AlzaPlus+ kancelář

Farby na sklo

Zobraziť katalóg
Cena
-
Dostupnosť
Stav tovaru
Hodnotenia od zákazníkov
Značka
Vhodné od
3 rokov
6 rokov
-
Najnovšie objednávky
Filtrovať

Farby na sklo ponúkajú jedinečnú možnosť výtvarného vyjadrenia na sklenených povrchoch. Umožňujú transformovať bežné okná, poháre alebo vázy na umelecké diela. Sú vhodné ako pre deti, tak aj pre pokročilých umelcov. Výber správnych farieb je kľúčový na dosiahnutie požadovaného efektu a dlhodobej trvanlivosti. Aké farby použiť na sklo a čím maľovať na tanier? Čítajte ďalej, radi vám poradíme s výberom.

Pokračovať

Čarovné farby na sklo – pretvorte sklenené predmety na umelecké diela

Farby na sklo umožňujú pretvoriť každodenné sklenené predmety na originálne umelecké diela. Dôležitým aspektom je výber produktov, ktoré sú odolné, ľahko aplikovateľné a poskytujú živé odtiene. Kvalitné farby na sklo zaisťujú, že výsledné dielo bude mať dlhotrvajúci efekt, bude odolné proti bežnému opotrebovaniu a bude dobre viditeľné aj pri priesvite svetla. V nasledujúcich odsekoch sa zameriame na konkrétne typy farieb a techniky maľovania na sklo.

i

Maľovanie na sklo je umelecká technika aj relax pre deti a dospelých

Maľovanie na sklo je umelecká forma, ktorá kombinuje kreativitu s technickým umením. Na dosiahnutie úspešných výsledkov je dôležité porozumieť rôznym technikám a typom farieb. Nasledujúci odsek poskytne prehľad o niekoľkých najpopulárnejších metódach maľovania na sklo a odporučí vhodné typy farbičiek pre každú z nich.

Ako používať farby na sklo? Pozrite sa na najbežnejšie techniky

Na dosiahnutie najlepších výsledkov je dôležité zvoliť správne farby na sklo a techniku podľa zamýšľaného efektu a štýlu maľby. Každá z týchto techník má svoje špecifiká a vyžaduje iný druh farieb a prístupu. Ďalej vám poradíme, aké farby použiť na sklo.

  • Transparentné maľovanie na sklo využíva priehľadné alebo polopriehľadné farby, ktoré umožňujú svetlu preniknúť sklom a vytvárajú tak efekt vitráže. Na tento typ maľby sú ideálne vodoodolné a UV stabilné farby, ktoré zaisťujú dlhotrvajúce živé farby.
  • Matovanie skla vytvára matný efekt na sklenenom povrchu. Používajú sa špeciálne matovacie farby alebo krémy, ktoré chemicky reagujú so sklom.
  • Kontúrovacia technika je aplikovaná pomocou špeciálnych kontúrovacích farieb alebo ceruziek, ktoré definujú oblasti pre ďalšie maľovanie.
  • Maľovanie na sklo technikou vypaľovania zaisťuje, že farby sú odolné proti vode a oteru a majú vysokú trvanlivosť.
  • Airbrush technika na vytváranie jemných prechodov a tieňovania vyžaduje istú dávku zručností pri maľovaní na sklo.

Neviete si rady s tým, aké farby použiť pri maľovaní na sklo?

Pri výbere farieb na maľovanie na sklo je kľúčové zvážiť typ projektu a požadovaný efekt. Transparentná farba na sklo je ideálna na vytváranie vitrážového efektu, zatiaľ čo permanentná zaisťuje dlhotrvajúci a odolný výsledok. Profesionálne farby ponúkajú vysokú pigmentáciu a odolnosť, zlupovacie farby na sklo umožňujú ľahkú zmenu dizajnu. Voľba správneho typu je zásadná na dosiahnutie požadovaného vzhľadu a dlhodobej trvanlivosti diela.

Zlupovacie farby na sklo

Zlupovacie farby na sklo predstavujú inovatívne a flexibilné riešenie na dekoráciu sklenených povrchov. Táto špeciálna kategória umožňuje ľahké aplikovanie a rovnako tak jednoduché odstránenie bez zanechania stôp. Po zaschnutí vytvára farba na sklo pevný, ale flexibilný film, ktorý je možné jednoducho zlúpnuť. Je ideálna na dočasné dekorácie, ako sú sezónne motívy alebo dekorácie na oknách pre špeciálne príležitosti. Vďaka jej vlastnostiam je veľmi obľúbená v domácnostiach s deťmi, v školách alebo vo výtvarných dielňach, kde je dôležitá nielen kreativita, ale aj možnosť ľahkého odstránenia diela.

Zlupovacie farby na sklo pre deti: Bezpečné kreatívne sety

Pre malých umelcov sú zlupovacie farby na sklo ideálnou voľbou. Tieto farbičky sú vyrobené s dôrazom na bezpečnosť, netoxickosť a jednoduché používanie. Sú vhodné na maľovanie na sklenené povrchy, ako sú okná alebo drobné predmety, a ponúkajú možnosť vytvárať zábavné a farebné umelecké projekty. Vďaka rýchlemu schnutiu sú ideálne na maľovanie na sklo, pri ktorom sa môžu deti vyjadriť bez toho, aby rodičia museli mať obavy o neporiadok.


Zlupovacie farby na sklo

Zlupovacie farby na sklo v sade pre deti existujú v širokej škále klasických aj trblietavých farieb. Naraziť môžete aj na svietiace. Ďalej obsahujú priehľadné fólie, rôzne predlohy a šablónky. Tieto sady sú obvykle vhodné pre deti od 3 rokov.

Vodoodolné farby na sklo

Vodoodolné farby na sklo sú esenciálne pre tvorbu umeleckých diel, ktoré odolajú všetkým poveternostným podmienkam a zostanú žiarivé aj po dlhšej dobe. Vyznačujú sa výnimočnou odolnosťou proti vlhkosti a oteru, vďaka čomu sú ideálne na exteriérové projekty, ako sú okenné maľby alebo sklenené dekorácie v exteriéroch. Výber správneho typu vodoodolnej farby na sklo závisí na požadovanom vzhľade a technike maľovania na sklo.

i

Odolnosť a trvanlivosť: Permanentná farba na sklo

Permanentná alebo nezmývateľná farba na sklo predstavuje ideálnu voľbu pre dlhotrvajúce a odolné výtvarné projekty. Tieto farbičky, často na báze oleja alebo smaltu, po zaschnutí vytvárajú pevný a odolný film, ktorý odoláva vode, vlhkosti a bežnému opotrebovaniu. Vďaka vysokej pigmentácii poskytujú intenzívne a živé odtiene, ktoré zostávajú časom stále a nezmývajú sa.

Profesionálne farby na sklo

Profesionálne farby na sklo sú nevyhnutným nástrojom pre každého umelca či remeselníka pracujúceho so sklenenými povrchmi. Tieto vysokokvalitné produkty ponúkajú bohatú paletu odtieňov, vysokú pigmentáciu a dlhotrvajúcu odolnosť proti vyblednutiu a oteru. Navrhnutá pre precíznu aplikáciu, profesionálna farba na sklo poskytuje dokonalú priľnavosť a uniformitu, čo je kľúčové na vytváranie detailných a komplexných výtvarných diel, ktoré odolajú skúške času.

Ako maľovať na poháre a čím maľovať na taniere?

Maľovanie na poháre a taniere je tvorivým spôsobom, ako oživiť stolovanie a dodať mu osobitý nádych. Pre tento druh dekorácie je nevyhnutné používať farby špeciálne určené na sklo a keramiku, ktoré sú po vypálení bezpečné pre kontakt s potravinami a odolné proti umývaniu. Najčastejšie sa využívajú permanentné farby na sklo a špeciálne keramické farby, ktoré po aplikácii a vypálení v domácej rúre ponúkajú dlhotrvajúci a odolný vzhľad. Pri maľovaní na sklo je dôležité pracovať s čistými a odmastenými povrchmi, čo zaisťuje lepšiu priľnavosť a trvanlivosť výsledného efektu.

Pozrite sa do umeleckých potrieb a vyberte si farby na maľovanie podľa vášho gusta.

Skryť popis
Pomohla vám táto informácia?
Tento formulár slúži len na hodnotenie informácií v popise vyššie.
Ak máte otázku k produktom, službám, doprave, či inú požiadavku, využite zákaznícku podporu.
Čo by sme v ňom mali zlepšiť? Chýba vám tu niečo? Je niečo uvedené zle? Podeľte sa.
3 položky
Kreul Farby na sklo Window Color Glitter Fantasy
Farby na sklo – zlupovacie, klasické a trblietavé, tekuté, farby, priehľadné fólie, podložka a trblietky súčasťou balenia, 7 farieb v balení, viacfarebné, vhodné aj na zrkadlá, objem 560 ml, vhodné od 3 rokov
Od  28,25 €
Na sklade 5 ks u dodávateľa
Objednávací kód: HRAif7500
Kreul Farby na sklo Window Color XXL
Farby na sklo – zlupovacie, klasické a trblietavé, tekuté, farby, priehľadné fólie, šablóny/predlohy, trblietky a perly súčasťou balenia, 10 farieb v balení, viacfarebné, vhodné aj na zrkadlá, objem 800 ml, vhodné od 3 rokov
Od  31,96 €
Na objednávku – termín upresníme > 5 ks
Očakávame 9. 5. 2024
Objednávací kód: HRAif7501
GlowStars Window Art Svetielkujúce maľovanie na okno a sklo
Farby na sklo – zlupovacie, svietiace, farby a šablóny/predlohy súčasťou balenia, vhodné od 6 rokov
23,44 €
Momentálne nedostupné
Objednávací kód: HRAglow01
VianoceJednoduché nápady na vianočné tvorenie s deťmi V predvianočnom čase si môžete dlhé zimné večery vyplniť spoločne s deťmi zaujímavou kreatívnou činnosťou. Nechajte sa inšpirovať našimi tipmi a vyskúšajte jednoduché DIY vianočné dekorácie do bytu aj DIY vianočné ozdoby na stromček, ktoré ľahko vyrobíte s deťmi a...

Farby na sklo

V kategórii Farby na sklo máme práve teraz na Alza.sk celkom 3 produktov.

Farby na sklo – osvedčené značky

Pozrite sa na produkty zoradené podľa ceny od najlacnejšieho v kategórii lacné farby na sklo Produkty zoradené od najdrahšieho po najlacnejší hľadajte v kategórii najdrahšie farby na sklo Tovar zoradený podľa predajnosti od najviac po najmenej predávaný nájdete v kategórii najpredávanejšie, najlepšie farby na sklo Produkty zoradené podľa hodnotenia používateľov od najlepšieho nájdete v kategórii farby na sklo recenzie
P-DC1-WEB02
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií