AD homeoffice PET

Prvé inteligentné hodinky pre potápačov, Garmin Descent Mk1

Zobraziť katalóg
Garmin Descent Mk1

Článok

Aktualizované

Spoločnosť Garmin si nachystala na koniec roka 2017 naozajstnú lahôdku. Ide o vôbec prvé inteligentné hodinky, ktoré ponúkajú celkom ojedinelé funkcie pre obyčajné, ale aj prístrojové potápanie. Zaujíma vás, čím sa vlastne hodinky pre potápanie Garmin Descent Mk1 odlišujú? Budú vám robiť spoločnosť aj v tých najtemnejších hĺbkach.

Multifunkčné hodinky na potápanie Garmin Descent Mk1

Potápačské hodinky s hĺbkomerom Garmin Descent Mk1 zaujmú podobne ako väčšina ostatných produktov tejto americkej spoločnosti svojím robustným vzhľadom. Vynikajú navyše aj praktickým dizajnom vhodným pre každodenné nosenie. Hodinky totiž vychádzajú z úspešnej generácie Garmin Fénix5, čo garantuje úplnú slobodu pri ich používaní. Chcete si ísť dnes zabehať? Žiadny problém. Idete zajtra na firemný golfový turnaj? Potom budete mať k dispozícii podrobné údaje o jednotlivých jamkách. A až sa vydáte s rodinou na lyžiarsku dovolenku do Álp, získate ucelený prehľad o zjazdových aktivitách vrátane maximálnej rýchlosti alebo vzdialenosti.

Garmin Descent MK1

Dostupné sú hodinky s oceľovou lunetou a silikónovým remienkom (vľavo) alebo variant Garmin Descent Mk1 Carbon s titánovou lunetou a titánovým remienkom (vpravo).

Garmin Descent Mk1, potápačské hodinky s hĺbkomerom

Poďme sa však bližšie pozrieť, čím sa inteligentné hodinky pre potápanie Garmin Descent Mk1 úplne odlišujú od obyčajných inteligentných hodiniek. Samozrejme, prakticky každý športtester si možno vziať do vody, ale potápanie, zvlášť to do väčších hĺbok, s nimi radšej neskúšajte. Väčšina bežných inteligentných hodiniek by skrátka kvôli veľkému tlaku vody prestala fungovať. A práve tu bude Garmin Descent Mk1 ako ryba vo vode. Môžete totiž počítať s garantovanou odolnosťou až do 100 metrov podľa medzinárodného štandardu EN13319. A na rovinu, taká hĺbka už je dostatočná aj pre tých najväčších odvážlivcov, nieto pre bežných potápačov.

A aké funkcie Garmin Descent Mk1 potápačom ponúka navyše oproti bežným športovým inteligentným hodinkám? Je jasné, že pod vodou nebudú fungovať satelitné systémy určovania polohy ako GPS alebo GLONASS, preto hodinky využívajú presný 3D kompas. Stačí zaznamenať miesto ponoru, a môžete sa spoľahnúť, že sa späť dostanete aj v úplne zakalenej vode. Ďalšou neoddeliteľnou súčasťou Descent MK1 sú podrobné profily pre potápanie (Single-gas, Multi-gas, Gauge, Apnea a Apnea hunt), plánovanie ponoru a predovšetkým plánovanie dekompresných prestávok pri výstupe späť na hladinu.

Výdrž batérie v náročných podmienkach je skvelá

Hodinky na potápanie Garmin Descent Mk1 sú oproti modelu Garmin Fenix5 vybavené batériou s vyššou kapacitou, ktorá zvládne až 20 hodín so zapnutým navigačným systémom GPS/GLONASS, 30 hodín v úspornom režime a 40 hodín v potápačskom móde. V prípade používania Descent MK1 ako bežných inteligentných hodiniek fungujú až 12 dní. A pokiaľ ich budete používať iba ako hodinky, zvládnu fungovať bez nabíjania dokonca 3 týždne.

Garmin Descent MK1;režim potápania

Hodinky zaznamenajú miesto ponoru aj vynorenie a pomocou trojosového kompasu vždy nájdete cestu.

Parametre, špecifikácia a cena Garmin Descent MK1

Potápačské hodinky s hĺbkomerom Garmin Descent Mk1 sa úplne vymykajú nielen ponuke športtesterov Garmin, ale čnejú nad celým trhom. Tomu samozrejme zodpovedá aj trochu vyššia cena. Pokiaľ vám ale na peniazoch nezáleží, mohol by vás zaujať ešte drahší variant Garmin Descent Mk1 Carbon. Ten vsádza na titánový remienok a lunetu.

Porovnávaná oblasťGarmin Descent MK1
Veľkosť51 × 51 × 17,8 mm
Hmotnosťaž 145 g
Odolnosť10 ATM
Remienokvymeniteľný (26 mm)
Displej1,2" (240 × 240 px)
Pamäť16 GB
Výdrž batérie v režime GPS/HR20 h
PripojenieBluetooth Smart, WiFi, USB, ANT+
KompatibilitaAndroid, iOS, Windows Phone
Cena 999,90 €

Cena je platná k 17. 11. 2017.

Garmin Connect pre Android, iOS aj Windows Phone

Aplikácia Garmin Connect, ktorá zaisťuje prenos dát medzi hodinkami a mobilným telefónom, je kompatibilná s OS Android, Windows Phone aj iOS. Dostupná je tiež webová aplikácia pre notebooky a osobné počítače. Obsahuje tréningový denník, kde sa ukladajú všetky záznamy a športové výsledky. Pre podrobné užívateľské nastavenie ohľadom funkcií, aplikácií a vzhľadu hodiniek slúži platforma Connect IQ.

Garmin Descent MK1 sú špičkové inteligentné hodinky určené pre hĺbkové potápanie. Chystáte sa plávať v bazéne alebo len na skúšobné bazénové ponory do 5 metrov? Pre vás sú tieto hodinky zbytočným luxusom. Mierite do tmavej vody na priehrade či na potápačský kurz v hlbokej priezračnej morskej vode? Práve pre vás sú potápačské hodinky s hĺbkomerom Garmin Descet Mk1 jasnou voľbou. Aktuálne na trhu nič lepšie nenájdete.

Vytlačiť
P-DC1-WEB11
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií