Dvojročná záruka teraz aj pre firmy Nákupy pod palcom s aplikáciou Alza

Podložky pod hrniec

Zobraziť katalóg
Cena
-
Dostupnosť
Stav tovaru
Hodnotenia od zákazníkov
Tvar
Kruhová
(11)
Štvorcová
(12)
Atypická
(3)
Obdĺžniková
(3)
Vlastnosti
Skladacie
(3)
Protišmyková
(8)
Magnetická
(1)
Dizajnové vyhotovenie
(1)
Závesná
(5)
Rozkladací
(1)
Samolepiaci
(1)
Materiál
Bambus
(5)
Korok
(5)
Oceľ
(4)
Polyester
(1)
Silikón
(8)
Najnovšie objednávky
Filtrovať

Podložky pod hrniec sú nevyhnutným doplnkom každej domácnosti, ochraňujúcim stolové aj iné povrchy pred poškodením vysokou teplotou. Vyberať si môžete z rôznych materiálov, ako je drevo, silikón, alebo korok, ktoré sa líšia nielen svojimi vlastnosťami, ale aj dizajnom. Správna voľba podložky pod hrniec nielen chráni, ale taktiež dodáva nový estetický rozmer vašej kuchyni. Neviete, akú podložku vybrať pre svoj domov? Čítajte ďalej a poradíme vám.

Pokračovať

Odolná podložka pod hrniec ochráni všetky povrchy

Pri výbere podložky pod hrniec je dôležité zvážiť celý rad parametrov, ktoré ovplyvňujú jej funkčnosť, estetiku aj dlhodobú použiteľnosť. Vlastnosti sú kľúčové pre rôzne možnosti praktického používania a skladovania. Materiál, z ktorého je podložka pod hrniec vyrobená zase rozhoduje o odolnosti proti teplotám. Farba, dizajn a tvar sú zásadné kvôli zladeniu s interiérom kuchyne. Podložky pod hrniec sú k dispozícii v mnohých podobách, tak aká bude tá pravá pre vás?

Tvar podložky pod hrniec

Tvar podložky pod hrniec je jedným z kľúčových parametrov, ktorý by ste mali pri výbere zvážiť, pretože ovplyvňuje nielen praktickosť jej používania, ale aj estetiku a usporiadanie vašej kuchyne. Rozličné tvary ponúkajú bohaté možnosti pre rôzne typy riadu a priestorové požiadavky.

  • Kruhové podložky sú ideálne pre okrúhle hrnce a panvice, ktorých priemer presne sadne na podložku. Tento tvar umožňuje rovnomerné rozloženie tepla a zabezpečuje tiež dostatok priestoru pre dno riadu, navyše sa ľahko zmestí aj do menších kuchýň, kde je priestor na pracovnej doske obmedzený.
  • Štvorcové podložky ponúkajú univerzálne použitie pre rôzne typy riadu. Vďaka svojmu tvaru poskytujú stabilnú základňu pre štvorcové aj obdĺžnikové hrnce a panvice a sú vhodné pre kuchyne, kde dominuje pravouhlé usporiadanie.
  • Obdĺžnikové podložky sú praktické pre dlhý alebo veľký riad, ako sú pekáčiky a grilovacie panvice a misy. Tento tvar poskytuje dostatočný priestor na bezpečné odloženie riadu a je ideálny na rodinné stolovanie, kde sa používajú väčšie kusy riadu.
  • Atypické tvary môžu byť esteticky príťažlivé a stať sa dizajnovým prvkom vašej kuchyne. Tieto podložky sú často vyrobené na mieru, alebo s netradičnými motívmi a môžu slúžiť aj ako dekoratívny prvok, keď nie sú používané. Príkladom môže byť nerezová podložka pod hrniec do tvaru písmena „X”.

Podložky pod hrniec

Podložka pod hrniec s dizajnovým vyhotovením ponúka okrem svojej praktickej funkcie aj netradičný estetický prvok. Môže slúžiť ako dekorácia, ktorá dopĺňa štýl vašej kuchyne alebo jedálenského priestoru.

Aké sú tie najlepšie podložky pod hrniec? Tovar v našom e-shope sme pre vás zoradili od najpredávanejšieho.

Špecifické vlastnosti podložky pod hrniec

Vlastnosti podložiek pod hrniec sú rozhodujúcimi faktormi, ktoré určujú ich funkčnosť, použiteľnosť a estetiku v rámci domácnosti. Pestré varianty ponúkajú rôzne výhody na špecifické použitie a uskladnenie. Tieto charakteristiky môžu výrazne zjednodušiť manipuláciu s podložkami, zvýšiť bezpečnosť pri pohybovaní s horúcimi nádobami a zároveň slúžiť ako dekoratívny prvok v kuchyni. Správny výber vlastností podložky pod hrniec tak môže priniesť mnohé výhody.

  • Skladacie podložky sú ideálne pre domácnosti s obmedzeným úložným priestorom. Ich dizajn umožňuje ľahké zloženie po použití, čo uľahčuje ich skladovanie. Podobne praktické sú aj rozkladacie podložky s možnosťou rozšírenia odkladacej plochy pre väčší riad.
  • Protišmykové podložky zaručujú väčšiu bezpečnosť pri manipulácii s horúcimi nádobami. Vďaka svojej povrchovej úprave zabraňujú nechcenému posunu riadu, čo minimalizuje riziko nehôd v kuchyni. Existuje aj ďalší podobný typ – podložky pod hrniec so samolepiacim povrchom.
  • Zavesiteľné podložky ponúkajú praktické riešenie na uskladnenie. Môžu byť zavesené na háčik alebo tyč, čo šetrí miesto na pracovnej doske, v zásuvke, či v skrinke. Magnetické podložky je potom možné ľahko pripevniť k metalickému povrchu, ako je chladnička, alebo kovový stôl.

i

Pred kúpou si overte, koľko kusov vybrané balenie ponúka. Najčastejšie sa podložky pod hrniec predávajú samostatne, ale narazíte aj na súpravy s dvoma alebo viacerými kusmi. Balenia s viacerými produktmi vám umožnia zladiť celú domácnosť.

Materiál podložky pod hrniec hrá zásadnú úlohu

To, z akého materiálu je podložka pod hrniec vyrobená, má zásadný vplyv na jej odolnosť, funkčnosť aj vonkajšiu estetiku. Materiál nielenže určuje, ako dobre podložka odvedie teplo a ochráni vaše pracovné plochy, ale taktiež ovplyvňuje, ako ľahko sa bude čistiť a ako dlho vydrží. Navyše estetický vzhľad vybraného materiálu môže prispieť k celkovému dizajnu vašej kuchyne a stať sa zaujímavým doplnkom. Pozrite sa, z akých možností si môžete vyberať.

  • Bambus a drevo: bambusová a drevená podložka pod hrniec je cenená pre svoj prírodný vzhľad a ekologický pôvod. Tieto materiály sú odolné proti vysokým teplotám a pridávajú kuchyni teplý a prírodný vzhľad. Vyžadujú však pravidelnú údržbu, aby sa zachovala ich krása a predĺžila životnosť.
  • Korok: korok je ľahký, odolný proti teplotám a má prirodzené antistatické a antimikrobiálne vlastnosti. Jeho mäkkosť navyše zaručuje, že na podložke nezostanú stopy po riade. Korková podložka pod hrniec však môže byť menej odolná proti vode a škvrnám, ak nie je správne ošetrená.
  • Oceľ, kov a silikón: tieto materiály sú vysoko odolné proti teplotám a ľahko sa čistia – silikónová podložka pod hrniec navyše ponúka vynikajúce protišmykové vlastnosti. Sú ideálne pre moderné kuchyne vďaka svojej odolnosti a jednoduchej údržbe, ale môžu byť menej ekologické ako prírodné materiály.
  • Polyester, polyuretán, nylon a netkaná textília: tieto syntetické materiály ponúkajú veľkú variabilitu v dizajne a farbách, sú ľahké a často skladné. Ich odolnosť proti vysokým teplotám môže byť obmedzená, preto sú vhodné na menej náročné použitie alebo ako dekoratívny prvok v kuchyni.

Stále neviete, ako na výber tej pravej podložky pod hrniec? Recenzie našich zákazníkov vám prinesú verné hodnotenie produktov.

Podložka pod hrniec na indukciu a jej odolnosť

Podložky pod hrniec ponúkajú rôznu odolnosť proti vysokým teplotám. Ide o kľúčový parameter, ktorý je zásadný pre bezpečné používanie v každodennej kuchyni. Tento rozsah zaručuje, že podložka dokáže odolať teplotám varenia bez deformácie alebo poškodenia, chráni pracovné plochy a stará sa o bezpečnosť používateľov. Výber materiálu so zodpovedajúcou teplotnou odolnosťou je kľúčový pre dlhodobú spokojnosť a funkčnosť v rôznorodých kulinárskych situáciách.

  • 150 – 200 °C: tento rozsah je vhodný pre podložky vyrobené z materiálov, ako je korok alebo niektoré druhy plastov. Tieto materiály sú ideálne na bežné varenie a ochránia stoly aj pracovné dosky pred teplom bežne používaných kuchynských nádob.
  • 200 – 250 °C: materiály schopné odolávať teplotám v tomto rozmedzí, ako sú silikón, niektoré kovy a drevo, ponúkajú vyšší stupeň ochrany a sú vhodné na intenzívnejšie kuchynské práce, vrátane použitia s horúcimi hrncami priamo z rúry, alebo varnej dosky.
  • 250 – 270 °C: podložky, ktoré vydržia teploty až do 270 °C, sú obvykle vyrobené z vysoko odolných materiálov, ako je špeciálne spracovaný silikón, určité typy kovov alebo pokročilé polymérové zmesi. Tieto podložky sú nevyhnutné na prácu s extrémne horúcimi nádobami.

i

Berte do úvahy aj rozmery podložky pod hrniec

Správna veľkosť podložky pod hrniec nielenže zaručí, že bude schopná adekvátne ochrániť vaše pracovné plochy pred teplom, ale prinesie aj jednoduchú manipuláciu aj skladovanie. Šírka (12 – 55 cm), výška (1 – 2,3 cm), hĺbka (13,4 – 120 cm) a priemer (13,4 – 32 cm) sú kľúčové aspekty, ktoré ovplyvňujú, pre aké veľké hrnce a panvice je podložka vhodná.

Dizajnové podložky pod hrniec vyladia vašu kuchyňu

Farba a dizajn podložiek pod hrniec sú dôležitými estetickými prvkami, ktoré by mali byť zohľadnené pri výbere každého kuchynského doplnku. Správna voľba farby a vzoru môže podložku premeniť z čisto praktického predmetu na dekoratívny prvok, ktorý dopĺňa štýl vašej kuchyne alebo jedálenského priestoru. Okrem toho môže farba podložky ovplyvniť jej praktické využitie, napríklad tmavšie farby maskujú lepšie škvrny ako svetlé odtiene.

U nás zoženiete kvalitný, avšak cenovo dostupný tovar. Pozrite sa na lacné podložky pod hrniec.

Skryť popis
Pomohla vám táto informácia?
Tento formulár slúži len na hodnotenie informácií v popise vyššie.
Ak máte otázku k produktom, službám, doprave, či inú požiadavku, využite zákaznícku podporu.
Čo by sme v ňom mali zlepšiť? Chýba vám tu niečo? Je niečo uvedené zle? Podeľte sa.

Najpredávanejšie

1.
Podložka pod hrniec – oceľová, štvorcová, skladacie a protišmyková, rozmery 15 × 15,5 cm (Š×H), strieborná farba
11,90 €

2.
Preložka medzi panvice – ochranná, pri uložení riadu do seba sa povrch panvíc a iných nádob nepoškriabe a nepoškodí. Materiál: odolná syntetická netkaná textília. Nepoužívajte pre horúci alebo špinavý riad. Sada 2 ks. Assort farieb. Rozmery: pr. 24cm a 32cm.
2,99 €

3.
Preložka medzi panvice – ochranná, pri uložení riadu do seba sa povrch panvíc aj iných nádob nepoškriabe a nepoškodí. Materiál: odolná syntetická netkaná textília. Nepoužívajte pre horúce alebo špinavý riad. Sada 2ks. Rozmery: pr. 32cm
3,10 €

Ďalšie najpredávanejšie
29 položiek
Ľudová voľba Lacné, ale dobre hodnotené
4,4
Kesper pod hrniec štvorec, bambus
Podložka pod hrniec – bambusová, štvorcová, rozmery 1,5 × 19 × 19 cm (V׊×H), hnedá farba
6,10 €
Na sklade 2 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: KESPO412
Zlatá stredná cesta Dobrý pomer cena/výkon
Kolimax Drevená odkladacia doska guľatá 19,5 cm - Podložka pod hrniec Varianty
Kolimax Drevená odkladacia doska guľatá 19,5 cm
Podložka pod hrniec – drevená, kruhová, výška 1,6 cm, hnedá farba
7,09 €
Na sklade > 10 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: KLMxkc02
Zlatá stredná cesta Dobrý pomer cena/výkon
Balvi Magnetická podložka pod horúce nádoby Tomato 26731
Podložka pod hrniec – silikónová, atypická, ochraňuje do 230 °C, magnetická, rozmery 17,5 × 13,7 cm (Š×H), červená farba
7,84 €
Na sklade > 10 ks u dodávateľa
Objednávací kód: ABTmhpodl05
Pre náročných Kvalita bez kompromisov
5,0
TESCOMA Podložka pod riad GrandCHEF
Podložka pod hrniec – oceľová, štvorcová, skladacie a protišmyková, rozmery 15 × 15,5 cm (Š×H), strieborná farba
11,90 €
Na sklade 1 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: TESPO747
4,0
Kesper pod hrniec okrúhla, bambus
Podložka pod hrniec – bambusová, kruhová, výška 1,5 cm, priemer 19 cm, hnedá farba
6,49 €
Na sklade > 10 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: KESPO405
3,4
ORION Podložka korok Uni 120 × 30,5 cm
Lepiaca podložka – univerzálna, použitie na povrchoch ako protišmyková podložka, alebo v skrinkách a zásuvkách, samolepiaca. Materiál: korok. Rozmery: 120×30.5cm.
4,69 €
Na sklade 5 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: ORIPO922
4,9 15×
Orion Preložka medzi panvice 24 + 32 cm sada 2 ks ASS
Preložka medzi panvice – ochranná, pri uložení riadu do seba sa povrch panvíc a iných nádob nepoškriabe a nepoškodí. Materiál: odolná syntetická netkaná textília. Nepoužívajte pre horúci alebo špinavý riad. Sada 2 ks. Assort farieb. Rozmery: pr. 24cm a 32cm.
2,99 €
Na sklade > 20 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: ORIPod176
5,0
ORION Podložka pod hrniec korok 19 cm
Podložka pod hrniec – korková, kruhová, rozmery 1 × 19 cm (V׊), priemer 19 cm, hnedá farba
3,19 €
Na sklade > 5 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: ORIPO6923
4,9 10×
Orion Preložka medzi panvice pr. 32 cm sada 2 ks ASS
Preložka medzi panvice – ochranná, pri uložení riadu do seba sa povrch panvíc aj iných nádob nepoškriabe a nepoškodí. Materiál: odolná syntetická netkaná textília. Nepoužívajte pre horúce alebo špinavý riad. Sada 2ks. Rozmery: pr. 32cm
3,10 €
Na sklade > 20 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: ORIPod183
5,0
M.A.T. BRILLANTE bambus 18 × 18 × 1 cm
Podložka pod hrniec – bambusová, štvorcová, rozmery 1 × 18 × 18 cm (V׊×H), hnedá farba
Od  3,23 €
Na sklade 5 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: MATPO955
5,0
TESCOMA Preložka medzi panvice PRESTO, malá a veľká, 2 ks
Preložka medzi panvice – je vynikajúca ako ochrana panvíc, odolná syntetická textília
5,89 €
Na sklade 5 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: TESPO306
5,0
ORION Podložka pod hrniec korok 19 × 19 cm
Podložka pod hrniec – korková, štvorcová, rozmery 1 × 19 × 19 cm (V׊×H), hnedá farba
2,89 €
Na sklade > 5 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: ORIPO930
4,7
Orion Podložka pod hrnec kov RADKA šesťuholník
Podložka pod hrniec – kovová, atypická, rozmery 1,5 × 22 cm (V׊), priemer 22 cm, čierna farba
4,69 €
Na sklade 4 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: ORIPO690
Podložka pod hrnec korková Kesper 20 cm - Korková podložka Varianty
5,0
Podložka pod hrnec korková Kesper 20 cm
Korková podložka – materiál korok, rozmery 1 × 20 cm (výška × priemer)
2,50 €
Na sklade > 20 ks
Do polnoci objednáš, ráno v AlzaBoxe máš!
Info
Objednávací kód: GASzon261
Belis Podložka pod hrniec Lúčne kvety 20 × 20 cm
Podložka pod hrniec –, štvorcová, závesná
3,50 €
Na sklade > 5 ks u dodávateľa
Objednávací kód: HOMEaaa0667
Belis Podložka pod hrniec Vlčie maky 20 × 20 cm
Podložka pod hrniec –, štvorcová, závesná
3,50 €
Na sklade > 5 ks u dodávateľa
Objednávací kód: HOMEaaa0666
5,0
Kesper pod hrniec výsuvná, 22,5 × 36,5 cm
Podložka pod hrniec – bambusová, oceľová, obdĺžniková, rozkladací, rozmery 2 × 22,5 × 36,5 cm (V׊×H), hnedá a strieborná farba
12,96 €
Na sklade > 10 ks u dodávateľa
Objednávací kód: KESPO429
Podložka pod hrniec korková Kesper 26 cm - Korková podložka Varianty
5,0
Podložka pod hrniec korková Kesper 26 cm
Korková podložka – materiál korok, rozmery 1 × 26 cm (výška × priemer)
4,37 €
Na sklade > 20 ks u dodávateľa
Objednávací kód: GASzon262
Joseph Joseph Podložky pod horúce nádoby Spot-On 20174
Podložka pod hrniec – silikónová, kruhová, ochraňuje do 220 °C, protišmyková, priemer 17 cm, modrá farba, 2 ks v balení
14,53 €
Na sklade 3 ks u dodávateľa
Objednávací kód: ABTmhpodl09
Yamazaki Podložka pod horúce nádoby Tower 2953 čierna
Podložka pod hrniec – silikónová, štvorcová, ochraňuje do 220 °C, závesná, rozmery 1 × 15 × 15 cm (V׊×H), čierna farba
14,53 €
Na sklade > 10 ks u dodávateľa
Objednávací kód: ABTmhpodl02
Kolimax Drevená odkladacia doska hranatá 19,5 cm - Podložka pod hrniec Varianty
Kolimax Drevená odkladacia doska hranatá 19,5 cm
Podložka pod hrniec – drevená, štvorcová, rozmery 1,6 × 19,5 × 19,5 cm (V׊×H), hnedá farba
6,35 €
Na sklade 2 ks u dodávateľa
Objednávací kód: KLMxkc03
Joseph Joseph Podložky pod horúce nádoby Duo 20163
Podložka pod hrniec – silikónová, štvorcová, ochraňuje do 220 °C, protišmyková, rozmery 14 × 14 cm (Š×H), červená a sivá farba, 2 ks v balení
10,60 €
Na sklade > 10 ks u dodávateľa
Objednávací kód: ABTmhpodl10
Joseph Joseph Podložka pod horúce nádoby skladacia Stretch 70033 čierna
Podložka pod hrniec – nylonová, silikónová, obdĺžniková, ochraňuje do 270 °C, skladacie, rozmery 1,5 × 55 × 14 cm (V׊×H), čierna farba
21,62 €
Na sklade > 10 ks u dodávateľa
Objednávací kód: ABTmhpodl08
Yamazaki Podložka pod horúce nádoby Tower 2950 zelená
Podložka pod hrniec – silikónová, kruhová, ochraňuje do 230 °C, závesná, rozmery 1 × 16 × 16 cm (V׊×H), zelená farba
10,60 €
Na sklade > 5 ks u dodávateľa
Objednávací kód: ABTmhpodl03

Podložky pod hrniec

V kategórii Podložky pod hrniec máme práve teraz na Alza.sk celkom 29 produktov.
Pozrite sa na produkty zoradené podľa ceny od najlacnejšieho v kategórii lacné podložky pod hrniec Tovar zoradený podľa predajnosti od najviac po najmenej predávaný nájdete v kategórii najpredávanejšie, najlepšie podložky pod hrniec Produkty zoradené podľa hodnotenia používateľov od najlepšieho nájdete v kategórii podložky pod hrniec recenzie
P-DC1-WEB07
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií