AD 1. týden květen AD 1. týden květen

Espresso lungo – návod na prípravu

Zobraziť katalóg

Článok

Aktualizované

Espresso lungo, čo v preklade z taliančiny znamená dlhá, zriedená alebo vodová káva, je nápoj odvodený od klasického espressa. Káva lungo vznikla predovšetkým pre tých, ktorí majú radi väčšiu šálku kávy, alebo je pre nich espresso príliš silné.

Káva lungo

Espresso Lungo – recept:

Café lungo je teda dvakrát zriedená káva, teda 60 ml vody na 8 gramov kávy, na rozdiel od espressa, ktoré obsahuje vody 30 ml. Aby sme mohli kávu označiť za café lungo, mala by byť zriedená horúcou vodou v maximálnom pomere 1:1.

Lungo káva ale nemusí nutne byť len slabšie espresso, naopak po zriedení môžu vyniknúť niektoré chuťové tóny, ktoré sú cítiť až po oslabení tónov silného espressa.

Pri café lungo je ale dôležitá správna príprava. Často sa v kaviarňach stretnete s lungom pripraveným priamo do šálky tak, že sa cez páku s kávou nechá pretiecť horúca voda dvakrát tak dlho. Výsledný nápoj je ale horký a drevitý.

Správnym a najlepším spôsobom prípravy lunga je espresso pripravené do väčšej šálky, naservírované zákazníkovi s horúcou vodou zvlášť v pohári. Ten si potom sám môže svoje espresso predĺžiť podľa vlastnej chuti, navyše nebude preextrahované dvojitým prietokom vody a zachová si tak prirodzenú chuť espressa.

i

Zaujímavosti zo sveta kávy, recepty na kávové nápoje a podrobnosti o možnostiach prípravy kávy nájdete v našej Kávovej encyklopédii.

Vytlačiť
P-DC1-WEB13
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií