P&G boost AD 1. týden květen

Doprajte si inteligentnú domácnosť xComfort a ušetrite!

Zobraziť katalóg
Doprajte si inteligentnú domácnosť xComfort a ušetrite!
0

V našom okolí už označujeme ako „smart“ všeličo. Prekvapivo sa doteraz na to najdôležitejšie zabúdalo. Na našu domácnosť. Pritom práve ona si prívlastok „smart“ zaslúži najviac. Potenciál na reálne zlepšenie našich životov prostredníctvom moderných technológií je práve tu obrovský. Našťastie naše túžby vypočula spoločnosť EATON a jej nakonfigurované balíčky xComfort. Tie predstavujú skutočnú technologickú revolúciu nášho domova. Neveríte? Potom čítate ďalej.

Chcete ušetriť čas a peniaze?

Inteligentné riešenie xComfort ušetrí vašej domácnosti až 30 % nákladov za energie. Ušetriť energie napomáha celý komplex prvkov. Menovite možno pomocou xComfort zariadiť napríklad ohrev teplej vody, využitie lacnej sadzby energií na spúšťanie energeticky náročných spotrebičov (práčka, umývačka a pod.) alebo osvetlenie s maximálnym využitím denného svetla. Inteligentná domácnosť dokáže veľké veci. Je schopná rýchlo a ľahko spríjemniť váš životný komfort a navyše ušetriť.

Inteligentný telefón - ovládacie aplikácie

Obavy z náročných stavebných úprav sú neopodstatnené. Montáž prebieha svojpomocne a je zvládnuteľná aj pre bežného domáceho majstra so základnými znalosťami elektroinštalácie. Ak sa na to však napriek tomu necítite, tak vám spoločnosť Eaton ponúka zadarmo služby svojho odborníka priamo u vás doma. Je však nutné sa zoznámiť so základnými požiadavkami na inštaláciu (WiFi sieť, voľná elektrická zásuvka, hlbšie inštalačné zásuvky 230 V - 68 mm) a potom si dohovoriť elektronickou formou vhodný termín inštalácie.

Balíčky, ktoré zlepšia váš život

Eaton má vo svojej ponuke hneď niekoľko balíčkov, ktoré sú zamerané na vybrané aspekty domácnosti. Balíčky sú zamerané na svetlá, spotrebiče, rolety, žalúzie, kúrenie a radiátory. O ich bližšej špecifikácii sa dozviete viac ďalej. Balíčky xComfort sú navzájom previazané a spoločne predstavujú komplexné riešenie všetkých aspektov inteligentného bývania.

Eaton Smart xComfort – svetlá a spotrebiče

Balíček je určený na ovládanie všetkých svetiel a spotrebičov. Na to využíva špeciálne spínacie aktory, ktoré sa nainštalujú ku svietidlu, prípadne pod zásuvku 230 V. Ihneď prevezmete kontrolu nad pripojeným zariadením. Všetko má pod dohľadom inteligentná riadiaca jednotka Smart Manager. Tá umožňuje následné pripojenie inteligentných telefónov a tabletov prostredníctvom zadarmo šírenej aplikácie pre Android alebo iOS. Ďalším krokom (pre všetky balíčky) je pripojenie základnej riadiacej jednotky do domácej WiFi siete, vďaka ktorej budete mať kompletný prehľad o všetkom podstatnom odkiaľkoľvek.

Balíček obsahuje:

  • RF Smart Manager – riadiaca jednotka xComfort pre smartfóny a tablety, vzdialený prístup.
  • 2× RF Spínací aktor 16 A na spínanie osvetlenia alebo spotrebičov s meraním spotreby el. energie do 3680 W, binárny vstup na ovládanie klasickým vypínačom.
  • RF Spínací aktor 10 A na spínanie osvetlenia, binárny vstup na ovládanie klasickým vypínačom.
  • RF Stmievací aktor pre halogénky a žiarovky 125 W a stmievateľné úsporné žiarovky do výkonu 25 W.
  • RF 4-bodové tlačidlo na lokálne ovládanie spínacích aktorov a stmievačov.
  • RF 2-bodové tlačidlo na centrálne ovládanie ZAP/VYP.
xComfotr - nakonfigurované balíčky

Eaton Smart xComfort – rolety a žalúzie

Na prvý pohľad sa to nemusí zdať, ale správne nastavenie roliet a žalúzií je pre tepelnú pohodu zásadné. V tomto balíčku je k dispozícii niekoľko aktorov, ktoré zariadia automatický chod roliet a žalúzií jedným tlačidlom, prípadne z už spomínanej bezplatnej aplikácie. Stlačením tlačidla centrálneho ovládania môžete centrálne vytiahnuť alebo zatiahnuť všetky rolety naraz pri príchode alebo odchode. Automatické riadenie znamená, že napríklad ráno vytiahne rolety v požadovanom čase a pred západom slnka zase zatiahne. Okrem toho dokáže simulovať prítomnosť náhodným spúšťaním roliet po západe slnka, takže nikto nespozná, že ste napríklad na dovolenke.

Balíček obsahuje:

  • RF Smart Manager – riadiaca jednotka xComfort pre smartfóny a tablety, vzdialený prístup.
  • 3× RF Roletový aktor 6 A/230 V s bezpečnostnými funkciami pre rolety, žalúzie a markízy.
  • RF 2-bodové tlačidlo na centrálne ovládanie ZAP/VYP.
  • RF 2-bodové tlačidlo na lokálne ovládanie jednej rolety.
  • RF 4-bodové tlačidlo na lokálne ovládanie dvoch roliet.

Eaton Smart xComfort – regulácia kúrenia

Peniaze a kúrenie predstavujú citeľnú položku v rozpočte. Úspora v tejto oblasti je teda vítanou záležitosťou pre každú domácnosť. Teplotu a vlhkosť meria bezdrôtový termostat umiestnený napríklad v obývacej izbe. Tieto dáta vyhodnocuje inteligentná centrálna jednotka a na základe nastavených vykurovacích profilov alebo príkazov z mobilnej aplikácie bezdrôtovo ovláda vykurovanie. Kotol, obehové čerpadlo alebo elektrický ohrievač ovláda RF spínací aktor s meraním a vyhodnotením elektrickej spotreby. Systém umožňuje jednoduché nastavenie časov vykurovania a vykurovacieho režimu presne podľa vašich preferencií.

Balíček obsahuje:

  • RF Smart Manager – riadiaca jednotka xComfort pre smartfóny a tablety, vzdialený prístup.
  • RF Spínací aktor 16 A na spínanie zdroja tepla (plynový kotol, elektrokotol, ohrievač) s meraním el. spotreby do 3680 W, binárny vstup na blokovanie kúrenia (napr. HDO).
  • RF izbový termostat na bezdrôtové meranie teploty a vlhkosti, korekcia teploty +- 3 °C.
  • RF 2-bodové odchodové tlačidlo na prepnutie vykurovacieho režimu Komfort/Útlm.
Ukážka inštalácie ovládača svetla

Eaton Smart xComfort – radiátory

Základom tohto balíka sú tri hlavice na radiátory, ktoré sú stále populárne najmä v starších stavbách alebo bytových domoch. Hlavice majú batériové napájanie, takže nie je potrebná žiadna dodatočná kabeláž. K dispozícii tak máte plynulú reguláciu výkonu radiátora v rozmedzí 0 - 100 %, čo je veľmi výhodné. Pomocou aplikácie už len stačí použiť predvolené vykurovacie profily alebo jednoducho definovať úplne vlastné.

Balíček obsahuje:

  • RF Smart Manager – riadiaca jednotka xComfort pre smartfóny a tablety, vzdialený prístup.
  • 3× RF Hlavica pre radiátory (s motorickým pohonom a plynulou reguláciou 0 - 100 %, batéria 2× AA).
  • RF Spínací aktor 8 A s beznapäťovým kontaktom (na spínanie zdroja tepla – kotla alebo obehového čerpadla).
  • RF 2-bodové odchodové tlačidlo na prepnutie vykurovacieho režimu Komfort/Útlm.
Vytlačiť
P-DC1-WEB12
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií