Vyberáme bežecký pás

Catalogue
Vybíráme běžecký pás

Sponsored article

Aktualizované

Rozhodli ste sa niečo urobiť pre svoje zdravie a zlepšenie kondície? Radi by ste zhodili pár kilogramov, ale počasie behaniu v parku zrovna nepraje? Láka vás predstava využiť každú voľnú chvíľku a športovať priamo vo vašej obývačke? Či už ste športový fanatik alebo začiatočník, kúpte si domov bežecký pás, všestranného pomocníka pre ten najprirodzenejší pohyb – na chôdzu a beh.

Bežec; bežecký trenažér

Bežecký pás a jeho prednosti

Na kvalitnom bežeckom páse (trenažéri) môže behať celá rodina, je kedykoľvek pripravený na použitie, je skladný a ľahko prenosný. Ponúkne vám beh po rovine aj do kopca, výber z mnohých typov tréningových programov, dokáže merať tepovú frekvenciu a zároveň vyhodnocovať intenzitu tréningu. A hlavne – predpoveď počasia vám už nikdy neprekazí bežecké plány.

Bežec; dážď Bežecký pás; bežkyňa

Vyhnite sa chorobám z prechladnutia a športujte v pokoji domova na bežeckom páse.

i Pri dodržiavaní základných pravidiel patrí beh medzi najzdravšie spôsoby cvičenia. Chcete vedieť, ako správne behať? V našom článku zistíte všetko potrebné.

Ako si vybrať bežecký pás?

V súčasnosti môžete vyberať zo širokej ponuky typov. Aký bežecký pás sa ale hodí práve pre vás? Najskôr by ste si mali ujasniť, čo od bežeckého pásu očakávate, kto všetko a ako často ho bude používať. Domáce bežecké trenažéry sú stavané na dennú záťaž okolo 2 hodín, preto je dôležité, koľko osôb a ako intenzívne na ňom bude behať.

i Zaujímavou voľbou sú bežecké pásy Acra. V ich ponuke nájdete modely ako na domáce, tak i profesionálne použitie.

Pokiaľ s behom len začínate, stačí vám základný bežecký pás. Pokiaľ ale plánujete využívať trenažér pravidelne každý deň, potom budete potrebovať bežecký pás s technickými parametrami na pravidelný tréning.

Základné parametre pre výber bežeckého pásu

Pri výbere bežeckého pásu dbajte najmä na nižšie uvedené parametre:

  • Nosnosť

  • Veľkosť bežeckej plochy

  • Výkon motora a rýchlosť bežeckého pásu

  • Sklon bežeckej plochy

  • Programové vybavenie a počítač

  • Meranie tepovej frekvencie

  • Skladanie a jednoduchá manipulácia

  • Záruka a servis

Bežecké pásy; športovci; fitness centrum

Užite si zábavu pri spoločnom bežeckom tréningu na páse.

Nosnosť bežeckého pásu

Hmotnosť bežca je veľmi dôležitým parametrom výberu. Zvoľte trenažér tak, aby jeho nosnosť bola minimálne o 30 % vyššia, než je hmotnosť najťažšieho používateľa. Teda ak vážite 90 kg, vyberte si pás, ktorého nosnosť je minimálne 120 kg.

S nosnosťou tiež úzko súvisí odpruženie bežeckého pásu, ktoré tlmí nárazy pri behu, a chráni tak vaše kĺby. Pokiaľ máte v pláne behať pravidelne, neváhajte investovať do bežeckých pásov Acra vo vyššej cenovej kategórii, vaše kĺby to veľmi ocenia.

Veľkosť bežeckej plochy

Dĺžka bežeckej plochy sa bežne pohybuje v rozmedzí 115 – 165 cm. Čím väčší rozmer bežeckej plochy si vyberiete, tým väčší komfort pri behaní si užijete, najmä ak ste vyššej postavy, a máte tak aj dlhší krok.

Veľmi dôležitá je aj šírka bežeckej plochy, pohybuje sa medzi 40 – 60 cm. Pokiaľ máte dostatočne široký bežecký pás, znížite riziko, že sa pri behu dostanete mimo bežeckú plochu, a eliminujete tak možné riziko úrazu. Preto odporúčame voliť šírku aspoň 42 cm a dĺžku minimálne 120 cm.

Bežecký pás; obývacia miestnosť; žena

Bežecký pás v obývacej miestnosti? Bez problémov.

Výkon motora a rýchlosť bežeckého pásu

Platí jednoduché pravidlo, že čím silnejší motor, tým väčší výkon a tým je aj dlhšia životnosť trenažéra. Výkon motora bežeckých pásov Acra sa najčastejšie pohybuje v rozmedzí od 1,25 – 6 HP. Na váš domáci tréning by mal mať motor výkon aspoň 2 HP. Rýchlosť si môžete nastaviť v rozmedzí 0,8 – 14,8 km/h podľa typu bežeckého pásu a vašej kondície.

Sklon bežeckej plochy

Na bežeckom páse môžete tiež trénovať beh či chôdzu do kopca. Sklon bežeckej plochy sa pohybuje v rozmedzí 0 – 20 %, pri domácich bežeckých trenažéroch býva sklon medzi 0 – 10 %.

Pri modeloch nižšej cenovej kategórie sa sklon nastavuje manuálne, to znamená, že musíte prerušiť beh, zostúpiť z pásu, nastaviť iný sklon a zase na pás nastúpiť. Na pravidelný tréning teda rozhodne odporúčame bežecké pásy s elektronickým nastavovaním sklonu, ktorý si pohodlne prispôsobíte buď na displeji, alebo priamo na držadlách (podľa typu trenažéra).

Bežecký pás s elektrickým nastavením náklonu

Bežecký pás s elektrickým nastavením náklonu vám dopraje skutočný komfort moderného prístroja.

Programové vybavenie a počítač

Väčšina bežeckých trenažérov je vybavená LCD displejom na zobrazovanie aktuálnych tréningových hodnôt, ako je rýchlosť, čas, sklon, tepová frekvencia, počet ubehnutých km a spálených kalórií, prípadne majú aj prepojenie na IPod, MP3 atď.

Pomocou displeja si zvolíte niektorý z prednastavených programov podľa cieľov tréningu, alebo si vytvoríte vlastný program podľa vašej aktuálnej kondície. Počítač nastaví podľa zvoleného programu preddefinované profily trati, zvyšuje či znižuje rýchlosť a mení sklon, neustále sleduje údaje a vyhodnocuje váš tréning. Pulzom ovládané HRC (Heart Rate Control) programy na dosiahnutie optimálneho výsledku využijete, ak máte jasne definované ciele, ako je zvýšenie fyzickej kondície alebo spaľovanie tukov.

Meranie tepovej frekvencie

Meranie tepovej frekvencie pri tréningu je dôležité na dosiahnutie vami stanovených cieľov ako napr. odbúranie tuku, formovanie postavy, zvýšenie fyzickej kondície alebo rozvoj svalovej hmoty.

i Všetky bežecké pásy Acra merajú tepovú frekvenciu buď pomocou snímačov umiestnených na držadlách, alebo presnejšie, pri modeloch vyššej cenovej kategórie, pomocou integrovaných snímačov hrudných pásov.
Bežecký trenažér; displej

Funkcie môžete jednoducho prepínať a prispôsobovať bez toho, aby ste sa na bežeckom trenažéri zastavili.

i Ako cvičením schudnúť, alebo naopak nabrať svaly? Všetko súvisí s tepovou frekvenciou. V našom článku sa dočítate viac.

Skladanie a jednoduchá manipulácia

Bežecké pásy na domáce použitie veľmi ľahko zdvihnete po skončení tréningu do horizontálnej polohy, a tak minimalizujete priestor, ktorý vám bude pás zaberať v čase, keď na ňom netrénujete. Budete milo prekvapení, že bežecký pás s váhou 150 kg zvládnete sklopiť jednou rukou. Jednoduchým uvoľnením aretačného mechanizmu sklopíte pás opäť do tréningovej polohy pomocou hydraulických tlmičov.

i Bežecké pásy Acra sa dajú ľahko presunúť pomocou integrovaných ložísk.

Bežecký pás; nastavenie sklonu Zložený bežecký pás

Pri výbere bežeckého pásu si ujasnite, kam ho chcete umiestniť. Nemal by vám prekážať v bežnej prevádzke domácnosti.

Záruka a cena bežeckého pásu Acra

Záručná doba na bežecký trenažér Acra je 24 mesiacov, v niektorých prípadoch aj 36 mesiacov na motor. V rámci servisných služieb máte dopravu zdarma.

Cena bežeckého pásu je samozrejme rovnako ako pri iných posilňovacích strojoch úmerná jeho kvalite. Vyberte si produkt, ktorý bude pre váš plánovaný cieľ optimálny. Veľmi kvalitné bežecké trenažéry vhodné na každodenný domáci tréning pritom kúpite už od 390 €.

Bežecký trenažér nekupujete na jeden rok, ale ako dlhoročného partnera na tréningy. Dúfame, že uvedené informácie vám pomôžu pri výbere ideálneho bežeckého pásu i pri plnení vašich športových cieľov. A ak náhodou nie, mrknite na nášho sprievodcu ako vybrať bežecký pás.

Acra GB 4600 - Treadmill Free delivery
to Alza branch
4.6 13×
Acra GB 4600
Treadmill motor, maximum speed up to 22km/h, 3 HP, electric incline, USB connectivity, weight capacity 150kg, weight 80kg
803.90 €
Buy
In stock 1 pcs
Order Code: SPT10910
Print
P-DC1-WEB07
We will call you and advise you professionally
+420 225 340 120
Order inquiry
Question about the product
Please enter your telephone:
Call me
We care about your privacy Alza.cz a. s., Company identification number 27082440, uses cookies to ensure the functionality of the website and with your consent also to personalisage the content of our website. By clicking on the “I understand“ button, you agree to the use of cookies and the transfer of data regarding the behavior on the website for displaying targeted advertising on social networks and advertising networks on other websites.
More information Less info