Dňa 11.5.2024 (sobota) nebude možné na pobočke Alza Nitra vyzvihovať objemný tovar z dôvodu konajúcej sa akcie s hasičmi na parkovisku.
P&G boost Effaclar

Súboj golfových hodiniek Garmin Approach S40 vs. Garmin Approach S60

Zobraziť katalóg

Článok

Aktualizované

Na golfovom ihrisku fungujú ako osobné caddy. Poradie vzdialenosti na green alebo k prekážkam, zaznamenajú skóre a dokonca automaticky zaznamenajú priebeh hry, ktorú neskôr vyhodnotia v golfovom denníku. To všetko dokážu golfové GPS hodinky. Donedávna bol ich výber pre väčšinu golfistov jasný, hodinky Garmin Approach S60 nemali v podstate konkurenciu. Nové Approach S40 by mohli situáciu na trhu zmeniť a pre rad golfistov byť zaujímavou alternatívou.

Garmin Approach S60; porovnanie

Garmin Approach S40 vs. Approach S60 – OBSAH ČLÁNKU

  1. Garmin Approach S40 vs. Approach S60: Stručné predstavenie oboch modelov
  2. Garmin Approach S40 vs. Approach S60: Hlavné rozdiely
  3. Malé Garmin Approach S40 proti robustnejším Garmin Approach S60
  4. Garmin Approach: Ponuka golfových funkcií
  5. Garmin Approach: Ďalšie užitočné funkcie
  6. Garmin Approach S40 vs. Approach S60: Ktorý z modelov vybrať?

Garmin Approach S40 vs. Approach S60: Stručné predstavenie oboch modelov

Garmin Approach S40

Malé, ľahké a elegantné golfové GPS hodinky. Disponujú svetovou databázou golfových ihrísk a všetkými dôležitými golfovými funkciami. Sú k dispozícii v tmavom aj svetlom vyhotovení a vďaka menšej hmotnosti a kompaktnej veľkosti sa hodia aj na menšie dámske zápästia. Skvelá výdrž až 15 hodín hry alebo až 8 týždňov v režime hodiniek. Vynikajúci pomer cena/výkon.

Garmin Approach S60; Garmin Approach S40; porovnanie; golfové hodinky
Predstavujeme golfové hodinky Garmin Approach S40!

Garmin Approach S60

Prémiový model golfových GPS hodiniek značky Garmin. Okrem vstavanej golfovej databázy a základných golfových funkcií vie zobraziť vzdialenosti prepočítané na sklon terénu, smer k jamke aj v miestach bez priamej viditeľnosti alebo funkcie pre nácvik golfového švihu. Výdrž až 10 hodín hry alebo až 2 týždne v režime smart watch.

Garmin Approach S60; Garmin Approach S40; porovnanie; golfové hodinky
Predstavujeme golfové hodinky Garmin Approach S60!

Garmin Approach S40 vs. Approach S60: Hlavné rozdiely

Model Garmin Approach S40 Garmin Approach S60
Rozmery zariadenia, Š x V x H 43,4 × 43,4 × 11,7 mm 47 × 47 × 14,5 mm
Hmotnosť 43 g 52 g
Ovládanie hudby v mobilnom zariadení Nie Áno
Alarm na zónu srdcového tepu Nie Áno
PinPoiter Nie Áno
PlaysLike Distance Nie Áno
Mapy golfových ihrísk Nie Áno, 41.000 ihrísk
Výdrž batérie 15 h tréning/GPS alebo 10 dní v režime hodiniek 10 h tréning/GPS alebo 10 dní v režime hodiniek
Kompas Nie Áno Elektromagnetický, trojosový, kompenzovaný
Snímač kadencie otáčok pedálov Nie Áno
Snímač rýchlosti Nie Áno
Snímač srdcovej frekvencie Nie Áno
Snímač teploty externej – tempe™ Nie Áno
Connect IQ™ (kompatibilita s PC, MAC, mobile app) Nie Áno
Možnosť diaľkovo ovládať iné zariadenia/prístroje Nie Áno
Kompatibilita s kamerami VIRB® Nie Áno
Upraviteľné dátové polia Nie Áno

Malé Garmin Approach S40 proti robustnejším Garmin Approach S60

Garmin Approach S40 patria k novinkám v ponuke golfových GPS hodiniek. Pokiaľ by som ich mal stručne popísať, asi by som vyzdvihol, že sú malé, ľahké a elegantné. V porovnaní s Approach S60 sú cenovo priaznivejšie a výrazne menšie. Ak si vezmete k ruke parametre oboch hodiniek, s prekvapením zistíte, že oba modely používajú rovnako veľký, farebný, dotykový displej. Ak zostaneme len pri vonkajších rozmerov, dajú sa Approach S60 odporučiť hráčom s väčším, robustnejším zápästím, Approach S40 potom golfistom s menším zápästím a prípadne ženám.

golf; smart hodinky; garmin; Approach
Golfové smart hodinky Garmin Approach S60 priamo na ihrisku.

Garmin Approach: Ponuka golfových funkcií

Oba modely hodiniek majú zhodne vo vnútornej pamäti prednahranú golfovú databázu čítajúcu cez 40 000 golfových ihrísk. Pomocou nej vedia zobraziť vzdialenosti na začiatok a koniec greenu v smere jamky a samozrejme tiež vzdialenosť k samotnej jamke. Pozíciu jamky môžete pritom na displeji oboch modelov posunúť podľa aktuálnej pozície. Rovnaká je aj možnosť zobrazenia vzdialeností k prekážkam na ihrisku, k Dogleg, prípadne Layup. Kým Approach S60 dokážu na displeji zobraziť miniatúru ferveju s možnosťou označenia ľubovoľného miesta na ihrisku, ku ktorému vzápätí získate informácie o vzdialenosti, Approach S40 toto nevie a dokáže zobraziť fervej vo forme jednoduchšieho grafu so vzdialenosťami k dôležitým miestam. Svoj vlastný bod na prihrávku si na displeji Approach S40 neoznačíte. Náhľad detailu greenu, vrátane vzdialeností a pozície vlajky je samozrejme k dispozícii na oboch.

golf; smart hodinky; garmin; Approach
Garmin Approach S60 – vľavo mapa ihriska, vpravo odopínanie remienka.

i

V čom je teda Approach S60 výrazne lepší? Vie merané vzdialenosti prepočítať vzhľadom na sklon terénu, ukáže smer k jamke aj z miesta, kde nie je na jamku priama viditeľnosť a majú vstavané funkcie pre tréning golfového švihu.

Veľmi príjemnou funkciou, ktorou disponujú oba modely hodiniek je tzv. „Autoshot“. Funkcia dokáže detegovať miesta, odkiaľ ste odpaľovali loptičku a do pamäti hodiniek zaznamená detailnú štatistiku hry, ktorú smart hodinky vedia preniesť do golfového denníka Garmin Connect. V denníku vidíte nielen odkiaľ kam ste hrali loptičku, vrátane vzdialeností, ale môžete zobraziť aj historické vplyvy a získať prehľad o svojej hre na danej jamke. Pokiaľ máte palice doplnené o snímače Approach CT10, vyplní sa vám automaticky do štatistiky aj typ palice, s ktorou ste hrali, inak je možné doplniť typ palice aj ručne pri hre alebo prípadne neskôr v golfovom denníku.

Garmin Approach: Ďalšie užitočné funkcie

Approach S40 aj Approach S60 sú prepojiteľné so smartfónmi Android či iOS a v spojení s nimi ponúkajú funkcie smart watch. Môžu vás tak pri hre diskrétne upozorniť na dôležitý hovor alebo správu. Prepojenie s mobilom ale tiež vie zabezpečiť automatický prenos golfových záznamov do golfového denníka. Pri smartwatch sa tak musíte starať len o nabíjanie a spustenie/vypnutie hry, všetko ostatné prebieha na pozadí automaticky.

Garmin Approach S60; Garmin Approach S40; porovnanie; golfové hodinky
Smart hodinky Garmin Approach S40 alebo S60 poslúžia na golfovom ihrisku nielen ako skvelý pomocník, ale tiež ako slušivý doplnok.

GPS prijímač, pomocou ktorého inteligentné hodinky merajú hru a počítajú vzdialenosti na golfovom ihrisku, je možné využiť aj na ďalšie športy. S oboma modelmi smart watch je možné podrobne zmerať beh, chôdzu či jazdu na bicykli, Approach S60 pridáva navyše bohatú škálu ďalších športov, vrátane lyžovania či plávania v bazéne.

i Mohlo by vás zaujímať

Garmin Approach S40 vs. Approach S60: Ktorý z modelov vybrať?

Je ťažké dať jednoznačnú radu, ktoré z dvojice golfových GPS hodiniek Approach S40 a Approach S60 sú lepšie. Ich porovnávanie mi pripomína výber medzi 2 vozidlami rôznych tried od jednej automobilky. Kým Approach S40 sú menšie a elegantnejšie, Approach S60 ponúkajú bohatšie funkcie a istotu, že pri nich vám ani v budúcnosti nebude nič chýbať. Bežný hráč ani pri jednom z modelov nevyužije ich plný potenciál. Oba modely ponúkajú rad ďalších funkcií, ktorých popis sa nám do článku z kapacitných dôvodov nevošiel. Oba modely majú k dispozícii turnajový režim, v ktorom sú oficiálne použiteľné na golfových turnajoch.


Vytlačiť
P-DC1-WEB03
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií