Ospravedlňujeme sa, ale z technických príčin sa momentálne na našich pobočkách môže vyzdvihnutie objednávky časovo predĺžiť. Na oprave usilovne pracujeme. Ďakujeme za pochopenie.

AD homeoffice AD homeoffice

Tréner radí: Vytuňte svoju raketu s Tennis Head Sensor

Zobraziť katalóg

Zaujímala vás niekedy rýchlosť vášho odpalu pri tenise? Revolučný spôsob merania a analýzy úderov rakety pomocou senzora Head Tennis prináša kompletnú analýzu výkonu tenistu tak pri tréningu, tak pri zápase. Profesionálne hráčky dokážu servírovať odpaly až s rýchlosťou 160 km/hod, muži pália v priemere o 40 km/hod rýchlejšie. A kde sa pohybujú vaše hodnoty? Z vlastnej skúsenosti môžem potvrdiť, že odpovede zaujmú hráčov všetkých výkonnostných kategórií.

Inteligentný senzor na tenis

Triviálna a tak trochu nešťastná inštalácia

Že má niekto na rakete senzor na prvý pohľad ani nespoznáte; vkladá sa totiž do spodnej časti gripu. Vďaka pribalenému kľúču jednoducho odklopíte krytku a analyzátor zacvaknite do výduti. Aj údržba je hračka, vďaka farebnej kontrolke spoznáte stav batérie priamo na prístroji. Po nabití stačí senzor prepojiť s mobilnou aplikáciou cez Bluetooth a švihnutím raketou ho aktivovať.

Senzor je bohužiaľ určený len na rakety značky Head, snímanie odpalov je totiž ovplyvnené parametrami konkrétnej rakety z ich portfólia. Výber rakety je prvý krok pri nastavení spárovanej aplikácie, a výsledky merania by tak s raketou inej značky neboli úplne presné.

i Head Tennis Sensor využíva na analýzu svojho herného výkonu vychádzajúcu hviezdu svetového tenisu Sascha Zverev. V tréningu pre neho našli využitie aj skúsení tenisti ako Robin Haase či Roberta Vinci. Titulnou tvárou mobilnej aplikácie je potom srbská legenda Novak Djokovič.
Senzor Head

Tréner skrytý v rukoväti

Vďaka širokej škále meraných hodnôt po každom odpale možno považovať Head Tenis Sensor za kľúčový zdroj neoceniteľných informácií – minimálne na profesionálnej tenisovej rovine. Čo ale môže ponúknuť mobilná aplikácia plná údajov bežným hráčom, tenisovým nadšencom alebo dokonca úplným začiatočníkom?

Každý si jednoducho príde na svoje. Aplikácia vám okamžite po odpale naservíruje všetky informácie ako na podnose. Na prvé hry so senzorom odporúčam režim PLAY, kedy odohráte pár loptičiek a ihneď zistíte ich rýchlosť, rotáciu a presnosť zasiahnutí. Podrobnejší náhľad potom ponúkajú maximálne aj priemerné hodnoty sily odpalu loptičky. Aplikácia perfektne graficky upozorňuje aj trefu loptičky rámom rakety, rovnako tak názorne vykreslí na jej siluetu body zásahu.

„Vždy ma zaujímalo, aké rýchle mám podanie. Mohol som len tipovať, nebola možnosť si to zmerať. So senzorom to bolo veľmi jednoduché a výsledky mi urobili radosť. Pohybujú sa okolo 140 km/h.“

Karol E. (45), amatérsky tenista
Tennis Head SensorTennis Head SensorTennis Head Sensor

Head Tennis Sensor je svätý grál pre začiatočníkov

Máloktorý začínajúci tenista dostane hneď od prvej hry prístup k na mieru šitým radám profesionálneho trénera. Režim TRAIN obsahuje niekoľko inštruktážnych videí priamo od trénerov značky Head. Stručnou a efektívnou formou tak môžete zlepšovať všetky herné činnosti od forehandu cez zasmečovanie a backhand až po servis.

Podanie ako také má v procese analýzy vlastnú kategóriu. V režime PRACTICE SERVE nájdete 3D simuláciu vlastného pohybu pri servise. Režim sleduje presnú dráhu rakety pri náprahu a miesto odohrania loptičky. Behom pár sekúnd napríklad zistíte, že loptička skončila v aute, pretože ste zvolili zlý uhol odpalu. Podobné informácie sú veľmi užitočné pri pilovaní techniky a na neustály progres.

Multiplayer

Režim COMPETE nám umožňuje prepojiť až štyri snímače k jednému zariadeniu. Môžete tak rozdrviť svojich kamarátov v mini turnaji, poťažmo rovno štvorhre. Vďaka prepojeniu sa môžete porovnávať navzájom aj v jednotlivých herných činnostiach; grafika aplikácie vám napríklad rada zdôrazní, o koľko máte tvrdšie podanie.

Kamera telefónu automaticky celý zápas sníma. Spätne si tak môžete pustiť napr. najdlhšiu výmenu zápasu alebo sa pozrieť na podrobné štatistiky úderov všetkých hráčov. Avšak pozor, pokiaľ chceme z režimu COMPETE pri zápase vyťažiť údaje o výsledku, musíte si zadávať jednotlivé gemy ručne.

Tennis Head SensorTennis Head SensorTennis Head Sensor

Spestrenie aj pre trénerov

Za využitie senzora pri tréningu mládeže sa z vás automaticky stáva moderný kouč. Videl som na vlastné oči, ako hra s analyzátorom deti bavila. Zážitok z hry nadobúda úplne nových rozmerov – narušiť stereotyp prípravných cvičení týmto spôsobom teda rozhodne nie je na škodu. Mladí hráči dychtili po informáciách, predbiehali sa v rýchlosti jednotlivých typov úderov... a najväčší záujem bol samozrejme o údaje z podania a následnú 3D simuláciu pohybu.

„Senzor sa mi páči, meria dobre a núti nás hrať čo najlepšie. Ja by som to odporučil. Možno tá cena je trochu vysoká, ale to, čo to dokáže, to je v pohode. Najviac sa mi páči, že to meria rýchlosť.“

Jáchym R. (13), juniorský tenista
Tennis Head Sensor

Trenérova bilancia

Tennis Head Sensor, inteligentný analyzátor odpalov

Head Tennis Sensor odporúčam všetkým výkonnostným kategóriám tenistov. Na svoje si prídu ako začiatočníci, tak tenisoví nadšenci, o profesionáloch nehovoriac. A zbystriť by mali aj tréneri.

S analyzátorom výkonu získame nielen podrobnú spätnú väzbu o hernom výkone, ale aj nový zážitok z hry. Tenisových nadšencov a mládežníkov zaujme režim PLAY. Údaje o rýchlosti, rotácii a presnosti zasiahnutia loptičky vás pobavia a zároveň posúvajú k zlepšeniu. Začiatočníci získajú základnú prípravu a cenné informácie v režime TRAIN. Zahrať si vo väčšom počte hráčov a následne zápas rozobrať a analyzovať nie je problém s režimom COMPETE.

Problém so servisom vyriešite aj vďaka prepracovanej 3D simulácii trajektórie pohybu v režime PRACTICE SERVE. Jednoduchá manipulácia so senzorom umožňuje jeho používanie prakticky každému.

  • Jednoduchá inštalácia a údržba
  • Dlhá výdrž batérie
  • Prehľadná mobilná aplikácia
  • Bezproblémové prepojenie cez Bluetooth
  • Zrozumiteľná interpretácia výsledkov
  • Zaujímavé režimy merania
  • Aplikácia nie je lokalizovaná do slovenčiny
  • Vaša raketa nemusí byť kompatibilná
patrik Mazara

Patrik Mažári

Patrik Mažári je absolvent UK FTVS, mládežnícky reprezentant ČR vo futsale, držiteľ UEFA B licencie, držiteľ bronzovej medaily z akademického MS v Brazílii 2016 a futbalový tréner mládeže FK Dukla Praha.

Vytlačiť
P-DC1-WEB13
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií