Kuchynské nože Cold Steel: perfektný štart pre začínajúcich kuchárov

Catalogue

Article

Aktualizované

Minimálne polovica času strávená varením zahŕňa prípravu a krájanie surovín. A len s kvalitným nožom to ide naozaj ľahko, rýchlo a s ľahkosťou. Varenie je radosť, keď sa nemusíte „mordovat“ s nožmi, ktoré treba čo chvíľku brúsiť a ktorých čepeľ sa rýchlo opotrebováva. Zoznámte sa preto s kuchynskými nožmi Cold Steel. Ako sa s nimi pracuje a prečo začať práve s nimi? V praxi ich vyskúšal šéfkuchár Jaroslav Reichardt.

Ochrana proti smogu a alergénom

Kuchynské nože Cold Steel: perfektný štart pre začínajúcich kuchárov – OBSAH

  1. Nemusíte byť nožnicovoruký Edward, aby bol nôž vašou predĺženou rukou
  2. Krájanie všetkého druhu alebo aké kuchynské nože značka Cold Steel ponúka
  3. Testovanie kuchynských nožov Cold Steel profíkom v praxi
  4. Tipy na starostlivosť o kuchynské nože Cold Steel a nože všeobecne

Nemusíte byť Nožnicovoruký Edward, aby bol nôž vašej predĺženou rukou

Kuchynské nože Cold Steel precízne krájajú a pohodlne sa držia v ruke. Zvyknete si na ne rýchlo. Vyzerajú chladne, ale výsledkom vás zahrejú pri srdci.

Základom na výrobu čepelí kuchynských nožov Cold Steel je nemecká oceľ 4116, jemnozrnná nehrdzavejúca oceľ od firmy ThyssenKrupp, ktorá sa bežne používa vo farmaceutickom priemysle. Obsahuje vyvážené množstvo uhlíka a chrómu a nože z nej sú krásne pevné a odolné voči korózii.

Rukoväť nožov Cold Steel tvoria dva materiály: polypropylén a polymér. Spodná časť – pevnostný polypropylén dodáva rukoväti tvar a pevnosť a vrchná časť – mäkký a pružný polymér zabezpečuje, aby sa nôž príjemne držal a v ruke nepreklzával. Vo vnútri rukoväte je umiestnená vložka Zy-Ex z tvrdého plastu, vďaka ktorej sa výrazne predlžuje životnosť nožov.

i O firme Cold Steel
1980. To bol rok, kedy sa tento americký výrobca nožov a chladných zbraní, pri ktorých použití je nevyhnutný kontakt s cieľom (meče, kopije, mačety, vrhacie zbrane a iné) prvýkrát objavil. Začiatky podnikania pre firmu Cold Steel síce neboli jednoduché, ale ustáli to a v súčasnosti patria medzi popredných predajcov chladných zbraní na svete a ponúkajú širokú škálu výrobkov vrátane kvalitných kuchynských nožov.

Krájanie všetkého druhu alebo aké kuchynské nože značka Cold Steel ponúka

Samostatne si môžete od značky Cold Steel zakúpiť naozaj širokú paletu kuchynských nožov: nôž na pečivo, šéfkucharský nôž, steakový nôž, lúpací nôž na zeleninu, filetovací nôž, vykosťovací nôž a mnoho ďalších.

Pokiaľ s varením a kuchárskym umením ešte len začínate alebo si kupujete novú výbavu do svojej kuchyne, oplatí sa vám kúpiť si rovno niektorý zo setov, ktorý vyjde lacnejšie, než keby ste nože kupovali po jednom.

Tri sety podľa troch rôznych potrieb

Tým to ale nekončí. Radosť vám určite urobí aj špeciálny grilovací set, set 6 steakových nožov alebo mäsiarska súprava.

Testovanie kuchynských nožov Cold Steel profíkom v praxi

To, že nože Cold Steel skutočne vedia, nie sú prázdne slová. V praxi ich testoval profesionálny kuchár Jaroslav Reichardt, ktorý sa tomuto remeslu venuje naplno už 30 rokov a vie, čo je dobré. V súčasnej dobe varí v reštaurácii Marina a v minulosti ste mohli jeho výtvory ochutnať v rôznych českých reštauráciách ako napríklad Pravda, Laca Argentína a Kolkovňa, kde pôsobil v úlohe šéfkuchára.

Jaroslav testoval kuchynské nože Cold Steel na hovädzom, bravčovom aj kuracom mäse, krájal zeleninu (uhorku, papriku, cibuľu, paradajku, mrkvu) a ovocie (jablko, citrón, hrušku, granátové jablko), ale pustil sa aj do byliniek a pečiva (čerstvého chleba a rožkov). A aké je hodnotenie vybraných kuchynských nožov?

  • Nôž na pečivo Cold Steel – veľmi sa osvedčil.
  • Lúpací nôž Cold Steel – dokonale odviedol svoju prácu
  • Sekáčik a univerzálny nôž – skvele sa s nimi pracovalo.
  • Šéfkucharský nôž (dĺžka čepele – 204 mm), mäsiarsky nôž, tuhý vykosťovací nôž a scimitar – najlepšia trojica. Modely kuchynských nožov Cold Steel, ktoré u Jaroslava zvíťazili.

"So všetkými testovanými nožmi sa mi pracovalo dobre, kvalitné plastové rukoväte sú výborné a nože sú od výrobcu naozaj špičkovo nabrúsené. Páči sa mi aj päťročná záruka, čo nie je v oblasti kuchynských nožov bežné. Keď to zhrniem, tak kuchynské nože od značky Cold Steel sú skvelé pre začínajúcich kuchárov!“ zhodnotil na záver Jaroslav Reichardt.

Nože Cold Steel do kuchyně
S kuchynskými nožmi Cold Steel sa veľmi dobre krája ako mäso, tak zelenina, ovocie aj ďalšie suroviny.

Tipy na starostlivosť o kuchynské nože Cold Steel a nože všeobecne

  • Nože umývajte vždy ručne. Umývačka nožom škodí.
  • Hneď po umytí nože osušte. Nenechávajte ich ležať vo vode mokré.
  • Vždy nože ukladajte do stojanov a puzdier. Predĺžite tým ich životnosť
  • Do stojanu nože zasúvajte ostrím hore. Zamedzíte tak ich otupeniu.
  • Pri práci používajte lopáriky z mäkkých materiálov, ako sú drevo alebo plast.
  • Udržujte nože ostré a pravidelne ich brúste ocieľkou, ostričom na nože, brúsnym kameňom. Eliminujete nebezpečenstvo porezania.

Nielen začínajúcim kuchárom sú určené kuchynské nože Cold Steel. Pokiaľ chcete precízny rez pri každom krájaní a dlhú životnosť nožov, postavte si na kuchynskú linku Cold Steel. Ich vlastnosti aj cena vás milo poteší.

Print
P-DC1-WEB09
We will call you and advise you professionally
+420 225 340 120
Order inquiry
Question about the product
Please enter your telephone:
Call me
We care about your privacy Alza.cz a. s., Company identification number 27082440, uses cookies to ensure the functionality of the website and with your consent also to personalisage the content of our website. By clicking on the “I understand“ button, you agree to the use of cookies and the transfer of data regarding the behavior on the website for displaying targeted advertising on social networks and advertising networks on other websites.
More information Less info