AlzaBoxy Q1 Dvojročná záruka teraz aj pre firmy

Slnečnicové semienka

Zobraziť katalóg
Cena
-
Dostupnosť
Stav tovaru
Hodnotenia od zákazníkov
Značka
Najnovšie objednávky
Filtrovať

Zháňate výživný a chutný doplnok stravy? Potom budú to pravé slnečnicové semienka. Vyskúšajte túto zdravú potravinu a nebudete ľutovať. Doprajete tak vášmu telo poriadnu porciu vitamínov, minerálov a esenciálnych mastných kyselín. Čítajte ďalej a objavte všetky benefity, ktoré slnečnicové semienka prinášajú.

Pokračovať

Slnečnicové semienka: Zdraviu prospešný doplnok vašej stravy

Ak ste si mysleli, že sú slnečnicové semienka pre vtáky, potom ste ich ešte neochutnali a o veľa sa ochudobňujete. Tento prírodný zdroj energie a dôležitých živín je možné pomerne jednoducho zaradiť do každodennej stravy – môžete ich pridať do jogurtu, šalátu, alebo si ich vychutnať samotné. Prispejete tak k celkovému zdraviu a vitalite vášho tela. Pozrite sa s nami, aké majú slnečnicové semienka účinky a prečo by vo vašom jedálničku rozhodne nemali chýbať.

  • Slnečnicové semienka obsahujú vysoký podiel vlákniny, ktorá podporuje zdravé trávenie a vyprázdňovanie.
  • Plody sú taktiež bohaté na minerály, ako je železo, horčík, zinok či selén, a vitamíny, predovšetkým E a B.
  • Ako aj ďalšie semienka prinášajú zdravé tuky v podobe omega-6 mastnej kyseliny, čím pomáhajú regulovať cholesterol.
  • Antioxidačné látky chránia bunky pred poškodením voľnými radikálmi, a tak semienka čiastočne znižujú riziko rakoviny.
  • Horčík v semienkach prispieva k svalovej relaxácii či uvoľneniu a upokojeniu pred spaním.

Slnečnicové semienka

Čo sa robí zo slnečnice? Semienka môžu pochádzať zo slnečníc mnohých druhov. Pokiaľ majú pruhovanú šupku, sú určené na konzumáciu, tie so šupkou čiernou sú určené na výrobu slnečnicového oleja.

i

Surové semienka slnečnice ponúkajú jemnú orieškovú chuť, pre ešte väčší pôžitok môžete vyskúšať pražené slnečnicové semienka.

Slnečnicové semienka – denná dávka pre vyváženú stravu

Koľko slnečnicových semienok denne zjesť? Odporúčaná denná dávka zodpovedá zhruba štvrtine hrnčeka či 3 polievkovým lyžiciam, ide približne o 30 gramov vylúpaných slnečnicových semienok. Také množstvo bude pre vaše telo maximálne prospešné. Pokiaľ budete odporúčanú dennú dávku dlhodobo a vysoko presahovať, nielen že vám hrozí pár kíl navyše, ale tiež môže dôjsť k akumulácii karcinogénneho kadmia, ktorého dôsledky môžu viesť až k zlyhaniu pečene.

Zháňate kvalitné, avšak lacné slnečnicové semienka? Cena na našom e-shope je dostupná pre všetkých. Zistite tiež to, aké sú tie najlepšie slnečnicové semienka. Recenzie našich zákazníkov vám napovedia.

Ako správne jesť slnečnicové semienka?

Najčastejšie narazíte na slnečnicové semienka lúpané, ktoré môžete požiť tak, ako sú. Pokiaľ kúpite balenie, ktoré obsahuje slnečnicové semienka nelúpané, bude potrebné ich vylúpať, pretože šupku nedokáže človek stráviť. Nejedná sa o zložitý úkon, šupku semienka slnečnice rozlúsknete bez problémov aj svojimi zubami v ústach. Avšak ak pripravujete nejaký pokrm, môžete semienka vložiť do vody a šupky by mali samy vyplávať, zatiaľ čo olúpané plody zostanú pri dne.

i

Ako pomôžu slnečnicové semienka pri chudnutí?

Nahraďte nezdravé živočíšne tuky a doprajte si slnečnicové semienka večer pri televízii namiesto údených pochutín. Pamätajte však na to, že nič sa nemá preháňať, a to ani s ohľadom na to, ako sú zdravé slnečnicové semienka. Ich kalorická hodnota je predsa len pomerne vysoká.

Zamerané na skladovanie: Slnečnicové semienka chráňte pred svetlom a teplom

Ideálne miesto, kde skladovať slnečnicové semienka, je chladná polica v kuchyni, chladničke, alebo dokonca mrazničke. Čím nižšia teplota, tým lepšie. Zásadné je tiež suché miesto, preto zvoľte dobre uzatvárateľné vrecká či poháre a krabičky s tesnením. Posledným prínosom je aj tma, slnečnicové semienka nevystavujte na priame slnko.

Skryť popis
Pomohla vám táto informácia?
Tento formulár slúži len na hodnotenie informácií v popise vyššie.
Ak máte otázku k produktom, službám, doprave, či inú požiadavku, využite zákaznícku podporu.
Čo by sme v ňom mali zlepšiť? Chýba vám tu niečo? Je niečo uvedené zle? Podeľte sa.

Najpredávanejšie

1.
Semienka slnečnicové, 1000 g v znovu uzatvárateľnom obale
3,79 €

1 položka
4,9 67×
Bery Jones Slnečnicové semienka 1 kg
Semienka slnečnicové, 1000 g v znovu uzatvárateľnom obale - 3,79 €/1 kg
Super cena
3,79 €
Na sklade > 20 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: SPTbery101

Slnečnicové semienka

V kategórii Slnečnicové semienka máme práve teraz na Alza.sk celkom 1 produktov.

Slnečnicové semienka – osvedčené značky

Pozrite sa na produkty zoradené podľa ceny od najlacnejšieho v kategórii lacné slnečnicové semienka Tovar zoradený podľa predajnosti od najviac po najmenej predávaný nájdete v kategórii najpredávanejšie, najlepšie slnečnicové semienka Produkty zoradené podľa hodnotenia používateľov od najlepšieho nájdete v kategórii slnečnicové semienka recenzie
P-DC1-WEB06
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií