Emise pro AP+ v app - všechny segmenty Motorola

Zobraziť katalóg

UPnP

UPnP (Universal Plug and Play) je súbor sieťových protokolov, ktorý umožňuje zariadeniam v miestnej sieti automaticky vyhľadávať a komunikovať medzi sebou bez potreby manuálneho nastavenia zo strany používateľa. Táto technológia je navrhnutá na zjednodušenie pripojenia a komunikácie medzi rôznymi zariadeniami v domácej alebo malej kancelárskej sieti. Prečítať viac »

DMZ (demilitarizovaná zóna)

DMZ, známa aj ako demilitarizovaná zóna, je bezpečnostný koncept v sieťových zariadeniach, ktorý umožňuje izolovať jedno alebo viacero zariadení od vnútornej siete a zároveň ich ponechať prístupné z internetu. DMZ sa často používa na umiestnenie verejných služieb, ako sú webové servery alebo e-mailové servery, pričom zvyšok siete zostáva chránený. Prečítať viac »

Port Triggering

Spúšťanie portov je pokročilejšia a dynamickejšia metóda ako tradičné presmerovanie portov, ktorá umožňuje dočasné otvorenie portov na základe špecifickej prevádzky generovanej z miestnej siete. Na rozdiel od funkcie Port Forwarding, ktorá vyžaduje, aby boli porty neustále otvorené, a preto môže predstavovať bezpečnostné riziko, funkcia Port Triggering otvára porty len vtedy, keď je to potrebné, a automaticky ich zatvára po ukončení činnosti. Táto metóda je vhodná pre aplikácie, ktoré vyžadujú prichádzajúce spojenia po začatí komunikácie z miestnej siete, ale nevyžadujú neustály prístup z vonkajšieho internetu. Spúšťanie portov je ideálne pre potreby občasnej komunikácie, ako sú niektoré online hry, videokonferencie alebo aplikácie VoIP, kde je dôležitá dynamická správa prístupu a zvýšená bezpečnosť. Prečítať viac »

Port Forwarding

Presmerovanie portov alebo presmerovanie portov je funkcia v sieťových zariadeniach, ktorá umožňuje externým používateľom prístup k službám v zariadeniach v miestnej sieti prostredníctvom špecifických portov. Táto funkcia je užitočná na spúšťanie serverových aplikácií, ako sú hry, webové servery alebo systémy vzdialeného prístupu, a ich sprístupnenie z internetu. Prečítať viac »

Funkcie NAT

NAT alebo preklad sieťových adries je kľúčová technológia, ktorá umožňuje viacerým zariadeniam v miestnej sieti zdieľať jednu verejnú IP adresu na prístup na internet. Táto technológia nielenže umožňuje efektívne využívať obmedzený počet dostupných verejných adries IP, ale tiež zvyšuje bezpečnosť siete tým, že skrýva vnútorné adresy IP zariadení pred vonkajším svetom. NAT je nevyhnutný na riadenie sieťovej prevádzky a zabezpečenie bezproblémového pripojenia na internet v domácnostiach a firmách. Prečítať viac »

Rozšírenie siete GSM

Rozšírenie siete GSM umožňuje sieťovým zariadeniam pripojiť sa k mobilnej dátovej sieti, čo je užitočné najmä v situáciách, keď nie je k dispozícii pevné internetové pripojenie. Toto pripojenie sa môže uskutočniť prostredníctvom integrovaného modemu GSM, externého modemu GSM alebo prostredníctvom kľúča USB, ktorý sa pripojí k zariadeniu a umožní mu prístup k mobilnej dátovej sieti. Prečítať viac »

Apple Time Machine

Aplikácia Apple Time Machine umožňuje zariadeniam so systémom macOS automaticky zálohovať údaje do pripojeného externého úložiska cez sieť. Táto kompatibilita poskytuje používateľom počítačov Mac pohodlný a bezproblémový spôsob ochrany dát bez nutnosti pripojiť externý disk priamo k počítaču. Prečítať viac »

Media Server

Mediálny server v sieťovom zariadení umožňuje zdieľať multimediálny obsah, ako sú filmy, hudba a fotografie, prostredníctvom domácej siete. Táto funkcia zjednodušuje prístup k multimediálnym súborom z rôznych zariadení vo vašej domácnosti a vytvára centrálnu knižnicu pre všetky vaše multimediálne súbory. Prečítať viac »

Server FTP

Server FTP je sieťová funkcia, ktorá umožňuje nastaviť vlastný server FTP (File Transfer Protocol) na sieťovom zariadení s portom USB na pripojenie externého úložiska. Táto funkcia poskytuje centrálne miesto na ukladanie, zdieľanie a vzdialený prístup k súborom cez internet alebo miestnu sieť, čím zvyšuje flexibilitu a efektívnosť správy údajov. Prečítať viac »

Print Server

Tlačový server je funkcia sieťových zariadení s portom USB, ktorá umožňuje zdieľať tlačiareň USB tak, aby k nej mohlo pristupovať viacero používateľov z rôznych zariadení. Tým sa eliminuje potreba pripojiť tlačiareň priamo k počítaču a uľahčuje sa tlač z rôznych zariadení bez nutnosti fyzického opätovného pripojenia tlačiarne. Prečítať viac »

Guest Zone

Zóna pre hostí je bezpečnostná funkcia sieťových zariadení, ktorá umožňuje vytvoriť samostatnú sieť Wi-Fi pre hostí, ktorá je izolovaná od hlavnej domácej alebo firemnej siete. Táto funkcia zabezpečuje, aby hostia mali prístup na internet bez toho, aby mali prístup k zdieľaným súborom, tlačiarňam alebo iným zariadeniam v sieti. Zóna pre hostí je kľúčom k ochrane siete a zachovaniu súkromia a bezpečnosti citlivých údajov. Prečítať viac »

Smart Connect

Smart Connect je inteligentná technológia, ktorá automaticky priraďuje zariadenia k najvhodnejšiemu dostupnému pásmu Wi-Fi (napr. 2,4 GHz alebo 5 GHz) na základe aktuálneho zaťaženia siete, výkonu a dosahu. Táto funkcia uľahčuje optimálne využívanie sietí Wi-Fi s viacerými pásmami a zabezpečuje, že každé zariadenie je pripojené tak, aby dosiahlo čo najlepší výkon a stabilitu pripojenia. Prečítať viac »

Airtime Fairness

Funkcia Airtime Fairness je navrhnutá tak, aby zabezpečila spravodlivé rozdelenie času medzi všetky zariadenia pripojené k sieti Wi-Fi a zabránila tak situáciám, keď staršie alebo pomalšie zariadenia spomaľujú sieť pre ostatné. Tým sa zabezpečí, že všetky zariadenia budú mať rovnaký prístup k sieťovým zdrojom a zlepší sa celkový výkon siete. Prečítať viac »

Agregácia prepojení

Agregácia prepojení je proces spojenia viacerých sieťových pripojení do jedného logického prepojenia s cieľom zvýšiť šírku pásma a zlepšiť redundanciu. Táto funkcia umožňuje sieťovým zariadeniam používať viacero internetových pripojení súčasne, čo vedie k lepšiemu využitiu dostupného pripojenia a zvýšeniu spoľahlivosti siete poskytnutím alternatívnych ciest pre dátovú prevádzku v prípade poruchy linky. Prečítať viac »

Load Balancing

Vyvažovanie záťaže je technika na rozdeľovanie sieťovej prevádzky medzi viaceré pripojenia alebo sieťové linky s cieľom zabezpečiť optimálne využitie zdrojov, minimalizovať čas odozvy a zvýšiť spoľahlivosť pripojenia. V kontexte sieťových zariadení táto funkcia pomáha rovnomerne rozdeliť prevádzku, čím sa predchádza preťaženiu jednotlivých spojení a zlepšuje sa celkový výkon siete. Prečítať viac »

QoS (Quality of Service)

QoS alebo kvalita služby je funkcia sieťových zariadení, ktorá umožňuje uprednostniť sieťovú prevádzku podľa typu služby, aplikácie alebo zariadenia. Tým sa zabezpečí, že dôležité aplikácie, ako napríklad VoIP (technológia, ktorá umožňuje uskutočňovať hlasové hovory pomocou širokopásmového internetového pripojenia namiesto tradičných alebo analógových telefónnych liniek) alebo online hry, budú mať dostatočnú šírku pásma a nízke oneskorenie na bezproblémový chod. QoS je kľúčom k optimalizácii výkonu siete, najmä v prostrediach s vysokým zaťažením siete. Prečítať viac »

Rodičovská kontrola

Rodičovská kontrola v sieťových zariadeniach umožňuje rodičom monitorovať a obmedzovať prístup detí na internet. Medzi funkcie patrí možnosť nastaviť časové limity, blokovať nevhodné webové stránky a aplikácie a vytvoriť bezpečnejšie online prostredie. Táto funkcia je nevyhnutná na zaistenie bezpečnosti detí na internete a poskytuje rodičom väčšiu kontrolu nad správaním a prístupom ich detí na internet. Prečítať viac »

VPN

VPN alebo virtuálna súkromná sieť je technológia, ktorá umožňuje bezpečné pripojenie medzi vzdialenými počítačmi alebo sieťami cez verejný internet. Funkcia VPN v sieťových zariadeniach umožňuje šifrovaný a bezpečný prenos údajov, chráni používateľov pred odpočúvaním a zabezpečuje súkromie. Sieť VPN je kľúčová na vzdialenú prácu, bezpečný prístup k podnikovým sieťam a ochranu pri používaní verejných sietí Wi-Fi. Prečítať viac »

Virtual Server

Funkcia virtuálneho servera v sieťových zariadeniach umožňuje presmerovať komunikačné porty z internetu na konkrétne zariadenia v miestnej sieti. Táto funkcia sa často používa na vzdialený prístup k domácim, webovým alebo herným serverom alebo iným službám, ktoré vyžadujú prístup z vonkajšej siete. Virtuálny server prispieva k bezpečnosti tým, že umožňuje podrobnú kontrolu nad tým, ktoré zariadenia a služby sú prístupné z internetu. Prečítať viac »

Sieť Wi-Fi Mesh

Wi-Fi Mesh je sieťová technológia, ktorá umožňuje vytvoriť jednu bezdrôtovú sieť pokrývajúcu väčšiu oblasť prostredníctvom viacerých pripojených smerovačov alebo uzlov Wi-Fi. Na rozdiel od tradičných rozširovačov Wi-Fi, ktoré môžu vytvárať viacero samostatných sietí, systémy Wi-Fi Mesh automaticky a inteligentne riadia pripojenie zariadení k najlepšiemu dostupnému signálu, čím zabezpečujú bezproblémový roaming a optimalizované rýchlosti siete v celej pokrytej oblasti. Táto technológia je ideálna pre veľké domácnosti alebo kancelárie s viacerými miestnosťami, kde je potrebné spoľahlivé a silné pokrytie Wi-Fi bez mŕtvych zón. Prečítať viac »
P-DC1-WEB17
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií