AlzaBoxy Q1 AlzaBoxy Q1

Zelená káva

Zobraziť katalóg
Cena
-
Dostupnosť
Stav tovaru
Hodnotenia od zákazníkov
Značka
Najnovšie objednávky
Filtrovať

Zelená káva je moderným doplnkom zdravého životného štýlu, ktorý je často vyhľadávaný, pretože údajne spôsobuje chudnutie. Či už hľadáte doplnok stravy na efektívnejšie chudnutie, alebo počujete pojem zelená káva na chudnutie po prvýkrát, čítajte ďalej a dozviete sa všetky potrebné informácie. 

Pokračovať

Je zelená káva na chudnutie špeciálnym druhom kávy?

Tento doplnok stravy, zelená káva na chudnutie, je často vyhľadávaný najmä vďaka údajným pozitívnym efektom na stratu váhy. Nejde však o nijako „špeciálny” druh kávy, len o kávu, ktorá neprešla procesom praženia. Zelená káva je však neustále predmetom diskusií, najmä pokiaľ ide o jej účinky na ľudské telo a zdravý životný štýl. Niektoré účinky totiž nie sú vedecky dôkladne preukázané alebo otestované.

Zelená káva na chudnutie – kľúčové zložky

Možno sa pýtate, prečo teda pražená káva tiež neslúži ako zelená káva na chudnutie. Dôvodom sú fenolové zlúčeniny, ktoré sa počas praženia zničia. V dôsledku toho v bežnej čiernej káve nemôžeme nájsť kyselinu chlorogenovú. Avšak práve tá môže mať pozitívne účinky na ľudský metabolizmus.

  • Dôležitou zložkou je pochopiteľne aj kofeín, ktorý má opäť pozitívne účinky na metabolizmus a zvyšuje športový výkon.
  • Vedľajšie zložky, ako je acai alebo zelený čaj, môžu ešte viac zrýchľovať metabolizmus a podporovať vylučovanie vody z tela alebo trávenie.

Aké má zelená káva účinky?

V dnešnej dobe môžeme na internete naraziť na množstvo článkov, ktoré opisujú, aké má zelená káva účinky na chudnutie. Nejde však len o chudnutie. V niektorých prípadoch sa uvádza, že zelená káva môže zlepšiť detoxikáciu organizmu, znížiť hladinu glukózy v tele alebo dokonca môže pomáhať predchádzať cukrovke.

Pokiaľ narazíte na informácie týkajúce sa pozitívnych účinkov, ktoré má zelená káva na chudnutie, vždy je vhodné si informácie z článkov overiť. Najlepšie v niektorej z vedeckých štúdií, ktoré sa zaoberali práve zelenou kávou a jej účinkami. Je samozrejme vhodné poradiť sa s výživovým poradcom.

Zelená káva na chudnutie s porovnaním praženej kávy

Zelená káva a čierna (pražená) káva.

Ako sa užíva zelená káva na chudnutie?

V jednoduchosti – zelená káva na chudnutie sa pripravuje rovnakým spôsobom ako tá bežná, čierna. Je však vhodné zakúpiť ju už mletú, pretože si s ňou väčšina domácich mlynčekov neporadí. Zrná sú totiž o niečo tvrdšie ako pri tej praženej. Najvhodnejší spôsob prípravy zelenej kávy je pravdepodobne lúhovanie akýmkoľvek spôsobom. Má chuť porovnateľnú skôr so zeleným čajom, nepochybne vám ale bude pripomínať bežnú čiernu kávu.

Má zelená káva nejaké riziká?

Rovnako ako je to pri celom rade doplnkov stravy alebo kofeínových nápojov, aj zelená káva má v tomto prípade nejaké riziká, ktoré by mal zákazník pred jej zakúpením poznať. Dôležité je najmä myslieť na dávku kofeínu, ktorú prostredníctvom zelenej kávy dostanete do vášho tela. Obsah kofeínu tejto kávy sa viac-menej nelíši od bežnej, aj napriek tomu je však nutné spomenúť, že zelená káva kofeín obsahuje, pretože so sebou môže niesť riziká.

  • Zelená káva na chudnutie neprešla procesom praženia, takže viac zaťažuje trávenie.
  • Vďaka kofeínu sa neodporúča piť zelenú kávu tehotným ženám alebo deťom.
  • Nežiaduce účinky, ktoré môže spôsobiť zelená káva, nájdete v príbalovom letáku alebo na obale produktu.

Zelená káva – ako vybrať tú správnu

Pokiaľ ste sa rozhodli vyskúšať a ochutnať zelenú kávu, ešte sa musíte rozhodnúť, v akej forme bude najvhodnejšia. V ponuke sa nachádza mletá zelená káva (pripravená na lúhovanie), ale aj v zrnách (tu musíte počítať s mletím na špeciálnu hrubosť) alebo vo forme tabliet, ktoré okrem extraktu zo zelenej kávy obsahujú väčšinou aj ďalšie prospešné látky, ako napríklad spomínaný acai alebo extrakt zo zeleného čaju.

i

Ak vás táto káva na chudnutie zaujala a chcete sa dozvedieť viac, zelenej káve venujeme článok na našom webe. Rovnako tak môžete navštíviť aj článok rozoberajúci tematiku kávy a chudnutia viac podrobnejšie, v ktorom sa dozviete viac o benefitoch nielen zelenej kávy.

Aké pocity vyvoláva zelená káva v ostatných zákazníkoch?

Chcete získať väčšiu istotu skôr, než zistíte, či je práve pre vás vhodná zelená káva? Skúsenosti ostatných zákazníkov môžete vďaka internetu nájsť veľmi rýchlo. Prečítať si názory ostatných zákazníkov je dôležité obzvlášť pri doplnkoch stravy ako je zelená káva na chudnutie. Recenzie a dojmy zákazníkov nájdete priamo na našom webe. Určite vám poradia, ktorá zelená káva bude pre vás tá pravá, na čo sa pri nákupe zamerať alebo čomu sa vyvarovať.

Skryť popis
Pomohla vám táto informácia?
Tento formulár slúži len na hodnotenie informácií v popise vyššie.
Ak máte otázku k produktom, službám, doprave, či inú požiadavku, využite zákaznícku podporu.
Čo by sme v ňom mali zlepšiť? Chýba vám tu niečo? Je niečo uvedené zle? Podeľte sa.
1 položka
Zelená káva bylinný extrakt
Doplnok stravy – zelená káva obsahuje vysoký podiel kofeínu a ďalších xantínov, ktoré majú na organizmus podporný účinok; vhodná na celkovú stimuláciu organizmu pri únave a vyčerpaní; aktívne látky zelenej kávy potláčajú chuť do jedla a urýchľujú spaľovanie tukov
Zľavnené -14 %
7,58 € 8,82 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: SPTgimix129

Zelená káva

V kategórii Zelená káva máme práve teraz na Alza.sk celkom 1 produktov.

Zelená káva – osvedčené značky

Pozrite sa na produkty zoradené podľa ceny od najlacnejšieho v kategórii lacné zelená káva
P-DC1-WEB08
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií