Studená káva s hustou penou, na výrobu ktorej sa používa špeciálna rozpustná káva. Prvýkrát bola pripravená „omylom“ v Grécku, v Solúne, na medzinárodnom gastronomickom veľtrhu, kedy tunajší zamestnanec nemal k dispozícii horúcu vodu a rozhodol sa vyskúšať kávu pripravenú z vody studenej.
Pripravuje sa zmiešaním instantnej kávy (jedna až dve lyžičky) s minimálne 50 ml studenej vody a rozmiešaním ručným mixérom alebo premiešaním v shakeri. Na dochutenie možno pridať cukor a mlieko. Podáva sa vo vysokom pohári s ľadom a slamkou.
Obdoba frappé je ľadová káva. Frappé možno vyrobiť aj z klasického espressa, v tomto prípade už ide o caffé freddo.
i
Zaujímavosti zo sveta kávy, recepty na kávové nápoje a podrobnosti o možnostiach prípravy kávy nájdete v našej Kávovej encyklopédii.