AlzaPlus+ drogerie MPLA306807

Zobraziť katalóg
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/latkove-pleny-setrne.jpg

Ako sa správne starať o látkové plienky?

Používanie látkových plienok je v dnešnej dobe jednoduchšie než kedykoľvek predtým. Je pravda, že v minulosti sa látkové plienky museli ručne predprať, vyvariť, vybieliť, usušiť a dôkladne vyžehliť. Dnes je starostlivosť o ne neporovnateľne jednoduchšia – práčka si poradí s baktériami aj škvrnami a ani žehlenie látkových plienok už dávno nie je nutnosťou. Pripravili sme pre vás článok, ktorý vás prevedie starostlivosťou o plienky a poradíme vám, ako skladovať použité látkové plienky a kedy ich dezinfikovať. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/milujeme-deti-v-nositkach-a-v-satcich.jpg

Ako na správne a pohodlné nosenie bábätka

Nosenie detí v šatke je prirodzená činnosť, ktorú milujú deti aj mamičky. Ergonomické nosiče alebo šatky môžu zmeniť vás život. Materstvo sa stáva kontaktnejšie a jednoduchšie. Pomôžeme vám s výberom správneho nosiča či šatky, s ktorým si nosenie zamilujete a poradíme, ako správne bábätko v šatke nosiť aj ako uviazať šatku na nosenie detí.  Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/vysetreni-v-tehotenstvi-nahled_1.jpg

Tehotenský kalendár: Kedy ísť na aké vyšetrenie?

V priebehu tehotenstva vás čaká celý rad vyšetrení. Krvné testy, genetické testy, rôzne kontroly a prehliadky v tehotenstve. Aké vyšetrenia v tehotenstve sú povinné? Čo so sebou vziať na prvé vyšetrenie v tehotenstve? Ako prebiehajú genetické testy a čo dokážu odhaliť? Spísali sme pre vás prehľadný tehotenský kalendár, ktorý vám odpovie nielen na tieto otázky, ale aj mnoho ďalších, ktoré sa vám preháňajú hlavou. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/nedoklubko hlavní.jpg

Preeklampsia – choroba ohrozujúca matku aj plod

Preeklampsia je závažné ochorenie spôsobujúce až 20 % predčasných pôrodov. Týka sa výhradne tehotných žien a súvisí s poruchou funkcie placenty. O tom, čo konkrétne preeklampsia je, aké sú jej prejavy a ktoré ženy patria do rizikovej skupiny bližšie informuje náš článok. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/priprava-tasky-do-porodnice-nahled.jpg

Čo so sebou do pôrodnice? Nachystajte si tašku do pôrodnice včas

Zvlášť prvorodičky trápi ku koncu tehotenstva zoznam vecí, ktoré by si mali zbaliť do pôrodnice. Kedy zbaliť tašku do pôrodnice? Dá sa taška do pôrodnice aj kúpiť? A ako by mala výbava do pôrodnice vyzerať? Prinášame kompletný zoznam a praktické tipy niekoľkonásobných mamičiek, ktoré určite oceníte. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/alergie-na-lepek-u-kojencu.jpg

Najčastejšie zažívacie problémy detí pri prechode na UM a príkrmy

Náš článok je zameraný na najčastejšie zažívacie problémy, ktoré bežne postihujú až 75 % dojčiat. Väčšinou sa tieto ťažkosti objavia pri prechode na umelé mlieko alebo pri počiatočnom zavádzaní detských príkrmov, a preto sme sa priamo orientovali na toto obdobie, v ktorom sa väčšinou prejavia potravinové alergie u bábätka, ako je alergia na kravské mlieko u dojčiat alebo alergia na lepok. Ako teda postupovať a čo robiť v prípade, že dieťa odmieta príkrmy, zrazu sa objaví zápcha po príkrmoch, alebo nezvyklé vracanie u dojčiat po príkrme? Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/33. týden těhotenství.jpg

Tehotenstvo po týždňoch: 33. týždeň

Pre všetky zvedavé mamičky prinášame ďalšiu kapitolu zo seriálu Tehotenstvo po týždňoch, tentoraz s názvom 33. týždeň tehotenstva. V tej vám poradíme, ako sa pripraviť na pôrod prakticky aj teoreticky, čo by ste mali ešte dokúpiť pre bábätko, aj aké ťažkosti môžu sprevádzať posledné týždne tehotenstva. Tiež tridsiaty tretí týždeň stojí za vašu pozornosť, tak neváhajte a pustite sa do čítania! Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/32. týden těhotenství.jpg

Tehotenstvo po týždňoch: 32. týždeň

32. týždeň tehotenstva zakončuje 8. mesiac tehotenstva a je už na čase začať riešiť potrebné formality. V dnešnej kapitole nášho seriálu Tehotenstvo po týždňoch sme sa preto okrem informácií o vývoji bábätka zamerali na to, ako riešiť peňažnú pomoc v materstve aj ako postupovať pri spísaní pôrodného plánu. Aj keď sa v 32. týždni tehotenstva do pôrodnice zatiaľ ešte nechystáte, je dobré mať všetko nachystané pre prípad, že by sa bábätku chcelo na svet skôr. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/planujeme-miminko-nahled1_17.jpg

Tehotenstvo po týždňoch: 30. týždeň

Pre všetky mamičky, ktoré práve vítajú 30. týždeň tehotenstva, máme opäť nachystané zaujímavé poznatky o vývoji bábätka aj o priebehu tehotenstva. Tentoraz sa bližšie zameriame na predpôrodnú prípravu, a tak sa dozviete, aké kurzy alebo lekcie pre tehotné môžete tridsiaty týždeň tehotenstva navštevovať. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/planujeme-miminko-nahled1_16.jpg

Tehotenstvo po týždňoch: 29. týždeň

Pripravili sme pre vás ďalší diel nášho seriálu Tehotenstvo po týždňoch a tentoraz si vezmeme na mušku 29. týždeň tehotenstva. Opäť sa dozviete, ako pokročil vývoj vášho bábätka aj ako sa väčšinou dvadsiaty deviaty týždeň cíti nastávajúca mamička. Povieme si, že začiatkom 8. mesiaca tehotenstva už je najvyšší čas skonzultovať s vaším zamestnávateľ odchod zo zamestnania a tiež sa dozviete bližšie informácie o prípadnom odbere pupočníkovej krvi. Pustite sa preto do čítania, nech vám ani 29. týždeň tehotenstva neunikne žiadny dôležitý poznatok! Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/tehotenstvi-tyden-po-tydnu_1.png

Tehotenstvo po týždňoch: 28. týždeň

Privítajme spoločne 28. týždeň tehotenstva, ktorým vstupujete do posledného, tretieho trimestra. O tom, že všetko začína byť pekne náročné, nie je pochýb. 28. týždeň tehotenstva akoby odštartoval raketový rast vášho bruška nielen dopredu, ale aj do strán, takže napríklad také zaväzovanie topánok pre vás bude predstavovať nadľudskú úlohu. Vždy je však lepšie dopredu vedieť o tom, čo vás čaká, a byť na všetko pripravené. A od toho sme tu my a náš seriál Tehotenstvo po týždňoch. Opäť sa vám pokúsime zdeliť všetky dôležité informácie pre 28. týždeň tehotenstva, ktoré sa týkajú vývoja vášho bábätka a priebehu vášho tehotenstva. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/planujeme-miminko-nahled1_15.jpg

Tehotenstvo po týždňoch: 27. týždeň

Nastáva posledný týždeň druhého trimestra. Akonáhle totiž uplynie 27. týždeň tehotenstva, vstúpite do poslednej tretiny vášho tehotenstva, a to bude ešte len jazda! Opäť sme tu pre vás, aby sme vás informovali o všetkom podstatnom, čo prináša dvadsiaty siedmy týždeň tehotenstva pre budúcu matku aj ako postúpil vývoj vášho bábätka. Upozorníme vás na podstatné telesné aj duševné zmeny, ktoré sú pre 27. týždeň tehotenstva typické, a odporučíme vám, ako si aj koniec druhého trimestra užiť v čo najväčšom pokoji a pohode. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/tehotenstvi-tyden-po-tydnu.png

Tehotenstvo po týždňoch: 26. týždeň

Iste vás zaujíma, čo nové prinesie 26. týždeň tehotenstva pre vás aj vaše bábätko. Možno sa budete diviť, ako sa malý zvedavec snaží preskúmavať svoje telíčko, ako sa mu zdokonaľuje sluch, aj nad tým, že práve 26. týždeň tehotenstva sa rozhoduje, či vaše bábätko bude pravák, alebo ľavák. Pre vás znamená dvadsiaty šiesty týždeň tehotenstva ďalšie postupné priberanie na váhe spojené s klasickými tehotenskými ťažkosťami. Poradíme vám, ako najlepšie sa s nimi vysporiadate, aby ste si aj 26. týždeň tehotenstva naplno užili. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/planujeme-miminko-nahled1_11.jpg

Tehotenstvo po týždňoch: 25. týždeň

25. týždeň tehotenstva otvára siedmy mesiac, počas ktorého vaše bábätko rastie a silnie natoľko, aby zvládlo blížiaci sa pôrod a následnú adaptáciu na život mimo matkino telo. Zatiaľ má v maternici ešte dostatok priestoru, takže sa môže všelijako pretáčať aj premiestňovať podľa ľubovôle, čo iste tiež často zaznamenávate. Budúcu mamičku môžu 25. týždeň tehotenstva postihnúť klasické tehotenské nepríjemnosti spojené s koncom druhého trimestra, ako je dýchavičnosť, opuchy nôh, pocity neistoty spojené s atypickými snami aj ďalšie klasické príznaky sprevádzajúce koniec druhého trimestra. Pripravte sa dôkladne na dvadsiaty piaty týždeň tehotenstva s naším seriálom Tehotenstvo po týždňoch. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/planujeme-miminko-nahled1_10.jpg

Tehotenstvo po týždňoch: 24. týždeň

Dvadsiaty štvrtý týždeň tehotenstva ukončuje šiesty mesiac gravidity a okrem iného znamená aj prechod do posledného, tretieho trimestra. Bábätko krásne rastie, a keďže má v maternici ešte dostatok priestoru, môže ho využiť podľa ľubovôle k rôznym akrobatickým kúskom aj na skúmanie vlastného telíčka. Niektoré budúce mamičky už zaznamenávajú ťažkosti s narastajúcim bruškom, prípadne s rôznymi zdravotnými komplikáciami sprevádzajúcimi 24. týždeň tehotenstva. Aby ste boli pripravené na všetko, s čím sa môžete 24. týždeň tehotenstva stretnúť, pripravili sme pre vás ďalší diel nášho seriálu Tehotenstvo po týždňoch. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/planujeme-miminko-nahled1_9.jpg

Tehotenstvo po týždňoch: 23. týždeň

Dvadsiaty tretí týždeň tehotenstva prebieha pred koncom 6. mesiaca a ide ešte o relatívne pokojné obdobie, v ktorom si môžete naplno užívať aktívne pohyby bábätka. Vaše dieťatko už 23. týždeň tehotenstva začína rozoznávať zvuky, a je preto dôležité na neho často hovoriť alebo mu spievať. Budúcu mamičku môže prekvapiť častejšie zadýchavanie spôsobené zväčšujúcou sa maternicou aj iné tehotenské prejavy typické pre dvadsiaty tretí týždeň tehotenstva, na ktoré sme sa zamerali v našom sprievodcovi. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/planujeme-miminko-nahled1_8.jpg

Tehotenstvo po týždňoch: 22. týždeň

Dvadsiaty druhý týždeň tehotenstva je príjemné obdobie, v ktorom vstupujete do druhej polovice vašej gravidity. Väčšina mamičiek si 22. týždeň tehotenstva pochvaľuje. Medzi hlavné radostné udalosti patria prvé pohyby dieťatka, ktoré sa už dajú bezpečne rozoznať od predchádzajúcich letmých náznakov. 22. týždeň tehotenstva sa tiež naplno rozvíja mimika vášho dieťatka a jeho tvárička začína postupne vyzerať ako tvár novorodenca. Čo pekné vás 22. týždeň tehotenstva čaká a čoho sa treba v tomto období vyvarovať? Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/planujeme-miminko-nahled1_14.jpg

Tehotenstvo po týždňoch: 21. týždeň

Prehopli ste sa cez 20. týždeň tehotenstva, a tak môžete smelo vkročiť do ďalšieho. Čím vás prekvapí a aké novinky prinesie 21. týždeň tehotenstva? Ako bude pokračovať vývoj vášho bábätka a bude pre vás rastúce bruško 21. týždeň tehotenstva záťažou, ktorá vás začne obmedzovať v bežných denných činnostiach? Dôležité informácie aj užitočné rady k tomuto obdobiu vám prináša ďalší diel nášho seriálu Tehotenstvo po týždňoch. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/planujeme-miminko-nahled1_13.jpg

Tehotenstvo po týždňoch: 20. týždeň

Nachádzate sa presne uprostred tehotenstva a určite vás zaujíma, čo je pre 20. týždeň tehotenstva typické. Opäť vám prezradíme, ako pokračuje vývoj vášho bábätka, aj čím je dvadsiaty týždeň tehotenstva charakteristický pre budúcu mamičku. Bližšie sme si posvietili na tému kúpania v tehotenstve, povieme si, ako je dôležitá psychická pohoda v tehotenstve a opíšeme, ako prebieha druhý ultrazvukový skríning. Je tu opäť ďalší diel plný cenných rád a informácií z nášho seriálu Tehotenstvo po týždňoch, tentoraz zameraný na 20. týždeň tehotenstva. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/planujeme-miminko-nahled1_12.jpg

Tehotenstvo po týždňoch: 19. týždeň

Ďalší diel nášho seriálu Tehotenstvo po týždňoch sa venuje tomu, ako prebieha 19. týždeň tehotenstva. Zistíte v ňom, čo je pre devätnásty týždeň tehotenstva typické z hľadiska vývoja bábätka aj čím všetkým si prechádza budúca mamička. Dozviete sa veľa zaujímavých informácií aj tipov, v tomto týždni tehotenstva sa však hlavne zameriame na pohyby bábätka a tiež na prsia, ktoré sa už 19. týždeň tehotenstva začínajú aktívne pripravovať na proces dojčenia. Prečítať viac »
123...
P-DC1-WEB11
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií