AD elektro Motorola EDGE 50

Varíme s Alzou – sviatočné menu v parnej rúre AEG ľahko a zdravo

Catalogue

Či už čakáte návštevu, ktorú chcete náležite pohostiť alebo si chcete urobiť slávnostný rodinný obed, pripravili sme pre vás menu, na ktorom si pochutí každý. A v multifunkčných parných rúrach AEG sa vám zaručene podarí. Zabudnite na namáhavé varenie s neistým výsledkom. Na vytvorenie celého menu vám postačí jediný spotrebič. S multifunkčnou parnou rúrou AEG Mastery SteamBoost alebo SteamPro vykúzli perfektne pripravený pokrm ako pokročilý kuchár, tak kuchár začiatočník. A to s minimom námahy a za polovicu času ako s bežnou rúrou. Spotrebiče AEG s intuitívnym ovládaním, inteligentnými funkciami a vysokou mierou samostatnosti vám vždy zaručí perfektný výsledok.

Sviatočné menu AEG

Ako prvý chod si pripravíme predjedlo z lososa, tzv. rillettes. Ten sa podáva studený najlepšie s čerstvou chrumkavou bagetou. Druhým chodom bude zeleninová polievka so šošovicou plná chuti a živín. Hlavný pokrm sme zvolili taký, ktorý je nielen lahodný, ale ktorý si pripravíte aj spolu s prílohou na jednom pekáči. Tretím chodom teda bude kuracia roláda s pečenými zemiakmi a špenátom. A ako sladká bodka na konci nášho menu bude obľúbený cheescake, ktorý si môžete pripraviť deň vopred a potom ho len vytiahnuť z chladničky a podávať na stôl.

Obsah:

Rillettes z lososa (lososová nátierka)

Rillettes je mäsová nátierka, ktorá patrí k špecialitám francúzskej kuchyne. Môže sa pripravovať z rôznych druhov tučného mäsa. My si pripravíme rillettes z lososa, teda budeme servírovať delikatesnú lososovú nátierku.

Lososa si pripravíme v parnej rúre, čo nám pomôže zachovať chuť, farbu a všetky výživové hodnoty tejto vynikajúcej ryby. Parné rúry AEG SteamPro a SteamBoost umožňujú totiž nielen pečenie za pomoci horúceho vzduchu, ale aj za pomoci pary alebo kombináciou oboch.

Lososová pomazánka

Počet porcií: 4

Program na prípravu:

Varenie v pare 80 °C

Teplotná sonda na 55  °C

Čo budeme potrebovať:

150 g lososa bez kože a bez kostí (steak)
100 g údeného lososa
1 lyžica kyslej smotany
1 šalotka
½ citróna
olivový olej
vetvička kôpru
vetvička tymiánu
30 g lososového kaviáru
soľ, korenie

Postup prípravy:

Steak z lososa potrieme olivovým olejom, osolíme a obalíme v nasekanom kôpri a tymiane. Preložíme na smaltovaný plech vyložený papierom na pečenie, do stredu ryby zapichneme teplotnú sondu a dáme do predhriatej rúry na režim varenie v pare 80 °C a sondu nastavíme na 55 °C.

Hotového lososa necháme vychladnúť a potom ho v miske natrháme na drobné kúsky alebo roztlačíme vidličkou. Pridáme údeného lososa nasekaného na kocky a šalotku nasekanú nadrobno. Vmiešame kyslú smotanu, lyžičku olivového oleja, šťavu z polovice citróna. Osolíme, okoreníme a podávame s dopečenou bagetou a lososovým kaviárom.

Zeleninová krémová polievka so šošovicou

Ako druhý chod si pripravíme krémovú zeleninovú polievku, v ktorej zelenina spolu so šošovicou vytvorí lahodnú a výraznú chuť. Zeleninu si opečieme v parnej rúre. Takáto príprava je jednoduchá, rýchla a zdravá. V pare môžeme pripraviť prakticky čokoľvek. Jedlo si zachová väčšie množstvo živín a doba prípravy je oveľa kratšia v porovnaní s ostatnými spôsobmi varenia.

Zeleninová polievka

Počet porcií: 4 – 5

Program na prípravu:

Varenie v pare 99 °C

Čo budeme potrebovať:

250 g sladkých zemiakov
200 g zelerovej buľvy
250 g mrkvy
250 g koreňového petržlenu
2 šalotky
3 strúčiky cesnaku
4 vetvičky tymiánu
1 bobkový list
2 lyžice masla
200 ml sladkej smotany
1 500 ml zeleninového vývaru
morská soľ
čerstvo mleté čierne korenie
1 hrnček belugy alebo hnedo-zelenej šošovice
3 hrnčeky vody alebo vývaru
bylinky či restované oriešky na servírovanie

Postup prípravy:

Šošovicu si namočte deň vopred. Očistite sladké zemiaky, zeler, petržlen, mrkvu a nakrájajte na väčšie kúsky. Mrkva i petržlen môžu zostať v celku. Zeleninu dajte do perforovaného pekáča. Parnú rúru AEG StramPro alebo SteamBoost nastavte na program varenia v pare na 99 °C a pečte približne 30 minút.

Nakrájajte šalotku na kocky, dajte ju do hrnca spolu s maslom a osmažte do mäkka. Pridajte pasírovaný cesnak, tymian, bobkový list, a ešte chvíľu restujte. Medzitým si uvarte šošovicu v trojnásobnom množstve vody alebo vývare.

Hotovú zeleninu a cibuľový vývar bez bobkového listu a tymianu rozmixujte spolu s teplým vývarom na hladký krém. Polievku osoľte, okoreňte, vmiešajte do nej smotanu a krátko povarte. Na záver pridajte uvarenú a scedenú šošovicu.

Zeleninovú polievku so šošovicou servírujte s čerstvým petržlenom, obilnými klíčkami alebo orestovanými orieškami.

Kuracia roláda s pečenými zemiakmi, špenátom a cibuľkou

Kuracia roláda predstavuje hlavný chod z ľahko dostupných surovín, a pritom výsledok poskytuje zaujímavý estetický efekt a maximálny chuťový pôžitok. S teplotnou sondou, ktorou sú parné rúry AEG vybavené, dosiahnete dokonale prepečené a šťavnaté kuracie rolády úplne bez námahy a starostí. Teplotnú sondu zapichneme uprostred pripravovaného mäsa a nastavíme požadovanú úroveň prepečenia. Teplotná sonda si už sama postráži, keď je jedlo hotové a rúra sa potom vypne. A aby to bolo ešte jednoduchšie, prílohu si pripravíme spoločne s mäsom na jednom spoločnom pekáči.

Kuracia roláda so zemiakmi

Počet porcií: 4

Program na prípravu:

Parná rúra SteamBoost režim Horúca para Interval (nízka vlhkosť) na 180 °C

Parná rúra StramPro Nízka vlhkosť Pro 180 °C

Teplotná sonda na 75 °C

Čo budeme potrebovať:

1 celé kura
300 g vykostených kuracích stehien bez kože
200 g anglickej slaniny
50 ml smotany
1 bielok
1 kg zemiakov
500 g čerstvého baby špenátu
1 cibuľa
100 g masla
olivový olej
soľ, korenie

Postup prípravy:

Kuracie stehná nakrájame na menšie kúsky, osolíme, okoreníme, pridáme bielok, smotanu, 50 g rozpusteného masla a všetko krátko premixujeme. Všetky prísady by mali byť studené, fáš tak bude hladší a lepšie priľne k mäsu.

Očistené kurča vykostíme a dáme na doštičku kožou dole, osolíme a okoreníme. Na kurča poukladáme plátky anglickej slaniny a potrieme masovým fášom. Opatrne zrolujeme a previažeme kuchynským špagátom. Roládu potrieme zvyšným rozpusteným maslom a osolíme.

Olúpané zemiaky nakrájame na mesiačiky a nasypeme ich na smaltovaný plech s papierom na pečenie, pridáme nakrájanú cibuľu a osolíme. Pokvapkáme olivovým olejom a premiešame. Uprostred zemiakov položíme kuraciu roládu, do stredu mäsa zapichneme teplotnú sondu a dáme do rúry SteamBoost na režim Horúca para Interval (nízka vlhkosť) na 180 °C, alebo do rúry SteamPro Nízka vlhkosť Pro 180 °C. Sondu nastavíme na 75 °C alebo môžeme piecť po dobu približne 60 minút.

Po upečení roládu nakrájame na plátky a do horúcich zemiakov opatrne zamiešame čerstvý umytý a osušený špenát.

Cheesecake

Hoci je dezert len takou príjemnou bodkou na konci menu, rozhodne by sme ho nemali zanedbať a mali by sme si dať na ňom záležať úplne rovnako, ako na ostatných chodoch.

My sme k nášmu menu zvolili cheescake, ktorým sa zavďačíte snáď každému. Nepoznám človeka, ktorý by odolal tomuto vláčnemu a krémovému zákusku. A vďaka parnej rúre, ktorá zaistí, že tento koláč bude presne tak krémový a vláčny, ako má byť, pripravíte dokonalú sladkú bodku na záver. Parnú rúru AEG SteamBoost alebo SteamPro stačí nastaviť a ona sa už sama postará o tú správnu vlhkosť a teplotu. Cheescake si ideálne pripravte deň vopred.

Cheesecake

Počet porcií: 12

Program na prípravu:

Parná rúra SteamBoost režim Horúca para Interval (nízka vlhkosť) 150 °C na 75 minút

Parná rúra StramPro Nízka vlhkosť Pro 150 °C na 75 minút

Čo budeme potrebovať:

200 g klasických BeBe keksov
100 g masla
500 g syra Philadelphia (alebo Lučina)
200 g kyslej smotany
5 vajec
160 g cukru
1 vanilkový cukor
kôra z jedného citróna (len žltá časť)

Postup prípravy:

Sušienky rozdrobíme do misy a premiešame s rozpusteným maslom. Vzniknutou zmesou vyložíme dno a strany formy do výšky cca 4 cm a poriadne „utlačíme“, aby sa budúci korpus nerozpadal.

V mise vyšľaháme vajcia s vanilkovým a krupicovým cukrom. Potom pridáme kyslú smotanu, syr Philadelphia a najemno nastrúhanú citrónovú kôru. Miešame len chvíľu, aby syr nebol riedky. Túto zmes vylejeme na pripravený korpus a vložíme do predhriatej parnej rúry SteamBoost na režim Horúca para Interval (nízka vlhkosť), alebo StramPro Nízka vlhkosť Pro 150 °C na 75 minút.

Upečený cheesecake nakrájame na porcie, ktoré podávame samotné alebo ozdobené sezónnym ovocím.

i Iba to správne a vhodné príslušenstvo k parnej rúre vám zaručí, že naplno využijete všetky jej výhody a funkcie.

S parnými rúrami SteamBoost a SteamPro bude každé jedlo chuťový zážitok

Vďaka multifunkčným rúram AEG s využitím pary a s tepelnou sondou je príprava pokrmov taká jednoduchá, že ju zvládne úplne každý. Varenie a pečenie s parou je nielen najzdravší spôsob prípravy pokrmov. Para zlepšuje aj ich chuť, štruktúru aj farbu.

Ale domnienka, že v parnej rúre sa dá jedlo upravovať len v pare, je mylná. Multifunkčné parné rúry AEG totiž disponujú nielen parou, ale aj horúcim vzduchom, grilom a nastaviteľnými intervalmi striedania pary a pečenia, ktoré zabezpečia chrumkavosť na povrchu a vláčnosť a šťavnatosť vnútri pokrmov.
 

Jednoduché varenie, bezstarostné čistenie

Nebaví vás zložité odmasťovanie a čistenie rúry na pečenie? S parnými rúrami AEG Mastery je vďaka využitiu pary ľahké nielen samotné varenie, ale aj následné čistenie rúry. Stlačením jediného tlačidla sa spustí pyrolytické čistenie a všetky zvyšky jedla sa premenia v jemný popol, ktorý potom ľahko zotriete vlhkou handričkou. Využite svoj čas len na prípravu svojich obľúbených pokrmov a o upratovanie rúry sa starať už nemusíte.

i Chcete sa stať majstrami v obsluhe multifunkčnej parnej rúry AEG a naplno využívať všetky funkcie, ktoré ponúka? Pokiaľ multifunkčnú parnú rúru AEG už vlastníte, spoločnosť AEG vás zadarmo naučí maximálne ju využívať a ovládať. V prípade, že o kúpe parnej rúry AEG ešte len uvažujete, môžete sa na kurzoch varenia s AEG sami presvedčiť o ich jedinečných vlastnostiach. Ak si následne multifunkčnú parnú rúru AEG zaradenú do akcie zakúpite, kurzovné v plnej výške vám AEG vráti späť.

Servírujte si doma luxusné pokrmy ako z tých najlepších reštaurácií. Stavte na multifunkčnú parnú rúru AEG.

5.0
AEG Baking Tray A9OZBT10
Plech na pečení – shallow and baguette, made of aluminium, non-stick coating, colour: black, 10 × 385 × 465mm (H × W × D)
64.90 €
Buy
In stock 5 pcs
Order by midnight, get it at the AlzaBox in the morning.
Info
Order Code: AEGPRIS027
4.0
AEG Steam Cookware A9OZS10
Cookware Set -
Discounted -8 %
137 € 149 €
Buy
In stock 3 pcs
Order by midnight, get it at the AlzaBox in the morning.
Info
Order Code: AEGPRIS017
Print
P-DC1-WEB19
We will call you and advise you professionally
+420 225 340 120
Order inquiry
Question about the product
Please enter your telephone:
Call me
We care about your privacy Alza.cz a. s., Company identification number 27082440, uses cookies to ensure the functionality of the website and with your consent also to personalisage the content of our website. By clicking on the “I understand“ button, you agree to the use of cookies and the transfer of data regarding the behavior on the website for displaying targeted advertising on social networks and advertising networks on other websites.
More information Less info