Doručení zdarma Emise pro AP+ v app - všechny segmenty

Oculus Rift S

Zobraziť katalóg
Oculus Rift S
4,6 61 hodnotení
VR okuliare k počítaču, celkové rozlíšenie QHD 2560 × 1440 px (na jedno oko QHD 1280 × 1440 px), 80 Hz, pripojenie cez USB-A a DisplayPort, ovládač súčasťou balenia, slúchadlá
Produkt je lokalizovaný pre SK
Kód:  OC002b2s Produktové číslo:  301-00178-01

Nevyhovujú vám alternatívy? Vyberajte z celej ponuky

Oculus Rift S


Okuliare na virtuálnu realitu Oculus Rift S

Oculus Rift S je najpokročilejší herný headset, ktorý využíva výkon počítača. Headset disponuje citeľne vylepšenou optikou zaisťujúcou jasné a živé farby. Prepracovaný hardvér pracuje v dokonalej súhre so softvérovými inováciami od spoločnosti Oculus. Výsledkom je plynulá herná akcia na širokom spektre počítačov.

Oculus Rift S

Špičková optika

Šošovky novej generácie prinášajú ostrejší obraz, jasné a živé farby. Dokonca obmedzujú tzv. screen-door efekt, pri ktorom je v obraze zjavná jemná mriežka.

Oculus Rift S

Headset Oculus Rift S v ergonomickom vyhotovení

Headset Oculus Rift S má komfortný hlavový popruh, ktorý je navrhnutý tak, aby zvládol akékoľvek tempo. Doladiť ideálnu pozíciu možno jednoduchým nastavením kolieska. Headset vám pohodlne padne ako uliaty a nezľakne sa ani bleskových reakcií.

Oculus Rift S

Ovládače Touch

S prepracovanými ovládačmi Oculus Touch so špičkovým sledovaním pohybov rúk bude ovládanie hier v priestore ešte zábavnejšie.


Oculus Rift S

Je váš počítač pripravený na Oculus Rift S?

Virtuálna realita je pomerne náročná na hardvérové vybavenie počítača, preto je dôležité splniť aspoň minimálne požiadavky. Budete teda potrebovať grafickú kartu GeForce GTX 1050 Ti alebo Radeon RX 470. Ako procesor musíte mať aspoň Core i3-6100 alebo Ryzen 3 1200. A konečne nemôže vo vašom PC chýbať ani 8 GB RAM. S ohľadom na čo najlepšie zážitky z VR je dobré na grafickej karte príliš nešetriť a zaobstarať aspoň GPU z radu NVIDIA GeForce RTX.

Oculus Rift S

Hry, aplikácie aj filmy na Oculus Rift S

Okuliare na virtuálnu realitu Oculus Rift S sú často chápané ako čisto herná záležitosť. K dispozícii je však celý rad zaujímavých aplikácií, ako je napríklad Google Earth, umožňujúci navštíviť akékoľvek miesto sveta. Nielen kreatívni jedinci určite ocenia aplikáciu Tilt Brush, s ktorou možno vytvárať 3D kresby, modely aj iné výtvory. Zvlášť zaujímavé sú taktiež rôzne komunikačné aplikácie, kde sa prostredníctvom avatara stretávame s ľuďmi z celého sveta.

Oculus Rift S

Obsah balenia Oculus Rift S

Okrem samotného headsetu Oculus Rift S sa v balení ďalej nachádzajú dva ovládače Oculus Touch, kábel headsetu, dve AA batérie a video výstup.

Špecifikácia na správnu funkciu Oculus Rift S

Odporúčané: Grafická karta NVIDIA GTX 1060/AMD Radeon RX 480 alebo lepšia, alternatívna grafická karta NVIDIA GTX 970/AMD Radeon R9 290 alebo lepšia, procesor Intel i5-4590/AMD Ryzen 5 1500X alebo lepšia, 8 GB a viac RAM, videovýstup DisplayPortTM 1,2/Mini DisplayPort (adaptér je súčasťou balenia), USB porty 1× USB 3.0 port, operačný systém Windows 10

Minimálne: Grafická karta NVIDIA GTX 1050Ti/AMD Radeon RX 470 alebo lepšia, alternatívna grafická karta NVIDIA GTX 960/AMD Radeon R9 290 alebo lepšia, procesor Intel i3-6100/AMD Ryzen 3 1200, FX4350 alebo lepšia, RAM 8 GB a viac, video DisplayPortTM Výstup 1,2/Mini DisplayPort (adaptér je súčasťou balenia), porty USB 1× port USB 3.0, operačný systém Windows 10

Parametre a špecifikácia

Určenie
K počítaču Hotovo!
Obnovovacia frekvencia
80 Hz Hotovo!
Rozlíšenie na jedno oko
QHD 1280 × 1440 px Hotovo!
Celkové rozlíšenie
QHD 2560 × 1440 px Hotovo!
Pripojenie
USB-A, DisplayPort Hotovo!

Určenie

Určenie
K počítaču Hotovo!

Zobrazovacie schopnosti

Obnovovacia frekvencia
80 Hz Hotovo!
Rozlíšenie na jedno oko
QHD 1280 × 1440 px Hotovo!
Celkové rozlíšenie
QHD 2560 × 1440 px Hotovo!

Vlastnosti

Pripojenie
USB-A, DisplayPort Hotovo!
Súčasťou balenia
Ovládač Hotovo!
Farba
Čierna Hotovo!

HW požiadavky PC

Grafická karta PC
AMD Radeon R9 290 Hotovo!
Operačný systém PC
Windows XP – Windows 10 Hotovo!
Viac parametrov

Technické špecifikácie sa môžu zmeniť bez výslovného upozornenia. Obrázky majú iba informatívny charakter.

To budete datum očekávání posouvat každej den? nechcete tam, dát třeba realnej datum? Abych si to kdyžtak mohl koupit jinde....

Zdravim, prosil bych o opravu v popisku. Kabel je Displayport+USB a v baleni je redukce z Displayport na mini Dispalyport

Směšný. Jednička na trhu si toto zboží dala do svého sortimentu už před třemi týdny. Tak si říkám... počkám... 2x snížila cenu... Při druhém snížení ceny jsem tedy zboží i dopředu zaplatil. Sleduji termíny a ptám se kdy přibližně zboží bude. Někdy v přelomu tohoto měsíce. Říkám nic... počkám. Dnes mi dojde email že Alza není schopna zboží dodat a než se mi vrátí peníze budu čekat další 3-5 prac. dnů. Máma ale možnst si vybrat jiné zboží. Děkuji ale nehodlám udělat nákup jiného zboží za 13.000. To je naprosto hloupé. Kdybych to objednal z Ameriky tak už bych zboží měl. Upozornil jsem Alzu ať tento produkt stáhnou z nabídky. Pro všechny ostatní. Pokud čekáte na toto zboží. Můžu Vám bezpečně říct že se ho nedočkáte. Lukáš Christ

@Alza: prostě to z nabídky stáhněte, když neumíte zajistit dostupnost

Tak jak? Kdy to bude, Alzo? čekám od 5.3 a vubec se neozyvate. Už ani nedostavam pravidelný páteční maily. To jste to už prostě vzdali?

Ma nekdo informace o dostupnosti ?? objednano a zaplaceno 24.3 a stale nic...na to ze uz je červen by Alza mohla mit nejake info....

Dobrý den, Jsou nějaké informace o tom, kdy bude Rift S opět dostupný? ("Očekáváme duben 2020" vidím, avšak vím že se to hodně posouvalo. Je konec Dubna realistický z hlediska dostupnosti?)

Doufám, že po 20 dubnu se nějaký Oculus dostane i do ČR. Amazon Francie a Německa otevřel předobjednávky s tím, že by měli být kusy dostupné po 20 dubnu. Tak doufám, že dostali slíbenou nějakou větší zásilku více kusů. Psal jsem na support Oculusu - proč nejde z jejich stránek zařízení objednat do čr a jestli mohou poslat alespoň něco Alze která je největším prodejcem elektroniky v čr a na slovensku. Odpověď byla klasická - víme o tom, že do čr nedovážíme, je nám to líto, děkujeme že jste napsali. Až má člověk opravdu chuť tady tu objednávku zrušit a objednat to na Amazonu. Jak kdybychom byly nějaká rozvojová země. Nepochopím - Švédsko které má taky 10 milionů obyvatel má oficiální podporu na stránkách Oculus. Česká republika která je ve středu evropy a když vezou nějaké kusy po evropě tak přes tu ČR jezdí - tak to vypadá, že sem nedovezli za několik měsíců jedno jediné zařízení. Nějak jsem to nepochopil. Reddit plný lidí co si objednali a do 2 týdnů měli doma a do ČR nedorazilo nic.

Dobrý den, píšete, že očekáváte zboží 4.7.2019, můžu se na to spolehnout?

Dobrý deň, zaujímalo by ma prečo oculus rift s ponúkate za 544€ keď oficiálna cena s ktorou bol uvedený je 399 dolárov. Podotýkam, že dolár má dokonca slabší kurz ako euro. Vážne máte na tovare cca. 40% prirážku? plánujete cenu priblížiť k reálnej? Ďakujem.

123...
Diskusia a poradňa k Oculus Rift S
Ďalšie informácie

Oculus Rift S (RECENZIA) – najvýhodnejšie virtuálne okuliare na trhu?

Nadštandardné rozlíšenie obrazu, citeľne vyšší komfort, famózne ovládače, tracking bez externých senzorov aj lákavá cenovka. To je Oculus Rift, aktuálne snáď najvýhodnejšia vstupenka do sveta virtuálnej reality.

Beat Saber (RECENZIA) – Šabľový tanec v zbesilom rytme

Ak sa zaujímate o domácu počítačovú scénu, museli ste o fenoméne pre virtuálnu realitu s názvom Beat Saber aspoň počuť. Slovensko-české tvorivé trio Ján Ilavský, Vladimir Hrinčár a Jaroslav Beck totiž vytvorilo titul, ktorý na Steame dlho vládol predajom nielen vo svojej kategórii, ale aj v konkurencii všetkých hier. Do našej redakcie sa konečne dostala verzia pre PS4, a tak sme sa do nej naplno ponorili. Ako sa nám rytmická šermovačka páčila, sa dozviete v našej recenzii.

Holografické projektory: budúcnosť, alebo realita?

Skutočné hologramy sú tu s nami už desaťročia, ale nemusia vyzerať úplne tak, ako si ich predstavujete. Existuje však množstvo zariadení, ktoré si môžete kúpiť alebo vyrobiť, a ktoré verne napodobňujú efekt hologramu. Ako fungujú skutočné a falošné hologramy? A je už na svete holografický projektor?

Vader Immortal: A Star Wars VR Series (RECENZIA) – Zničte Vadera vo VR

Tematika Hviezdnych vojen, chytľavý príbeh zahŕňajúci známe postavy aj staré dobré svetelné meče. Vader Immortal: A Star Wars VR Series ako by mal všetko, čo pre svoj úspech potrebuje. Skúsenejší z vás už ale vedia, že sa mnoho hier pokúša priživiť na sláve populárneho filmu či seriálu, zatiaľ čo hrateľnosť je od kvalitného zážitku na kilometre vzdialená. O to viac sme boli zvedaví, ako dopadne novinka Vader Immortal, do ktorej vstúpime bránou virtuálnej reality.

The Walking Dead: Saints & Sinners (RECENZIA) – Zatopeným mestom v rytme jazzu

Keď v októbri 2003 priniesol Robert Kirkman na pulty obchodov svoj prvý zošit The Walking Dead, možno ani netušil, aká senzácia sa z jeho komiksu v priebehu niekoľkých rokov stane. Do dnešného dňa už bolo vydaných 193 dielov, ktoré v češtine vyšli pod názvom Živí mrtví v tridsiatich zväzkoch, a od roku 2010 beží adaptácia v podobe televízneho seriálu, čo pritiahlo pozornosť tiež herných štúdií. V súčasnosti je najaktuálnejší VR titul Saints & Sinners od Skydance Interactive, na ktorý sa pozrieme v dnešnej recenzii.

Half-Life: Alyx (RECENZIA) – Jeden deň v živote odbojárky

Štúdio Valve, poťažmo značka Half-Life, by sa mohlo v slovníkoch uvádzať ako synonymum pre revolúciu v hernom svete. Už tretíkrát sa im totiž podarilo prekonať vnímanie žánru strieľačky (jednotka príbehom, dvojka fyzikou) a dodať mu nový rozmer, tentoraz doslova, pretože Half-Life: Alyx si užijete iba vo všetkej komplexnosti virtuálnej reality. Ako sme si vychutnali výlet do Mesta 17, na ktorý sme museli čakať dlhých šestnásť rokov, sa dočítate v našej recenzii.

Half-Life: Alyx môže naštartovať vývoj ďalších dielov plus novinky o prepojení s Half-Life 2: Ep. 2 (NOVINKA)

Síce sme sa nedočkali Half-Life 3, ale práve Half-Life: Alyx môže byť spúšťačom, ktorý nám roky očakávaný tretí diel prinesie. Valve by totiž v prípade úspechu HL: Alyx vytvorilo aj ďalšie hry z tohto univerza. Už teraz to ale vyzerá tak, že ani v marci vychádzajúci VR titul s Alyx Vance v hlavnej úlohe nebude skúpy na zaujímavé príbehové linky. Trailer totiž nenápadne pripomína udalosti z Half-Life 2: Episode 2. Viac sa dozviete v dnešnej novinke.

VR – Virtuálna realita: od prvých krôčikov až po súčasnosť

Virtuálna realita (VR) si stále častejšie nachádza cesty do našich životov. A hoci sa v prípade tejto technológie musíme vysporiadať s technickými problémami, vysokou cenou a podobne, je viac než isté, že zlatý vek virtuálnej reality je za rohom! Radi by ste sa o VR dozvedeli viac? Náš článok vám prezradí všetko, čo chcete vedieť!

Recenzie Oculus Rift S
Príslušenstvo pre Oculus Rift S Chcete doručit zboží do Česka? Prohlédněte si Oculus Rift S. Für Versand nach Deutschland, besuchen Sie bitte Oculus Rift S. Für Versand nach Österreich, besuchen Sie bitte Oculus Rift S. Magyarországra történő kiszállításért tekintse meg ezt a termékoldalt: Oculus Rift S.
P-DC1-WEB16
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií