Ospravedlňujeme sa, ale z technických príčin sa momentálne na našich pobočkách môže vyzdvihnutie objednávky časovo predĺžiť. Na oprave usilovne pracujeme. Ďakujeme za pochopenie.

PET Protiplnění

Goji

Zobraziť katalóg
Cena
-
Dostupnosť
Stav tovaru
Hodnotenia od zákazníkov
Značka
Najnovšie objednávky
Filtrovať

Goji, známa aj ako kustovnica čínska (lat. Lycium chinense), je superpotravina obľúbená pre svoj vysoký obsah antioxidantov, vitamínov a minerálov. Konzumácia týchto bobúľ podporuje celkové zdravie, zlepšuje imunitný systém a môže mať pozitívny vplyv na zrak, kožu a energiu. S ich rastúcou popularitou sa goji ovocie stalo neoddeliteľnou súčasťou zdravého životného štýlu. Neviete, ako používať goji? Čítajte ďalej a poradíme vám.

Pokračovať

Superpotravina menom goji (kustovnica čínska)

Goji (kustovnica čínska) je považovaná za jeden z najvýživnejších plodov na svete. Tieto malé, červené bobule sú bohaté na vitamíny, minerály a ďalšie látky, ktoré môžu prispieť k lepšiemu zdraviu a vitalite. Ich pravidelná konzumácia je spojená s radom prínosov, vrátane posilnenia imunitného systému a podpory zdravia očí. Goji ovocie je možné konzumovať v sušenej forme, ako súčasť smoothie alebo pridávať do šalátov či müsli na zvýšenie ich nutričnej hodnoty.

i

Goji má hlboké korene v minulosti

Goji má v čínskej medicíne korene siahajúce viac ako 2 000 rokov späť. Historicky bola cenená vďaka svojim údajným liečivým vlastnostiam, vrátane schopnosti podporovať dlhovekosť a zlepšovať celkovú vitalitu. Goji ovocie bolo tradične používané v rôznych formách – od čerstvého cez sušené až po súčasť bylinných čajov a odvarov. Jeho použitie v tradičnej čínskej medicíne a zachovanie jeho popularity dodnes svedčí o hlbokých kultúrnych a zdravotných tradíciách spojených s týmito bobuľami.

Aké prospešné látky kustovnica čínska (goji) obsahuje?

Kustovnica čínska (goji) je cenená pre svoj vysoký obsah vitamínov, minerálov a ďalších látok. Goji semienka sú bohaté na vitamíny skupiny B, E, železo, zinok a ďalšie minerály, ktoré sú dôležité pre správnu funkciu tela. Ďalej obsahujú antioxidanty, ako sú betakarotén a zeaxantín, ktoré môžu pomôcť chrániť bunky pred poškodením voľnými radikálmi. Vďaka vysokému obsahu vitamínu C kustovnica čínska podporuje imunitný systém a zvyšuje odolnosť organizmu proti infekciám. Zeaxantín, obsiahnutý v goji, môže prispieť k ochrane zraku a zníženiu rizika vývoja vekovo podmienených očných ochorení.

K zaradeniu goji do stravy je však dôležité pristupovať s mierou a rešpektovať individuálne potreby a možné interakcie s liekmi. Ako s každou superpotravinou, aj tu platí, že kľúčom je rozmanitosť a vyváženosť stravy. Všeobecne sa odporúča začínať s malým množstvom, približne jednou polievkovou lyžicou (asi 15 gramov) sušených goji bobúľ denne.

Sušená kustovnica čínska (goji) v balení, ktoré vás poteší

Kustovnica čínska (goji) sa bežne ponúka v sušenej forme, čo umožňuje jej dlhodobé skladovanie a ľahké zaradenie do rôznych receptov. Môžete ju zakúpiť v širokom rozsahu balení, od menších 100 g vrecúšok až po väčšie, ekonomickejšie 1 kg balenia, čo uspokojí príležitostných aj pravidelných konzumentov. Okrem sušenej kustovnice možno nájsť aj ďalšie formy goji, ako je prášok alebo sirup, ktoré ponúkajú ďalšie spôsoby, ako tieto nutrične bohaté bobule zaradiť do jedálnička.


Kustovnica čínska goji

BIO goji kustovnica čínska

i

Goji si môžete zakúpiť aj v BIO kvalite

BIO goji bobule sú pestované v súlade s ekologickými poľnohospodárskymi metódami, ktoré zaručujú absenciu syntetických pesticídov a hnojív, čím sú ešte priateľskejšie k životnému prostrediu a nášmu zdraviu. Vďaka certifikácii BIO môžu spotrebitelia mať istotu, že kustovnica čínska, ktorú konzumujú, prešla prísnymi kontrolami kvality a pôvodu.

Jednoduché tipy na to, ako konzumovať goji

Goji bobule možno ľahko zaradiť do vášho jedálnička vďaka ich príjemnej chuti a univerzálnosti. Skvele sa hodia do ranných ovsených kaší alebo smoothie, kde dodajú sladkú chuť a zvýšia nutričnú hodnotu vašich raňajok. Na spestrenie obedov či večerí ich môžete pridať do šalátov alebo jedla z woku. Kustovnica čínska je tiež vynikajúca ako zdravá desiata do práce alebo na výlety. Pokiaľ hľadáte spôsob, ako obohatiť svoje pečivo, muffiny či dezerty, zapracujte do nich hrsť sušených goji. Tento jednoduchý krok nielen zlepší chuť vašich pokrmov, ale zároveň prispeje k vašej dennej dávke vitamínov a antioxidantov.

Ako vlastne chutí goji (kustovnica čínska)?

Kustovnica čínska (goji), respektíve jej plody, sú malé a predĺžené a pri zrelosti nadobúdajú sýtočervenú farbu. Sú známe svojou jedinečnou, mierne sladkou a zároveň horkou chuťou. Tá je často prirovnávaná ku kombinácii chutí brusníc a čerešní s nádychom bylinnej arómy.

Pestovanie goji je možné aj v miernej klíme, čo robí z kustovnice atraktívnu rastlinu pre domácich záhradkárov. Tieto odolné kríky môžu dorastať do výšky až 3 metrov a sú schopné niesť plody goji už druhý rok po výsadbe. Kustovnica čínska preferuje slnečné stanovište a dobre odvodnenú pôdu, čo z nej robí relatívne nenáročnú rastlinu.

Môže mať užívanie goji nežiaduce účinky?

Hoci sú goji bobule známe pre svoje potenciálne zdravotné prínosy, môžu sa u niektorých ľudí dostaviť aj nežiaduce účinky, a to najmä pri nadmernej konzumácii alebo v kombinácii s niektorými liekmi. Neurobíte chybu, ak budete konzumáciu konzultovať s lekárom alebo odborníkom na výživu, najmä ak máte určité zdravotné problémy alebo užívate lieky, aby ste predišli možným nežiaducim účinkom alebo interakciám.

Skryť popis
Pomohla vám táto informácia?
Tento formulár slúži len na hodnotenie informácií v popise vyššie.
Ak máte otázku k produktom, službám, doprave, či inú požiadavku, využite zákaznícku podporu.
Čo by sme v ňom mali zlepšiť? Chýba vám tu niečo? Je niečo uvedené zle? Podeľte sa.

Najpredávanejšie

1.
Sušené ovocie – sušené goji, 1000 g v znovuuzatvárateľnom obale
18,90 €

1 položka
4,4 13×
Bery Jones Kustovnica čínská Goji 700 g
Sušené ovocie – sušené goji, 1000 g v znovuuzatvárateľnom obale - 18,90 €/1 kg
Super cena
18,90 €
Na sklade > 10 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SPTbery057

Goji

V kategórii Goji máme práve teraz na Alza.sk celkom 1 produktov.

Goji – osvedčené značky

Pozrite sa na produkty zoradené podľa ceny od najlacnejšieho v kategórii lacné goji Produkty zoradené od najdrahšieho po najlacnejší hľadajte v kategórii najdrahšie goji Tovar zoradený podľa predajnosti od najviac po najmenej predávaný nájdete v kategórii najpredávanejšie, najlepšie goji Produkty zoradené podľa hodnotenia používateľov od najlepšieho nájdete v kategórii goji recenzie
P-DC1-WEB11
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií