we apologize for the inconvenience, but due to technical difficulties there may be delays of order pickups at our branches. We are working on the repairs. Thank you for your understanding.

Fitness náramky a športtestery vám pomôžu dostať sa do formy

Catalogue
Fitness náramky a športtestery vám pomôžu dostať sa do formy

Možno tiež patríte medzi tých, ktorí chcú po Vianociach zhodiť nejaké tie nadbytočné kilá, aby sa vošli do nohavíc. Najlepším riešením je upravený jedálniček a viac pohybu. Tu však veľakrát nastáva problém, pretože veľa ľudí nemá chuť ani motiváciu sa viac hýbať. Fitness náramky a športtestery toto pomáhajú riešiť, pretože nás donútia ku každodennému pohybu.

Fitness náramok - kondícia

Čo dokážu fitness náramky?

Fitness náramky, alebo tiež trackery, sú pomerne subtílne zariadenia, ktoré väčšinou nosíme na zápästí ako hodinky. Vyrábajú sa v širokom cenovom rozpätí a od toho sa odvíjajú aj ich schopnosti. Ak ste nenároční používatelia, ktorí sa len chcú hýbať a mať prehľad o počte prejdených krokov, zvoľte fitness náramky v cene do 55 eur.

Xiaomi Mi Band 2 - fitness náramok

Všetky, a teda aj tieto lacnejšie modely majú spoločnú funkciu krokomeru, ktorý s využitím senzorov monitoruje váš pohyb celý deň. Výrobcovia k nim dodávajú aj aplikáciu pre mobilné zariadenia, ktoré vám podrobnejšie vyhodnotia vaše počínanie v štatistikách a prehľadných grafoch.

Fitness náramky - mobilná aplikácia

Elektronický spoločník vás dokáže aj pochváliť

Ak sa hýbate príliš málo, váš elektronický kouč vás vyzve na prechádzku. A ak ste dostatočne aktívni, pochváli vás grafickou alebo textovou informáciou. Tieto pochvaly potešia a sú veľakrát veľmi účinnným motivátorom, ktorý vás donúti sa stále viac hýbať a zvyšovať energetický výdaj.

Fitness náramky fungujú aj v sprche a v noci

Zastaviť vás nemusí ani dážď, pretože vybrané modely sú vodovzdorné. Môžete ich teda nosiť aj do sprchy, a tak ich veľa ľudí dáva dole zo zápästia len zriedka. Trackery nefungujú len cez deň, ale aj v noci. Monitorujú aj váš spánok a príjemne vás vzbudia vo fáze ľahkého spánku.

Fitness náramky - nočný monitoring

Fitness trackery upozorňujú pomocou vibrácií

Každodenné použitie fitness trackerov spríjemňujú vibrácie. Upozornia vás na prichádzajúci hovor, prípadne keď sa príliš vzdialite od svojho smartfónu. Náramky sa totiž nezaobídu bez spolupráce s inteligentnými telefónmi, samostatne fungujú len pokročilejšie prístroje s displejom.
Xiaomi Mi Band 2 - spojenie s inteligentným telefónom

Pokročilejšie náramky merajú tepovú frekvenciu

Ak chcete fitness náramok s vyššou presnosťou a pokročilejšími funkciami vrátane schopnosti merania tepovej frekvencie pomocou hrudného pásu, odporúčame model v rozmedzí 55 až 110 eur. Pokročilé funkcie zahŕňajú aj výpočet spálených kalórií, vypočítaný na základe zadania vašich vstupných informácií, ako sú hmotnosť, výška či vek. Ak ste náročnejší a je pre vás dôležitý záznam trasy cez GPS, najlepšie vám poslúžia modely v cene nad 110 eur. Tieto trackery so svojimi schopnosťami sa už približujú športtesterom a inteligentným hodinkám.

Fitness náramok - štýl

Fitness náramky zaujmú výdržou batérie

Jednou z najväčších výhod fitness náramkov je až niekoľkodňová či niekoľkotýždňová výdrž batérie pri nepretržitej prevádzke. S prehľadom teda predbehnú športtestery schopné vydržať v prevádzke len niekoľko hodín. Každodenné pripájanie k zdroju energie môže po čase omrzieť. A ak sa rozhodujete medzi jednotlivými typmi zariadení, práve dlhá výdrž fitness náramkov môže hrať rozhodujúcu úlohu.

Športtestery poskytnú dôkladnejšiu analýzu

Športtestery sú však oproti fitness náramkom funkčne bohatšie a lepšie analyzujú aktivitu. Preto sú vyhľadávané medzi športovcami, typicky bežcami, ktorí chcú mať komplexnejší prehľad o tréningu. Žiadanou vlastnosťou je napríklad zabudovaný GPS modul, pomocou ktorého športové hodinky dokážu v reálnom čase zobrazovať rýchlosť, tempo a ubehnutú či inak zvládnutú trasu.

Športtester - meranie

Vybrané modely sa dodávajú s externým GPS čipom alebo nožným snímačom vkladaným do topánky, ktorý meria trasu podľa prejdených krokov. Väčšina športtesterov umožňuje použitie hrudného pásu na meranie tepovej frekvencie, niektoré priamo na zápästí pomocou senzorov.

Športtester - meranie srdcového tepu

Inteligentné hodinky sú nielen pre športovcov

Ak chcete nosiť na zápästí nejakú vychytávku, ale vaším primárnym cielený nie je ich použitie pri športe, poobzerajte sa po inteligentných hodinkách. Sú vybavené operačným systémom s podporou aplikácií a dokážu komunikovať s mobilným telefónom, či už je to iPhone v prípade Apple Watch, zariadenie s Androidom alebo Windows. Niektoré modely pritom s prehľadom zastanú aj športové funkcie.

Apple Watch - inteligentné hodinky

Print
P-DC1-WEB01
We will call you and advise you professionally
+420 225 340 120
Order inquiry
Question about the product
Please enter your telephone:
Call me
We care about your privacy Alza.cz a. s., Company identification number 27082440, uses cookies to ensure the functionality of the website and with your consent also to personalisage the content of our website. By clicking on the “I understand“ button, you agree to the use of cookies and the transfer of data regarding the behavior on the website for displaying targeted advertising on social networks and advertising networks on other websites.
More information Less info