Alza pre firmy

Zobraziť katalóg
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/lgthumb/asus-tuf-rtx-4070-ti-super-16g-gaming-nahled.jpg

Asus TUF GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16G Gaming (RECENZIA A TESTY)

Jedným z tých najnovších zástupcov grafických kariet herného radu TUF (The Ultimate Force) taiwanskej spoločnosti ASUS je grafická karta Asus TUF GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16G Gaming. A práve túto grafickú kartu sme pre vás na Alza.sk taktiež dôkladne otestovali. Čo od nej teda môžete očakávať a vyplatila by sa vám jej kúpa? Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/gigabyte-rx-7600-xt-gaming-oc-16g-nahled.jpg

Gigabyte Radeon RX 7600 XT GAMING OC 16G (RECENZIA A TESTY)

Ani spoločnosť AMD nezostáva na začiatku nového roka pozadu, a práve dnes predstavuje svoj najnovší počin v podobe ďalšieho prírastku do svojej rodiny grafických kariet RDNA 3, a to grafickú kartu Radeon RX 7600 XT. My dnes navštívime ponuku spoločnosti GIGABYTE a predstavíme si prvého zástupcu týchto mainstreamových grafických kariet s označením Gigabyte Radeon RX 7600 XT GAMING OC 16G. Aká je a čo od nej môžeme vôbec očakávať? Všetko sa dozviete práve v tejto recenzii. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/gainward-rtx-4070-super-panther-oc-12g-nahled.jpg

Gainward GeForce RTX 4070 SUPER Panther OC 12G (RECENZIA A TESTY)

Ak ste s nákupom grafickej karty vyčkávali až na príchod nového a vylepšeného radu grafických kariet Ada Lovelace spoločnosti NVIDIA, potom ste sa konečne dočkali, pretože práve dnes začínajú predaje grafických kariet GeForce s prídomkom SUPER, konkrétne grafických kariet GeForce RTX 4070 SUPER. Aký je teda výkon novej grafickej karty GeForce RTX 4070 SUPER a vyplatila by sa vám jej kúpa? Tak práve na tieto otázky sa vám pokúsime odpovedať v tejto recenzii, v ktorej sme pre vás otestovali grafickú kartu Gainward GeForce RTX 4070 SUPER Panther OC 12G. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/nahled_3.png

Procesory Intel Core Ultra (Meteor Lake) s optimalizáciou pre AI

Spoločnosť Intel práve odštartovala novú éru. Rodina mobilných procesorov Intel Core Ultra totiž sľubuje vysokú mieru optimalizácie pre AI, úplne nový výrobný proces Intel 4 aj dramatické zníženie spotreby. Na čo všetko sa môžete tešiť? A kedy sa do predaja dostanú prvé notebooky s CPU Intel Meteor Lake? Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/asus-tuf-rx-7700-xt-o12g-gaming-nahled.jpg

Asus TUF Radeon RX 7700 XT O12G Gaming (RECENZIA A TESTY)

V súčasnosti jediným zástupcom grafických kariet Radeon RX 7700 XT v inak bohatej ponuke taiwanskej spoločnosti ASUS je grafická karta Asus TUF Radeon RX 7700 XT O12G Gaming. Tá sa môže pochváliť naozaj masívnym systémom chladenia a veľmi bohatou výbavou, a nie je preto divu, že sme ju na Alza.sk dôkladne otestovali a taktiež pre vás pripravili jej recenziu.

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/nejlepsi-graficke-karty-rtx-4060-nahled.jpg

Najlepšie grafické karty GeForce RTX 4060

Páči sa vám výkon grafických kariet GeForce RTX 4060 a plánujete si jednu zaobstarať do svojho herného PC? Potom by ste rozhodne nemali prehliadnuť tento článok. V ňom sa totiž na tieto grafické karty pozrieme pod drobnohľadom a pokúsime sa medzi nimi vybrať tie absolútne najlepšie. Vďaka ich porovnaniu podľa rozličných kritérií si budete môcť urobiť prehľadný obrázok o tom, ktorá z nich by mohla byť tou najlepšou voľbou práve pre vás. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/test-vykonu-pc-nahled.jpg

Test výkonu PC – Ako na to? (NÁVOD)

Iste vám niekedy napadlo zistiť, aký má váš počítač výkon a či pracuje správne. Prinášame podrobný návod, ako otestovať výkon PC. Ukážeme si, ako otestovať výkon procesora, grafického adaptéra či systémovej jednotky. Taktiež sa pozrieme na meranie prevádzkovej teploty počítača a metodiku správneho merania. Toto a mnoho ďalšieho sa dozviete v našom podrobnom návode.

