Kávový nápoj, ktorého základom je espresso s horúcim mliekom. Pôvod caffé latte nájdeme v Californii, a to z dôvodu, že tamojší obyvatelia neboli zvyknutí na „taliansku čiernu kávu“. Vyžadovali preto kávu, kde bude viac mlieka.
Na caffé latte je základ opäť espresso, aj hrubosť kávy by teda mala zodpovedať espressu.
Ideálny kávovar je aj v tomto prípade pákový, a to opatrený parnou tryskou na napenenie mlieka. Dobrou alternatívou sú však už aj automatické kávovary, milovníkov kávy z nich samotné espresso asi príliš nenadchne, ale na caffé latte si iste pochutnáte.
Základom je horúce mlieko do ktorého sa pridáva espresso.
i
Zaujímavosti zo sveta kávy, recepty na kávové nápoje a podrobnosti o možnostiach prípravy kávy nájdete v našej Kávovej encyklopédii.