PET PET

Xiaomi Amazfit Stratos 3 (PREVIEW) – pre šport ako stvorené

Zobraziť katalóg

Článok

Aktualizované

Na berlínskom veľtrhu IFA 2019 sme sa vedľa predstavenia smart hodiniek Amazfit GTS dočkali tiež čisto športového modelu Xiaomi Amazfit Stratos 3. A ako si ukážeme ďalej, Stratos 3 vynikajú hneď v niekoľkých ohľadoch.

Xiaomi; Amazfit; Huami; Stratos 3; nositeľná elektronika; smart hodinky; smartwatch; wearables

Xiaomi Amazfit Stratos 3 (PREVIEW) – OBSAH

  1. Robustná konštrukcia so štyrmi tlačidlami
  2. Transflektívny displej prekoná aj slnko
  3. Amazfit Stratos 3 v dvoch režimoch
  4. Základné funkcie, NFC aj hudba
  5. Amazfit Stratos 3 športovcov nadchnú
  6. Xiaomi Amazfit Stratos 3 – parametre, špecifikácie a cena

Robustná konštrukcia so štyrmi tlačidlami

S priemerom tela 48,6 mm, hrúbkou 13,4 mm a nie práve zanedbateľnou váhou 60 g (69 g pri elitnej edícii) je zrejmé, že Xiaomi Amazfit Stratos 3 zachovávajú masívnu konštrukciu typickú pre celú sériu Stratos. Tento robustnejší model smart hodiniek je síce nabušený funkciami aj technológiami, avšak na drobné ženské zápästia je možno až príliš mohutným doplnkom. K telu je ďalej primknutý remienok s klasickou šírkou 22 mm, a nie je tak žiadny problém zameniť ho za niektorý ďalší z nepreberného množstva voľne dostupných pásikov.

Pravá strana Amazfit Stratos 3 môže prekvapiť vyšším počtom tlačidiel – sú tu totiž rovno štyri. Výrobca si je zrejme dobre vedomý množstvom situácií, keď sú tlačidlá oveľa praktickejšie. Vedľa vody na displeji pri daždi či v bazéne ide najmä o prípadný pot na rukách či nosenie zimných rukavíc. Pri využití tlačidiel si zároveň nezakrývame výhľad na displej a ovládanie je tak o trochu prehľadnejšie. Kým horné tlačidlo slúži na vybranie určitej položky v menu a spodné tlačidlo zvolíme na krok späť, dve prostredné tlačidlá fungujú čoby šípky hore a dole. Amazfit Stratos 3 tak vo výsledku ponúkajú plnohodnotné ovládanie, vďaka ktorému sa už nemusíme spoliehať na okolité vplyvy.

Xiaomi; Amazfit; Huami; Stratos 3; nositeľná elektronika; smart hodinky; smartwatch; wearables
Polohovací systém hodiniek Xiaomi Amazfit Stratos 3 vydrží až 70 hodín chodu.

Transflektívny displej prekoná aj slnko

Okrúhly 1,39-palcový displej hodiniek Xiaomi Amazfit Stratos 3 namiesto stále rozšírenejšieho AMOLED vsádza radšej na technológiu MIP (Memory-in-Pixel), teda energeticky mimoriadne úsporný panel. Z hľadiska rozlíšenia sme sa dočkali 320 × 320 pixelov, čo je síce v porovnaní s Amazfit GTR citeľne nižšia hodnota, avšak na trhu smart hodiniek ide o vcelku priemerný údaj. Xiaomi svoje Stratos 3 očividne koncipuje predovšetkým do sveta športu a nebojí sa ani kompromisov v mene udržania príťažlivej ceny.

Naopak neprehliadnuteľnou výnimočnosťou tohto displeja je transflektívny displej, ktorý rieši problém zlej čitateľnosti na slnku. Namiesto aby sa svietivosť displeja preťahovala s množstvom svetla zo slnka, využíva transflektívny displej dopadajúce lúče, ktoré prostredníctvom displeja smeruje späť na používateľa, čím čitateľnosť naopak zvyšuje.

Hoci smart watch hodinky pôsobia športovejším dojmom, ponúkajú zároveň veľmi vkusný dizajn, ktorý sa hodí takmer kamkoľvek. Rozhodne tak oceníme možnosť vymeniteľných ciferníkov, rovnako ako funkciu Always-on, teda neustále zobrazovanie hlavných údajov bez nutnosti zapínania displeja.

Xiaomi; Amazfit; Huami; Stratos 3; nositeľná elektronika; smart hodinky; smartwatch; wearables
Smart hodinky Xiaomi Amazfit Stratos 3 podporujú 19 športových režimov. Vyberte si svoj obľúbený šport, smart hodinky zariadia všetko ostatné.

Amazfit Stratos 3 v dvoch režimoch

Inteligentné hodinky Amazfit Stratos 3 ponúkajú dva základné režimy chodu. V klasickom inteligentnom móde možno využívať všetky inteligentné funkcie bez ohľadu na stav batérie. Vo výsledku potom dostaneme veľmi slušnú výdrž 7 dní. Pre tých, ktorí chcú ešte viac, je pripravený špeciálny režim s obdivuhodnou výdržou až 14 dní. Zatiaľ čo mnohé iné smart hodinky deklarujú obrovskú výdrž na základe samotného zobrazovania času, tu spomínaných 14 dní získame pri využívaní väčšiny funkcií. Rezignovať tak nemusíme na celodenné sledovanie srdcovej frekvencie, notifikácie ani NFC.

Amazfit Stratos 3 beží na 300 mAh batérii, ktorá sa aj napriek svoju dlhú výdrž zvládne nabiť za dve hodiny. Nabíjanie navyše uľahčuje magnetické nabíjanie, takže otravné hľadanie správneho zapojenia je už minulosťou. Stratos 3 sú pritom vybavené operačným systémom Amazfit OS, ktorý je pomerne intuitívnym a prepracovaným rozhraním. Prvé dostupné testovanie už zároveň ukázalo, že systém beží úplne plynule a postrehnúť sa nedalo ani najmenšie zadrhnutie. Svoj podiel na tom samozrejme má dvojjadrový procesor s frekvenciou 1,2 GHz a RAM pamäť s kapacitou 512 MB.

Xiaomi; Amazfit; Huami; Stratos 3; nositeľná elektronika; smart hodinky; smartwatch; wearables
Mimoriadne presné údaje o vašom tele posúvajú možnosti tréningu na novú úroveň.

Základné funkcie, NFC aj hudba

Ani napriek zrejmému zameraniu hodiniek na šport sa ale nemusíme obávať o užitočné smart funkcie. Z tých pokrokovejších menujme napríklad NFC alebo možnosť nahrať do Amazfit Stratos 3 vlastnú hudbu, ktorú možno prostredníctvom Bluetooth počúvať v bezdrôtových slúchadlách. Pre používateľské využitie je tak pripravených 1,9 GB priestoru, čo vystačí až na niekoľko sto skladieb. K dispozícii je tiež WiFi 2,4 GHz 802,11 b/g/n a spoľahnúť sa môžeme aj na podporu smartfónov so systémami Android 5.0, iOS 10.0 a novšími verziami. Ďalej možno očakávať notifikácie, režimy Nerušiť a Lietadlo, sledovanie spánku a mnoho ďalšieho. Športovci tak Stratos 3 ocenia aj vo chvíľach, keď si práve nedávajú do tela.

Amazfit Stratos 3 športovcov nadchnú

Väčšina smart hodiniek používateľovi ponúka monitorovanie niektorých športových aktivít. Amazfit Stratos 3 však meranie pohybu povyšujú na úplne nový level. Podporujú totiž rovno 19 športov, takže si môžete vybrať napríklad cyklistiku, rotoped, veslovací trenažér, tenis, lyžovanie, chôdzu, beh aj mnoho ďalšieho. Vďaka vodotesnosti do 50 metrov (5 ATM) nie je problém plávanie, sprcha alebo umývanie rúk. Samozrejme nechýbajú ani bežné údaje ako počet ušlých krokov alebo množstvo spálených kalórií.

Xiaomi; Amazfit; Huami; Stratos 3; nositeľná elektronika; smart hodinky; smartwatch; wearables
Porovnanie údajov merania srdcovej frekvencie prostredníctvom Amazfit Stratos 3 (žltá) a dát z hrudného pásu (červená).

Xiaomi hodinky nás nenechajú v štichu ani pri dlhšom využití polohovacích systémov. Zatiaľ čo iné smart watch s výdržou batérie v GPS režime často zápasia, Amazfit Stratos 3 zvládnu určovať polohu 35 až 70 hodín, čo je jednoducho famózny výkon. K dispozícii sú pritom hneď tri navigačné systémy, takže si môžeme vybrať z kombinácií GPS + Beidou, GPS + GLONASS alebo GPS + Galileo.

Pri športe však využijeme aj oveľa zaujímavejšie funkcie. Tzv. Recovery time data nám napovie, či to so športom nepreháňame, a nehrozí nám tak nejaké riziko z nadmerného cvičenia. Veľmi presné údaje ponúknu aj informácie o efekte cvičenia (TE), zaťažení cvičenia (TD) alebo VO2Max ako ukazovateľ aeróbnej vytrvalosti (teda určitej výkonnosti). Naozajstným ťahákom je však snímanie srdcovej frekvencie BioTracker PPG od Huami Technology, ktoré svojou presnosťou takmer zodpovedá meraniu hrudného pásu, viď obrázok vyššie. Práve vďaka takto pokročilým údajom sú inteligentné hodinky vhodné pre všetkých, ktorí to so športom myslia naozaj vážne.

Xiaomi; Amazfit; Huami; Stratos 3; nositeľná elektronika; smart hodinky; smartwatch; wearables
Smart hodinky Xiaomi Amazfit Stratos 3 nájdeme v elitnej edícii z titánu (vľavo) a klasickom variante (vpravo).

Amazfit Stratos 3 – parametre, špecifikácie a cena

Smart hodinky Xiaomi Amazfit Stratos 3 sú vyrábané hneď v troch odlišných vyhotoveniach. Klasická verzia je vyrobená z odolného kovu, zatiaľ čo displej chráni tvrdené sklíčko Corning Gorilla 3. Druhou možnosťou je zvlášť odolná Elitná edícia (niekedy nazývaná Stratos 3+) zložená zo zafírového sklíčka a tela z titánu. Špecialitou potom má byť verzia v štýle Star Wars, o ktorej toho však zatiaľ príliš nevieme.

Na trhu sa smartwatch ukážu už začiatkom novembra 2019. Počiatočná cena Amazfit Stratos 3 bola v zahraničí určená na 200 eur za klasickú edíciu a 230 euro za elitnú edíciu (Amazfit Stratos 3+). V čase písania tohto textu presnú cenu ešte stále nepoznáme, avšak aktuálne informácie o dostupnosti a cene nájdete po kliknutí na zelené tlačidlo nižšie.

i Mohlo by vás zaujímať

Smart hodinky Xiaomi Amazfit Stratos 3 sú ďalšie z radu hodiniek, ktoré disponujú viac ako slušným pomerom cena/výkon. Vďaka podpore 19 športov, štyrom tlačidlám a zvlášť presnému meraniu telesných funkcií budú zo Stratos 3 nadšení predovšetkým vášniví športovci. Aj ostatní však ocenia vydarený dizajn, výdrž až 14 dní, hudbu, NFC či výbornú čitateľnosť vďaka transflektívnemu displeju.

Vytlačiť
P-DC1-WEB06
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií