AlzaPlus+ sport Dvojročná záruka teraz aj pre firmy

Boardy

Grip

Grip je protišmyková fólia, ktorá sa pokladá na hornú stranu dosky. Vyrába sa v rôznych stupňoch hrubosti.

Segway

Dvojkolesové elektrovozidlo, ktoré funguje ako dopravný prostriedok pre jedného pasažiera. Obsahuje stabilizačný systém a ovláda sa nakláňaním. Pre väčšiu stabilitu jazdca je opatrený riadidlami.

Gyroboard

Gyroboard je iné označenie pre hoverboard alebo kolonožku. Ide o zariadenie na jednom či dvoch kolesách s prepracovaným stabilizačným systémom a riadením pomocou náklonov jazdca.

Sklznica

Spodná strana snowboardu, ktorá sa dotýka snehu.

Switch

Jazda, kedy jazdec ide tak, že má vpredu inú nohu, než ako je zvyknutý. Pokiaľ teda jazdíte s ľavou nohou vpredu, switch je pre vás jazda s pravou nohou vpredu.

Trucky

Kovové časti, ktoré sa skrutkujú na dosku, a na ne sa pripevnia kolieska s ložiskami. Veľkosť truckov sa odvíja od šírky dosky. Medzi trucky a dosku sa niekedy vkladajú gumové podložky.

Ložiská

Kvalita ložísk je udávaná stupnicou ABEC 1 až 9. Číslovka 9 predstavuje najkvalitnejšie ložisko. Čím kvalitnejšie ložisko, tým menší odpor kladie. Pre tých, ktorí budú jazdiť častejšie, odporúčame vybrať ložiská s označením minimálne ABEC 5. Kvalitné ložiská sa po roztočení zastavia po dlhšej dobe. Mali by sa točiť ticho a bez trhania.

Môžete sa stretnúť aj s ložiskami ILQ a SG. Ide o typy, ktoré nemajú nič spoločné so stupnicou ABEC. ILQ je značenie pochádzajúce od firmy Twincam a vyrába sa v dvoch vyhotoveniach ILQ-7 a ILQ-9. Ložiská označené SG používa firma Rollerblade a jednotlivé druhy sa označujú rovnako ako ABEC, teda 1 – 9. Stále platí, že čím vyššie číslo, tým kvalitnejšie, ale nemožno ich prirovnať k určitému stupňu ABEC.


P-DC1-WEB14
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií