PET AP+ plus nový vizuál

Spacie vaky Hannah (CERTIFIKÁCIA)

Zobraziť katalóg

Článok

Aktualizované

Spacie vaky Hannah sú testované podľa normy STN EN ISO 23537-1 a 2 v certifikovanom laboratóriu. Normy definujú vlastnosti použitých materiálov vrátane hygienických požiadaviek. Prevažná časť normy je však venovaná tepelným vlastnostiam spacích vakov a spôsobom ich hodnotenia. Rozsah použitia – je výstupnou formáciou zo skúšky a ide o graficky zobrazené tepelno-izolačné vlastnosti spacieho vaku. S akými termínmi sa možno stretnúť?

Tepelná izolácia: Termíny

  • Komfortná teplota (T comf) – spodná hranica rozsahu komfortu, pri ktorom používateľ spacieho vaku v uvoľnenej polohe tela, napr. v polohe na chrbte je celkovo v tepelnej rovnováhe a nepociťuje chlad (vztiahnuté na normálnu ženu a na normálne podmienky).
  • Limitná teplota (T lim) – spodná hranica, pri ktorej používateľ spacieho vaku v skrčenej polohe tela, je celkovo v tepelnej rovnováhe, a práve nepociťuje chlad (vzťahuje sa na normálnych mužov a na normálne podmienky).
  • Extrémna teplota (T ext) – spodná, extrémna teplota, kde je nebezpečenstvo poškodenia zdravia podchladením (vzťahuje sa na normálnu ženu a na normálne podmienky). Táto teplota vyjadruje bod nebezpečenstva vedúci až k smrti.

Je potrebné si uvedomiť, že ide o laboratórne meranie v jasne daných laboratórnych podmienkach, ktoré slúži na lepšiu orientáciu a porovnanie pri výbere vhodného spacieho vaku. Nezabudnite, že v reálnych podmienkach dochádza ku kombinácii izolačných vlastností spacieho vaku, bazálneho metabolizmu, momentálnych telesných dispozícií používateľa a meniace sa klimatické podmienky, a to všetko určí, ako sa v noci v spacom vaku vyspíme.

i Mohlo by vás zaujímať
Vytlačiť
P-DC1-WEB18
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií