Emise pro AP+ v app - všechny segmenty Emise pro AP+ v app - všechny segmenty

Xiaomi predstavuje mimoriadne lacný Mi Band 3i (NOVINKA)

Zobraziť katalóg

Článok

Aktualizované

Fitness náramky Xiaomi Mi Band sa vždy tešili veľkému záujmu zákazníkov aj najrôznejších médií. O to viac sme vyzerali práve predstaveného nástupcu, ktorý sa môže stať ďalším predajným hitom.

Xiaomi; Xiaomi mi band 3i; fitness náramok; smartwatch; nositeľná elektronika; wearables

Špekulácie šíriace sa posledných 24 hodín dnes ukončilo oficiálne predstavenie najnovšieho modelu obľúbeného radu fitnes náramkov Xiaomi Mi Band. Novinka Mi Band 3i sa trh pokúsi osloviť najmä mimoriadne nízkou cenou, ktorá však nie je zadarmo.

Staronový náramok Mi Band 3i

Väčšina predpovedí o príprave fitness náramku Mi Band 3i sa nakoniec potvrdila. Skutočne ide o nový produkt založený na populárnom, rok starom Mi Band 3, ktorý má na rozdiel od novšieho štvrtého modelu čiernobiely displej a oblejšie telo.

Mi Band 3i teda dostane AMOLED dotykový displej s veľkosťou 0,78 palca s nie práve vysokým rozlíšením 128 × 80 pixelov. Zároveň zostali zachované takmer všetky funkcie, či už ide o alarm, odomykanie mobilného telefónu, pripomenutie udalostí, krokomer, notifikácie, monitoring spánku, predpoveď počasia aj oznámenie o prichádzajúcich hovoroch a SMS správach. Nový algoritmus pritom počíta prejdené kroky aj spálené kalórie presnejšie ako inokedy. Pre športovcov je potom pripravené monitorovanie športových aktivít, napríklad behanie, chôdza alebo jazde na bicykli. Nechýba ani veľmi slušná výdrž až 20 dní a vodotesnosť 5 ATM umožňujúca aj samotné plávanie.

Xiaomi; Xiaomi mi band 3i; fitness náramok; smartwatch; nositeľná elektronika; wearables
Fitness náramok Xiaomi Mi Band 3i sa chváli minimalistickým dizajnom, ktorý sa hodí do každej situácie.

Bez srdcového tepu a iba v Indii

Avizovaná nižšia cena si však vybrala svoju daň. Fitness náramok Xiaomi Mi Band 3i tak nakoniec prišiel o pomerne dôležitú funkciu, ktorou je meranie srdcového tepu. Práve tá pritom pri rade funkcií zohráva kľúčovú úlohu a napríklad vytrvalostní športovci stratia základný parameter na určenie ideálnej intenzity cvičenia. Vďaka tomu je však počiatočná cena stanovená na iba 1 299 indických rupií, teda v prepočte asi 17 €. Pár mesiacov po uvedení pritom cena pravdepodobne spadne ešte nižšie. Pôvodný Mi Band 3 však v rovnakej lokalite vychádza na asi 25 €, a tak je otázne, koľko ľudí bude ochotných obetovať meranie srdcového tepu kvôli rozdielu 7 €.

Fitness náramok Xiaomi Mi Band 3i v tejto chvíli zostáva predstavený iba na oficiálnych indických stránkach spoločnosti Xiaomi. Podľa všetkého je totiž určený len pre tento trh a zatiaľ je ťažké odhadnúť, či sa v budúcnosti niečo zmení.

Zdroje: Indické stránky Xiaomi GSMArena

Mi Band ponesie označenie „i“

Nie je tomu ani 24 hodín, čo spoločnosť Xiaomi na svojom indickom Twitteri naznačila vydania nového fitnes náramku Mi Band. Vo svojom príspevku propagujúcom behanie totiž zobrazila plagát so zvýrazneným písmenom „i“. Médiá po celom svete reagovali okamžitými špekuláciami o blížiacom sa predstavení nového fitness náramku s pravdepodobným názvom Xiaomi Mi Band 3i.

Len pár hodín po tom sa na rovnakom twitteri objavil aj obrázok s obrysom nového náramku, kde je opäť zvýraznené písmeno „i“. Dôležitejšie však je, že nový príspevok priamo sľubuje skoré odhalenie, ktoré prebehne už 21. novembra. Z dostupného obrysu je zároveň zrejmé, že dizajn nového náramku sa prakticky nelíši od modelu Mi Band 3.

Xiaomi; Xiaomi mi band 3i; fitness náramok; smartwatch; nositeľná elektronika; wearables
Vyššie spomínaný obrázok, ktorý naštartoval všetky špekulácie.

Mi Band 3i, stále utajený náramok

Hlavný oficiálny twitter aj stránky Xiaomi v iných jazykoch však zostávajú mlčať, a tak sa zdá, že tento náramok bude spočiatku určený predovšetkým pre Indiu. Zároveň sa očakáva, že náramok Xiaomi Mi Band 3i bude akýmsi kompromisom medzi Mi Band 3 a tohtoročným Mi Band 4, čomu by mala zodpovedať aj cena. A pretože jedným z hlavných rozdielov týchto modelov je prechod z čiernobieleho na farebný displej, môžeme sa už teraz dohadovať, aký zobrazovací panel nakoniec bude použitý pri Mi Band 3i. Cieľovou skupinou sa potom môžu stať tí, ktorí nechcú investovať do Mi Band 4, avšak zároveň by si priali niektoré prednosti novšieho modelu.

Pripomeňme, že vďaka pôsobivému dizajnu, mnohým užitočným funkciám aj relatívne nízkej cene patria fitnes náramky Mi Band medzi vôbec najobľúbenejšie produkty nositeľnej elektroniky. O to viac sa teraz oči všetkých zvedavcov upierajú na to, čo presne Mi Band 3i vlastne ponúkne.

Xiaomi; Xiaomi mi band 3i; fitness náramok; smartwatch; nositeľná elektronika; wearables
Oficiálny obrázok náramku Mi Band 3, ktorý sa veľmi podobá obrysom nového modelu Mi Band 3i.

Okrem toho, že názov nového fitnes náramku populárnej série Mi Band zahŕňa písmeno „i“, stále nevieme takmer nič. Počkajme si teda na skoré predstavenie a dúfajme, že sa Mi Band 3i čoskoro objaví aj na našom území. O nových informáciách vás samozrejme budeme informovať.

Zdroje: Twitter, Android authority

i Mohlo by vás zaujímať

Nový fitness náramok Xiaomi Mi Band 3i je atraktívnou voľbou pre všetkých, ktorí nevyužijú meranie srdcového tepu a zároveň chcú niečo ušetriť. Na našom území si však (zatiaľ) musíme nechať zájsť chuť.

Vytlačiť
P-DC1-WEB07
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií