Mohlo by vás zaujímať

Huami Amazfit Verge 2: Parametre, špecifikácie a cena

Už teraz sa hovorí rovno o troch verziách produktu – klasickej verzii, EKG verzii so špeciálnymi senzormi a limitovanej edícii na motív filmového hitu Avengers: Endgame s iba 5 000 kusmi. Stále však neboli oznámené podrobnosti ohľadom distribúcie mimo Číny, a tak z hľadiska funkcií a verzií zostaneme ešte chvíľu v neistote. V domovskej Číne už bežia predobjednávky, takže poznáme tamojšie ceny, ktoré sa samozrejme od konečných cien v SR môžu líšiť. Štandardná edícia stojí 145 dolárov, EKG verzie 190 dolárov a limitovaná edícia Avengers Endgame odľahčí bankový účet o 215 dolárov.

Pokiaľ vás zaujímajú podrobnosti o tu predstavovaných smart hodinkách Amazfit Smart Watch 2 (Nexo) alebo ich chcete porovnať s iným modelom, môžete využiť nasledujúcu tabuľku.

Model Amazfit Smart Watch 2 (Nexo)
Displej 1,39-palcový AMOLED s rozlíšením 454 × 454 pixelov
Procesor štvorjadrový Qualcomm Snapdragon Wear 2500 s frekvenciou 1,1 GHz
Batéria 420 mAh s výdržou 28 hodín pri využití 4G
Konektivita eSIM 4G/LTE, WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.2 LE, GPS+GLONASS+BDS, NFC
Odhadovaná cena štandardná cena 145 dolárov, EKG verzia 190 dolárov, limitovaná edícia Avengers: Endgame 215 dolárov
Váha 49 g bez remienka
Zvýšená odolnosť IP68
Cena cca 145 až 215 USD*

*Naše ceny zatiaľ nie sú známe a budú sa pravdepodobne od tých čínskych líšiť

Hoci stále nepoznáme konečný názov globálnej verzie a istá nie je ani cena, v mnohom možno Huami Amazfit Verge 2 oceniť už teraz. Či už ide o pozoruhodný dizajn hravo prekonávajúci kadejakú konkurenciu, zabudovanie pokročilých technológií, či do detailu premyslené ovládanie, tento model na poli smart hodiniek jednoducho nemožno prehliadnuť. Hoci mnohé z týchto hodiniek nájdeme pri konkurenčných TOP modeloch, Amazfit Verge 2 všetko pravdepodobne ponúkne za výrazne nižšiu cenu, ktorá možno naláka aj vás.

Vytlačiť
P-DC1-WEB13
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií