Ospravedlňujeme sa, ale z technických príčin sa momentálne na našich pobočkách môže vyzdvihnutie objednávky časovo predĺžiť. Na oprave usilovne pracujeme. Ďakujeme za pochopenie.

AD homeoffice AD homeoffice

Elektrokolobežky SXT Light sa hodia nielen do mesta

Zobraziť katalóg

Nedávno ste na vysielacom kanáli AlzaTech mohli vidieť recenziu elektrokoloběžky SXT Light. Nemecká spoločnosť SXT, ktorá sa na elektromobilitu špecializuje, má v portfóliu dva varianty tejto kolobežky. My sme si vzali na paškál lacnejšiu a úspornejšiu verziu SXT Light Eco. Čo sa nám na nej páčilo a čo, naopak, nie?

Elektrické kolobežky SXT Light sa vyrábajú v dvoch verziách

Nech už si kúpite ktorúkoľvek verziu kolobežiek SXT Light, líšia sa od seba iba výkonom, maximálnou rýchlosťou a kapacitou batérie.

  • Úspornejšia verzia je SXT Light Eco s dojazdom 30 km a maximálnou rýchlosťou 27 km/h. Jej batéria má kapacitu 156 Wh, čo stačí až na 30 km cestovanie pri priemernej rýchlosti 20 km/h.
  • Výkonnejšia verzia je SXT Light s motorom s výkonom 500 W a maximálnou rýchlosťou až 30 km/h. Aj batéria je v prípade tohto modelu väčšia. Má kapacitu 214,5 Wh a ponúka dojazd o 5 kilometrov viac, teda 35 km.
ParametreSXT Light EcoSXT Light
Dojazd30 km35 km
Výkon motora350 W500 W
Maximálna rýchlosť27 km/h30 km/h
Kapacita batérie156 Wh214 Wh
Hmotnosť10,7 kg10,8 kg
Pneumatikypredná aj zadná polyuretánpredná gumová, zadná PU
Rýchlosť dobíjania3 – 3,5 h (2A), 1,5 – 2 h (4A)1,5 – 2 h

Obe elektrokoloběžky SXT Light majú pevnú konštrukciu

Konštrukciu majú obe kolobežky SXT Light rovnakú. Je do detailu vyhotovená, pevná a na prvý pohľad je patrné, že sa na ničom nešetrilo. Rám tvorí pevný a odľahčený dural, ktorý je na niektorých miestach doplnený gumou, a na plošinke, kde sa stojí, aj plastom. Ten je opatrený protišmykovou vrstvou, aby ste sa na kolobežke lepšie udržali. Kolobežky tak unesú používateľa do hmotnosti až 110 kg.

Konštrukcia SXT Light

Skladacie kolobežky, ktoré sa zmestia do auta

Elektrokoloběžky bývajú často väčšie ako obyčajné kolobežky. To však inžinieri z SXT vyriešili možnosťou elektrickú kolobežku zložiť. V kombinácii s hmotnosťou necelých 11 kilogramov možno SXT Light ľahko naložiť do kufra auta alebo vyniesť do schodov. Skladanie je za využitia správnej techniky jednoduché a zvládnete ho v rámci niekoľkých sekúnd. A na druhej strane zloženie kolobežky do pojazdnej polohy je ešte jednoduchšie a rýchlejšie.

Skladanie SXT Light

Elektrokoloběžky SXT Light si poradia aj s horším povrchom

Kontakt kolobežky s cestou a pohodlnú jazdu zaisťujú čiastočne gumové a nafukovacie beztlaké pneumatiky. Dajú sa len ťažko prepichnúť a zásluhou tlmičov sa dokážu vysporiadať aj s nerovným terénom. Pri častejšej jazde terénom, napríklad cez kockovanú dlažbu, vám však odporúčame väčšie kolesá. Na jazdu po asfalte alebo po chodníku sú však tieto elektrokoloběžky ideálne a jazda na nich veľmi komfortná. Sú perfektným približovadlom pre každého, kto sa potrebuje rýchlo dostať do práce alebo do školy.

Kolobežka SXT Light si poradí aj s rôznym terénom

Ovládanie kolobežky je intuitívne a všetko je na dosah

Samotné ovládanie elektrických kolobežiek je veľmi jednoduché a praktické. Páčky na ovládanie plynu a brzdy sa nachádzajú na dosah palca, a ani ostatné tlačidlá nie sú ďaleko. Tie našli svoje miesto uprostred kormidla hneď pod displejom, a sú celkom štyri. Prvé slúži na zapnutie elektromotora, ďalšie na zmenu režimu zobrazenia displeja, ovládanie LED svetiel a na ovládanie klaksónu.

Ovládanie SXT Light

Na kolobežkách SXT Light sa môžete aj odrážať

To, že je kolobežka elektrická, neznamená, že ju nemožno používať bez elektriny. Došla batéria? Žiaden problémV jazde môžete pokračovať pomocou odrážania a klasickej mechanickej brzdy umiestnenej na zadnom kolese. Kolobežky sú dodávané v balení s nabíjačkou, ktorú možno zapojiť do každej klasickej zásuvky. Batériu nabijete na plnú kapacitu za 2 až 3 hodiny, čo je v porovnaní s dojazdom veľmi krátka doba.

SXT Light, zelená

Pre koho sú kolobežky SXT Light určené?

Kolobežky SXT Light sú perfektné pre každého, kto sa chce rýchlo pohybovať po meste a nechce využívať hromadnú dopravu. Na svoje si však prídu aj používatelia z menších miest či dedín, pretože kolobežky totiž nájdu svoje využitie aj na kratších výletoch do prírody alebo len tak pri prechádzke. Plusom sú perfektné vyhotovenie, dlhý dojazd aj slušná rýchlosť. Nepáči sa nám, naopak, vyššia cena. Elektrokoloběžky SXT Light patria vo svojej kategórii k tým drahším, a tak sú určené skôr pre tých, ktorí sú ochotní si za unikátny dizajn a výhodné vlastnosti priplatiť. Ak medzi nich patríte, kolobežky SXT Light vás nadchnú.

Vytlačiť
P-DC1-WEB07
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií