AD elektro

Outdoorová obuv | Treková obuv

Nubuková koža a semiš

Ak hľadáte tie najodolnejšie topánky a nestačí vám klasická koža, pravdepodobne by sa vám hodila obuv z brúsenej kože. Tá totiž za cenu nutnosti častejšie údržby značne zlepšuje pevnosť a celkovú odolnosť topánky. Druhov brúsenej kože je hneď niekoľko, ale najčastejší je práve nubuk a semiš. Kým nubuková koža je na pohľad aj na dotyk hladká, semiš je trochu „chlpatý“.
https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/casti-boty-clanek.jpg

Časti topánky

Každá topánka sa skladá hneď z niekoľkých častí, z ktorých každá má svoju dôležitú úlohu. Ide napríklad o podošvu, zvršok, membránu, atď. Kde sa jednotlivé časti nachádzajú a na čo slúžia, sa dozviete v článku.

Membrána Gore-Tex

Gore-Tex je špeciálny druh membrány, ktorá sa používa v kombinácii s odolnými textíliami. Vzniká tak veľmi odolný materiál, ktorý nachádza svoje využitie nielen pri výrobe topánok, ale napríklad aj pri bundách, nohaviciach a pod. Materiál Gore-Tex sa chváli trvalou nepremokavosťou a vysokou odolnosťou voči mrazu, pričom si stále zachováva svoju priedušnosť.

https://cdn.alza.cz/Foto/ImgGalery/Image/Article/moondopoint-nahled.jpg

Mondopoint

Mondopoint označuje najdlhší rozmer chodidla. Pomocou neho môžete skontrolovať, či vám topánka správne padne. V tomto článku vám poradíme, ako ho merať.

P-DC1-WEB02
We will call you and advise you professionally
+420 225 340 120
Order inquiry
Question about the product
Please enter your telephone:
Call me
We care about your privacy Alza.cz a. s., Company identification number 27082440, uses cookies to ensure the functionality of the website and with your consent also to personalisage the content of our website. By clicking on the “I understand“ button, you agree to the use of cookies and the transfer of data regarding the behavior on the website for displaying targeted advertising on social networks and advertising networks on other websites.
More information Less info