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/nejlepsi-cpu.jpg

Najlepšie procesory (2023): Aký procesor vybrať?

Procesor je bezpochyby tou najdôležitejšou časťou každého počítača. Aký je ale ten najlepší procesor? Koľko má mať jadier? Aké má dosahovať takty? Ako silnú grafickú kartu dokáže nakŕmiť? Akú vysokú spotrebu by mali tie najlepšie procesory mať a čím by sa mali chladiť? A hlavne, aký je ten najlepší procesor za peniaze, ktoré ste ochotní minúť? Tento článok je odpoveďou na najčastejšie otázky a nedoceneným pomocníkom pri výbere toho správneho a najlepšieho procesora v roku 2023. Poďme na to! Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/format-disku-navod.jpg

Formátovanie disku (PODROBNÝ NÁVOD)

Potrebujete naformátovať disk pre hernú konzolu, vytvoriť externý disk, ktorý bude spolupracovať s Windows aj MacOS, pripraviť flash disk na ďalšie použitie alebo potrebné doplniť nové úložisko do existujúcej zostavy? Podrobný návod, ako na formátovanie a všetko s ním spojené, nájdete v našom článku. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/sapphire-pulse-rx-7800-xt-16g-nahled.jpg

Sapphire PULSE Radeon RX 7800 XT 16G (RECENZIA A TESTY)

Čo sa týka obstarávacej ceny, tak vlastne ako tá vôbec najdostupnejšia grafická karta Radeon RX 7800 XT dominuje našej bohatej ponuke v súčasnosti Sapphire PULSE Radeon RX 7800 XT 16G. Aká táto grafická karta vlastne je a či by sa vám vyplatila jej kúpa, tak práve na tieto otázky sa vám pokúsime odpovedať v tejto recenzii, v ktorej sme ju pre vás dôkladne otestovali. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/hdd-vs-sdd-nejlepsi-disk.jpg

Od HDD po najrýchlejšie SSD alebo má upgrade zmysel? (POROVNÁVACÍ TEST)

Platňové disky už nemajú v počítačoch čo robiť. Sú pomalé, a navyše hlučné. Patria tak maximálne do NAS úložísk, a aj tam ich už pomaly nahrádzajú SSD disky. Nie je ale SSD disk ako SSD disk. Doba letí dopredu a SATA rozhraniu pomaly odzvonilo. Pekných pár rokov tu totiž máme NVMe SSD disky, a aby toho nebolo málo, PCIe 3.0 NVMe SSD diskom už tiež dochádza dych. Najrýchlejšie ale už nie sú ani PCie 4.0 NVMe SSD disky. Už viac ako rok tu máme PCIe 5.0 NVMe SSD disky. A čo máte vo svojej mašine vy? Nebrzdí vás náhodou pomalé úložisko? Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/baldurs-gate-3-testy-gpu-nahled.jpg

Testy grafických kariet | Baldur's Gate 3

Testovali sme grafické karty na hre Baldur's Gate 3. Ako sme hru nastavili, aby sme z nej vydolovali maximálny výkon? Ako test dopadol? Dozviete sa v našom článku!

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/usb-b-jak-povolit-zapis.jpg

USB kľúč je chránený proti zápisu – ako povoliť zápis?

Už sa vám niekedy stalo, že váš obľúbený USB kľúč naraz prestal fungovať a nešlo naň ukladať súbory? Máme riešenie pre túto situáciu a zároveň vám poradíme, ako zabezpečiť flash disk proti strate. Iste totiž nechcete, aby si niekto prezeral vaše fotky z dovolenky alebo iné dôležité súbory.

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/asus-rog-maximus-z790-dark-hero-recenze-test.jpg

ASUS ROG MAXIMUS Z790 DARK HERO (RECENZIA A TESTY)

S launchom nových, hoci iba refreshnutých Intel Raptor Lake procesorov 14. generácie si výrobcovia základných dosiek pripravili aj refreshnuté aktuálne modely. V dnešnej recenzii sa pozrieme na model Dark Hero od ASUS ROG. Čo všetko základná doska dokáže, ako je vybavená, ale hlavne – ako si poradí s najvýkonnejším modelom i9-14900KF? Čítajte ďalej! Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/asus-dual-rtx-4060-o8g-nahled.jpg

Asus DUAL GeForce RTX 4060 O8G (RECENZIA A TESTY)

Ak ste menej až stredne náročným hráčom počítačových hier, potom by vás svojou cenou, výkonom aj výbavou mohla osloviť grafická karta Asus DUAL GeForce RTX 4060 O8G z ponuky populárnej taiwanskej spoločnosti ASUS. O tom sa napokon môžete sami presvedčiť práve v tejto recenzii, v ktorej sme ju pre vás na Alza.sk dôkladne otestovali.

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/sapphire-pulse-rx-7900-xt-20g-nahled.jpg

Sapphire PULSE Radeon RX 7900 XT 20G (RECENZIA A TESTY)

Ak ste priaznivcom grafických kariet hongkonskej spoločnosti SAPPHIRE, potom iste viete, že tie cenovo dostupnejšie grafické karty v jej ponuke nájdete najmä v edícii PULSE. Grafická karta Sapphire PULSE Radeon RX 7900 XT 20G je zástupcom práve tejto „ľudovej“ hernej edície a my sme ju pre vás na Alza.sk nezabudli tiež dôkladne otestovať. Ako teda táto PULSE dopadla v našich testoch?

Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/intel-core-i5-nahled.jpg

Intel i5-14600KF (RECENZIA A TESTY)

Zima sa pomaly, ale nevyhnutne blíži, a to by bolo, keby sa koniec roka zaobišiel bez nejakého toho launchu nových procesorov. Síce sa nemôžeme tešiť z nejakého gamechangeru ako vlani, ale aj tak si pre nás z Intelu niečo prichystali. Odladili výrobu súčasnej 13. generácie Raptor Lake CPU, a tak púšťajú do sveta o niečo lepšie kúsky v znamení Refreshu. Ako obstojí 14. generácia oproti minulej generácii a procesorom od konkurencie? Čítajte ďalej. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/intel-core-i9-nahled.jpg

Intel i9-14900KF (RECENZIA A TESTY)

Máme tu jeseň a s ňou už tradične ďalší launch Intel procesorov. Síce už všetci netrpezlivo čakáme na inovatívny Intel Meteor Lake na 4 nm výrobnom procese, ale ešte chvíľu si budeme musieť počkať. Dlhé chvíle nám má skrátiť refresh aktuálnych Raptor Lake CPU. V dnešnom článku sa pozrieme na výkon Intel Core i9-14900KF v pracovnom aj hernom prostredí a pri tejto príležitosti sme premerali nielen 12. a 13. generáciu Intelov, ale aj Ryzeny 7000 s 3D-Cache, ale aj ob generáciu staršie Ryzeny 5000. Má upgrade či zmena platformy na nové Intely zmysel? Posúďte sami. Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/intel-core-i7-nahled.jpg

Intel i7-14700KF (RECENZIA A TESTY)

Ďalší launch procesorov je tu a na ťahu je opäť Intel. Je to už pekných pár rokov, čo sme tu mali Refresh existujúcej architektúry. 14. generácia Intel Core procesorov so sebou neprináša príliš noviniek, ide skôr o nepatrné vylepšenia, ako už je to pri refreshoch zvykom. Dnes testovaný Intel Core i7-14700KF sa však okrem mierne vyšších frekvencií dočkal ako jediný z modelov štyroch efektívnych E-core navyše. Stojí upgrade za to, alebo si radšej počkáte na nadchádzajúce Intel Meteor Lake? Viac už v dnešnej recenzii! Prečítať viac »
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/gigabyte-rx-7700-xt-gaming-oc-12g-nahled.jpg

Gigabyte Radeon RX 7700 XT GAMING OC 12G (RECENZIA A TESTY)

V poradí druhou a tiež tou menej výkonnou grafickou kartou z novej generácie RDNA 3, ktorú nám spoločnosť AMD prednedávnom predstavila, je Radeon RX 7700 XT. S akým výkonom a prevádzkovými vlastnosťami môžeme pri týchto grafických kartách teda počítať? Práve na to sa vám pokúsime odpovedať v tejto recenzii, v ktorej sme pre vás na Alza.sk otestovali grafickú kartu Gigabyte Radeon RX 7700 XT GAMING OC 12G z ponuky spoločnosti GIGABYTE. Prečítať viac »
123...
P-DC1-WEB01
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií