Rapture AlzaBoxy Q1

Microsoft Windows 10 na stiahnutie

Zobraziť katalóg
Cena
-
Hodnotenia od zákazníkov
Značka
Určenie
Pre firmy
(2)
Pre školy
(1)
Najnovšie objednávky
Filtrovať

Microsoft Windows 10 na stiahnutie je elektronická licencia obľúbeného operačného systému od rovnomennej firmy. Oproti krabicovej verzii obdržíte produktový kód, ktorý je pripravený na stiahnutie a na aktiváciu. V našom článku sa dozviete prečo používať operačný systém Microsoft Windows 10, ako ho stiahnuť a aké verzie existujú.

Pokračovať

Na čo slúži operačný systém?

Operačný systém (OS) je základným vybavením každého počítača. Bez neho by neexistovalo používateľské rozhranie a prepojenie medzi hardvérom (fyzickými komponentmi) a softvérom (programy, aplikácie). Windows 10 je jedným z obľúbených operačných systémov na trhu, ktorého vývoj a distribúciu ponúka firma Microsoft. OS môže byť ladený na architektúru 64-bitového systému alebo 32-bitového systému, vždy si skontrolujte verziu procesora (CPU).

Aký je rozdiel medzi systémom Windows 10 32 bit a 64 bit?

Podľa architektúry procesora je možné na počítač nainštalovať Windows 10 32 bit alebo 64 bit. Moderné procesory umožňujú inštaláciu 64-bitového operačného systému, aplikácií aj programov. 32-bitové systémy pracujú iba so 4 GB operačnej pamäte (RAM). Pre chod zložitejších programov a aplikácií je často potrebná vyššia architektúra, teda tá 64-bitová, ktorá zvládne až 17 miliónov GB RAM. Windows 10 64 bit je teda oveľa rýchlejší.

Ak máte starú 32-bitovú aplikáciu, nezúfajte, na 64-bitovom Windows 10 vám väčšinou tiež pobeží. Naopak to však nie je možné. Ak potrebujete lepší procesor, pozrite sa do našej ponuky.

Aké edície ponúka Microsoft pre Windows 10 download?

Firma Microsoft uvoľnila na trh Windows 10 download v niekoľkých edíciách, ktoré sa líšia funkciami a určením.

  • Windows 10 Home obsahuje základné funkcie a hodí sa pre domácnosti a študentov.
  • Windows 10 Pro je vhodný predovšetkým pre firmy. Ponúkne funkcie navyše, najmä zabezpečenie a šifrovanie dát, vzdialenú plochu či podnikovú správu používateľov a sietí (pripojenie k doméne, správa zásad skupiny).
  • Windows 10 Enterprise je určený pre veľké podniky a poskytuje funkcie podporujúce zrýchlenie toku dát medzi používateľmi, zvýšenú ochranu PC a používateľských účtov a diaľkové ovládanie. Dá sa zaobstarať ako predplatné.
  • Windows 10 Education je k dispozícii v multilicenčnej verzii pre školy a univerzity. Vychádza z Enterprise edition.

Windows 10 Pro – Plocha

Používateľská plocha Windows 10 Pro.

Ako funguje Windows 10 download a elektronická licencia?

Po zakúpení elektronickej licencie vykonáte download Windows 10 a jeho následnú inštaláciu. Nákupom získate tzv. kľúč/kód, ktorý je potrebný na to, aby nainštalovaný OS plne a legálne fungoval. Produktový kľúč nájdete po prihlásení do Moja Alza vo svojej knižnici v kategórii licencie, alebo vám bude zaslaný na e-mailovú adresu. Tiež si rozmyslite dopredu, či chcete čistú inštaláciu Windows 10, preinštalovanie, alebo upgrade starého OS.

i

Používatelia Windows 7 by mali upgradovať na verziu Windows 10 alebo vyššiu

Podpora Windows 7 bola totiž ukončená 14. 1. 2020. Používateľom, ktorí stále sedmičky používajú, môže hroziť nebezpečenstvo v podobe chýbajúcich bezpečnostných záplat, ktoré firma Microsoft k svojmu operačnému systému pravidelne vydávala.

Výhody a nevýhody Windows 10 downloadu

Oproti krabicovej verzii ponúkne Windows 10 na stiahnutie niekoľko výhod, ale aj nevýhod. Posúďte sami, či sťahovanie dát a vytvorenie inštalačného média zvládnete, alebo dáte prednosť už hotovej verzii.

  • Takmer instantné doručenie od zakúpenia.
  • Voľba média pre download Windows 10 ISO súboru.
  • Uloženie elektronickej licencie vo virtuálnom priestore.
  • Vyžaduje vyššie technické znalosti ovládania PC.
  • Tvorba inštalačného Windows 10 ISO súboru.
  • Kontrola a prípadné prenastavenie bootovania.

Zvoľte si formu Windows 10 downloadu

Windows 10 download je možné zaobstarať s prenositeľnou licenciou (FPP), neprenositeľnou licenciou (OEM) alebo v rámci predplatného. Prenositeľná licencia je vhodná pre tých, ktorí často vylepšujú alebo menia svoj PC. Neprenositeľná licencia je lacnejšia, ale viaže sa na konkrétny hardvér. V prípade straty či poškodenia PC prichádzate aj o Windows 10. Predplatné využijú hlavne firmy alebo školy. Ponúka jednoduchšiu správu licencií, mesačnú platbu a drobné výhody.

Ako na Windows 10 download po zakúpení produktu

Po zakúpení je nutné produkt stiahnuť, teda vykonať Windows 10 download. Kto preferuje už predpripravené CD/DVD/USB, môže siahnuť po krabicovej verzii. Pre Win 10 download potrebujete internetové pripojenie, miesto na PC na stiahnutie súboru, prázdny USB flash disk s minimálne 8 GB, alebo DVD napaľovačku a prázdny DVD disk. Pozor, niektoré nové PC a notebooky nemajú CD/DVD mechaniku – v takom prípade použite USB.

  • Najskôr si zálohujte svoje súbory
    • Pred upgradom na novú verziu (súbory a aplikácie sa zachovajú), alebo pred preinštalovaním (súbory sa vymažú), odporúčame na prenosné alebo iné médium zálohovať súbory.
  • Vytvorte inštalačný USB flash disk alebo DVD
    • Inštalačný obraz disku (ISO obraz), teda Windows 10 ISO, je možné vytvoriť pomocou nástroja Media Creation Tool, ktorý nájdete na webe firmy Microsoft, alebo pomocou programu Rufus.
  • Nabootujte inštalačné Windows 10 ISO
    • Ak pri spúšťaní nie je váš počítač schopný nájsť a načítať Windows 10 ISO súbor, je potrebné v BIOSe alebo UEFI navoliť prioritu bootovania zo zvoleného média (USB alebo DVD).
  • Vykonajte inštaláciu Windows 10
    • Riaďte sa pokynmi inštalačného sprievodcu. Pokiaľ vlastníte digitálnu licenciu viazanú na váš Microsoft účet, stačí sa pripojiť k internetu a prihlásiť do účtu. V inom prípade budete vyzvaní na zadanie product key.

Pozrite sa na podrobný návod, ako stiahnuť a nainštalovať Windows 10.

Skryť popis
Pomohla vám táto informácia?
Tento formulár slúži len na hodnotenie informácií v popise vyššie.
Ak máte otázku k produktom, službám, doprave, či inú požiadavku, využite zákaznícku podporu.
Čo by sme v ňom mali zlepšiť? Chýba vám tu niečo? Je niečo uvedené zle? Podeľte sa.
2 položky
Microsoft Windows 10 Enterprise E5 (mesačné predplatné)
Kancelársky softvér MS Windows 10 pre 1 zariadenie, kompatibilný s operačným systémom Windows, dĺžka predplatného: 1 mesiac, spôsob licencovania: predplatné, jazyková verzia: CZ, spôsob inštalácie: na stiahnutie (elektronicky), vhodné pre firmy, určený pre PC, lic. kľúč bude doručený e-mailom, Originálny produkt MS (nejde o druhotnú licenciu)
15,90 €
Na objednávku – termín upresníme
Objednávací kód: SWMM0563
Microsoft Windows 10 Enterprise E3 (mesačné predplatné)
Kancelársky softvér MS Windows 10 pre 1 zariadenie, neprenosná licencia, kompatibilný s operačným systémom Windows, dĺžka predplatného: 1 mesiac, spôsob licencovania: predplatné, jazyková verzia: CZ, spôsob inštalácie: na stiahnutie (elektronicky), vhodné pre firmy a pre školy, určený pre PC, lic. kľúč bude doručený e-mailom, Originálny produkt MS (nejde o druhotnú licenciu)
18,90 €
Na objednávku – termín upresníme
Objednávací kód: SWMM0557
ako na toAko nainštalovať Windows 11? (NÁVOD) Doba, kedy si len počítačoví mágovia mohli dovoliť inštalovať operačný systém, je dávno preč. Pokiaľ si v tejto disciplíne príliš neveríte, náš článok vám pomôže nainštalovať Windows 11 tak, aby ste nezaváhali ani v jedinom kroku a úspešne sa dopracovali k funkčnému...
Aj keď Microsoft tvrdil, že Windows 10 je posledný operačný systém, teraz je všetko inak. Už čoskoro totiž príde Windows 11. Aké novinky Microsoft plánuje? Čo sa zmení v používateľskom prostredí? A ako si možno Windows 11 vyskúšať na vlastnej koži?
Máme pre vás pripravený prehľad hneď 10 zaujímavých funkcií operačného systému Windows 10. Ide najmä o tipy, ktoré nie sú tak známe, ale napriek tomu vám zjednodušia každodennú prácu s PC alebo notebookom. O ktoré ide konkrétne?
článokViete, kam kliknúť? Objavujeme skryté tlačidlá vo Windows 10 Windows 10 toho vie naozaj veľa, okrem známeho avšak desiatky obsahujú aj celý rad skrytých vecí. Zaujímajú vás schované tlačidlá, skryté funkcie a vtipné tajomstvo vývojárov? Potom sa s nami vydajte po ich stopách.
Pokiaľ používate Microsoft Office 2016, alebo dokonca starší, prechod na Microsoft 365 bude ohromná zmena. Čo všetko táto služba dokáže? A ako získať 3 mesiace zadarmo?
Microsoft oznámil príchod novej aplikácie Microsoft Family Safety, ktorá ponúka napríklad sledovanie aktivít, obmedzenie spustenia aplikácií aj hier, kontrolu obsahu alebo informácie o polohe členov rodiny. Ako to funguje v praxi?
Viac článkov Všetky články

Microsoft Windows 10 na stiahnutie

V kategórii Microsoft Windows 10 na stiahnutie máme práve teraz na Alza.sk celkom 2 produktov.

Microsoft Windows 10 na stiahnutie – osvedčené značky

Pozrite sa na produkty zoradené podľa ceny od najlacnejšieho v kategórii lacné microsoft Windows 10 na stiahnutie Produkty zoradené od najdrahšieho po najlacnejší hľadajte v kategórii najdrahšie microsoft Windows 10 na stiahnutie Tovar zoradený podľa predajnosti od najviac po najmenej predávaný nájdete v kategórii najpredávanejšie, najlepšie microsoft Windows 10 na stiahnutie Produkty zoradené podľa hodnotenia používateľov od najlepšieho nájdete v kategórii microsoft Windows 10 na stiahnutie recenzie
P-DC1-WEB18
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií