AlzaPlus+ sport Emise pro AP+ v app - všechny segmenty

Kolieskové korčule

Kolieska kolieskových korčúľ

Tvrdosť koliesok je v rozmedzí 74A - 100A. Mäkšie kolieska (78A - 82A) sú vhodné pre začiatočníkov. Lepšie priľnú k povrchu, absorbujú nerovnosti, ale tiež sa rýchlejšie opotrebujú a sú pomalšie. Tvrdšie kolieska (82A a viac) sú rýchlejšie, vhodné pre pokročilých a profesionálov. Tieto kolieska sú menej pohodlné, pretože veľmi nepohlcujú vibrácie, ale zato sú rýchlejšie a dlhšie vydržia.

Ložiská

Kvalita ložísk je udávaná stupnicou ABEC 1 až 9. Číslovka 9 predstavuje najkvalitnejšie ložisko. Čím kvalitnejšie ložisko, tým menší odpor kladie. Pre tých, ktorí budú jazdiť častejšie, odporúčame vybrať ložiská s označením minimálne ABEC 5. Kvalitné ložiská sa po roztočení zastavia po dlhšej dobe. Mali by sa točiť ticho a bez trhania.

Môžete sa stretnúť aj s ložiskami ILQ a SG. Ide o typy, ktoré nemajú nič spoločné so stupnicou ABEC. ILQ je značenie pochádzajúce od firmy Twincam a vyrába sa v dvoch vyhotoveniach ILQ-7 a ILQ-9. Ložiská označené SG používa firma Rollerblade a jednotlivé druhy sa označujú rovnako ako ABEC, teda 1 – 9. Stále platí, že čím vyššie číslo, tým kvalitnejšie, ale nemožno ich prirovnať k určitému stupňu ABEC.

Veľkosť kolieskových korčúľ

Veľkosť sa udáva ako pri topánkach v US, UK alebo EU. V prípade veľkosti EU sa odporúča vybrať veľkosť o pol až celé číslo väčšiu, než je veľkosť vašej nohy. Vďaka trochu väčšej topánke vás nebude noha tlačiť ani po dlhšej jazde. Topánka by mala nohu dobre fixovať bez toho, aby na ňu neprimerane tlačila. Pri niektorých detských korčuliach možno veľkosť nastavovať v rádoch niekoľkých čísel.

P-DC1-WEB17
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií