AlzaBoxy Q1 Aplikace

Cyklistické nohavice

Zobraziť katalóg
Cena
-
Dostupnosť
Stav tovaru
Hodnotenia od zákazníkov
Vlastnosti
Priedušný
(17)
Reflexné prvky
(10)
Rýchloschnúce
(2)
Cyklovložka
(22)
Hrejivý
(2)
Najnovšie objednávky

Cyklistické nohavice sú základnou súčasťou cyklistického oblečenia, ktoré poskytuje ochranu a pohodlie pri jazde na bicykli. Ste vášnivým cyklistom a chcete si spríjemniť vaše vychádzky? Potom sú cyklistické nohavice určené práve pre vás. Nielenže sa vám počas jazdy uľaví, ale vďaka dlhým cyklonohaviciam môžete na bicykel vyraziť dokonca aj v nepriaznivom počasí. Prečítajte si, na čo pri výbere rozhodne nezabudnúť. Jediné, čo zostáva urobiť, je vyraziť na cestu.

Pokračovať

Cyklistické nohavice pre každého vášnivého cyklistu

Cyklistické nohavice, tiež známe ako cyklo nohavice alebo nohavice na bicykel, sú nevyhnutnou súčasťou výbavy každého milovníka bicyklovania. Samy o sebe vám víťazstvo v pretekoch nezaručia, ale jednoznačne vám spríjemnia každú jazdu. Všetky nohavice na bicykel sú navrhnuté tak, aby zvyšovali vaše pohodlie, a tým aj výkon. Môžete si vybrať z niekoľkých druhov, od dlhých cez krátke až po 3/4 cyklo nohavice. Záleží na podmienkach, ktoré počas vašej vychádzky prevládajú. Cyklistické nohavice sa líšia aj strihom a funkciami. Niektoré modely majú integrovanú vložku, ktorá poskytuje extra pohodlie počas jazdy atď.

  • Cyklistické nohavice majú polstrovanú vložku, ktorá znižuje tlak a trenie medzi telom a sedadlom a poskytuje maximálne pohodlie.
  • Rad nohavíc na bicykel je odolný voči vetru a vode, takže sa nemusíte obávať zmien počasia, ktoré počas jazdy môžu nastať.
  • Cyklistické nohavice tesne priliehajú k nohám, čím znižujú odpor vzduchu a opäť zvyšujú váš výkon.

  • Kvalitné cyklistické nohavice sa môžu predražiť.
  • Nájsť správne padnúce cyklo nohavice je zložité.

Hľadáte pánske alebo dámske cyklistické nohavice?

U nás nájdete ako dámske cyklistické nohavice, tak aj tie pánske. Líšia sa strihom, typom vložky a často aj počtom kapsičiek. Pánske cyklo nohavice sú zvyčajne úzke a priliehavé, aby minimalizovali odpor vzduchu, zatiaľ čo dámsky variant poskytuje väčšinou voľnejší a pohodlnejší strih. Vložky do pánskych a dámskych cyklonohavíc sa líšia tvarom a veľkosťou, aby vyhovovali rozdielnej anatómii mužského a ženského tela.

  • Dámske cyklistické nohavice sú navrhnuté tak, aby zodpovedali telesným proporciám žien. Líšia sa teda najmä v strihu, a to užším pásom a širšími bokmi. Dámske vložky sú zvyčajne širšie a kratšie ako mužské vložky. Ostatné vlastnosti sú zhodné s pánskym variantom.
  • Pánske cyklistické nohavice sa opäť líšia primárne svojim strihom. Častejšie končia približne nad kolenami. Nájsť však môžete aj pánske 3/4 cyklistické nohavice. Mužské vložky sú väčšinou dlhšie a užšie ako dámske vložky. Materiály používané pri výrobe nohavíc na bicykel sú univerzálne.

Cyklistické nohavice musia padnúť ako šité na mieru

Najdôležitejšie zo všetkého je, aby vám cyklistické nohavice dobre padli. V opačnom prípade budete pri jazde pociťovať diskomfort a celú vychádzku si ani poriadne neužijete. Vždy majte na pamäti, že sa veľkosť pri jednotlivých značkách a modeloch môže líšiť. Pred nákupom si preto vždy dôkladne preštudujte veľkostnú tabuľku a zmerajte si doma potrebné partie. Je dôležité, aby cyklistické nohavice dobre priliehali na telo a ich vložka bola presne tam, kde má byť, aby chránila genitálie.

i

Čo sú to cyklistické nohavice MTB?

Cyklistické nohavice MTB sú špeciálne cyklo gate na horský bicykel. Od ostatných sa líšia svojou odolnosťou, voľnejším strihom a vyšším počtom vreciek na všetko potrebné. Pretože to je presne to, čo na horách potrebujete.

Ako rozdeľujeme cyklistické nohavice?

Bežne sa cyklistické nohavice rozdeľujú na krátke elastické, voľné krátke, 3/4 a dlhé cyklistické nohavice. Nepremokavé cyklo nohavice sú užitočné v daždivom počasí. Sú vyrobené z materiálov, ktoré chránia pred vodou a zároveň odvádzajú pot. Zimné cyklonohavice sú vyrobené z teplých, priedušných materiálov, ktoré chránia pred chladom. Poďme si rozobrať, v čom sú jednotlivé varianty špecifické.

  • Najčastejšie sú elastické krátke cyklistické nohavice. Vyrábajú sa v rôznych dĺžkach. Veľmi užitočný je silikónový prúžok na vnútorných stranách nohavíc, ktorý zabraňuje tomu, aby sa vyhŕňali.
  • Voľné nohavice na bicykel vyzerajú v podstate ako bežné šortky. Dodávajú voľnosť a pohodlie zároveň vďaka integrovanej vložke. Pre túto kategóriu sú typické MTB dlhé cyklistické gate na horský bicykel. Voľné cyklistické nohavice sú skvelou voľbou pre tých, ktorí chcú mať pri jazde na bicykli pohodlie a voľnosť pohybu.
  • 3/4 cyklo nohavice sú vhodné najmä v chladnejšom období, pretože udržujú vaše kolená v teple. Nájdete ich vo variantoch pre teplejšie aj chladnejšie ročné obdobia, takže sú ideálne na prechod medzi chladnými a teplými dňami. Rozhodujúcim faktorom sú traky, ktoré môžu byť buď sieťované, alebo plné.
  • Dlhé cyklistické nohavice sa niekedy nazývajú čapáky. Sú ideálne na jeseň a počas chladnejších dní. Líšia sa v použitých materiáloch, ktoré vás majú chrániť pred vetrom a chladom. Sú vyrobené z teplých, priedušných materiálov, ktoré chránia pred chladom a odvádzajú pot.

Krátke elastické nohavice na bicykel
Elastické krátke cyklistické nohavice

Pánske dlhé cyklistické nohavice
Dlhé cyklistické nohavice

3/4 cyklonohavice
3/4 cyklo nohavice

MTB cyklistické nohavice dlhé
MTB cyklistické nohavice

Vyberajte cyklistické nohavice podľa sezóny

Cyklistické nohavice by rozhodne mali zodpovedať sezóne, počas ktorej vyrážate na bicykel. V lete budete od cyklonohavíc očakávať úplne niečo iné ako napríklad na jar. V horúcich mesiacoch oceníte najmä priedušnosť a maximálne pohodlie. Vhodný je aj rýchloschnúci materiál. Zimné nohavice na bicykel zase vyberajte podľa použitých materiálov.

  • lete sa zamerajte na nohavice na bicykel, ktoré sú vyrobené z ľahkých, priedušných materiálov, ktoré odvádzajú pot. V ideálnom prípade by mali mať aj integrované vložky, ktoré zaistia pohodlie aj na dlhších cestách. Reflexné prvky sú žiaduce, ale nie sú nevyhnutnosťou.
  • Zimné cyklonohavice musia byť vyrobené z teplých materiálov s prešívaním a fleecovou podšívkou, ktorá vás udrží v teple. Väčšinou poskytujú voľnejší strih, aby bolo zachované pohodlie. Keďže je v zimných mesiacoch tma už veľmi skoro, sú vybavené reflexnými prvkami, ktoré vás udržia v bezpečí.
  • Na jar a na jeseň musíte hľadať cyklistické nohavice, ktoré ponúkajú to najlepšie z oboch svetov. Vhodné sú 3/4 cyklonohavice, ktoré nájdete vo variante vhodnom do chladných aj teplých dní. Materiály by mali byť odolné najmä proti vetru a dažďu, ktorým sa v tomto období nevyhnete.

Zimné nohavice na bicykel sa riadia príslovím, že „neexistuje zlé počasie, len zle oblečený cyklista”. Cyklo nohavice na chladné dni sú dlhé a zakrývajú celé nohy, čím poskytujú tepelný komfort.

Cyklistické nohavice zo správneho materiálu

Pokiaľ ide o materiály, cyklistické nohavice nájdete v rôznych spracovaniach. Veľkou výhodou je určite antibakteriálny materiál a absencia švov pri väčšine nohavíc, čo zvyšuje komfort a odvetrávanie. Vždy sledujte počet panelov, z ktorých sú nohavice na bicykel ušité. Čím viac, tým lepšie. Kvalitné cyklo nohavice sú strečové do 4 smerov. Najčastejšie sa na ich výrobu využíva polyester, nylon, spandex alebo lycra.

  • Polyester je syntetický materiál, ktorý je odolný, pružný a ľahko sa udržiava. Polyesterové cyklo nohavice sú vhodné na všetky typy jazdy.
  • Nylon predstavuje ďalší syntetický materiál, ktorý je rovnako odolný, ľahký a priedušný. Nylonové nohavice na bicykel sú vhodné najmä počas letných mesiacov. Pokiaľ teda milujete letné scenérie, nekonečné jazdy a užívanie si okolitej prírody, sú pre vás ideálne.
  • Spandex sa tiež zaraďuje medzi syntetické materiály. Poskytuje pružnosť a elasticitu. Spandexové cyklistické nohavice sú vhodné pre cyklistov, ktorí potrebujú extra pohodlie. Ak vyrážate na bicykel naozaj často, určite toto vyššie pohodlie oceníte.
  • Lycra je typ spandexu, ktorý je známy svojou vysokou pružnosťou a elasticitou.

i

Cyklo nohavice a počet panelov

Počet panelov sa vzťahuje na počet dielov látky, z ktorých sú cyklo nohavice ušité. Viac panelov umožňuje lepšie prispôsobenie tvaru tela, takže nohavice lepšie sedia a menej drú. Cyklistické nohavice s viacerými panelmi sú vo všeobecnosti kvalitnejšie.

Cyklistické nohavice jedine s cyklovložkou

Ak jazdíte na dlhé výlety a nemáte bicykel len na pohyb po meste, určite zvoľte cyklistické nohavice s cyklovložkou. Každý cyklista to určite pozná. Ten boľavý pocit po hodinách na sedadle. Cyklistické nohavice s gélovou vložkou vám ho určite zmiernia. Vložka pri cyklistických nohaviciach predstavuje špeciálne polstrovanie, ktoré sa nachádza v oblasti sedadla. Je vyrobená z priedušných, antibakteriálnych materiálov, ktoré absorbujú pot a chránia citlivé partie pred odieraním a tlakom.

Nepremokavé nohavice na bicykel
Nepremokavé nohavice na bicykel

Dámske cyklistické nohavice
Dámske cyklistické nohavice

Cyklovložka by tiež nemala mať zbytočné švy, pretože prichádza do priameho kontaktu nielen s nohavicami na bicykel, ale aj s telom a mohlo by dochádzať k nepríjemnému treniu. Kvalitné vložky navyše odvetrávajú a odvádzajú pot. Líšia sa tvarom, veľkosťou, materiálom a hrúbkou.

Aké ďalšie vlastnosti majú cyklistické nohavice?

Cyklistické nohavice oplývajú množstvom zaujímavých vlastností, ktoré rozhodne stoja za zváženie. Okrem už spomínanej cyklovložky medzi ne patrí napríklad:

  • DWR úprava, ktorá pomáha udržať nohavice na bicykel suché aj v náročných podmienkach,
  • membrána, priedušný a rýchloschnúci materiál zase zaistí pohodlnejšie cyklistické nohavice,
  • dodatočné kapsičky na uloženie kľúčov, peňazí alebo telefónu zabezpečia, že nebudete potrebovať žiadny batoh.

i

Cyklo nohavice a bezpečnosť

Pre maximálnu bezpečnosť si vyberte cyklo nohavice s reflexnými prvkami. Určite oceníte aj vodoodpudivú úpravu a úpravu odolnú voči vetru. Zaobstarajte si cyklistické nohavice, ktoré budú vyhovovať vašim požiadavkám.

Skryť popis
Pomohla vám táto informácia?
Tento formulár slúži len na hodnotenie informácií v popise vyššie.
Ak máte otázku k produktom, službám, doprave, či inú požiadavku, využite zákaznícku podporu.
Čo by sme v ňom mali zlepšiť? Chýba vám tu niečo? Je niečo uvedené zle? Podeľte sa.

Najpredávanejšie

1.
Etape Sprinter WS Lacl+ VL Skladom podľa variantu
Cyklistické nohavice – pánske, s cyklovložkou, materiál softshell a ThermoFit
59,90 €

25 položiek
CRAFT Essence veľ. M - Cyklistické nohavice
L M XL
Varianty
CRAFT Essence veľ. M
Cyklistické nohavice – dámske, s gumou v páse, priedušné, reflexné prvky, s cyklovložkou, materiál elastan a recyklovaný polyamid, veľkosť M
52,90 €
Na sklade 3 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SPTcra275
CRAFT CORE Endur veľ. L
Cyklistické nohavice – dámske, s gumou v páse, reflexné prvky, s cyklovložkou, materiál elastan a polyamid, veľkosť L
39,90 €
Posledný kus na sklade
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SPTcra286
CRAFT Essence - Cyklistické nohavice
L M XL
Varianty
CRAFT Essence
Cyklistické nohavice – dámske, s gumou v páse, priedušné, reflexné prvky, s cyklovložkou, materiál elastan a recyklovaný polyamid
Od  51,90 €
Skladom podľa variantu
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SPTcra274nad
CRAFT CORE Endur veľ. L - Cyklistické nohavice
L S XXL
Varianty
CRAFT CORE Endur veľ. L
Cyklistické nohavice – dámske, s gumou v páse, priedušné, reflexné prvky, cyklovložka C4, materiál elastan a polyamid, veľkosť L
45,90 €
Na sklade 4 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SPTcra271
CRAFT Essence Hot veľ. XL - Cyklistické nohavice
L S XL
Varianty
CRAFT Essence Hot veľ. XL
Cyklistické nohavice – dámske, s gumou v páse, priedušné, s cyklovložkou, materiál elastan a recyklovaný polyamid, veľkosť XL
45,90 €
Na sklade 2 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SPTcra282
CRAFT CORE Endur veľ. M - Cyklistické nohavice
L M
Varianty
CRAFT CORE Endur veľ. M
Cyklistické nohavice – dámske, cyklovložka C4, materiál elastan a polyamid, veľkosť M
38,90 €
Posledný kus na sklade
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SPTcra290
CRAFT CORE Endur - Cyklistické nohavice
L S XXL
Varianty
CRAFT CORE Endur
Cyklistické nohavice – dámske, s gumou v páse, priedušné, reflexné prvky, s cyklovložkou, materiál elastan a polyamid
Od  44,90 €
Skladom podľa variantu
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SPTcra269nad
CRAFT Essence veľ. L - Cyklistické nohavice
L M XL
Varianty
CRAFT Essence veľ. L
Cyklistické nohavice – dámske, s gumou v páse, priedušné, reflexné prvky, s cyklovložkou, materiál elastan a recyklovaný polyamid, veľkosť L
52,90 €
Posledné 2 ks na sklade
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SPTcra276
CRAFT CORE Endur - Cyklistické nohavice
L M
Varianty
CRAFT CORE Endur
Cyklistické nohavice – dámske, priedušné, cyklovložka C4, materiál elastan a polyamid
38,90 €
Skladom podľa variantu
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SPTcra289nad
CRAFT CORE Endur
Cyklistické nohavice – dámske, s gumou v páse, priedušné, reflexné prvky, s cyklovložkou, materiál elastan a polyamid
39,90 €
Skladom podľa variantu
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SPTcra284nad
CRAFT Essence Hot - Cyklistické nohavice
L S XL
Varianty
CRAFT Essence Hot
Cyklistické nohavice – dámske, s gumou v páse, priedušné, s cyklovložkou, materiál elastan a recyklovaný polyamid
45,90 €
Skladom podľa variantu
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SPTcra279nad
Etape Sprinter WS Lacl+ VL - Cyklistické nohavice
L M XL XXL
Varianty
5,0
Etape Sprinter WS Lacl+ VL
Cyklistické nohavice – pánske, s cyklovložkou, materiál softshell a ThermoFit
78,46 €
Skladom podľa variantu
Objednávací kód: SPTetap0122nad
Etape Lady 3/4 Čierna - Cyklistické nohavice
L M S XL XXL
Varianty
Etape Lady 3/4 Čierna
Cyklistické nohavice – dámske, s cyklovložkou, materiál elastan a polyamid
39,38 €
Skladom podľa variantu
Objednávací kód: SPTvlob015nad
CRAFT Essence Hot veľ. S - Cyklistické nohavice
L S XL
Varianty
CRAFT Essence Hot veľ. S
Cyklistické nohavice – dámske, s gumou v páse, priedušné, s cyklovložkou, materiál elastan a recyklovaný polyamid, veľkosť S
45,90 €
Na sklade 2 ks
Objednávací kód: SPTcra279
CRAFT CORE Endur veľ. XXL - Cyklistické nohavice
L S XXL
Varianty
CRAFT CORE Endur veľ. XXL
Cyklistické nohavice – dámske, s gumou v páse, priedušné, reflexné prvky, s cyklovložkou, materiál elastan a polyamid, veľkosť XXL
44,90 €
Posledné 2 ks na sklade
Objednávací kód: SPTcra273
CRAFT Essence Hot veľ. L - Cyklistické nohavice
L S XL
Varianty
CRAFT Essence Hot veľ. L
Cyklistické nohavice – dámske, s gumou v páse, priedušné, s cyklovložkou, materiál elastan a recyklovaný polyamid, veľkosť L
45,90 €
Na sklade 1 ks
Objednávací kód: SPTcra281
CRAFT Essence veľ. XL - Cyklistické nohavice
L M XL
Varianty
CRAFT Essence veľ. XL
Cyklistické nohavice – dámske, s gumou v páse, priedušné, reflexné prvky, s cyklovložkou, materiál elastan a recyklovaný polyamid, veľkosť XL
51,90 €
Posledný kus na sklade
Objednávací kód: SPTcra277
Etape Race 3/4 Čierna - Cyklistické nohavice
Varianty
Etape Race 3/4 Čierna
Cyklistické nohavice – pánske, s cyklovložkou, materiál elastan a polyamid
39,38 €
Skladom podľa variantu
Objednávací kód: SPTvlob010nad
CRAFT CORE Endur - Cyklistické nohavice
S
Varianty
5,0
CRAFT CORE Endur
Cyklistické nohavice – pánske, s gumou v páse, s cyklovložkou, materiál elastan, polyamid a CLIMASHIELD Apex
38,90 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: SPTcra463nad
CRAFT CORE Endur veľ. L - Cyklistické nohavice
L M
Varianty
CRAFT CORE Endur veľ. L
Cyklistické nohavice – dámske, priedušné, cyklovložka C4, materiál elastan a polyamid, veľkosť L
54,90 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: SPTcra291
CRAFT CORE Endur veľ. S - Cyklistické nohavice
S
Varianty
5,0
CRAFT CORE Endur veľ. S
Cyklistické nohavice – pánske, s gumou v páse, cyklovložka C4, materiál polyamid a CLIMASHIELD Apex, veľkosť S
38,90 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: SPTcra463
CRAFT ADV Essence 3/4 veľ. S
Cyklistické nohavice – dámske, s gumou v páse, priedušné, rýchloschnúce, materiál elastan a polyester, veľkosť S, 1 vnútorné vrecko a 1 vonkajšie vrecko
42,90 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: SPTcra348
CRAFT CORE Endur veľkosť S - Cyklistické nohavice
L S XXL
Varianty
CRAFT CORE Endur veľkosť S
Cyklistické nohavice – dámske, s gumou v páse, priedušné, reflexné prvky, s cyklovložkou, materiál elastan a polyamid, veľkosť S
45,90 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: SPTcra269
CRAFT ADV Essence 3 / 4, veľkosť M
Cyklistické nohavice – dámske, s gumou v páse, materiál elastan a polyamid, veľkosť M, 1 vnútorné vrecko a 1 vonkajšie vrecko
37,18 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: SPTcra349
inteligentný zámokSmart zámok Pealock 2 spoľahlivo ochráni vašu športovú výbavu Smart zámok Pealock 2 je kompletne českým produktom, ktorý spoľahlivo ochráni vašu športovú výbavu. A rozhodne nielen to. Čo všetko ponúkne?

Cyklistické nohavice

V kategórii Cyklistické nohavice máme práve teraz na Alza.sk celkom 25 produktov.

Cyklistické nohavice – osvedčené značky

Pozrite sa na produkty zoradené podľa ceny od najlacnejšieho v kategórii lacné cyklistické nohavice Produkty zoradené od najdrahšieho po najlacnejší hľadajte v kategórii najdrahšie cyklistické nohavice Tovar zoradený podľa predajnosti od najviac po najmenej predávaný nájdete v kategórii najpredávanejšie, najlepšie cyklistické nohavice Produkty zoradené podľa hodnotenia používateľov od najlepšieho nájdete v kategórii cyklistické nohavice recenzie
P-DC1-WEB18
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií