Fotoaparáty Nikon Z

Zobraziť katalóg
Cena
-
Dostupnosť
Stav tovaru
Hodnotenia od zákazníkov
Značka
Nikon
(23)
Veľkosť snímača
Full Frame
(11)
APS-C
(12)
Rozlíšenie snímača
20,9 Mpx
25 Mpx
-
Funkcie displeja
Otočný/výklopný
(19)
Otočný/výklopný o 180° (Selfie)
(4)
Dotykový
(23)
Živý náhľad (Live View)
(23)
Typ pamäťovej karty
SD
(23)
SDHC
(22)
SDXC
(12)
CFexpress Type B
(3)
Micro SD
(4)
XQD
(3)
Farba
Čierna
(19)
Strieborná
(4)
Najnovšie objednávky
Filtrovať

Digitálne bezzrkadlovky s bajonetom Nikon Z sú reakciou spoločnosti Nikon na stále rastúci dopyt po dokonalej kvalite obrazu snímok aj videosekvencií. Značka čerpá zo storočí skúseností s výrobou optiky a do fotoaparátov Nikon Z vkladá eleganciu, odolnosť aj ovládateľnosť digitálnych zrkadloviek. Prečítajte si o Nikon Z viac.

Pokračovať

Nikon Z – bezzrkadlovky so skvelým výkonom aj pri nízkej hladine osvetlenia

Bajonet Nikon Z sa oproti iným bajonetom pre formát kinofilmu (formátu FX) vyznačuje väčším priemerom, čo umožňuje dosahovať lepšie výsledky, a to po všetkých stránkach: fotoaparát zachytí viac svetla, ľahšie zdieľa dáta medzi objektívom a fotoaparátom a dosahuje tým vyššiu kvalitu obrazu. Medzi najväčšie prednosti však patrí lepší výkon pri nízkej hladine osvetlenia a rovnomerné osvetlenie až do krajov obrazového poľa.

Bajonety Nikon Z majú o 17 % väčší priemer ako bajonety Nikon F. Pri priemere 55 mm (pre formát FX) ide pritom o najväčší bajonet zo všetkých systémov pre formát kinofilmu (k augustu 2019).

Inovovaná konštrukcia bezzrkadloviek Nikon Z

O 65 % menšia vzdialenosť dosadacej plochy bajonetu umožnila konštruovať bezzrkadlovky Nikon Z v tenšom tele a s menšími objektívmi. Vďaka tomu je možné využívať nové optické konštrukcie, a to vrátane objektívov s neuveriteľnou svetelnosťou f/0,95. Viac sa aj kompatibilite objektívov dozviete nižšie.

Užite si s Nikon Z jasné zobrazenie cez elektronický hľadáčik

Elektronický hľadáčik bezzrkadloviek Nikon Z dokáže zobraziť snímky tak, ako budú reálne vyzerať pri použitom nastavení. Ak ste ale zástancami klasiky, môžete si nastaviť prirodzený obraz podobný optickému hľadáčiku. Výhodou je, že v oboch nastaveniach sa zobrazujú aj prevádzkové informácie, ktoré vám pomôžu pri kompozícii.

2 rôzne veľkosti snímača bezzrkadloviek Nikon Z

Bezzrkadlovky Nikon Z sú dostupné s dvoma rôznymi veľkosťami snímača, a to formátu FX a DX. Vyberať môžete podľa vašich fotografických skúseností alebo požadovaného využitia.

Bezzrkadlovky Nikon Z formátu DX

Bezzrkadlovky Nikon Z formátu DX (napríklad Nikon Z 30, Nikon Z 50 alebo Nikon Z fc) ponúkajú veľký obrazový snímač, avšak ukrytý v kompaktnom tele. Umožňujú napríklad jednoduché zdieľanie snímok cez pripojenie k smartfónu. V porovnaní s bezzrkadlovkami Nikon Z FX ide o cenovo dostupnejší variant.

Bezzrkadlovky Nikon Z formátu FX

Bezzrkadlovky Nikon Z formátu FX (napríklad Nikon Z 5, Nikon Z 6, Nikon Z 7 alebo Nikon Z 9) disponujú pokročilejším obrazovým snímačom vo formáte kinofilmu, s ktorým urobíte snímky s neuveriteľnými detailmi. Ponúkajú vysoký dynamický rozsah a dokážu lepšie oddeliť fotografovaný objekt od pozadia. Ich cena je ale pochopiteľne vyššia.

Zakúpiť u nás môžete ako samostatné telo bezzrkadlovky Nikon Z, tak aj set s kompatibilným objektívom NIKKOR. Okrem toho sú k dispozícii aj vlogger kity, ktorých súčasťou aj statív a nahrávacie audio prvky.

Kompatibilita Nikon Z – objektívy

Iste vás poteší rozšíriteľnosť systému a fakt, že bezzrkadlovky Nikon radu Z je možné pri použití adaptéra bajonetu FTZ bez problémov používať s viac ako 90 objektívmi NIKKOR s bajonetom Nikon F. To všetko pri plnom zachovaní ostrosti obrazu, zobrazovacích kvalít aj funkčnosti optiky.

Hladká integrácia bezzrkadloviek Nikon Z s príslušenstvom bežných jednookých zrkadloviek

S prechodom na bezzrkadlovku Nikon Z nebudete musieť vyhadzovať vaše pôvodné príslušenstvo k jednookej zrkadlovke Nikon. Systém Nikon Z je totiž kompatibilný s:

  • Bleskami,
  • diaľkovými ovládačmi,
  • bezdrôtovými sieťovými rozhraniami,
  • externými mikrofónmi a ďalším príslušenstvom.

Hľadáte cenovo zaujímavé ponuky? Pozrite na lacné bezzrkadlovky Nikon Z zoradené od najnižšej ceny.

Skryť popis
Pomohla vám táto informácia?
Tento formulár slúži len na hodnotenie informácií v popise vyššie.
Ak máte otázku k produktom, službám, doprave, či inú požiadavku, využite zákaznícku podporu.
Čo by sme v ňom mali zlepšiť? Chýba vám tu niečo? Je niečo uvedené zle? Podeľte sa.
23 položiek

Fotoaparáty Nikon Z

V kategórii Fotoaparáty Nikon Z máme práve teraz na Alza.sk celkom 23 produktov.
Pozrite sa na produkty zoradené podľa ceny od najlacnejšieho v kategórii lacné fotoaparáty Nikon Z
P-DC1-WEB07
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií