Alza pre firmy

Zobraziť katalóg
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/lgthumb/krypto-novinky_2.jpg

Bitcoinový mesačník: čo hýbalo svetom kryptomien vo februári?

Nepravidelné novinky zo sveta Bitcoinu, miningu a zľahka ďalších kryptomien z dielne našej obsahovej redakcie. Čítajte viac v našom článku! Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/zeus-bitcoin.jpg

Zeus: Najflexibilnejšia mobilná Lightning peňaženka?

Peňaženka Zeus je vyvíjaná od roku 2019. Najprv slúžila primárne ako rozhranie k vlastnému lightning uzlu, ale neskôr pribudla aj možnosť bežať na mobilnom zariadení vlastný uzol, podobne ako je to napríklad u peňaženky Breez. Zaradila sa takto peňaženka Zeus medzi Lightning peňaženky druhej generácie? Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/btc-poplatky.jpg

Bitcoin v prostredí vysokých poplatkov (TIPY A TRIKY)

Čas od času poplatky na Bitcoinové síti stoupnou a transakce mohou stát až desítky dolarů. Je to dáno limitem Bitcoinové sítě na velikost bloku. Pohledů na tento fakt je několik – od toho, že Bitcoin je na první vrstvě s takovými poplatky nepoužitelný, a nesplňuje tak vlastnosti peer to peer elektronické hotovosti, až po to, že poplatky jsou stále nízké a v budoucnu nebudou stačit jako odměna těžařům na zabezpečení sítě dostatečným hashrate. V tomto článku se podíváme na různé možnosti, co můžeme dělat v prostředí vysokých poplatků. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/platby-btc-alza.jpg

V Alze zaplatíte aj Bitcoinmi

Bitcoin sa v posledných rokoch teší vzrastajúcej obľube. Aj preto sme sa na Alze rozhodli vyjsť v ústrety početným žiadostiam zákazníkov a podporujeme možnosť hradiť nákupy nielen touto virtuálnou menou. Chcete vedieť viac? Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/bitcoin-jak-platit-navod.jpg

Ako platiť bitcoinom?

Bez bankoviek, bez kreditných kariet, bez bankových účtov, rýchlo, jednoducho, transparentne a decentralizovane. Práve to sú hlavné dôvody, prečo sa nielen bitcoin rýchlo uchytil ako relevantné platidlo aj na Slovensku. Kde a ako platiť bitcoinom a čo všetko si zaň môžete kúpiť? Dočítate sa v našom článku! Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/mutiny-wallet-nahled.jpg

Mutiny Wallet – bitcoinová PWA peněženka (RECENZIA A NÁVOD)

Peňaženka Mutiny Wallet je non-custodial peňaženka na Bitcoin (on-chain aj Lightning), ktorá beží v prehliadači. To znamená, že používatelia majú úplnú kontrolu nad svojimi vlastnými prostriedkami a nepodliehajú cenzúre obchodov s aplikáciami, ako sú Google Play a Apple App Store. Peňaženka pracuje s kľúčmi a beží lightning node priamo v prehliadači lokálne cez technológie JavaScript a WASM. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/decentralizovane-finance-nahled.jpg

10101 - Decentralizovaná futures burza využívajúca Lightning network

V tomto článku prinášame pohľad na unikátnu Lightning peňaženku s integrovanou futures burzou. Okrem prijímania a posielania satoshi cez sieť lightning network môžete držať aj dolárovú hodnotu, či si vytvoriť virtuálnu pôžičku. A to celé zabezpečené sieťou lightning a bitcoinom, teda bez odovzdania privátnych kľúčov tretej strane a bez potreby dôvery v protistranu. Táto aplikácia je treťou generáciou lightningových služieb, ktoré idú ďalej ako základné posielanie bitcoinov medzi užívateľmi. Na druhej strane je to pomerne nová aplikácia a je v testovacej prevádzke. Na čo môžeme deriváty nad lightningom prakticky využiť si vysvetlíme na konkrétnych príkladoch. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/vexl-mini-banner.jpg

Aplikácia Vexl: P2P trhovisko na nákup a predaj bitcoinu vo vašom smartfóne (NÁVOD)

Už ste počuli o mobilnej aplikácii Vexl? Ak nie a snažíte sa zaobstarať si nejaký ten bitcoin a nespáliť sa, možno ste narazili na tú pravú cestu pre vás. Vexl totiž svojim používateľom poskytuje jednoduchý, dostupný, bezpečný a diskrétny spôsob nákupu a predaja bitcoinu presne tak, ako bolo jeho používanie pôvodne zamýšľané – peer-to-peer a bez procesov KYC. Nižšie sme pripravili návod a tipy na používanie appky. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/peach-bitcoin-informace.jpg

Peach Bitcoin: Peer-to-peer přestupní portál mezi fiatem a bitcoinem ve vašem telefonu (NÁVOD)

Neodevzdávat centralizovaným směnárnám a burzám zbytečně vaše osobní data a nakupovat či prodávat bitcoin peer-to-peer cestou bez prostředníka může být někdy výzva. Naštěstí už dnes existují vekslácké platformy nebo aplikace, které disponují dostatečnou likviditou a přívětivým uživatelským rozhraním. Jednou z nich je i mobilní appka Peach Bitcoin, na niž si posvítíme v tomto návodu. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/terminator-skynet-a-budoucnost-ai.jpg

Umelá inteligencia 4: Bitcoin, regulátori, budúcnosť pracovných miest a SkyNet

V záverečnej časti nášho seriálu sa pozrieme na to ako s umelou inteligenciou súvisí Bitcoin, čo na to regulátori, či nás zničí SkyNet ako vo filme Terminátor a či všetci prídeme o prácu. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/umela-inteligence-historie-rychlost-vyvoje.jpg

Umelá inteligencia: AI prichádza na scénu – kvalita, či kvantita?

Umelá inteligencia prichádza na scénu – najprv pomaly a potom okamžite, ako by k nám letela mimozemská loď rýchlosťou blízkou rýchlosti svetla. Po väčšinu dĺžky letu ju nevidíme, potom sa niečo objaví, ale kým túto informáciu spracujeme, už je to tu. V posledných mesiacoch sa objavilo niekoľko revolučných modelov umelej inteligencie, o ktorých si povieme, ale začnime najskôr krátkou historickou medzihrou. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/umela-inteligence-bitcoin.jpg

Umelá inteligencia: Prísľub technologickej revolúcie

Ako súvisí umelá inteligencia s kryptomenami, decentralizáciou, internetom a ľudskou prepojenosťou? Začneme tým, že sa pozrieme na prísľub technologickej revolúcie a emergentné javy, ktoré umožnili jednoduchý život, mnohobunkové organizmy, biologické aj umelé neurónové siete. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/grapheneos-recenze.jpg

Google Pixel & GrapheneOS: Kombo pre bezpečný telefón rešpektujúci vaše súkromie? (RECENZIA A NÁVOD)

Bez smartfónov sa v dnešnom svete zaobíde už len málokto. Tieto všestranné zariadenia sa počas dekády stali prostriedkom na rozšírenie poľa nášho pôsobenia ako vo fyzickom, tak aj v digitálnom svete. Technologicky menej pokročilej civilizácii by sa hádam aj mohlo zdať, že ide o mágiu. A ako to už s mágiou býva, má vždy svoju cenu. A to isté by sa dalo povedať aj o technológiách. Cenou za smartfón nie sú len peniaze, ale aj horšie zabezpečené súkromie a nižšia bezpečnosť. Našťastie je tu projekt GrapheneOS, ktorý misky váh pomerne úspešne už niekoľko rokov vyvažuje a je úplne zadarmo. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/bitcointalk-banner-mini.jpg

História Bitcointalku a highlighty jeho diskusií

Bitcointalk, legendárne internetové diskusné fórum, na ktorom prebiehali bežné konverzácie bitcoinových OGs, ale aj zásadné debaty o budúcom vývoji samotného bitcoinového protokolu, výber jeho ikonického loga aj špekulácie o tom, či bude Bitcoin raz nahradený inou, lepšou alternatívou. V článku sa dozviete, aké najzaujímavejšie highlighty sa v ňom skrývajú. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/sparrow-wallet-cz-clanek.jpg

Sparrow Wallet – Najlepšia bitcoinová peňaženka pre desktop? (NÁVOD)

Na správne a bezpečné používanie bitcoinu sú potrebné dômyselné nástroje, ktorými disponuje len veľmi málo peňaženiek. Sparrow Wallet je aktuálne a bezpochyby najlepšou desktopovou on-chain peňaženkou, ktorá je nabitá funkciami riešiacimi problémami plynúcimi z transparentnosti bitcoinového blockchainu. A nielen to, peňaženka má perfektné UI a UX a stále sa posúva smerom dopredu. V dnešnom článku nájdete kompletný a detailný návod, ako na to. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/bitcoinove-vekslovani-banner-mini.jpg

Bitcoinové vekslovanie

Vekslovanie sa v poslednej dobe stáva stále obľúbenejšou praktikou pri nakladaní s bitcoinmi, ale aj kryptomenami všeobecne. Nie je však ničím novým pod slnkom, vlastne tu bolo vždy, a navyše ide o spôsob, ako sa k bitcoinom dostať tou správnou cestou – bez zbytočných prostredníkov a dohľadu regulátorov. V článku sa dozviete, čo si pod bitcoinovým vekslovaním predstaviť a prečo ho vyskúšať. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/21-milion-bitcoin_5.jpg

Bitcoin po vyťažení 21. milióntej mince

21 miliónov mincí a nikdy viac. Modla, o ktorej už ste pravdepodobne počuli, pokiaľ o Bitcoine nečítate prvýkrát. So zastropovanou zásobou mincí to ale nie je také úplne jednoduché, ako sa môže na prvý pohľad zdať. Pokiaľ vás zaujíma, kedy a ako bude vyťažený „posledný“ bitcoin alebo akým výzvam môže sieť kvôli fixnému ekonomickému modelu v budúcnosti čeliť, vrhnite sa priamo do textu nižšie.

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/lhr-unlocker-clanek-title-1.jpg

Obmedzenie LHR na grafických kartách GeForce padlo! Čo môžeme očakávať?

Prednedávnom bola prelomená ochrana LHR (Lite Hash Rate) grafických kariet GeForce spoločnosti NVIDIA pre ťažbu niektorých kryptomien. Takmer všetky grafické karty GeForce s označením LHR teda o túto ochranu prišli a teraz tak môžu byť využívané na ťažbu Etherea bez akýchkoľvek obmedzení. O aké grafické karty konkrétne ide a čo to znamená pre celý trh grafických kariet? Presne na tieto otázky sa vám pokúsime odpovedať v tomto článku. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/ronindojo-tanto-recenze.jpg

RoninDojo Tanto (RECENZIA A NÁVOD): nevyhnutná výbava každého bitcoinera

Bežné používanie Bitcoinu má jednu zásadnú chybu na kráse. Tou je mizerné transakčné súkromie, ktoré sa zatiaľ na úrovni protokolu nepodarilo veľmi vylepšiť. A len vďaka vývojárom, ktorí sa rozhodli tento problém vyriešiť po svojom, existuje mobilná peňaženka Samourai Wallet. Tá je doslova nabitá radom fičúr, ktoré mnoho problémov so súkromím riešia rôznymi spôsobmi. RoninDojo Tanto je full nodový mini-PC vybavený výkonným hardvérom a kompletným Samourai Wallet ekosystémom. Ten umožňuje využívať Bitcoin bez obáv tak, ako to Satoshi Nakamoto pôvodne zamýšľal. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/ethereum-logo-nahled.jpg

Ethereum (VŠETKO, ČO CHCETE VEDIEŤ)

Po bitcoine je dnes druhou najpopulárnejšou virtuálnou menou ethereum. Zaujíma vás, čo je ethereum? V čom sa líši od bitcoinu? Pomôžeme vám pochopiť koncept celej ethereum siete, vieme, ako sa ethereum ťaží a poradíme, ako používať krypto peňaženky! V našom článku sa dozviete všetko, čo chcete o ethereu vedieť. Prečítať viac »
123...
P-DC1-WEB03
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií