AD homeoffice PET

Xiaomi Mi Watch (RECENZIA) – najlepšie smart hodinky do 100 EUR

Zobraziť katalóg

Recenzia

Aktualizované 

Po mnoho rokov trvala úspešná spolupráca medzi výrobcom Amazfit a populárnou značkou Xiaomi, ktorá zastrešovala predaj produktov po celom svete. Obe spoločnosti sa ale nakoniec vydali svojou cestou, na čo Xiaomi zareagovalo skorým predstavením vlastného modelu s názvom Xiaomi Mi Watch. Vtedy išlo ale o verziu určenú výhradne na ázijský trh a na globálny variant sme si tak museli ešte niekoľko mesiacov počkať. Teraz však Xiaomi Mi Watch konečne prichádza aj do zvyšku sveta, a to v úplne prepracovanej podobe, ktorej najviditeľnejšou zmenou je použitie okrúhlej konštrukcie namiesto pôvodnej hranatej. Očakávať toho môžeme ale o mnoho viac.

xiaomi; xiaomi mi watch recenzia; smart hodinky; smartwatch; wearables; nositeľná elektronika; miui

Xiaomi Mi Watch (RECENZIA) – OBSAH

  1. Okrúhla konštrukcia s prvotriednym displejom
  2. Vlastný systém aj poriadna výdrž batérie
  3. Obstojná výbava s pochopiteľnými limitmi
  4. Plánovanie, meranie a zhodnotenie aktivity
  5. Srdcový sval pod drobnohľadom
  6. Xiaomi Mi Watch – varianty, dostupnosť a cena

Okrúhla konštrukcia s prvotriednym displejom

Hoci najčastejším rozmerom smart watch je 40 až 44 mm, Xiaomi Mi Watch vsádzajú rovno na 45,9 mm, vďaka čomu nemusia sedieť na menších zápästiach (hoci je veľkosť do značnej miery záležitosťou zvyku). Pri relatívne nízkych hodnotách naopak zostáva hrúbka s 11,8 mm, rovnako ako hmotnosť, ktorá bez remienka činí len 32 gramov. Samotné telo je vyrobené z polyamidu vystuženého sklenými vláknami, zatiaľ čo vymeniteľný remienok tvorí na dotyk príjemný termoplastický polyuretán, ktorý však kvalitou ponúka len priemerné spracovanie.

Vzhľadom na nesmierne nízku cenu prichádzajú Xiaomi Mi Watch s až nečakane kvalitným 1,39“ displejom, na ktorom nájdeme 454 × 454 pixelov a výbornú jemnosť 326 PPI. Vedľa vysokého rozlíšenia poteší aj použitie technológie AMOLED, ktorá na priamom slnku síce nebýva tak čitateľná ako transflektívny variant, ponúka ale o to živšie farby, verné podanie čiernej aj neprekonateľné pozorovacie uhly. Samozrejmosťou je tiež senzor okolitého osvetlenia, ktorý umožňuje automatickú úpravu jasu do ideálnej podoby.

Cenovo dostupnejšie smart hodinky často ponúkajú relatívne obmedzený počet ciferníkov. Xiaomi Mi Watch idú našťastie proti prúdu a prichádzajú s viac než 100 rozmanitými dizajnami, pričom vytvárať môžeme aj vlastné dizajny s využitím ktorejkoľvek fotografie na pozadí. Čo naopak chýba, je možnosť úpravy aspoň niektorých ciferníkov, či už ide o ich dizajn, alebo znázornené dáta. Prítomné je tiež nepretržité zobrazenie zjednodušeného ciferníka pomocou funkcie Always-On, ktorá ponúka výber z až 8 podarených vzhľadov.

… … … …
Navrchu základný ciferník, dole ponuka rýchleho prístupu, prehľad dennej aktivity a zoznam športových režimov

Vlastný systém aj poriadna výdrž batérie

Inteligentné hodinky Xiaomi Mi Watch sa vydali podobnou cestou ako OnePlus Watch a nasadili tak vlastný operačný systém, ktorý je plynulý, graficky podarený a energeticky nenáročný. Celkovo vzaté ide o minimalistické prostredie, ktoré je síce intuitívne, neponúka však široké možnosti prispôsobenia, čím zaostáva napríklad za Garminom. Inovatívne riešené je ale menu zložené z riadkov jednotlivých ikon, pri ktorom je nevýhodou snáď len nutnosť naučiť sa význam jednotlivých obrázkov. Napríklad hodiny sú tu vyobrazené hneď trikrát, a spočiatku preto môže byť problém správne určiť, kde presne je ukrytý napríklad budík. Príjemným prekvapením je tiež podpora češtiny a zvyknúť si musíme snáď len na drobné preklepy typu „vzduchh“ alebo „sskvělý“. Slovenčina však chýba úplne.

Úplne nová je aj mobilná aplikácia Xiaomi Wear, ktorá je všeobecne dobre spracovaná, chýba jej ale obchod aplikácií, ktorým v súčasnej dobe už predsa len disponuje väčšina konkurenčných výrobcov. Na zabezpečenie kompatibility potom postačí inteligentný telefón so systémom Android 5.0, iOS 10 alebo novšou verziou. Xiaomi pritom sľubuje úplnú podporu všetkých funkcií pri oboch operačných systémoch, takže sa nemusíme báť, že by práve na našom telefóne niečo dôležité chýbalo. Komunikácia medzi zariadeniami prebieha prostredníctvom Bluetooth vo verzii 5.0, ktorá zaručuje výborný dosah aj stabilitu.

Významným lákadlom je aj výdrž batérie, ktorá podľa výrobcu zvládne 16 dní bežnej prevádzky (pri vypnutom Always-On) a 22 dní bez celodenného merania tepu, stresu, energie a spánku. Pri spustenej GPS samozrejme dochádza k citeľnému zníženiu a vystačiť si tak musíme so stále peknými 50 hodinami. V rámci recenzovania a niekoľkodenného Always-On nám Xiaomi Mi Watch vydržali približne 13 dní, čo v skutočnosti ďaleko prevýšilo naše očakávania.

…
Ukážka záznamu jedného dňa v mobilnej aplikácii Xiaomi Wear.

Obstojná výbava s pochopiteľnými limitmi

Xiaomi Mi Watch taktiež disponujú poctivou výbavou prevyšujúcou ich obstarávaciu cenu. Vedľa základu v podobe budíka, stopiek, časovača, baterky a vyhľadania telefónu sa môžeme tešiť aj na zobrazenie aktuálneho a predpokladaného počasia. A zatiaľ čo nechýbajú ani informácie o kvalite vzduchu, čas východu či západu prezradený nie je, čo môže chýbať pri fotografovaní alebo outdoorových aktivitách. Hlavným problémom počasia je ale možnosť lokalizovať iba väčšie mestá, čo v našom prípade znamenalo viac ako 20-kilometrovú vzdialenosť od skutočnej polohy.

Ďalej možno ovládať prehrávanú hudbu aj videá na smartphone, zatiaľ čo priamo zo Xiaomi Mi Watch muziku počúvať nemožno, a to ani prostredníctvom bezdrôtových slúchadiel. Prítomná je tiež kontrola spúšte fotoaparátu na smartfóne, ktorú možno aktivovať okamžite či s niekoľkosekundovým oneskorením na zaujatie lepšie vyzerajúcej pozície. Xiaomi Mi Watch navyše rozpoznajú aj odobratie smartwatch zo zápästia, načo deaktivujú svietiace senzory. Možné je tiež vyžadovanie číselného kódu po opätovnom nasadení, čím značne zvýšime celkovú bezpečnosť. V ponuke rýchleho prístupu takisto nájdeme hlasovú asistentku Alex, ktorá však odvetí, že na našom území podporovaná nie je. To môže mierne prekvapiť, lebo Alexa u nás bežne funguje na iných zariadeniach vrátane Amazon Echo (Dot).

Xiaomi Mi Watch nás zároveň kedykoľvek upozornia na prichádzajúci hovor, SMS či správy z aplikácií. Telefonáty možno však len stíšiť alebo odmietnuť, a na Bluetooth volanie tak musíme rovno zabudnúť. Textové notifikácie si potom môžeme síce prečítať, možnosť akejkoľvek odpovede tu ale úplne chýba. Škoda, že nie je možné reagovať aspoň predpripravenými správami, ktoré v mnohých situáciách predsa stačia. Veľkým pozitívom je naopak úplná podpora slovenskej diakritiky, hoci smajlíci sú vykresľovaní len zjednodušenou čiernobielou formou a fotografie sa podľa očakávania nezobrazia vôbec. Samozrejmosťou je aj režim Nerušiť, ktorý sa aktivuje manuálne alebo automaticky vo vopred vymedzenom období. 

… … … …
Navrchu základný ciferník, dole prehliadka konštrukcie smart watch Xiaomi Mi Watch.

Plánovanie, meranie a zhodnotenie aktivity

Xiaomi Mi Watch síce nie sú inteligentnými hodinkami zameranými vyložene na šport, pre rekreačných športovcov je toho ale pripravených viac než dosť. Všetko začína nepretržitým meraním každodennej aktivity, či už ide o počet krokov, spálené kalórie alebo tzv. státie, čo značí prerušenie pasívneho sedenia v danej hodine. Nemilým prekvapením je naopak absencia ukazovateľa PAI, ktorý zobrazuje množstvo celkového pohybu potrebného na udržanie čo najlepšieho zdravia. PAI pritom nájdeme na fitness náramku Xiaomi Mi Band 6, ktorý už rovnako ako Xiaomi Mi Watch vznikol bez spolupráce s Amazfit, ktorého výrobky PAI spravidla ponúkajú.

Veľkým prínosom je tiež široký arzenál športových aktivít, ktorý obsahuje 17 profesionálnych a 100 rozšírených režimov. Vďaka vodotesnosti do 5 atmosfér medzi nimi nechýba ani plávanie, hoci výrobca neodporúča ponorenie do väčšej hĺbky alebo saunovanie. Pri niektorých športoch, ako je napríklad chôdza alebo beh, možno počítať aj s automatickým rozpoznaním danej aktivity, takže sa Xiaomi Mi Watch jednoducho opýtajú, či chceme meranie spustiť. Rovnako tak dochádza k automatickému prerušeniu, čo nám ušetrí mnoho zbytočnej interakcie v priebehu športu.

Zoznam režimov rozbalíme spodným tlačidlom na pravej strane, ktorý pri inom nastavení môže slúžiť aj na aktiváciu niektorého konkrétneho športu. Škoda len, že rovnaké tlačidlo nemožno užiť ako skratku aj na iné účely, pretože menej športujúci jedinci by toho dosť možno využili. Zabudnúť nesmieme ani na solídny výstroj na každé dobrodružstvo, na ktoré je pripravený kompas, výškomer, barometer alebo polohovacie systémy GPS, GLONASS, Galileo a Beidou. Počítať ale môžeme iba so záznamom trasy na mape, zatiaľ čo priama navigácia či iné pokročilé funkcie prítomné nie sú.

Xiaomi má s výrobou smart watch len minimálnu skúsenosť, čo vyústilo v pochopiteľnú otázku, či zariadenia môžu dosiahnuť presného záznamu a vyhodnotenia akýchkoľvek dát. O to viac ocenia využitie uznávaného algoritmu od Firstbeat, ktorý dokáže analyzovať cez 30 rôznorodých informácií. Pri samotnom športovaní je k dispozícii rad ukazovateľov vrátane tepovej frekvencie, zaradenia do konkrétneho pásma, spotrebovaných kalórií, prekonanej vzdialenosti a ďalších. Určiť si môžeme tiež cieľ, napríklad v podobe celkovej doby aktivity alebo množstva spálených kalórií. Nechýba ani prednastavené striedanie, kedy napríklad 3 minúty bežíme a 1 minútu odpočívame. Pozitívnou správou je tiež prítomnosť pokročilého výpočtu doby regenerácie pred ďalšou aktivitou či zobrazenie tzv. účinku tréningu (nakoľko dané cvičenie zlepšilo fyzičku). Zo známejších funkcií potom spomeňme aspoň Vo2max, vypovedajúce o celkovom stave našej kondičky.

…
Záznam turistiky v mobilnej aplikácii Xiaomi Wear.

Zoznam podporovaných športových režimov

Kategória Konkrétne aktivity
„Profesionálne“ športy triatlon, beh vonku, bežecký pás, chôdza, cyklistika vonku, cyklistika vnútri, trekking, plávanie na otvorenej vode, plávanie vnútri, eliptický trenažér, terénny beh, horská turistika, veslovací trenažér, švihadlo, intenzívny intervalový tréning, joga, freestyle
Vodné športy plachtenie, paddleboarding, vodné pólo, vodné lyžovanie, jazda na kajaku, rafting, veslovanie, powerboating, plávanie s plutvami, potápanie, umelecké plávanie, šnorchlovanie, kitesurfing, ostatné vodné športy
Vonkajšie športy horolezectvo, skateboarding, kolieskové korčule, parkour, ATV, paragliding
Cvičenie fitness schody, chôdza do schodov, stepper, tréning core, flexibilita, pilates, gymnastika, strečing, silový tréning, krížový tréning, aerobik, fyzický tréning, lopta o stenu, dumbbell, barbell, vzpieranie, mŕtvy ťah, angličáky, skracovačky, funkčný tréning, horná časť tela, dolná časť tela, ABS, chrbát
Tanec square dancing, brušný tanec, balet, street dance, zumba, ľudový tanec, jazzový tanec, latinský tanec
Bojové športy box, wrestling, bojové umenie, taichi, muay thai, judo, taekwondo, karate, kickbox, kendo, šerm
Loptové športy futbal, basketbal, volejbal, baseball, softball, americký futbal, hokej, stolný tenis, bedminton, tenis, kriket, hádzaná, bowling, squash, biliard, shuttlecock, plážový futbal, plážový volejbal, sepak takraw
Zimné športy bruslenie, curling, sněžný skúter, ľadový hokej, boby, sánkovanie, iné zimné športy
Rekreačné športy lukostreľba, šípky, jazdectvo, preťahovanie, hula hop, púšťanie draka, rybárčenie, frisbee
Ostatné športy jazdecké športy, atletika, automobilové preteky

Srdcový sval pod drobnohľadom

Xiaomi Mi Watch taktiež disponujú všestranným monitoringom zdravotných funkcií. Kontinuálne sledovanie srdcového tepu upozorní na akékoľvek výchylky, zatiaľ čo stála analýza stresu hodnotí akúkoľvek telesnú záťaž, či už ide o náročnú aktivitu, akútne ochorenie alebo nadmernú konzumáciu alkoholu. Na základe pomeru vyťaženia a odpočinku je zároveň stanovené, koľko percent energie používateľovi ešte zostáva. Bez ohľadu na momentálne pocity tak vždy vieme, s akým množstvom energie môžeme naďalej počítať. V čase testovania ma zhodou okolností skolila akútna chrípka, čo malo na hodnoty stresu aj energie extrémny dopad (energia nestúpla ani pri celodennom spánku nad 5 %).

Odhadnúť energiu pritom do tejto doby vedeli len vybrané modely značky Garmin, čoho sme nakoniec využili pri porovnávaní nameraných dát medzi Xiaomi Mi Watch a špičkovými hodinkami Garmin Enduro. Spočiatku boli výsledky takmer identické, ďalšie dni ale preukázali vyššiu citlivosť krivky energie pri Xiaomi Mi Watch, ktorá pri záťaži klesala o trochu rýchlejšie ako v prípade Garminu bez toho, aby stratila na presnosti.

V neposlednom rade sa môžeme tešiť aj na dychové cvičenia, ktoré umožňujú rýchle a účinné upokojenie. Stačí nastaviť rýchlosť dychu, dĺžku od 1 do 5 minút a už sa môžeme nechať sprevádzať animáciami zobrazenými na displeji smart watch Xiaomi Mi Watch. Záverečné vyhodnotenie následne prezradí počiatočný a konečný tep, takže ihneď vieme, k akej zmene vlastne došlo. Ďalej narazíme na meranie okysličenia krvi (SpO2), ktoré možno využiť nielen v prostredí s redším vzduchom, ale aj pri náročnej práci a sledovaní zdravotného stavu. Zaznamenaná je tiež kvalita, dĺžka a rozloženie spánku, pričom problémom nebolo ani niekoľkohodinové prerušenie, hoci denné šlofíky naopak merané nie sú.

… … … …
Navrchu základný ciferník, dole celodenný záznam merania tepu, stresu a energie.

Xiaomi Mi Watch – varianty, dostupnosť a cena

Inteligentné hodinky Xiaomi Mi Watch sú dostupné vo variantoch Black (čierna), Navy Blue (námornícka modrá) a Beige (béžová). Zvolený model určuje odtieň tela aj prítomného remienka, pričom k samostatnému dokúpeniu je k dispozícii aj šesť remienkov rôzneho sfarbenia. Starosť nemusíme mať ani o dostupnosť, pretože Xiaomi Mi Watch sú už v bežnom predaji, a to za extrémne nízku cenu pohybujúcu sa okolo 100 €. V nižšej cenovej kategórii tak rozhodne ide o model s jedným z najlepších pomerov cena/výkon, ktorý na trhu vôbec môžeme nájsť.

chytré hodinky; smartwatch; wearables;

Xiaomi Mi Watch

Inteligentné hodinky

Xiaomi Mi Watch prinášajú viac, než sme čakali. Solídnu základňu všestranných funkcií dopĺňa nielen 117 športových režimov, ale aj pokročilé hodnotenie aktivít, famózny displej, výborná výdrž batérie a enormne nízka cena, ktorej môže konkurovať len málokto. Smart hodinky Xiaomi Mi Watch ponúkajú veľa muziky za málo peňazí a naše odporúčanie si preto rozhodne zaslúžia.

Klady

  • Displej na vysokej úrovni
  • 117 športových režimov aj GPS
  • Unikátna funkcia merania energie
  • Parádna výdrž batérie
  • Bezkonkurenčný pomer cena/výkon

Zápory

  • Chýba obchod aplikácií
  • Na notifikácie nemožno reagovať
  • Chýba ukazovateľ PAI
  • Absencia Bluetooth volania a uloženie hudby

Preview čínskej verzie Xiaomi Mi Watch

Spoločnosť Xiaomi práve predstavila svoje historicky prvé smart hodinky s názvom Mi Watch. Tie však ako by z oka vypadli konkurenčným Apple Watch, a tak sa vynorila otázka, či sú Mi Watch svojbytným produktom, či obyčajnou kópiou. Odpoveď ponúkajú nasledujúce riadky.

Xiaomi Mi Watch – OBSAH

  1. Kde sa vzali hodinky Xiaomi Mi Watch
  2. Konštrukcia ako kópia Apple Watch?
  3. Famózny displej ani výkon nezostávajú pozadu
  4. Xiaomi Mi Watch pre zdravie aj šport
  5. Prichádza absolútne nový systém MIUI for Watch
  6. Xiaomi Mi Watch – parametre, špecifikácie a cena

Kde sa vzali Xiaomi Mi Watch

Xiaomi je na poli smart watch už pomerne známou firmou. Až doteraz však smart hodinky vyrábal Amazfit alebo Huami, zatiaľ čo spoločnosť Xiaomi mala na starosti predovšetkým predaj. V tomto ohľade znamenajú Xiaomi Mi Watch zásadnú zmenu – sú totiž produktom Xiaomi od A až do Z.

Smart hodinky Xiaomi sa pritom neboja odvážnych inovácií a typicky výborným pomerom cena/výkon vytvára tiež silný tlak na konkurenciu. Vstup Xiaomi na trh inteligentných hodiniek tak môže celý segment posunúť vpred.

Konštrukcia ako kópia Apple Watch?

Inteligentné hodinky Xiaomi Mi Watch nielen nápadne pripomínajú konkurenčný model Apple Watch, ale skutočne vyzerajú takmer rovnako. Môže za to obdobný dizajn hranatého tela s podobne zaobleným displejom, rovnako tak aj ovládacia korunka umiestnená na totožnom mieste. S rozmermi 44,69 × 36,92 mm možno smart hodinky Mi Watch pripodobniť k 44 mm variantu Apple Watch 5, teda k väčšej z dvoch dostupných verzií. Hodinky Xiaomi Mi Watch však ponúkajú len jedinú veľkosť, čo môže byť problém najmä u žien, ktorým väčší rozmer smartwatch nemusí plne vyhovovať.

Rozdiel možno nájsť tiež v hrúbke. Xiaomi Mi Watch disponujú hrúbkou 12,28 mm, čo je stále veľmi slušná hodnota, avšak Apple Watch 5 sú s iba 10,7 mm predsa len citeľne tenšie. Za väčšiu veľkosť Mi Watch zrejme do značnej miery môže batéria s mimoriadnou kapacitou 570 mAh, ktorá vydrží až 36 hodín, zatiaľ čo smart hodinky Apple Watch 5 zvládnu hodín len 16. Pre úplnosť tiež spomeňme, že Mi Watch ponúkajú pohodlné magnetické nabíjanie prostredníctvom 4 pinov.

xiaomi; mi watch; smart hodinky; smartwatch; wearables; nositeľná elektronika; miui
Inteligentné hodinky Xiaomi Mi Watch budú dostupné v čiernom a striebornom farebnom variante.

Famózny displej ani výkon nezostávajú pozadu

Štýlový dizajn celých smart watch rozhodne nepokazí ani displej. Ba naopak – AMOLED panel na 1,78 palcoch zobrazí pestré farby, vernú čiernu a problémom nie sú ani lúče slnka. To všetko pri parádnom rozlíšení 368 × 448 pixelov znamená veľmi jemný obraz a dohromady vysoko nadpriemerný displej, ktorý s viac než stovkou dostupných ciferníkov využijeme naozaj naplno.

O plynulý chod sa potom stará moderný a stále rozšírenejší štvorjadrový procesor Snapdragon Wear 3100, ktorý okrem výkonu vyniká tiež nízkou spotrebou energie. Väčším prekvapením je ale obdivuhodná veľkosť RAM s kapacitou 1 GB. Neobvykle štedré je tiež vnútorné úložisko, ktoré má viac ako 8 GB.

Xiaomi Mi Watch pre zdravie aj šport

Smart hodinky Xiaomi Mi Watch, rovnako ako väčšina iných smart watch, zvládajú monitorovať športové aktivity. Konkrétne si možno vybrať z desiatich rôznych módov, kde nájdeme napríklad chôdzu, beh vonku, bežecký pás, cyklistiku, rotoped alebo plávanie. Preto vás iste neprekvapí, že sú smart hodinky vodotesné a sprche, plávaniu aj umývaniu rúk ľahko odolajú. Bohužiaľ zatiaľ nebol uvedený konkrétny štandard, a tak nie je isté, do akej hĺbky je možné inteligentné hodinky bezpečne ponoriť.

S hodinkami Mi Watch na zápästí zistíme tiež rad zaujímavých údajov o vlastnom tele. K dispozícii je monitorovanie spánku, upozornenie na dlhú neaktivitu, meranie stresu aj zostávajúcej energie. Najmä pri športe potom využijeme meranie srdcového tepu, rovnako ako VO2max ukazujúceho na určitú zdatnosť. Na rozdiel od Apple Watch 5 tu ale chýba EKG, čo je však veľmi pokročilá funkcia, ktorú dnes nájdeme málokde.

xiaomi; mi watch; smart hodinky; smartwatch; wearables; nositeľná elektronika; miui
Pohľad z rôznych strán na štandardnej edícii Xiaomi Mi Watch.

Prichádza absolútne nový systém MIUI for Watch

Google, ktorý sa už niekoľko rokov snaží rozšíriť svoj systém Wear OS, môže byť čiastočne potešený. Spoločnosť Xiaomi totiž pre svoj prvý model Mi Watch vytvorila absolútne nový operačný systém MIUI for Watch, ktorý je práve na Wear OS postavený. Namiesto aplikácií Googlu však využíva vlastné programy, či už ide napríklad o úlohy, rekordér, poznámky, alebo predpoveď počasia. Samozrejme je otázkou, či sa nové aplikácie vyrovnajú tým, ktoré ostatné systémy ladia už mnoho rokov, ale to sa ešte len uvidí. Ďalšie programy je potom možné do Mi Watch stiahnuť pomocou online obchodu určeného priamo pre MIUI for Watch. MIUI je na smartfónoch jednou z vôbec najobľúbenejších nadstavieb – sami sme tak zvedaví, ako to dopadne v prípade smartwatch.

Vedľa polohovacích systémov, ako sú GPS, GLONASS a BEIDOU, smart hodinky Mi Watch ponúknu tiež kompas, barometer, WiFi a Bluetooth, hoci verzia 4.2 nie je úplne najnovšia. Pomocou hodiniek možno navyše ovládať inteligentné zariadenia v domácnosti a tešiť sa môžeme tiež na NFC alebo eSIM, takže prostredníctvom vstavaný mikrofón/reproduktor budeme môcť telefonovať aj bez pripojenia k telefónu.

xiaomi; mi watch; smart hodinky; smartwatch; wearables; nositeľná elektronika; miui
MIUI for Watch je na trhu úplnou novinkou.

Xiaomi Mi Watch – parametre, špecifikácie a cena

Predstavené boli hneď dve edície Xiaomi Mi Watch, ktoré sa líšia materiálom aj cenou. Štandardná edícia má hliníkové telo, gumový pásik a ochranné sklo Corning Gorilla Glass 3. generácie. K dispozícii je v čiernom a striebornom variante za cenu 185 dolárov (cca 180 eur). Prémiová edícia má oproti tomu telo aj remienok z nerezovej ocele, zatiaľ čo displej namiesto ochranného sklíčka chráni rovno zafír, známy svojou mimoriadnou tvrdosťou. Za prémiovú edíciu si pochopiteľne priplatíme a finálna cena je tak 285 dolárov (cca 270 eur).

Inteligentné hodinky Xiaomi Mi Watch sú zatiaľ dostupné iba v Číne, kde sa štandardné edície objavia v priebehu pár dní, zatiaľ čo prémiová verzia dorazí v decembri 2019. Zatiaľ nie je zrejmé, či a prípadne kedy sa smart hodiniek dočká aj zvyšok sveta. V tomto ohľade nám nezostáva nič iné ako čakať na nové informácie.

Smart hodinky Xiaomi Mi Watch nás aj napriek kontroverznej podobnosti s Apple Watch príjemne prekvapili. Štýlový dizajn je vybavený výborným displejom a pozadu nezostáva ani výkon. Mi Watch sa zároveň chvália celkom novým systémom MIUI for Watch, atraktívnou cenovkou aj eSIM. Nezostáva než dúfať, že Mi Watch dorazia aj do Slovenskej republiky.

Daniel Hlas

Daniel Hlas

Po absolvovaní IT strednej školy a filozofie na FF OSU, pokračujem štúdiom psychológie na FF UPOL. Práve poznávanie vied technických a humanitných, dvoch zdanlivo protikladných svetov, je mi inšpiráciou v živote aj autorskej tvorbe. V rámci viac ako desaťročnej publikačnej činnosti som písal o všemožných žánroch, od počítačových hier cez softvér a hardvér až po recenzie kníh alebo športové potreby.

i Mohlo by vás zaujímať
Vytlačiť
P-DC1-WEB07
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií