Emise pro AP+ v app - všechny segmenty Emise pro AP+ v app - všechny segmenty

3 typy športovcov: Nepoznáte náhodou niekoho z nich?

Zobraziť katalóg

Článok

• Autor: Redakcia

Asi sa zhodneme na tom, že pohyb a šport sú pre telo prospešné. Udržiavať sa vo fyzickej kondícii nie je nijako na škodu, ale ako o všetkých veciach na svete platí, že nič sa nemá preháňať a všetkého veľa škodí. Aj medzi športovcami – a najčastejšie práve v skupine tých, ktorí to jednoducho veľmi prežívajú, sa nájdu unikátne typy ľudí, ktoré len ťažko prehliadnete. Vybrali sme pre vás tri najzaujímavejšie. Nepoznáte zo svojho okolia náhodou nejakého?

3 typy športovcov

3 typy športovcov – OBSAH

  1. Hltač kilometrov
  2. Hi-tech zdieľač
  3. Marketingový masér

Hltač kilometrov

Hltač kilometrov – športové terminológiou skôr vytrvalec – je typickou ukážkou športovca, pre ktorého sú hlavnou métou čo najlepšie výsledky, časy a vzdialenosti. Sto jarných kilometrov musí mať vybavených už 1. marca, inak to až do konca sezóny nebude ono. Áno, čítate dobre, už prvého. Jednoducho – akonáhle nemá v nohách 100 kilometrov na bicykli denne (bežci aspoň desiatku), bude prepadať depresiám a tvrdiť, ako sa „dnes strašne flákal“. V letných mesiacoch ho potom nájdeme na štarte všetkých polmaratónov a maratónov v okolí.

3 typy športovcov, hltač kilometrov

Všetko v jeho živote je podriadené športu. Má dobre zvládnutú správnu výživu a neje nič, čo by mu nebolo na prospech. Všetko mu pomáha strážiť kombinácia inteligentného telefónu a profesionálneho fitness náramku. Tep, tlak, vzdialenosť, ktorú prešiel, ubehol či zaplával, príjem a výdaj kalórií – všetko musí byť neustále pod kontrolou. Nezaobíde sa preto bez power banky s dlhou výdržou. Všetko vybavenie má samozrejme buď priamo vodotesné, alebo vo vodotesných puzdrách – predsa sa nebude predčasne vracať. Pri všetkom sa počítajú gramy, nič ho nesmie spomaľovať.

Hi-tech zdieľač

To je presný opak hltača kilometrov. Ten sa drie pre svoje vlastné potešenie, kdežto hi-tech zdieľač sa o svoje športové výkony musí chorobne deliť. Ide o presne ten typ športovcov, ktorý vám pokojne bude zdieľať stream celého svojho výletu z kamery na prilbe a raz za čas pridá zostrih najlepších komentovaných záberov. Je „jednoducho dobrý“ – alebo si to o sebe aspoň myslí. Pár podobných nadšencov možno zaujme, svojim priateľom na sociálnych sieťach týmto svojím narcizmom, s ktorým prezentuje svoje vlogy, akurát lezie na nervy.

3 typy športovcov, hi-tech zdieľač

Ak predchádzajúci typ športovca šetril každý gram, v prípade hi-tech zdieľača je to naopak. Na akciu jazdí autom, ktoré je plné vybavenia. Nestačí mu jediná akčná kamera, má aspoň tri. K tomu tie najnovšie stabilizátory a nikdy nekončiace hromady pamäťových kariet.

Všetka výbava potrebuje kŕmiť, do terénu nosí power banky a všetko dobíja v nabíjacej stanici v aute. Milovník priamych prenosov sa potom nezaobíde bez držiaka kamery na prilbu, hrudník či riadidlá a tiež kvalitného mikrofónu, pretože bez komentára to pochopiteľne nemá zmysel. Potom tu máme samozrejme postprodukciu, domáci počítač so skvelými parametrami je vybavený minimálne tromi monitormi a veľkou archivačnou kapacitou.

Marketingový masér

Takýto marketingový masér môže na prvý pohľad pripomínať vyššie uvedenú kategóriu. Zásadný rozdiel je v tom, že hi-tech zdieľač spája svoju vášeň pre šport s nutnou dávkou narcizmu, kdežto v prípade marketingového maséra zostáva len narcizmus a schopnosť odhadnúť, čo by mohlo followerov zaujať. A keď je to šport, bude to šport. Väčšinou toho veľa nevie, dôležité je, že pri tom dobre vyzerá. Vie úplne presne, ako by sa niečo malo a nemalo robiť, s veľkou radosťou sa o svoj názor podelí, ale to je všetko. Končí pri teórii, prax väčšinou dopadá tragicky.

3 typy športovcov, marketingový masér

Tento človek potrebuje mať všetko najnovšie. V zákulisí novú kameru či najkvalitnejší telefón, k tomu špičkový stabilizátor. Starostlivosti o svoju výbavu venuje maximálnu pozornosť, vždy používa len aktuálne najlepšie dostupné prípravky. No a pred kamerou, tam musí byť tiež všetko perfektne trendy. Pretože na nasledovanie toho, čo práve v internetovom svete frčí, je tento – v tomto prípade skôr pseudo-športovec – expert.

Športovať sa dá rôzne, prakticky aj teoreticky, pre seba aj pre ostatných. Byť fit je trendy a je jasné, že sa aj v tejto oblasti objaví veľa podivuhodných typov, pre ktorých je šport skôr sebaprezentácia a forma sebastredného uspokojenia. Práve také boli tri typy „športovcov“, ktoré sme načrtli vyššie.

Vytlačiť
P-DC1-WEB06
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií