PET AlzaBoxy Q1

Chudnite s nami do plaviek

Zobraziť katalóg
Chudnite s nami do plaviek

Skvelým naštartovaním chudnutia je motivácia. Na každú z nás platí niečo iné. Skúste si dať na chladničku fotografiu svojej vysnívanej postavy, použite napríklad obrázok niektorej z celebrít, modeliek či športovkýň. Zaberte a tešte sa na chvíľu, keď tak bude vyzerať aj vaše telo.

Nalaďte sa na správnu vlnu

Prvým krokom ku krásnej postave je zmena myslenia. Všetko sa začína v hlave. Nemajte z chudnutia obavy, urobte z neho naopak svoju radosť! Za každú športovú aktivitu sa poriadne pochváľte či odmeňte a prestaňte brať jedlo ako svojho nepriateľa. Ak sa vám nepodarí dodržať jedálniček alebo naplánovaný pohyb, nevyčítajte si to a ďalší deň sa do boja pustite opäť s plnou vervou.

Zapojte kamarátku

V dvoch sa to lepšie ťahá. Skúste sa do chudnutia pustiť spoločne s kamarátkou, budete sa navzájom poháňať a motivovať. Spoločné zážitky vaše kamarátstvo utužia a užijete si veľa zábavných chvíľ, na ktoré budete radi spomínať. Keď sa napríklad občas odmeníte spoločnou kávou či nákupmi.

Zapojte kamarátku

Upravte svoj jedálny lístok

Do svojho jedálnička zaraďte dostatok bielkovín, rýb, zeleniny. Pšeničnú múku vymeňte za ražnú a cestoviny alebo ryžu za celozrnný variant. Dávajte pozor na to, aby strava nebola jednotvárna. Inšpiráciu môžete hľadať u výživových poradcov, na internete či v knihách o správnom stravovaní. To, že sladkosti, tučné mäso, vyprážané pokrmy a sladké vody nie sú pri chudnutí úplne ideálne, asi dobre viete. Pravdou však je, že vám vaše obľúbené neresti budú chýbať. Keď to už nebudete môcť vydržať, doprajte si ich v obmedzenom množstve a v čase, keď telo najlepšie spaľuje (t. j. počas dopoludnia). Ideálne si vymedzte napríklad jeden deň v týždni, keď si dovolíte nejaký prehrešok.

Zdravá strava

Začnite sa hýbať

Na úspešné chudnutie potrebujete dva druhy pohybu – aeróbny, pri ktorom spaľujete tuky a posilňovanie. Šport by vám mal prinášať radosť, snažte sa preto vybrať takú činnosť, ktorá vám bude vyhovovať. Ak nie ste príliš trénovaná, začínajte opatrne a po malých dávkach. Postupne môžete frekvenciu či záťaž zvyšovať. Ideálne je posilňovať minimálne 2-krát týždenne a aeróbnu činnosť vykonávať 2-krát týždenne aspoň 40 minút.

Viete, čo všetko vám cvičenie prinesie?

  • Štíhlu postavu
  • Rýchlejšie spaľovanie
  • Lepší zdravotný stav – zdravšie orgány, zníženie tlaku, cholesterolu a pod.
  • Lepšiu pleť – športovanie posporuje tvorbu kolagénu
  • Dobrú náladu – uvoľňovanie hormónov šťastia, endorfínov

Vyrazte von

Krásne počasie radosť z pohybu jednoznačne zvýši, vyčarí vám skvelú náladu a nabije vás potrebnou energiou. Vonku môžete aj posilňovať – na podložke alebo s využitím závesných TRX systémov. Čo sa týka aeróbnych aktivít, je výber naozaj bohatý. Klasickým a najúčinnejším pohybom je behanie. Je lacné, efektívne a návykové. Potrebujete k nemu len topánky, pohodlné športové oblečenie a odhodlanie. Dbajte však na to, aby vaša športová obuv bola naozaj kvalitná. Ak behanie nie je vašou parketou, vyskúšajte cyklistiku či in-line korčuľovanie. Oba tieto športy sú tiež vhodnou aeróbnou aktivitou pri chudnutí, navyše po nich budete mať krásne spevnený zadoček.

TRX

Ako cvičiť doma?

S aeróbnymi aktivitami nezaháľajte ani v prípade, že je nepriaznivé počasie alebo nestihnete vybehnúť. Doma môžete využiť bežecký pás, eliptical či starú dobrú klasiku za pár eur – švihadlo. Pri posilňovaní si vystačíte s vlastnou váhou a fitness pomôckami, ktoré môžete zobrať aj von. Ďalším variantom je návšteva posilňovne, ktorá však nemusí byť pre niektoré ženy príliš lákavá. Ak máte dostatok priestoru a s cvičením to myslíte naozaj vážne, môžete si vďaka veľkorysej ponuke domácich posilňovacích strojov ľahko zariadiť svoju vlastnú posilňovňu.

Nezabúdajte na preťahovanie a relaxáciu

Preťahovaním by mala začínať a končiť každá vaša športová aktivita. Svaly a šľachy tak pripravíte na záťaž, uvoľníte ich a predídete ich poraneniu. Obšas si doprajte uvoľňujúcu masáž, pokojne aj od vášho partnera. Pri správnej masáži nesmú chýbať masážne oleje. Výbornou doplnkovou aktivitou pri chudnutí je joga, ktorá vám pomôže dostať sa do psychickej aj fyzickej rovnováhy.

Preťahovanie

Využite moderné technológie

Aplikácie do mobilných telefónov sú v súčasnosti obrovským pomocníkom pre všetkých, ktorí chcú schudnúť. Môžete si pomocou nich strážiť svoj jedálniček, zaznamenávať cvičenie a merať vzdialenosť aj čas pri aeróbnych aktivitách. So strážením tepovej frekvencie, ktorá je najdôležitejším faktorom pri chudnutí, vám spoľahlivo pomôžu športtestery. Kvalitnú službu poskytujú aj fitness náramky, ktoré vás budú motivovať ku každodennému pohybu a navyše vďaka širokej škále farieb a dizajnov predstavujú štýlový doplnok.

Vytlačiť
P-DC1-WEB01
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií