P&G boost Effaclar

Caffé latte – príprava

Zobraziť katalóg

Článok

Aktualizované

Kávový nápoj, ktorého základom je espresso s horúcim mliekom. Pôvod caffé latte nájdeme v Californii, a to z dôvodu, že tamojší obyvatelia neboli zvyknutí na „taliansku čiernu kávu“. Vyžadovali preto kávu, kde bude viac mlieka.

Káva latte

Aká hrubosť kávy je na prípravu caffé latte ideálna?

Na caffé latte je základ opäť espresso, aj hrubosť kávy by teda mala zodpovedať espressu.

Aký zvoliť kávovar?

Ideálny kávovar je aj v tomto prípade pákový, a to opatrený parnou tryskou na napenenie mlieka. Dobrou alternatívou sú však už aj automatické kávovary, milovníkov kávy z nich samotné espresso asi príliš nenadchne, ale na caffé latte si iste pochutnáte.

Príprava caffé latte

Základom je horúce mlieko do ktorého sa pridáva espresso.

Latte macchiato – recept

  • Množstvo kávy na prípravu: 7 – 14 g
  • Teplota vody: 88 – 93 °C pri espresse, 58 – 60 °C pri mlieku
  • Čas prípravy: do 5 minút
  • Objem: 30 ml kávy + 210 ml horúceho mlieka
  • Druh šálky: šálka s objemom 280 ml

i

Zaujímavosti zo sveta kávy, recepty na kávové nápoje a podrobnosti o možnostiach prípravy kávy nájdete v našej Kávovej encyklopédii.

Vytlačiť
P-DC1-WEB11
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií