AD homeoffice PET

Tréner radí: Zábavný tréning s Wilson X Connected (RECENZIA)

Zobraziť katalóg
Tréner radí: Zábavný tréning s Wilson X Connected (RECENZIA)
Aktualizované

Nadrilovať určitú zručnosť bola v športe rutina minulých dekád. Zaspomínajte si ale na tzv. Sovietsku hokejovú školu. Moderným trendom posledných rokov je učiť sa nové zručnosti zábavnou, hravou formou. Ako sa dá týmto spôsobom vycibriť napríklad streľba v basketbale? Jednou z možností môže byť tréning s Wilson X Connected.

Wilson X Connected

Wilson X Connected: zdanlivo klasická lopta s výnimočnou technológiou vo vnútri

Na prvý pohľad je Wilson X Connected klasická basketbalová lopta so štandardnými hernými vlastnosťami. Rozdiel nájdeme v útrobách lopty, kde sa nachádzajú senzory snímajúce pohyb. Tu oceňujem, že sa aj napriek tomu nezmenili vlastnosti lopty, hlavne čo sa týka veľkosti a hmotnosti. Páči sa mi, že je inteligentná lopta dostupná v klasickej veľkosti 7 aj veľkosti 6. Tá je vhodná pre dievčatá a všeobecne juniorských basketbalistov, taktiež pre výučbu telesnej výchovy.

Wilson X Connected

Mobilná aplikácia Wilson X Basketball odštartuje zábavu

Jednoducho dostupná mobilná aplikácia Wilson X Basketball nás prostredníctvom Bluetooth spáruje s loptou a ocitáme sa na rozhraní štyroch herných módov. Aplikácia si všetky naše výkony pamätá a páči sa mi možnosť využiť ju buď ako tréningový denník, alebo ako nástroj na súperenie s kamarátmi.

  • Free Range – s týmto režimom absolvujeme kvalitnú tréningovú jednotku s perfektnou spätnou väzbou. Inteligentná lopta nám ponúkne kompletné štatistiky percentuálnej úspešnosti streľby až po uhol hodu lopty. Trénerom tak odpadá štatistická starosť s čiarkovacou metódou a môžu sa úplne sústrediť na kvalitu pohybu a prípadnú detailnú spätnú väzbu pre hráčov.
  • Free throws – prešľap protihráča pri basketbale väčšinou znamená tzv. voľný hod. V tomto režime simulujeme situáciu streľby na kôš z čiary trestného hodu. Za 120 sekúnd zakončovania dostaneme opäť štatistický feedback, ako veľmi sme boli úspešní, respektíve zaznamenávame progres v tejto disciplíne. Opäť môžem odporúčiť na spestrenie tréningovej jednotky.
  • Buzzer Beater – kvalitní hráči dokážu rozhodovať stretnutie pod tlakom. Do podobnej situácie nás zavedie tento režim. Za 20 sekúnd je našou úlohou dosiahnuť potrebný počet bodov, aby sme premenili stav stretnutia v náš prospech. Zábavná a napínavá forma, ako vypilovať streľbu v zhoršených podmienkach, zároveň reálnych pre priebeh basketbalového zápasov.
  • Game Time – režim, ktorý simuluje reálnu hru, vrátane aktivity súpera. Jeho skóre totiž pružne reaguje na našu úspešnosť streľby, a to nás ženie neustále za výhrou proti virtuálnemu protivníkovi. Ideálny režim v situáciách, ak sa s kamarátmi výnimočne nestretnete na ihrisku za panelákom.
  • Zážitok z hry ešte umocnia zvukové efekty nahraté v angličtine pre mobilnú aplikáciu. Počas hry tak vnímate výkriky rozhodcov, burácanie tribún či hlášky komentátora.

Wilson X Connected App

Wilson X Connected

Trénerova bilancia

Inteligentná lopta Wilson X Connected

Inteligentnú loptu Wilson X Connected môžem vrelo odporúčiť všetkým nadšencom loptových hier, najmä basketbalistom na všetkých výkonnostných úrovniach.

Hráči a tréneri basketbalových tímov nájdu v technológii vo vnútri lopty spestrenie pre tréningový proces s možnosťou progresu v samotnej streľbe na kôš. Rovnako tak si dokážem predstaviť využitie inteligentnej lopty pri samotnom nácviku zakončovania do koša pre juniorov či žiakov.

Konštruktívna spätná väzba prostredníctvom aplikácie Wilson X Basketball dáva priestor na zlepšenie všetkým hráčom. Škoda len, že sa program zameriava iba na jedinú hernú činnosť jednotlivca a nepočíta aj s rovnako dôležitou prihrávkou či driblingom. Rovnako tak pozor, aby ste mali basketbalový kôš oficiálnych rozmerov.

  • Štandardné herné vlastnosti lopty
  • Mobilná aplikácia intuitívne a zadarmo
  • Štyri nabité herné režimy
  • Bez potreby nabíjania
  • Štatistické údaje o priebehu streľby
  • Autentické a motivačné zvukové efekty
  • Vhodný tréningový doplnok
  • Funkčná iba s košmi štandardných rozmerov
  • Snímanie iba streľby
patrik Mazara

Patrik Mažári

Patrik Mažári je absolvent UK FTVS, mládežnícky reprezentant ČR vo futsale, držiteľ UEFA B licencie, držiteľ bronzovej medaily z akademického MS v Brazílii 2016 a futbalový tréner mládeže FK Dukla Praha.

Wilson X Connected, inteligentná basketbalová lopta (PREVIEW)

Športová značka Wilson vyvinula basketbalovú loptu pre 21. storočie! Wilson X Connected Basketball sa vie bezdrôtovo prepojiť s inteligentnými telefónmi na platforme Android alebo iOS. Vaše herné výkony sa tak priebežne ukladajú do mobilnej aplikácie, kde sa zároveň vyhodnocujú. Ako taká loptu vyzerá, koľko vydrží a čo všetko softvér meria?

Wilson X Connected má štandardné herné vlastnosti

Wilson X Connected vyzerá ako úplne obyčajná basketbalová lopta. Spoznáte ju iba podľa odlišného dizajnu loga spoločnosti a symbolu pre Bluetooth technológiu. Vnútri sa nachádzajú senzory, ktoré snímajú pohyb. Na hmotnosti produktu, materiáli ani na ďalších vlastnostiach sa ale nič nemení. Americká spoločnosť jej ponechala štandardy, akými sa pýšia všetky ostatné lopty značky Wilson. Vybrať si môžete z dvoch veľkostí – oficiálna (29,5 palca), porovnateľná s veľkosťou 7 a menšia (28,5 palca), ktorú možno prirovnať k juniorskému vyhotoveniu, veľkosti 6.

Wilson X Connected; inteligentná basketbalová lopta

Rovnako ako pri ostatných basketbalových loptách je nutné sa o Wilson X Connected správne starať. Nevystavujte ju vysokým teplotám a neskladujte ju vo vlhkej miestnosti. S loptou môžete hrať vnútri aj vonku, za sucha aj v daždi. Avšak po skončení tréningu ju umyte vodou od nečistôt a dôkladne vysušte. Nepoužívajte čistiace prostriedky ani fén, mohli by ste výrazne urýchliť poškodenie povrchu lopty, prípadne jej natlakovanie.

Wilson X Connected má extrémnu životnosť a nemusí sa nabíjať

Pre hru s inteligentnou basketbalovou loptou Wilson X Connected potrebujete iba samotnú loptu, mobilný telefón so stiahnutou aplikáciou a basketbalový kôš so stojanom. Horný okraj obruče sa musí nachádzať vo výške 3,05 m nad povrchom ihriska, čo je rozmer dodržiavaný pri všetkých košoch pri turnajoch na vonkajších ihriskách aj v basketbalových halách. Takto vysoký stojan si možno zakúpiť aj u nás. Na výber je basketbalový kôš DUNLOP alebo pre náročnejších hráčov Spalding NBA Highlight Acrylic Portable. Samotné ihrisko s vyznačenými čiarami prakticky nepotrebujete, pretože senzory snímajú len pohyb lopty voči zemi a obruči so sieťou. S touto šikovnou loptou si teda môžete kedykoľvek zahádzať aj na voľne stojaci basketbalový kôš.

Spalding NBA Gameball; basketbalový kôš

Wilson X Connected má vo vnútri zabudovanú batériu, ktorú nemožno vymeniť ani nabiť. Napodiv to nie je až taká veľká nevýhoda, pretože výdrž batérie je koncipovaná až na 100 000 striel. To je zhruba 300 striel za deň, 6 dní v týždni po celý rok. Pri tak častom tréningu sa povrch klasickej basketbalovej lopty opotrebováva natoľko, že je potrebné ju vymeniť za novú. Môžeme teda povedať, že batéria má približne rovnakú životnosť ako samotná lopta. Oproti dobíjacím batériám pri iných inteligentných loptách (napr. futbalová Adidas Smart Ball) sa vám navyše nestane, že s radosťou vyrazíte na tréning s vybitou batériou.

Wilson X Basketball, krabice Wilson X Basketball, obsah krabice

Aplikácia Wilson X Basketball je k dispozícii zadarmo

Aplikácia je zdarma na stiahnutie na App Store pre iOS alebo na Google Play pre mobilné telefóny s operačným systémom Android. Nájdete ju pod názvom Wilson X Basketball. Po inštalácii vás softvér vyzve na založenie vlastného profilu, kde sa vám budú zaznamenávať všetky herné výkony. Potom bude aplikácia pripravená na prepojenie s loptou Wilson X Connected.

Ako spárovať inteligentnú loptu Wilson X Connected s telefónom

Na svojom telefóne zapnite technológiu Bluetooth. V menu aplikácie Wilson X Basketball vyberte možnosť My Ball. Aplikácia vám následne zobrazí, ako loptu pripojiť – vyhodením do výšky s rotáciou a odrazom od zeme. Vašu inteligentnú loptu si uložíte pod ľubovoľným názvom a potom môžete sledovať celkový počet striel, a tým aj zostávajúcu životnosť batérie.

Po rýchlom úvodnom nastavení už môžete začať hrať. Aplikácia je sprevádzaná vetami rozhodcu, aplauzom fanúšikov alebo hláškami komentátora. Tieto nahrávky simulujú skutočný zápas aj hru „pod tlakom“, čím pomáhajú čeliť nervozite na ozajstnom turnaji. Ak nechcete rušiť ostatných športovcov hrajúcich na vedľajšom ihrisku, pripojte k telefónu svoje športové slúchadlá. Pokiaľ ale túžite aplikáciu využívať len pre analýzu svojej techniky a úspešnosti, možno zvuky aplikácie jednoducho vypnúť. Herné výsledky môžete vďaka prepojeniu so smartphonom ihneď zdieľať skrz sociálne siete s priateľmi alebo ich odosielať svojmu osobnému trénerovi na kontrolu.

4 herné módy v aplikácii Wilson X Basketball

Vybrať si možno až zo štyroch režimov – Free Range, Free Throws, Buzzer Beater a Game Time.

  • Free Range – meria dobu tréningu, počet celkových striel a z toho vhodených lôpt, prepočítava úspešnosť v percentách, vaše tempo hry a tiež zaznamenáva rozmedzie, z akej vzdialenosti a z akého uhla najčastejšie strieľate na kôš, čo je následne graficky znázornené.
  • Free Throws – vytvorený pre tréning striel z čiary trestného hodu. K dispozícii sú 2 minúty času a úlohou je vhodiť do koša čo najviac lôpt. Režim meria čas, vaše tempo, počet striel, počet úspešných striel a vypočítava úspešnosť v percentách.
  • Buzzer Beater – simuluje záver zápasu, ostáva vám posledných 20 sekúnd na získanie rozhodujúcich bodov. Pri vhodení lopty sa pripisuje niekoľko sekúnd, ich počet závisí na celkovom množstve úspešných striel. Čím viac striel, tým viac času navyše.
  • Game Time – simuluje hru vrátane strieľania z čiary trestného hodu, virtuálnemu súperovi pripočíta počet bodov na základe vašej úspešnosti tak, aby vás to nútilo hrať stále naplno.

Wilson X Basketball Wilson X Basketball, aplikace

Za každý dosiahnutý míľnik (napríklad 100 lôpt vhodených trojkovým oblúkom) dostanete, v aplikácii Wilson X Basketball ocenenie, čo vás správne namotivuje k ďalším tréningom.

Možno inteligentnú basketbalovú lopta kalibrovať?

Bohužiaľ loptu nemožno nastaviť na snímanie striel na nižšie basketbalové koše. Senzory sú továrne nastavené na štandardnú výšku obruče 3,05 m od povrchu hernej plochy. Nemožno ani vymeniť nedobíjaciu zabudovanú batériu. Ako je ale vyššie spomenuté, batéria by mala mať podľa výrobcu životnosť samotnej lopty.

Je Wilson X Connected skôr pre zábavu, alebo na ozajstný tréning?

Aplikácia a samotná lopta Wilson X Connected ponúka mnoho zaujímavých možností. Nič však nie je dokonalé, aj preto musíme spomenúť jedno drobné negatívum – lopta nepodporuje rozpoznávanie prihrávok. Pokiaľ však preferujete sólo tréning s dostatkom striel na kôš, tak je pre vás Wilson X Connected ako stvorený. Okrem zlepšovania techniky a úspešnosti striel možno sledovať aj intenzitu hry, vaše tempo a celkový čas. Vďaka ľahkému prepojeniu môžete cez sociálne siete poslať kamarátovi výzvu, aby prekonal váš rekord. S inteligentnou basketbalovou loptou Wilson X Connected je skrátka ohromná zábava.

Wilson X Connected je dostupná za akčnú cenu 191,90 €.

Vytlačiť
P-DC1-WEB18
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií