Alza pre firmy

Elektrické kosačky

Zobraziť katalóg
Cena
-
Dostupnosť
Stav tovaru
Hodnotenia od zákazníkov
Najnovšie objednávky

Elektrické kosačky sú poháňané elektromotorom, ktorý je napájaný prívodným káblom z elektrickej zásuvky. Obľubu si získali hlavne vďaka nízkej hmotnosti, malej hlučnosti a tiež preto, že nie sú závislé od ropných produktov. Poradíme vám, na čo sa zamerať pri výbere a ako vybrať tú pravú.

Pokračovať

Elektrická rotačná kosačka alebo strunovka?

Kým elektrická rotačná kosačka je ideálna na plošné kosenie, strunová elektrická kosačka na trávu si poradí s neprístupnými miestami, kam rotačná kosačka nezájde. Väčšie plochy by ste s ňou ale kosili veky.

Rotačná elektrická kosačka na trávu pokosí celú záhradu

Rotačné elektrické kosačky patria medzi najrozšírenejšie typy kosačiek vôbec. Základ tvorí rám s držadlom, kolesá, elektromotor, žací nôž a regulačné prvky. Na kosenie trávy využívajú žací nôž.

Strunové elektrické kosačky si poradia s horšie prístupnými miestami

Elektrické vyžínače, čiže strunové elektrické kosačky, sa hodia do členitejšieho o užšieho terénu. Kosenie porastu zaisťuje plastová struna, ktorá je navinutá v žacej hlave. Elektromotor je umiestnený na druhom konci hriadeľa. Kosačka sa ovláda pomocou držadla a vešia sa na ramenné popruhy.

Aký motor by mala mať elektrická kosačka?

Elektrické kosačky na trávu sú spravidla poháňané elektromotorom napájaným zo siete 230 V pomocou dlhého kábla. Od príkonu elektromotora sa odvíja aj výkon celého stroja. Modely s vysokým príkonom pokosia trávnik rýchlejšie, ale budú mať vyššiu hmotnosť a spotrebu elektrickej energie.

Príkon elektromotora

Z príkonu elektromotora udávaného vo wattoch sa dá odvodiť, na akú prácu sa elektrická kosačka hodí.

  • 1 000 – 1 400 W je dostatočný príkon na plochy do 1 000 m2 s udržiavaným porastom.
  • 1 500 1 800 W zvládne trávnaté plochy do 1 800 m2 s odolnejšou vegetáciou.

i

Elektrické kosačky s pojazdom vám ušetria námahu

Elektrické kosačky s pojazdom sú vybavené automatickým posuvom, ovládaným obsluhou. Elektrické kosačky s pohonom sa hodia najmä na dlhé kosenie a sú dobrým pomocníkom aj pre seniorov.

Top 3 parametre pri výbere elektrickej kosačky na trávu

Pri výbere el. kosačky na trávu je okrem príkonu dôležitá nasledujúca trojica parametrov:

  1. Šírka záberu udáva, ako široký pás porastu elektrická kosačka naraz pokosí. Tento rozmer súvisí najmä s dĺžkou noža a býva v rozsahu 320 – 480 mm.
  2. Výška kosenia môže byť nastaviteľná od 20 do 70 mm. Niektoré elektrické kosačky na trávu majú centrálne nastavenie výšky, ktoré je ľahšie na ovládanie ako samostatná regulácia každého kolesa zvlášť.
  3. Objem zberného koša býva od 25 do 65 litrov. S objemnejším zberným košom bude elektrická kosačka na trávu výkonnejšia a nebude nutné prácu tak často prerušovať. Manipulácia však bude náročnejšia.

i

Elektrická kosačka s mulčovaním trávnik nielen pokosí, ale aj pohnojí

Ešte lepšiu kondíciu trávnika vám zaručia elektrické kosačky s mulčovaním. Mulčovanie je operácia, kedy žací nôž rozseká trávu na malé časti, ktoré slúžia ako hnojivo.

Vybrané elektrické kosačky zaujmú aj ďalšou výbavou

Na zlepšenie úžitkových vlastností môže byť vaša nová elektrická kosačka na trávu vybavená ďalšími funkciami.

  • Výškovo nastaviteľné držadlo možno nastaviť podľa výšky osoby.
  • Regulácia rýchlosti pojazdu prispôsobí rýchlosť elektrickej kosačky rýchlosti chôdze obsluhy.
  • Edge Cuting je konštrukcia, pri ktorej žací nôž siaha až po okraj elektrickej kosačky, čo umožňuje napríklad kosenie pri múroch.

Nemáte (stabilný) prívod elektriny? Nezúfajte, benzín alebo akumulátor to istia

Ak nebudete mať prívod elektriny vždy po ruke, siahnite namiesto kosačky elektrickej po benzínovom alebo akumulátorovom variante. Aku kosačka je, technicky vzaté, síce aj na elektrinu, ale tú pri sekaní nepotrebujete – akumulátor môžete dobiť kdekoľvek inde.

A ak chcete, aby vám kosenie čo najviac ušetrilo námahu a ešte ste urobili niečo pre trávnik, riešením je benzínová kosačka s pojazdom a mulčovaním.

Skryť popis
Pomohla vám táto informácia?
Tento formulár slúži len na hodnotenie informácií v popise vyššie.
Ak máte otázku k produktom, službám, doprave, či inú požiadavku, využite zákaznícku podporu.
Čo by sme v ňom mali zlepšiť? Chýba vám tu niečo? Je niečo uvedené zle? Podeľte sa.

Ako ďalej?

  • Uistite sa, či ste napísali správne to, čo hľadáte.
  • Skúste podobné slová.
  • Skúste všeobecnejšiu otázku.
Pozrite sa na produkty zoradené podľa ceny od najlacnejšieho v kategórii lacné elektrické kosačky Produkty zoradené od najdrahšieho po najlacnejší hľadajte v kategórii najdrahšie elektrické kosačky Tovar zoradený podľa predajnosti od najviac po najmenej predávaný nájdete v kategórii najpredávanejšie, najlepšie elektrické kosačky Produkty zoradené podľa hodnotenia používateľov od najlepšieho nájdete v kategórii elektrické kosačky recenzie
P-DC1-WEB17
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií