Čo do kufra na prázdniny

Catalogue

Article

• Autor: Redakcia

Nech už sa váš potomok prvýkrát chystá na detský tábor, alebo je už skúseným samostatným svetobežníkom, vždy sa oplatí pripraviť si dopredu zoznam, na čo pri balení nezabudnúť. Inšpirovať vás môžu nasledujúce tipy odborníkov z Alzy. Poradíme vám, či vybrať batoh, alebo kufor, ako sa zabaviť počas daždivých dní a v čom nosiť nevyhnutne nutný proviant.

Co do kufra

Čo do kufra na prázdniny – OBSAH

  1. Na tábor
  2. Do batôžka na výlet
  3. Hygienická taštička
  4. Do stanu, aby nebola dlhá chvíľa

Na tábor

Spací vak

Malý táborník sa nezaobíde bez kvalitného spacieho vaku. Detské spacáky sú podobné tým pre dospelých, sú ale menšie, takže sa v nich deti lepšie zahrejú. Deťom sa budú páčiť farebnejšie vyhotovenia a rodičia zasa ocenia ich nižšie ceny. Napríklad štýlový detský dekový spacák Coleman Glow in dark s motívmi svetielkujúcimi v tme poskytne dostatočný tepelný komfort deťom do 150 cm aj počas nocovania v stane za chladnejších nocí koncom leta. Napr. Coleman Glow in dark za 36 €.

Karimatka

Pre menšie deti sa oplatí vyberať z najrozšírenejších typov penových karimatiek. Na rozdiel od tých samonafukovacích nevyžadujú šetrné zaobchádzanie, takže nehrozí, že vaše dieťa bude polovicu tábora spať na spľasnutom, prepichnutom matraci. Výhodou je aj ich nízka obstarávacia cena a možnosť ľahko ostrým nožom upraviť ich veľkosť podľa výšky dieťaťa. Napríklad karimatku Campgo s hrúbkou 8 mm kúpite už za 6 €.

Kufor alebo cestovná taška

V kufri deti lepšie udržia poriadok, pokiaľ teda idú pod stan, zabaľte im všetko potrebné radšej do nepremokavého škrupinového kufra. Tie síce bývajú o niečo ťažšie, ale presuny deťom uľahčia pevné kolieska. Siahnite skôr po kuse s tými odolnejšími plastovými, síce robia väčší hluk, ale odolajú aj občasnému využitiu batožiny ako pretekárskeho vozidla. To spĺňa napríklad kufor Suitsuit TR-1246/3-M ABS Caretta za 98 €, na ktorom deti ocenia aj žiarivé farby a veko pripomínajúce pancier korytnačky.

Coleman Glow Campago Foam Kufor Suitsuit

Batoh na výlety

Na jednodňové výlety deťom postačia batohy s objemom od 18 litrov, do ktorých sa pohodlne zmestí desiata, fľaša s pitím, pršiplášť a ďalšie nevyhnutnosti, ako je napríklad kápézetka. Rozhodne siahnite po nepremokavom detskom batohu, ktorý má anatomicky tvarovaný chrbát prispôsobený drobnejšej detskej postave. Dobrou voľbou je český outdoorový batoh Boll Trapper s reflexnými prvkami za 43 €.

Čelovka

Čelovka by v prázdninovom vybavení rozhodne nemala chýbať. Deti ju ocenia nielen pri chodníku odvahy alebo na hliadke, ale kedykoľvek, kedy sa im hodí dobre vidieť a mať voľné ruky. Detské čelovky majú navyše intuitívne ovládanie a tú výhodu, že vždy svietia tam, kam sa dieťa pozerá. Vyskúšať môžete napríklad čelovku Campgo HL-621 s piatimi rôznymi režimami svietenia bielym alebo červeným svetlom. Kúpite ju na Alza.sk za 7 € a na dlhší pobyt k nej nezabudnite pridať tiež náhradné batérie.

Hodinky

Aj na tábore môžu mať deti prehľad o svojom počte krokov a súťažiť s ostatnými vo výzvach. Fitbit Ace 3 v špeciálnej edícii s Mimoňmi je vodotesný, takže nevadí ani vodné vyvádzanie a jeho batéria vydrží až 8 dní. Štýlový a funkčný doplnok je možné zaobstarať za 80 €.

Boll Trapper 18 Campago HL-241 Fitbit Ace 3

Do batôžka na výlet

Základom správneho výletu je okrem výberu zaujímavého miesta poriadna desiata, ktorá vydrží celý deň v jedlom stave. Ideálnym pomocníkom je krabička, v ktorej nevytečie jogurt, ovocie sa nepopučí a zmestí sa do nej aj poriadny rezeň v chlebe. Box Sistema Bento Cube môžete navyše po návrate z ciest bez obáv umyť v umývačke riadu.

Výlet dokáže poriadne pokaziť aj taká maličkosť ako netesniaca fľaša na pitie. O pitný režim sa postará napríklad pollitrová fľaša na vodu Sistema Tritan Quick Flip vybavená silikónovou slamkou a otváraním, ktoré zvládnete aj jednou rukou. Kúpite ju za 8 €.

Ak vaše deti dávajú prednosť farebným obrázkom, siahnite po osvedčených fľašiach Tefal Kids so širokým hrdlom. Vďaka nemu môžete čistú vodu vylepšiť kúskami ovocia alebo byliniek, a dopriať tak zdravý pitný režim aj deťom, ktoré čistú vodu práve nemusia. Zo širokej ponuky potlače si vyberie každé dieťa od princezien po malých futbalistov a milovníkov zvieratiek. Fľaša má snímateľný uzáver pre dokonalé umytie a vrátane uzáveru ju môžete umývať aj v umývačke riadu. (Alza.sk za 10 €)

Bento Cube Sistema Tritan Tefal Kids

Hygienická taštička

Nočnou morou nejedného rodiča je, že sa im po dvoch týždňoch v divočine vráti potomok, ktorého budú tri hodiny máčať vo vani, aby ho vrátili do stavu vhodného pre 21. storočie. Skúste im každodennú nutnú osobnú hygienu spríjemniť toaletnou taštičkou. Kúpite ju na Alza.sk za 10 €.

Aj keď to deti niekedy nerady počujú, o zuby sa treba starať aj na tábore. Praktickú krabičku ukrývajúcu zubnú pastu, klasickú kefku aj tú medzizubnú môžete kúpiť za 10 € a zmestí sa do každého batôžka.

Na vlasy aj na telo

Veselé a hravé kúpanie vašej ratolesti prinesie sprchový gél a šampón Nivea Kids. Jeho jemné zloženie s výťažkami bio aloe vera a harmančeka šetrne umyje pokožku aj vlasy. Pena bez mydla zanechá detskú pokožku hebkú vďaka šetrnému pH. Gél so šampónom v jednom príjemne vonia ovocím, takže si ho deti hneď zamilujú. Vlásky sú po umytí krásne čisté a ľahko sa rozčesávajú. Prípravok Nivea Kids, vyvinutý v spolupráci s dermatológmi a pediatrami, zaobstaráte na Alza.sk za 6 €.

Ochrana proti slnku

Aplikácia krému na opaľovanie nepatrí medzi najobľúbenejšie detské činnosti. Preto sú krémy Ladival alebo Garnier Ambre Solaire Kids s ochranným faktorom 50 vybavené rozstrekovačom, aby bola čo najjednoduchšia. Tento prípravok s vysokým ochranným faktorom, vhodný pre citlivú detskú pokožku, je tiež vodoodolný, takže už žiadny boľavý, spálený chrbát! Kúpite ho za 15 €.

Sprchový gél Nivea Opalovací sprej Antibakteriálny gél

Antibakteriálny gél

Nenahraditeľný pomocník na cesty, ktorý by dnes nemal nikomu chýbať vo vrecku alebo kabelke. Nezabudnite ho preto pribaliť ani vašim deťom. Antibakteriálny gél na ruky Dettol s harmančekom ničí 99,9 % vírusov a baktérií bez použitia vody a stačí mu na to iba 60 sekúnd. Je vhodný pre použitie na cestách, pred jedlom, po použití verejných toaliet a na dezinfekciu rúk v situáciách, kedy nie je možnosť umyť si ich mydlom a vodou.

Repelenty

Pobyt v prírode so sebou prináša aj mrzutosti, ako je boj s komármi a kliešťami. Kvalitný repelent je preto absolútne nevyhnutnou súčasťou výbavy. Hydratačný sprej proti komárom a kliešťom poskytuje extra silnú ochranu pred nežiadúcimi parazitmi. Neobsahuje DEET, alkohol či chemické spojivá a stojí 16 €.

Pre deti s citlivou pokožkou, ktorá zle znáša repelenty, odporúčame obľúbený variant repelentného náramku. Je možné vybrať z mnohých dizajnov, sú tak pre deti aj štýlovým doplnkom. Čisto prírodné, pohodlné a cool neoprénové náramky pre deti zaručia ochranu pred komármi 24 hodín denne až 15 dní v rade. (Alza.sk 15 €)

Repelent Repelent náramok

Pre ľahšie česanie

Detský kondicionér Revlon Equave Kids vlasy jemne ošetruje a uľahčuje ich rozčesávanie. Vďaka hypoalergénnemu zloženiu je vhodný pre deti už od troch rokov (neobsahuje parabény, farbivá, alergény ani sulfáty). Vlasy sú vďaka nemu jemné, poddajné a nádherne prevoňané sviežou vôňou zeleného jabĺčka. Navyše je v spreji a po nanesení sa neoplachuje, takže aj dlhé vlasy ošetríte raz dva. Stáť vás bude 8 €.

Cestovná verzia obľúbeného hrebeňa Tangle Teezer Compact Styler, ktorý už premenil nejednu malú čarodejnicu na načesanú princeznú, sa zmestí aj do toho najplnšieho kufra. Odnímateľný kryt pri balení ochráni pred poškodením jeho patentovaný dizajn, kedy dlhé zuby rozpletajú postrapatené kadere a krátke vlasy uhladzujú a dodávajú im lesk. V zaujímavom terazzo efekte ho kúpite za 17 €.

Špirálovité dúhové gumičky INVISIBOBBLE Kids Magic Rainbow ocenia malé víly aj nadšené športovkyne. Aj keď hrajú všetkými farbami, v účese sa môžu stratiť tak, že budú takmer neviditeľné. Elastické gumičky pripomínajúce kúsok telefónnej šnúry sú vyrobené z hygienického vodoodolného plastu, ktorý nevyvoláva žiadne alergie a veľmi jednoducho sa čistí. Vďaka ich špecifickému tvaru sa tlak na vlasy stiahnuté do copu rozloží a obmedzuje tak vznik nepríjemných bolestí hlavy. Gumičky držia účes silno a pevne, avšak bez pocitov nepohodlia a ťahania, nezošmykujú z vlasov ani na nich nezanechávajú stopy po ich rozpustení.

Invisibobble Tangle Teezer Revlon Equave

Do stanu, aby nebola dlhá chvíľa

Aj na tábore sa nájdu chvíľky, kedy sa hodí dobrá kniha alebo napríklad rébus na precvičenie mozgových závitov. Výber je v podstate nekonečný, vyberte ideálne podľa preferencií vášho potomka. Je potrebné so sebou zabaliť tiež vhodné hračky, aby deti rýchlo neomrzeli a zároveň boli skladné. Spoločenská hra Dobble Harry Potter je presne tá pravá! S veľmi jednoduchými pravidlami nie je nutné zložité vysvetľovanie, kartičky len jednoducho rozbalíte a hráte. Hlavným cieľom v tejto verzii Harry Potter je nájsť dva rovnaké symboly s čarodejníckou tematikou na rôznych okrúhlych kartičkách. Čarovné karty v praktickej krabičke stoja 14 €.

Praktická na cesty je tiež obľúbená spoločenská hra UNO, ktorá si získa všetkých priaznivcov kartových hier. Podobá sa na klasické Prší, ale ponúka viac herných možností, vďaka čomu je o niečo zaujímavejšia. Úlohou je využitie všetkých kariet proti protivníkom, v hre sú však aj špeciálne akčné karty, ktoré môžu zmeniť priebeh celej hry. Karty ponúkajúce dramatické zvraty je možné kúpiť za 7 €.

Pre milovníkov bublinkových fólií je ideálna hra Pop it. Antistresovú hračku v tvare dinosaura je možné vďaka jej ľahkosti vziať kamkoľvek so sebou, je tak ideálna napríklad aj na výlet vlakom. Táto hra navyše nikdy nekončí, stláčať bubliny možno donekonečna. A to sa za 7 € oplatí.

Aby sa náhodou deťom na tábore necnelo, je ideálne so sebou zabaliť hrdinu, ktorý ich ochráni. Presne taká je figúrka Captain America, ktorá poteší každého milovníka Marvel postavičiek. Hračka Bend and Flex Captain America nesie autentický komiksový vzhľad a dá sa nastaviť takmer do akejkoľvek pozície. Kúpite na Alze za 12 €.

Roztomilá plyšová lama z kultovej počítačovej hry Fortnite Battle Royale urobí radosť každému priaznivcovi tejto populárnej strieľačky. Je len 18 cm vysoká, takže je super skladná a vďaka kvalitne spracovaným detailom je na nerozoznanie od predlohy. Kúpite ju za 6 €.

Pre malých umelcov je ideálne zabaliť tiež peračník s pastelkami. Peračník opäť ideálne čo najmenší a pastelky sa oplatí zaobstarať nelámavé, s tvrdou tuhou. Tip, ako ušetriť miesto – zaobstarajte tie obojstranné (Alza.sk, peračník 6 €, pastelky 5 €).

Peračník Fortnite Obojstranné pastelky

i Mohlo by vás zaujímať

Sú veci, bez ktorých sa naši potomkovia nezaobídu na výlete, nieto na viacdennom tábore. Náš stručný prehľad nevyhnutností na prázdniny trávené mimo domova vám snáď balenie uľahčí.

4.7
Boll Trapper 18 dutch blue
Children's Backpack 18l volume, dimensions: 43 × 26 × 20cm, weight: 0,51kg, accessories: reflective elements and anatomically shaped back
53.90 €
Buy
In stock > 5 pcs
Order Code: SPT1808
4.5 37×
Campgo HL-621
Headlamp output: 120 lm, beam distance: 100m, 3 × LED diodes, power: AAA × 3 ×, weight: 46g
Great price
10.90 €
Buy
In stock > 10 pcs
Order by midnight, get it at the AlzaBox in the morning.
Info
Order Code: SPTcam003
4.8 10×
REVLON PROFESSIONAL Equave Kids Apple Conditioner 200 ml
Conditioner gives the following effect: easy combing and protection, best for hair type: for all hair types - 47.45 €/1 l
9.49 €
1 pcs
Buy
In stock > 5 pcs
Order by midnight, get it at the AlzaBox in the morning.
Info
Order Code: KSVL2654
4.8 90×
DETTOL Antibacterial Hand Hygiene Gel with Chamomile 50ml
Antibacterial Gel - hand gel, works without water - 62 €/1 l
3.10 €
1 pcs
Buy
In stock > 10 pcs
Order by midnight, get it at the AlzaBox in the morning.
Info
Order Code: MYD096
5.0
Ladival SPF 50 Kids Sun Protection Spray, 200 ml
Sun Lotion -, the sun protection factor will provide your skin with very strong UVB protection - 84.50 €/1 l
16.90 €
1 pcs
Buy
In stock > 10 pcs
Order by midnight, get it at the AlzaBox in the morning.
Info
Order Code: STALAD748
4.9
NIVEA Kids 2in1 Shower & Shampoo Girl 500ml
Children's Shower Gel - - 12.98 €/1 l
6.49 €
1 pcs
Buy
In stock 3 pcs
Order by midnight, get it at the AlzaBox in the morning.
Info
Order Code: SG638
4.9 163×
UNO - Cards
Card Game for 2–10 players, recommended from 6 years, minimum game length 10 min
7.99 €
Buy
In stock > 10 pcs
Order by midnight, get it at the AlzaBox in the morning.
Info
Order Code: HRA183e
4.9
INVISIBOBBLE Kids Magic Rainbow
Hair Accessories - prevents hair damage, does not pull, strong grip, comfortable to wear, waterproof
3.40 €
Buy
Last piece in stock
Order by midnight, get it at the AlzaBox in the morning.
Info
Order Code: STL193
Print
P-DC1-WEB18
We will call you and advise you professionally
+420 225 340 120
Order inquiry
Question about the product
Please enter your telephone:
Call me
We care about your privacy Alza.cz a. s., Company identification number 27082440, uses cookies to ensure the functionality of the website and with your consent also to personalisage the content of our website. By clicking on the “I understand“ button, you agree to the use of cookies and the transfer of data regarding the behavior on the website for displaying targeted advertising on social networks and advertising networks on other websites.
More information Less info