Dvojročná záruka teraz aj pre firmy

Objektívy

Zobraziť katalóg
Cena
-
Dostupnosť
Stav tovaru
Hodnotenia od zákazníkov
Vhodné pre
Bajonet
Sony E
(98)
Micro 4/3
(69)
Nikon Z
(59)
Canon RF
(57)
Fujifilm X
(55)
Typ objektívu
Pevné ohnisko
(299)
Zoom
(180)
Min. ohnisková vzdialenosť
4 mm
800 mm
-
Max. ohnisková vzdialenosť
4 mm
800 mm
-
Priemer filtra
0 mm
67 cm
-
Typ ostrenia
Automatické
(324)
Plne manuálny
(148)
Pevne zaostrené
(19)
Najnovšie objednávky

Objektívy sú neoddeliteľnou súčasťou digitálnych zrkadloviek a bezzrkadloviek (kompaktov s výmenným objektívom). Každý objektív je vhodný na iné účely. Delíme ich buď na tie s pevným, či premenným ohniskom, alebo podľa určenia na krajinárske, makroobjektívy, teleobjektívy alebo napríklad portrétne objektívy. Ako vybrať?

Pokračovať

Objektívy – aké druhy existujú?

Objektívy možno rozdeliť podľa ohniskovej vzdialenosti a použitia na širokouhlé, makro, základné a portrétne, rybie oká, teleobjektívy a objektívy špeciálne. Samostatnou kategóriou sú potom redukcie a adaptéry a filtre. Vyznať sa v nich môže byť pre nováčika oriešok. My vám však poradíme.

Základné objektívy sú perfektné pre začiatočníkov

Základné objektívy, „záklaďáky“, alebo tiež „seťáky“ väčšinou pokrývajú rôzne ohniskové vzdialenosti od 24 mm po 90 mm (efektívny = ekvivalentný kinofilmu). Nevýhodou základného objektívu býva horšia svetelnosť, veľkou výhodou je naopak nízka obstarávacia cena, ktorá začína už na pár desiatkach eur.

Širokouhlý objektív poteší krajinárov

Širokouhlý objektív sa hojne používa pri fotografovaní krajiny, interiéru, architektúry, reportáží a všade tam, kde je potrebné zachytiť scénu v čo najväčšej miere. Vďaka širokému uhlu záberu dokážete zachytiť oveľa väčší výsek scény bez nutnosti zmeny pozície. Širokouhlý objektív ponúka ohniskovú vzdialenosť od 8 mm do 35 mm.

Ak chcete zabrániť prirodzenému skresleniu obrazu guľovými šošovkami pri širokouhlých, ale aj ďalších objektívoch, vyskúšajte asférický objektív. Spravidla je menší, ľahší a ponúka výrazne lepšie obrazové vlastnosti.

Portrétny objektív dokáže zachytiť všetky krásy tváre

Portrétny objektív dokáže zachytiť portrétovanú osobu tak, ako ju vnímame z bežnej pozorovacej vzdialenosti vlastným pohľadom. Portrétny objektív sa vyznačuje ohniskovou vzdialenosťou 50 až 135 mm. Na fotenie portrétov môžete využívať zoom, bežnejšie sú však pevné objektívy, ktoré ponúknu bezkonkurenčnú hĺbku ostrosti.

Makro objektív zveční aj tie najmenšie detaily

Objektív na makro fotografiu alebo makro objektív je špeciálnym typom objektívu, ktorý je určený na fotenie malých detailov. Tomu aj zodpovedá jeho konštrukcia, optická kvalita aj spracovanie. Vyznačuje sa ostrou kresbou aj pri veľkých clonách, vysokou svetelnosťou a optimalizáciou ostrenia na krátke vzdialenosti.

Základný objektív Nikon
Základný objektív

Širokouhlý objektív Canon
Širokouhlý objektív

Canon objektívy, portrétne
Portrétny objektív

Makro objektív Sigma
Makro objektív

Objektív rybie oko je objektív s charakteristickými snímkami

Objektív rybie oko alebo „Fisheye“ je špeciálny typ širokouhlého objektívu, ktorý sa vo fotografii používa najmä pri fotografovaní interiéru, architektúry a krajiny. Hojne sa využíva aj pre fotografovanie 360° panorámy. Fisheye objektív sa všeobecne vyznačuje ohniskovou vzdialenosťou od 8 mm do 16 mm.

Teleobjektív slúži na fotografovanie vzdialených objektov

Teleobjektív sa od ostatných objektívov líši ohniskovou vzdialenosťou. Tá spravidla presahuje 100 mm, dostupné sú však aj 600 mm alebo 800 mm objektívy. Teleobjektív je výnimočný v tom, že dokáže perfektne priblížiť fotený objekt bez nutnosti zmeny pozície. Využíva sa na fotenie krajiny, zvierat aj ľudí.

i

Objektívy na video zaistia kvalitné a stabilné snímky

Existujú aj priamo objektívy na video. Tie vynikajú najmä integrovaným systémom optickej stabilizácie, ultrazvukovým samoostriacim motorčekom a konštrukciou, ktorá uľahčuje manuálne ostrenie. Trochu sa tak priblížite kvalitným kamerám.

Špeciálne objektívy slúžia ako nasadzovacie doplnky

Špeciálne objektívy a telekonvertory rozširujú možnosti štandardných objektívov. Nasadením týchto doplnkov je možné meniť ohniskovú alebo zaostrovaciu vzdialenosť. Nemusíte tak investovať do ďalších objektívov.

Rybie oko Olympus
Rybie oko

Sony teleobjektív
Teleobjektív

Sigma objektívy, špeciálne
Špeciálny objektív

Aké parametre sú pre objektív kľúčové?

Keď už sme si ujasnili, aký objektív potrebujete, poďme sa pozrieť na jednotlivé dôležité parametre.

Objektív a jeho svetelnosť

Svetelnosť objektívu predstavuje množstvo svetla, ktoré objektív fotoaparátu prepúšťa k snímaču. Vyjadruje sa clonovým číslom a platí, že čím nižšie je clonové číslo, tým vyššia je svetelnosť. Pri lacných objektívoch, medzi ktoré patria napríklad základné objektívy, sa svetelnosť na najkratšom ohnisku pohybuje okolo hodnoty f/3,5. Drahšie a kvalitnejšie objektívy disponujú svetelnosťou f/1,7 a vyššou.

  • Objektívy s pevným ohniskom majú konštantné hodnoty svetelnosti a ohniskovej vzdialenosti a sú lacnejšie.
  • Zoom objektív má nastaviteľnú svetelnosť a ohniskovú vzdialenosť a využijete ho tak v rôznych situáciách.

Objektív vyberajte aj podľa bajonetu

Ak budete vyberať objektív podľa bajonetu, čiže pätica slúžiaca pre uchytenie objektívu k telu fotoaparátu, zaistíte si tak stopercentnú kompatibilitu s fotoaparátom. Každý výrobca fotoaparátov má vlastný systém bajonetového uchytenia objektívu. Tieto systémy nemusia byť navzájom kompatibilné. Najľahšie je zvoliť objektív a fotoaparát od rovnakej značky, existujú však aj alternatívni výrobcovia, ktorí vyrábajú modely pre rôzne bajonety.

Crop faktor mení ohniskovú vzdialenosť

Nejde o vlastnosť objektívu, ale o vlastnosť fotoaparátu, s ktorou je potrebné pri výbere objektívu počítať. Tento parameter (Crop faktor) udáva, koľkokrát je čip fotoaparátu menší ako políčko kinofilmu (Full Frame), teda koľkokrát bude predĺžená ohnisková vzdialenosť objektívu po nasadení iného ako Full Frame tela.

Typ senzora Veľkosť snímača Crop faktor
Full Frame (35 mm film) 36 × 24 mm 1
APS-C (Nikon, Pentax, Sony) 23,6 × 15,6 mm 1,5
APS-C (Canon) 22,2 × 14,8 mm 1,6
4/3" 18 × 13,5 mm 2

Pri výbere je nutné odlíšiť od seba objektív určený pre APS a Full Frame fotoaparáty. Objektív určený pre APS-C snímače nedokáže vykresliť celú obrazovú plochu plnoformátových zrkadloviek a je tak určený výhradne pre APS-C fotoaparáty.

Objektívy a priemer filtra

Keďže objektívy majú rôzne veľkosti priemeru filtrov, tak aj fotografické filtre sú dostupné v rôznych priemeroch. Najčastejšie od 40 mm až po 105 mm. Berte ohľad na to, že priemer filtra musí byť vždy rovnaký, ako priemer vnútorného závitu objektívu – napríklad 67 mm filter preto nenasadíte na objektív s priemerom 58 mm.

Každý objektív má inú ohniskovú vzdialenosť

Ohnisková vzdialenosť je údaj, ktorý hovorí, ako ďaleko je šošovka od svojho ohniska, teda miesta zaostrenia. Všeobecne platí, že pokiaľ chcete fotiť detaily, lepšia bude vzdialenosť nižšia, pre fotografie krajiny potom čo možno najvyššia.

Ohnisková vzdialenosť Objektív Využitie
8 – 14 mm Rybie oko Širokouhlé fotografie s deformáciou perspektívy.
15 – 24 mm Super širokouhlý Fotenie interiérov, krajiny a architektúry.
25 – 34 mm Širokouhlý Krajinárske a reportážne fotografie.
35 – 100 mm Stredné objektívy Univerzálne využitie, portréty.
50 mm „Záklaďáky“ Univerzálne, majú zorný uhol ľudského oka.
100 – 300 mm Teleobjektívy Portréty, krajiny, športové fotografie.
nad 300 mm Super teleobjektívy Fotografie divokej zveri a športu.

Pre profesionálne snímky bez statívu hľadajte objektívy so stabilizáciou

Drahšie objektívy bývajú osadené mechanizmom optickej stabilizácie, ktorá pohybom šošoviek vo vnútri objektívu eliminuje rozmazanie snímky. Použitím tohto mechanizmu môžete dosiahnuť dlhších expozičných časov, a to bez nutnosti využitia statívu. Objektívy so stabilizáciou sú perfektné pre športové fotografie a natáčanie videa.

Objektívy sa nezaobídu bez príslušenstva

Príslušenstvo môže nielen zaujímavo pozmeniť vaše fotografie, ale objektívy tiež ochráni a zaistí bezpečné nosenie v taške. V ponuke máme rôzne filtre a clony, proti poškriabaniu potom pomôžu krytky a puzdrá.

i

Zaujímavým kúskom príslušenstva sú tzv. predstávky. Vďaka nim môžete prakticky kompletne zmeniť typ objektívu napríklad na makro, a to bez väčších pridaných nákladov.

Objektív na mobil vylepší váš fotoaparát do vrecka

Objektív na mobil je cenovo výhodný spôsob ako vylepšiť fotografické vlastnosti vášho smartfónu. Takmer všetky vyššie spomínané typy šošoviek nájdete aj v mobilnom vyhotovení. V kategórii sú ďalej aj celé kamery, ktoré sa pripájajú k nabíjaciemu portu mobilného telefónu. Môže ísť o termokameru, endoskop a ďalšie.

Objektívy nebývajú práve lacné. Preto vôbec nie je zlý nápad pozrieť sa, či práve neprebieha nejaký výpredaj. Naše cenové hity sú často zľavnené o desiatky percent.

Skryť popis
Pomohla vám táto informácia?
Tento formulár slúži len na hodnotenie informácií v popise vyššie.
Ak máte otázku k produktom, službám, doprave, či inú požiadavku, využite zákaznícku podporu.
Čo by sme v ňom mali zlepšiť? Chýba vám tu niečo? Je niečo uvedené zle? Podeľte sa.

Najpredávanejšie

1.
NIKKOR Z 28–75 mm f/2.8 Na objednávku – termín upresníme 1 ks
Objektív pre digitálne bezzrkadlovky, bajonet Nikon Z, určený pre Full Frame, závit na filtre 67mm, automatické zaostrovanie, odolnosť proti prachu a vlhkosti, hmotnosť 560g
999 €

2.
Objektív pre digitálne bezzrkadlovky, bajonet Canon RF, určený pre Full Frame, závit na filtre 77mm, automatické zaostrovanie, multifunkčný krúžok, odolnosť proti prachu a vlhkosti, stabilizácia, hmotnosť 1370g
2 749 €

3.
Objektív pre digitálne bezzrkadlovky, bajonet Canon RF, určený pre Full Frame a Fullframe, závit na filtre 67mm, automatické zaostrovanie, stabilizácia, hmotnosť 635g
682,90 €

Ďalšie najpredávanejšie
502 položiek
Sony FE 200 – 600 mm f/5.6 – 6.3 G OSS - Objektív Doručenie na
predajňu zadarmo
4,7
Sony FE 200 – 600 mm f/5.6 – 6.3 G OSS + akcia Klikni a ušetri
Objektív bajonet Sony E, určený pre Full Frame a APS-C (ekv. 300–900mm), závit na filtre 95mm, automatické zaostrovanie, odolnosť proti prachu a vlhkosti, stabilizácia, hmotnosť 2150g
+Darček Príslušenstvo k fotoaparátu Lenspen v hodnote 10,90 €
Kúpiť s kódom SONYTRA1 1 999 €
2 049 €
Na sklade 5 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: OS919a3
Sony 100-400mm f/4.5-5.6 GM OSS - Objektív Doručenie na
predajňu zadarmo
5,0
Sony 100-400mm f/4.5-5.6 GM OSS + akcia Klikni a ušetri
Objektív pre digitálne bezzrkadlovky, bajonet Sony E, určený pre Full Frame a APS-C (ekv. 150–600mm), závit na filtre 77mm, automatické zaostrovanie, clonový krúžok, stabilizácia, hmotnosť 1395g
+Darček Príslušenstvo k fotoaparátu Lenspen v hodnote 10,90 €
Kúpiť s kódom SONYTRA2 2 512,66 €
2 612,66 €
Na sklade 4 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: OS032ab2
4,9 25×
Canon EF 75-300mm F4.0 - 5.6 III Zoom
Objektív pre digitálne zrkadlovky, bajonet Canon EF, určený pre Full Frame a APS-C (ekv. 120–480mm), závit na filtre 58mm, automatické zaostrovanie, hmotnosť 480g
209,90 €
Na sklade > 5 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: OC318
5,0
Tamron 70 – 300 mm F/4.5-6.3 Di III RXD pre Sony E
Objektív pre digitálne bezzrkadlovky, bajonet Sony E, určený pre Full Frame a APS-C, závit na filtre 67mm, automatické zaostrovanie, odolnosť proti prachu a vlhkosti, hmotnosť 545g
+Darček Príslušenstvo k fotoaparátu Lenspen v hodnote 10,90 €
476,90 €
Na sklade 4 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: OT360s
4,7 13×
Canon EF 70-300 mm F4.0 - 5.6 USM IS II USM
Objektív pre digitálne zrkadlovky, bajonet Canon EF, určený pre Full Frame a APS-C (ekv. 112–480mm), závit na filtre 67mm, automatické zaostrovanie, stabilizácia, hmotnosť 710g
Cenová bomba
597,90 € Ušetríte 71,10 €
Na sklade 4 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: OC317a
4,4 20×
SONY FE 50mm f/1.8 + akcia Klikni a ušetri
Objektív pre digitálne bezzrkadlovky, bajonet Sony E, určený pre Full Frame a APS-C (ekv. 75mm), závit na filtre 49mm, automatické zaostrovanie, hmotnosť 186g
+Darček Príslušenstvo k fotoaparátu Lenspen v hodnote 10,90 €
220 €
Na sklade > 5 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: OS031a29
4,8 35×
Canon EF-S 10–18 mm F4.5–5.6 IS STM
Objektív pre digitálne zrkadlovky, bajonet Canon EF-S, určený pre APS-C (ekv. 16–29mm), závit na filtre 67mm, automatické zaostrovanie, stabilizácia, hmotnosť 240g
Super cena
244,90 € Ušetríte 19,10 €
Na sklade > 5 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: OC32m
4,8 83×
NIKKOR 35mm f/1.8 AF-S DX
Objektív pre digitálne zrkadlovky, bajonet Nikon F, určený pre APS-C (ekv. 53mm), závit na filtre 52mm, automatické zaostrovanie, hmotnosť 200g
+Darček Príslušenstvo k fotoaparátu Lenspen v hodnote 10,90 €
179 €
Na sklade 3 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: OI363d
4,9 15×
Sony FE 85 mm f/1,8 + akcia Klikni a ušetri
Objektív pre digitálne bezzrkadlovky, bajonet Sony E, určený pre Full Frame a APS-C (ekv. 128mm), závit na filtre 67mm, automatické zaostrovanie, hmotnosť 371g
+Darček Príslušenstvo k fotoaparátu Lenspen v hodnote 10,90 €
649 €
Na sklade > 5 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: OS030k3d
4,9 189×
Canon EF 50mm F1.8 STM
Objektív pre digitálne zrkadlovky, bajonet Canon EF, určený pre Full Frame a APS-C (ekv. 80mm), závit na filtre 49mm, automatické zaostrovanie, hmotnosť 160g
Super cena
112,90 € Ušetríte 6,10 €
Na sklade > 5 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: OC215a
4,7 19×
NIKKOR 10-20 mm F4.5-5.6G AF-P VR DX
Objektív pre digitálne zrkadlovky, bajonet Nikon F, určený pre APS-C (ekv. 15–30mm), závit na filtre 72mm, automatické zaostrovanie, stabilizácia, hmotnosť 230g
+Darček Príslušenstvo k fotoaparátu Lenspen v hodnote 10,90 €
331,90 €
Na sklade > 5 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: OI383a
4,8
Tamron 28–200 mm f/2,8–5,6 Di III RXD
Objektív pre digitálne bezzrkadlovky, bajonet Sony E, určený pre Full Frame a APS-C (ekv. 42–300mm), závit na filtre 67mm, automatické zaostrovanie, odolnosť proti prachu a vlhkosti, hmotnosť 575g
+Darček Príslušenstvo k fotoaparátu Lenspen v hodnote 10,90 €
Cenová bomba
721,90 € Ušetríte 77,10 €
Na sklade 2 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: OT598a
TAMRON 17 – 28 mm f/2,8 Di III RXD na Sony E - Objektív Doručenie na
predajňu zadarmo
5,0
TAMRON 17 – 28 mm f/2,8 Di III RXD na Sony E
Objektív pre digitálne bezzrkadlovky, bajonet Sony E, určený pre Full Frame a APS-C, závit na filtre 67mm, automatické zaostrovanie, odolnosť proti prachu a vlhkosti
+Darček Príslušenstvo k fotoaparátu Lenspen v hodnote 10,90 €
888,90 €
Na sklade 1 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: OT374b1
4,9 14×
Canon EF 85 mm f/1,8 USM
Objektív pre digitálne zrkadlovky, bajonet Canon EF, určený pre Full Frame a APS-C (ekv. 136mm), závit na filtre 58mm, automatické zaostrovanie, hmotnosť 425g
422,90 €
Na sklade 1 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: OC218
4,7
Sony 55 – 210 mm F4,5 – 6,3, čierny + akcia Klikni a ušetri
Objektív pre digitálne bezzrkadlovky, bajonet Sony E, určený pre APS-C (ekv. 83–315mm), závit na filtre 49mm, automatické zaostrovanie, stabilizácia, hmotnosť 345g
+Darček Príslušenstvo k fotoaparátu Lenspen v hodnote 10,90 €
295,99 €
Na sklade > 5 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: OS030m1
4,9 43×
Canon EF-S 24mm f2.8 STM
Objektív pre digitálne zrkadlovky, bajonet Canon EF-S, určený pre APS-C (ekv. 38mm), závit na filtre 52mm, automatické zaostrovanie, hmotnosť 125g
171 €
Na sklade 5 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: OC321d
SONY 24–70mm f/2.8 - Objektív Doručenie na
predajňu zadarmo
5,0
SONY 24–70mm f/2.8 + akcia Klikni a ušetri
Objektív pre digitálne bezzrkadlovky, bajonet Sony E, určený pre Full Frame a APS-C (ekv. 36–105mm), závit na filtre 82mm, automatické zaostrovanie, hmotnosť 886g
+Darček Príslušenstvo k fotoaparátu Lenspen v hodnote 10,90 €
Kúpiť s kódom SONYTRA2 2 049 €
2 149 €
Na sklade 2 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: OS031a26a
TAMRON 28 – 75 mm f/2,8 Di III VXD G2 pre Sony E - Objektív Doručenie na
predajňu zadarmo
4,7
TAMRON 28 – 75 mm f/2,8 Di III VXD G2 pre Sony E
Objektív pre digitálne bezzrkadlovky, bajonet Sony E, určený pre Full Frame, závit na filtre 67mm, automatické zaostrovanie, odolnosť proti prachu a vlhkosti, hmotnosť 550g
+Darček Príslušenstvo k fotoaparátu Lenspen v hodnote 10,90 €
863,90 €
Na sklade 3 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: OT333e
Canon RF 24 – 105 mm f/4,0 L USM - Objektív Doručenie na
predajňu zadarmo
5,0
Canon RF 24 – 105 mm f/4,0 L USM
Objektív pre digitálne bezzrkadlovky, bajonet Canon RF, určený pre Full Frame, závit na filtre 77mm, automatické zaostrovanie, multifunkčný krúžok, stabilizácia, hmotnosť 700g
1 499 €
Na sklade 4 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: OC413
Sony E 70–350 mm f/4,5 – 6,3 G OSS - Objektív
Doručenie na
predajňu zadarmo
5,0
Sony E 70–350 mm f/4,5 – 6,3 G OSS + akcia Klikni a ušetri
Objektív pre digitálne bezzrkadlovky, bajonet Sony E, určený pre APS-C (ekv. 105–525mm), závit na filtre 67mm, automatické zaostrovanie, odolnosť proti prachu a vlhkosti, stabilizácia, hmotnosť 625g
+Darček Príslušenstvo k fotoaparátu Lenspen v hodnote 10,90 €
Zľavnené -10 %
899 € 999 €
Na sklade > 5 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: OS038b1
4,8 16×
Canon RF 50 mm f/1,8 STM
Objektív pre digitálne bezzrkadlovky, bajonet Canon RF, určený pre Full Frame a APS-C (ekv. 50mm), závit na filtre 43mm, automatické zaostrovanie, multifunkčný krúžok, hmotnosť 160g
Super cena
196,90 € Ušetríte 2,10 €
Na sklade > 5 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: OC4151
4,8
M.ZUIKO DIGITAL 45mm f/1,8 silver
Objektív pre digitálne bezzrkadlovky, bajonet Micro 4/3, určený pre Micro 4/3 (ekv. 90mm), závit na filtre 37mm, automatické zaostrovanie, hmotnosť 116g
+Darček Príslušenstvo k fotoaparátu Lenspen v hodnote 10,90 €
Cenová bomba
293,90 € Ušetríte 55,10 €
Na sklade 2 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: OL406e
Sony FE 24 mm f/1,4 G - Objektív Doručenie na
predajňu zadarmo
5,0
Sony FE 24 mm f/1,4 G + akcia Klikni a ušetri
Objektív pre digitálne bezzrkadlovky, bajonet Sony E, určený pre Full Frame a APS-C (ekv. 36mm), závit na filtre 67mm, automatické zaostrovanie, clonový krúžok, odolnosť proti prachu a vlhkosti, hmotnosť 445g
+Darček Príslušenstvo k fotoaparátu Lenspen v hodnote 10,90 €
Kúpiť s kódom SONYTRA1 1 475 €
1 525 €
Na sklade 2 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: OS037
4,6
Sony FE 35 mm f/1,8 + akcia Klikni a ušetri
Objektív pre digitálne zrkadlovky, bajonet Sony E, určený pre Full Frame a APS-C (ekv. 53mm), závit na filtre 55mm, automatické zaostrovanie, odolnosť proti prachu a vlhkosti, hmotnosť 280g
+Darček Príslušenstvo k fotoaparátu Lenspen v hodnote 10,90 €
699 €
Na sklade > 5 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: OS331a1

Objektívy

akciaNenechajte si uniknúť hromadu akcií od značky Sony Sony organizuje množstvo skvelých akcií na produkty z radu Sony Alpha, objektívov alebo vlogerských fotoaparátov. V rámci nich môžete ušetriť peniaze a získať produkty výhodnejšie. Ako na to, sa dozviete v článku.
Rodina teleobjektívov pre fotoaparáty Sony sa rozrástla o model Sony FE 70 – 200 mm f/4 Macro G OSS II a fotograf Michal Kupsa si nenechal ujsť príležitosť podrobne ho otestovať. V nasledujúcej recenzii sa dozviete, aké je spracovanie objektívu, ako sa s objektívom Sony...
Ak hľadáte kompaktnú bezzrkadlovku, neprehliadnite model Sony Alpha A6700. Ide o najlepšie vybavený model radu Sony Alpha, ktorý sa spolieha na čip formátu APS-C. Ako tento fotoaparát hodnotí vo svojej recenzii fotograf Michal Kupsa? Odpoveď nájdete v recenzii!
recenziaNikon Z5 (RECENZIA): jednoduchá bezzrkadlovka bez zásadných chýb Začínate s fotografovaním a hľadáte bezzrkadlovku, ktorá nestojí príliš veľa, napriek tomu ponúkne kvalitnú stabilizáciu, vynikajúci autofokus alebo bohatú konektivitu? Potom neprehliadnite recenziu fotoaparátu Nikon Z5, najlacnejšieho zástupcu Full Frame radu Z....
Pred pár týždňami predstavila spoločnosť Canon pre svoje bezzrkadlovky nový širokouhlý objektív Canon RF-S 10 – 18 mm f/4,5 – 6,3 IS STM. S plastovým bajonetom a minimalistickým dizajnom je ideálnym spoločníkom pre skúsených fotografov, ktorí ocenia nízku hmotnosť a...
Prinášame vám recenziu objektívu Sony 16 – 50 mm f/3,5 – 5,6 OSS, ktorý sa často nachádza v súprave spolu s bezzrkadlovkou Sony a ktorý bude pre veľa fotografov voľbou číslo jedna v používaní. Základný objektív Sony 16 – 50 mm f/3,5 – 5,6 OSS disponuje svetelnosťou...
Viac článkov Všetky články

Objektívy

Objektív je nevyhnutnou súčasťou každého digitálneho fotoaparátu. Skladá sa zo sústavy šošoviek, ktorá počas fotografovania objektu sústredí svetlo na snímač. Oproti kompaktným fotoaparátom umožňujú digitálne zrkadlovky použitie výmenných objektívov. Tie sa vyberajú na základe konkrétnych podmienok počas snímania objektu alebo podľa požiadaviek fotografa.

Pri výbere nového objektívu hrá rolu predovšetkým jeho svetelnosť a ohnisková vzdialenosť, ktorá určuje uhol záberu, stabilizáciu obrazu a rýchlosť zaostrenia. Objektívy sa delia na zoomové, objektívy s pevným ohniskom a špeciálne objektívy. K objektívom možno dokúpiť špeciálne a UV filtre či iné príslušenstvo.

Pomohla vám táto informácia?
Tento formulár slúži len na hodnotenie informácií v popise vyššie.
Ak máte otázku k produktom, službám, doprave, či inú požiadavku, využite zákaznícku podporu.
Čo by sme v ňom mali zlepšiť? Chýba vám tu niečo? Je niečo uvedené zle? Podeľte sa.
Pozrite sa na produkty zoradené podľa ceny od najlacnejšieho v kategórii lacné objektívy Produkty zoradené od najdrahšieho po najlacnejší hľadajte v kategórii najdrahšie objektívy Tovar zoradený podľa predajnosti od najviac po najmenej predávaný nájdete v kategórii najpredávanejšie, najlepšie objektívy Produkty zoradené podľa hodnotenia používateľov od najlepšieho nájdete v kategórii objektívy recenzie
P-DC1-WEB12
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií