Emise pro AP+ v app - všechny segmenty Motorola

Fitbit Versa 3 (RECENZIA) – vlajkový model s kompromismi

Zobraziť katalóg

Recenzia

Aktualizované • Autor: Daniel Hlas

Zatiaľ čo väčšina výrobcov triešti pozornosť medzi rad rôznorodých segmentov, americká spoločnosť Fitbit sa pýši priamou špecializáciou na nositeľnú elektroniku. Niet sa preto čomu čudovať, že fitness hodinky tejto značky sú takmer neprehliadnuteľnými produktami, a iné to nie je ani v prípade vlajkového modelu Fitbit Versa 3. Ten láka kombináciou prémiovej výbavy, kvalitného spracovania aj priaznivej cenovky, a otázkou preto je, či sa osvedčil tiež pri praktickom testovaní. Odpoveď na to vám prináša táto recenzia.

Fitbit Versa 3; Fitbit; smartwatch; nositeľná elektronika; smart hodinky; wearables;

Fitbit Versa 3 (RECENZIA) – OBSAH

  1. Konštrukcia
  2. Displej
  3. Systém a batéria
  4. Univerzálne funkcie
  5. Šport
  6. Zdravie
  7. Fitbit Versa 3 – varianty, dostupnosť a cena

Konštrukcia

Smart hodinky Fitbit Versa 3 patria s rozmermi 40,48 × 40,48 mm medzi najdrobnejšie zariadenia na trhu. A zatiaľ čo zákazníci s drobnejším zápästím budú plne spokojní, ostatných môže mrzieť absencia druhej, o niečo väčšej verzie. Podobne netradičná je aj hranatá konštrukcia smart watch so zaoblenými rohmi, ktorá vďaka použitému hliníku pôsobí prémiovým dojmom. Na ľavej strane potom nájdeme jedno mechanické tlačidlo, ktoré však nevystupuje von a tvorí naopak jamku. To pôsobí elegantne, niekedy je ale problém ho nahmatať, hoci ide do značnej miery o záležitosť zvyku.

V balení na nás čakajú hneď dve veľkosti remienkov. Ten menší je pritom relatívne krátky a aj na drobnom dospelom zápästí je nutné využiť (pred)poslednú dierku. To v kombinácii s malou konštrukciou zároveň znamená, že smart hodinky Fitbit Versa 3 sú výbornou voľbu aj pre deti a dospievajúcich. Materiál remienka výrobca nešpecifikoval, vzhľadom na mäkkosť a pohodlnosť ide ale pravdepodobne o osvedčený silikón, ktorý sa hodí napríklad aj do vody. Remienky sú zároveň vymeniteľné vďaka systému obyčajného zasunutia do puzdra. Táto mechanika sa líši od iných výrobcov, a s kompatibilitou naprieč značkami preto počítať nemôžeme.

… … … …
Hore základný ciferník, dole pohľad na konštrukciu a remienok.

Displej

Displej sa dočkal medzigeneračného zväčšenia a na 1,58 palca nájdeme 336 × 336 pixelov aj úctyhodnú jemnosť 300 PPI. Samozrejmosťou je panel typu AMOLED, ktorý je známy pre svoje výrazné farby, vernú čiernu a špičkové pozorovacie uhly. A hoci väčšina zobrazeného vďaka čiernemu pozadiu pekne splýva s hrubšími rámčekmi okolo displeja, ciferníky bez čiernych okrajov vytvárajú nie práve pôvabný kontrast.

Fitbit Versa 3 disponujú piatimi predinštalovanými ciferníkmi, ktoré dopĺňajú stovky ďalších alternatív dostupných v mobilnej aplikácii. Priamo v hodinkách však možno uchovávať maximálne päť ciferníkov, čo bohužiaľ vedie k zbytočne častej interakcii s telefónom. Fitbit Versa 3 tiež ponúkajú len minimálne možnosti prispôsobenia a nemožno si napríklad vybrať, aké dáta na konkrétnom ciferníku vlastne uvidíme.

Ťuknutie na informácie v ciferníku v niektorých prípadoch vedie k zobrazeniu iného druhu dát, čo je elegantná forma spojenia minimalistického vzhľadu a dostatku informácií. Týmto gestom však danú funkciu neotvoríme, a pre zobrazenie podrobnejších informácií tak budeme musieť využiť menu. Dobrou správou tiež je, že valná časť ciferníka ponúka špeciálny dizajn pre always-on zobrazenie. Pre všetky ostatné ciferníky je pripravený univerzálny digitálny či analógový vzhľad.

… … … …
Navrchu základný ciferník, dole dva iné vzhľady ciferníka a funkcia srdcového tepu.

Systém a batéria

V roku 2019 sme vás informovali o pláne Googlu odkúpiť spoločnosť Fitbit, čo naštartovalo špekulácie, či v pripravovaných Fitbit Versa 3 nájdeme Wear OS vytvorený práve Googlom. Nakoniec sa tak ale nestalo a tretia generácia pokračuje s dobre známym prostredím Fitbit OS. To možno charakterizovať ako relatívne komplexné a dizajnovo podarené, hoci občas vykazuje aj menšie chyby. Priamo v hodinkách nájdeme taktiež češtinu (slovenčinu nie) a prepracovanosť systému ilustruje tiež prítomnosť obchodu aplikácií, v ktorom nechýbajú ani hry či už spomínané ciferníky. Samozrejmosťou je triedenie aplikácií do kategórií, hodnotenia používateľov, screenshoty či samotný opis, ktorý je niekedy po česky, niekedy po anglicky.

Všetky dáta pochopiteľne nájdeme aj v pekne spracovanej mobilnej aplikácii Fitbit. Tá ponúka veľký počet najrôznejších možností, a spočiatku tak môže pôsobiť trochu neprehľadne, ide však o záležitosť zvyku. Drvivá väčšina textu je v češtine vrátane mnohých podrobných vysvetliviek, ktoré sa postarajú o dokonalé pochopenie každučkej funkcie. Synchronizácia vyžaduje však spustenie zisťovania polohy, čo automaticky aktivuje aj energeticky náročnú GPS telefónu. Z hľadiska kompatibility potom musíme vlastniť smartfón so systémom Android 7.0, iOS 12.2 alebo novšou verziou. Všetky dáta si okrem telefónu môžeme prezrieť tiež v počítačovej aplikácii či na webových stránkach výrobcu. Ako ale spomenieme ďalej, niektoré prvky sú prístupné iba prostredníctvom platenej služby Fitbit Premium, ktorú k novému zariadeniu získame na 3 mesiace zadarmo.

Smart hodinky Fitbit Versa 3 podľa výrobcu zvládnu aj viac ako 6 dní prevádzky na jediné nabitie, prípadne 12 hodín s nepretržite spustenou GPS. Tomu viac-menej zodpovedá aj reálna skúsenosť a naše testovanie opakovane viedlo k približne 5-dňovej výdrži. Potvrdila sa tiež vysoká rýchlosť nabíjania, v rámci ktorej sme nabili 25 % batérie len za 12 minút, čo stačilo na ďalších viac ako 24 hodín používania. Okrem magnetickej nabíjačky ďalej poteší tiež upozornenie na klesajúcu batériu nielen v telefóne, ale napríklad aj e-mailom.

… … …
Prehľad krokov, dychové cvičenie a záznam stravy.

Podoba dát zobrazených na internetových stránkach Fitbit

Univerzálne funkcie

Snáď jediným miestom, kde sa vplyv Googlu mohol teoreticky prejaviť, je implementovanie vlastného asistenta k už prítomnej Alexe. O svoje súkromie sa ale obávať nemusíme – asistent totiž začína načúvať až po manuálnom spustení prostredníctvom menu či pripravenej skratky na tlačidle smart watch, čo možno nie je tak pohodlné, šetrí to ale batériu. Najjednoduchší prístup ponúka dlhé podržanie tlačidla, ide ale o skratku, ktorú väčšina používateľov zrejme radšej použije pre bezkontaktné platby.

Tým sa dostávame k bezkontaktným platbám Fitbit Pay, ktoré na rozdiel od niektorej konkurencie v SR už niekoľko rokov úspešne fungujú. Neplatí to však pre všetky banky, a aj my sme s ČSOB bohužiaľ mali smolu. Zoznam podporovaných bánk koniec koncov ponúkajú oficiálne stránky tu. Používanie platieb je zároveň podmienené zabezpečením pomocou číselného kódu, ktorý zadávame buď pri každej platbe, alebo pri každom nasadení hodiniek plus každých 24 hodín.

Vo výbave nechýba ani aktuálne či predpovedané počasie, hoci predpoveď na 2 dni nemusí stačiť každému. Samozrejmosťou je kalendár, vyhľadanie telefónu, stopky, odpočítavanie alebo budík, ktorý ponúka aj možnosť inteligentného budenia. V takom prípade je nájdený moment čo najľahšieho spánku v rozmedzí 30 minút pre celkovo lepší pocit odpočinku.

Vďaka integrovanému mikrofónu a po novom aj reproduktoru je sprístupnené aj Bluetooth volanie. Cez pripojený mobil tak môžeme prijímať prichádzajúce hovory, zatiaľ čo kontakty priamo z Fitbit Versa 3 prekvapivo vytočiť nemožno. Hovory možno tiež odmietnuť, diktovanie odpovede či vybranie predpripravenej správy však bohužiaľ chýba. Upozornení napokon sme aj na nové SMS či notifikácie, na ktoré môžeme reagovať predpripravenou odpoveďou, smajlíkom alebo nadiktovaním textu v češtine (slovenské ale chýba). Presnosť rozpoznania češtiny možno odhadnúť na 90 %, pred odoslaním však nadiktovaný text musíme ešte len potvrdiť, takže chybnú správu našťastie len tak nepošleme.

Hoci inteligentné hodinky Fitbit Versa 3 majú dostatok vnútornej pamäte pre uloženie hudby, vlastné skladby do nich prekvapivo nahrať nemožno. Odkázaní sme preto na streamovacie služby, ktoré si však vyžadujú vlastné prémiové členstvo. To v prípade Deezer umožňuje počúvanie aj stiahnutie ľubovoľnej hudby, zatiaľ čo Spotify s plateným účtom dokonca sprístupní iba počúvanie online. Pre úplnosť dodajme, že okrem Bluetooth vo verzii 5.0 je dostupná tiež WiFi, ktorá je využívaná práve aj na sťahovanie hudby.  

… … … …
Navrchu prehľad pozbieraných dát, vľavo dole dáta o pohybe, uprostred dole menu, vpravo dole budík.

Šport

Fitbit Versa 3 zaznamenávajú všetku našu aktivitu, či už ide o počet krokov, prejdenú vzdialenosť, zdolané poschodia, spálené kalórie, alebo čas intenzívneho pohybu. Ďalej sme upozornení na príliš dlhé sedenie a vďaka 2. generácii senzoru srdcového tepu PurePulse 2 môžeme počítať aj s celkovo presnejšími dátami.

Na športovanie je pripravených 20 rôznych režimov, čo je síce slušný základ, mnohá konkurencia už ale ponúka podstatne širší výber. Podporovaný nie je napríklad ani nami plánovaný veslovací trenažér, a priložený záznam dát sa preto týka len obyčajnej chôdze. Čo naopak poteší, je automatická detekcia vybraných aktivít, čo šetrí prebytočnú manipuláciu s hodinkami. O športovej činnosti potom získame všetky podstatné údaje, či už ide o počet krokov, spálené kalórie, alebo srdcový tep vrátane zaradenia do príslušnej zóny (napr. spaľovanie tukov). Oproti druhej generácii majú Fitbit Versa 3 tiež integrovanú GPS, a tešiť sa preto môžeme na záznam trasy vrátane vyznačenia rozloženia tempa či zón srdcového tepu na dráhe.

Stále však chýbajú pokročilejšie ukazovatele, ktoré by určili napríklad mieru pretrénovanosti, čas potrebnej regenerácie alebo vplyv konkrétneho cvičenia na zlepšenie našej kondičky. Obdobné údaje sa totiž čoraz častejšie objavujú nielen u športovo ladených značiek (napr. Garmin), ale aj na univerzálnych hodinkách. Snáď jedinou výnimkou u Fitbit Versa 3 je prítomnosť ukazovateľa Cardio Fitness Score, ktorý zobrazuje stav aktuálnej kondície v porovnaní s ostatnými používateľmi nášho veku a pohlavia.

Zabudnúť nesmieme ani na vodotesnosť do 5 atmosfér, vďaka ktorej Fitbit Versa 3 odolajú potopeniu do vody, a teda aj plávaniu. Ďalším plusom sú špeciálne nahrávky rôzneho druhu aj formátu. K dispozícii sú ako zvukové záznamy, ktoré nás budú sprevádzať napríklad pri chôdzi pre lepšie sústredenie a motiváciu, tak inštruktážne videá zobrazujúce sériu cvikov. Takéto videá majú spravidla svoje zameranie, či už ide o zlepšenie kardiovaskulárneho systému, alebo spevnenie hrudných svalov. Spomínaný obsah je bohužiaľ iba po anglicky a v drvivej väčšine vyžaduje tiež členstvo Fitbit Premium.

…
Jeden zo základných ciferníkov smart watch Fitbit Versa 3.

Prezrieť záznam z cvičenia

Zdravie

Smart hodinky Fitbit Versa 3 monitorujú aj náš zdravotný stav. Nemalá časť dát je však viazaná na záznam spánku, ktorý je opísaný z hľadiska dĺžky, fáz a celkového skóre. Nechýba ani analýza srdcového tepu, rýchlosť dýchania, okysličenie krvi alebo záznam teploty kože, hoci ten už vyžaduje prémiový účet. Spoľahlivo rozpoznané sú takisto šlofíky, u ktorých však zistíme len ich dĺžku.

Čo naopak chýba, je zobrazenie hladiny stresu v priebehu dňa. Ak máme Fitbit Versa 3 v daný deň na zápästí aspoň 14 hodín a ak prejdeme viac ako 500 krokov, dozvieme sa síce skóre zvládania stresu za celý deň, nepoznáme ale vplyv konkrétnych činností a situácií. Toto skóre však v našom prípade nereagovalo ani na akútne ochorenia, čo je v porovnaní s konkurenčnými systémami trochu nezvyčajné. Choroba sa naopak jasne prejavila vo variabilite srdcovej frekvencie, ktorú Fitbit Versa 3 síce snímajú len v spánku, navyše ale zodpovedá klasickému stresu, ako ho poznáme z hodiniek iných výrobcov.

Ďalej sú k dispozícii dychové cvičenia s dĺžkou 1 – 10 minút, ktoré pri nádychu ponúkajú vibrácie pre možnosť zatvorenia očí. Na záver sa dozvieme, nakoľko sa nám upokojil tep a dychové cvičenie je tiež automaticky uložené do špeciálneho kalendára pre získanie dlhodobejšieho prehľadu. Pripravené sú tiež meditačné audiá, ktoré však sú opäť po anglicky.

Pri ručnom zadávaní množstva vypitých tekutín získame prehľad o vlastnej hydratácii, pričom sledovať možno tiež hmotnosť a výživu. Ak určíme stravovací zámer a cieľovú hmotnosť, Fitbit Versa 3 vypočítajú potrebný denný kalorický deficit. Súhrn prijatej energie potom zistíme zadávaním zjedených potravín do mobilnej aplikácie. Všetky jedlá je ale nutné hľadať v angličtine, hoci pridávať je možné aj vlastné položky. S prémiovým účtom si možno stiahnuť tiež zdravotnú správu združujúcu všetky nazbierané dáta a špeciálne pre ženy je potom pripravené aj sledovanie menštruačného cyklu.

Fitbit Versa 3 – varianty, dostupnosť a cena

Inteligentné hodinky Fitbit Versa 3 môžete kúpiť v štyroch farebných variantoch, konkrétne Black/Black, Midnight/Soft Gold, Pink Clay/Soft Gold a Thistle/Soft Gold. Všetky variácie sú pritom dostupné už teraz, a to za cenu nepresahujúcu 250 €. Oproti konkurenčným vlajkovým lodiam, ktoré sa pohybujú okolo 390 €, ide tak o viac ako lákavú ponuku, ktorá si svojich zákazníkov rozhodne nájde.

chytré hodinky; smartwatch; wearables;

Fitbit Versa 3

Smart hodinky (smart watch)

Fitbit Versa 3 sú všestranné inteligentné hodinky, ktoré vo väčšine ohľadov zdarne konkurujú aj výrazne drahším modelom. Tretia generácia navyše priniesla rad kľúčových inovácií, a je preto škoda, že výrobca neodstránil tiež niektoré zbytočné obmedzenia. O to nižšia je ale cenovka, takže ak vám spomínané negatíva vyslovene neprekážajú, Fitbit Versa 3 môžu byť hodinkami presne podľa vášho gusta.

Klady

  • Podarený dizajn s výborným displejom
  • Kvalitné spracovanie konštrukcie
  • Bezkontaktné platby
  • Slušná výdrž batérie aj rýchle nabíjanie
  • Lákavý pomer cena/výkon

Zápory

  • Malý rozmer nesadne každému
  • Nie úplne intuitívne tlačidlo
  • Obmedzená dostupnosť hudby
  • Niektoré dáta závislé na spánku
Daniel Hlas

Daniel Hlas

Po absolvovaní IT strednej školy a filozofie na FF OSU, pokračujem štúdiom psychológie na FF UPOL. Práve poznávanie vied technických a humanitných, dvoch zdanlivo protikladných svetov, je mi inšpiráciou v živote aj autorskej tvorbe. V rámci viac ako desaťročnej publikačnej činnosti som písal o všemožných žánroch, od počítačových hier cez softvér a hardvér až po recenzie kníh alebo športové potreby.

Skôr napísané preview

Najpopulárnejšie smart hodinky amerického výrobcu Fitbit prichádzajú v už tretej generácii, ktorá prináša všetko, čo predchádzajúcim modelom chýbalo. Vedľa integrovanej GPS ide napríklad o vylepšené meranie tepu, pridanie reproduktora alebo výrazne rýchlejšie nabíjanie. Sú Fitbit Versa 3 najvšestrannejšími smart watch strednej triedy? Nielen o tom si povieme v dnešnom preview./p>

Fitbit Versa 3 – OBSAH

  1. Väčšia konštrukcia, parádny displej a dvojitá dávka remienkov
  2. Keď GPS vstúpi do hry
  3. Nová éra merania tepu
  4. Rozvážny majiteľ Google
  5. Volanie, Fitbit Pay a rýchlejšie nabíjanie
  6. Fitbit Versa 3 – varianty, dostupnosť a cena

Väčšia konštrukcia, parádny displej a dvojitá dávka remienkov

Smart hodinky Fitbit Versa 3 medzigeneračne vyrástli do súčasných proporcií 40,48 × 40,48 mm a príjemnej hrúbky 12,35 mm. Citeľne väčší je aj displej, ktorý na 1,58 palca zobrazí viac informácií než kedykoľvek predtým. Úmerné zvýšenie postretlo aj rozlíšenie, ktoré s 336 × 336 pixelmi ponúka vynikajúcu jemnosť 300 PPI. Svoj podiel na úchvatnom obraze má rovnako použitie panelu typu AMOLED, ktorý sám o sebe zaručuje špičkové farby, vernú čiernu a neprekonateľné pozorovacie uhly. Perfektnú úroveň jasu pre zmenu zaisťuje senzor okolitého svetla, ktorý svietivosť neustále upravuje na ideálnu hodnotu.

Chýbať nesmie ani funkcia Always-On umožňujúca nepretržité zobrazenie všetkých dôležitých informácií bez nutnosti neustáleho aktivovania displeja. Mimo to inteligentné hodinky Fitbit Versa 3 sľubujú výber zo stoviek ciferníkov vrátane elegantných, športových, extravagantných a mnohých ďalších. Aké dáta sa po rozsvietení objavia, pritom záleží na vlastnom výbere a vidieť možno až päť druhov informácií naraz. Mimo dostupné ciferníky môže pozadie stvárniť aj akákoľvek nahratá fotografia, a celkové možnosti úprav sú teda pomerne nadštandardné.

Fitbit Versa 3; Fitbit; smartwatch; nositeľná elektronika; smart hodinky; wearables;
Ukážka funkcií na smart watch Fitbit Versa 3.

Nadpriemerne kvalitná je tiež samotná konštrukcia. Hranaté telo so zaoblenými hranami tvorí hliník, ktorý smart watch prepožičiava nenahraditeľnú iskru luxusu. Fitbit Versa 3 sú zároveň vodotesné do 50 metrov, a problémom preto nie je umývanie rúk, sprcha ani plávanie v plytkej vode. V prípade remienkov výrobca hovorí o použití flexibilného bežného materiálu, a s najvyššou pravdepodobnosťou ide preto o klasický silikón. Fitbit je pritom snáď jediný výrobca na trhu dodávajúci hneď dve veľkosti remienkov v každom balení, čím zaisťuje dokonale priliehajúci rozmer. Technológia Quick-Release zároveň umožňuje jednoduchú a rýchlu výmenu remienkov podľa vlastného vkusu, nálady či outfitu a Fitbit Versa 3 preto vždy vyzerajú presne podľa našich predstáv.

Keď GPS vstúpi do hry

Smart hodinky Fitbit Versa 3 sú prvým modelom svojho radu s integrovanou GPS. Tá zaručuje presnejšie meranie vzdialenosti aj záznam trasy s vyznačením intenzity tréningu v jednotlivých úsekoch. GPS tak konečne máme k dispozícii aj bez nutnosti nosenia mobilného telefónu, ktorý je pri pohybe predsa len nadbytočnou záťažou.

Úplnou samozrejmosťou je potom snímanie celodennej aktivity v podobe počtu krokov, prejdenej vzdialenosti, vystúpených poschodí, aktívnych minút a spálených kalórií. Na klasické športovanie je zase pripravených vyše 20 režimov, pričom niektoré z nich nie je potrebné ani manuálne zapínať – Fitbit Versa 3 ich totiž automaticky rozpoznajú. Mimo to sa môžeme tešiť na unikátnu funkciu Cardio Fitness Score, ktorá prezradí aktuálny stav našej celkovej kondície.

Fitbit Versa 3; Fitbit; smartwatch; nositeľná elektronika; smart hodinky; wearables;
Jednou z hlavných noviniek je pridanie GPS, ktorá zobrazí zdolanú trasu vrátane intenzity v jednotlivých úsekoch.

Nová éra merania tepu

Nemenej významnou inováciou Fitbit Versa 3 je druhá generácia merania srdcového tepu PurePulse 2 zaisťujúceho citeľne presnejšie a spoľahlivejšie údaje. Na dosiahnutie správnej tepovej frekvencie pri tréningu sme zároveň upozornení vibráciami, a nemusíme tak neustále kontrolovať aktuálny stav zobrazený na smart watch, čo uľahčí plné sústredenie na danú športovú aktivitu.

Smart hodinky Fitbit Versa 3 nám robia spoločnosť aj pri zaslúženej rekreácii. Súčasťou výbavy sú totiž dychové cvičenia vrátane sprievodcu, ktorý zohľadňuje dokonca aj srdcový tep. Pre nežnejšie pohlavie je potom pripravené sledovanie menštruačného cyklu, umožňujúce ako získanie uceleného prehľadu, tak zadávanie vlastných poznámok napríklad o vyskytujúcich sa symptómoch.

Monitorovanie ale nekončí ani v nočných hodinách. Fitbit Versa 3 totiž sledujú celkovú dobu spánku a rozlíšia aj fázu ľahkú, hlbokú a REM. O kvalite nočného odpočinku nás pre zmenu informuje úplne zrozumiteľný ukazovateľ Sleep Score. Fitbit Versa 3 nám však pomôžu aj s ranným budením. Ponúkajú totiž inteligentný budík, ktorý prebúdza jemnými vibráciami v čase ľahšieho spánku, pre pocit maximálnej sviežosti. Nechcené rušenie v podobe notifikácií potom vyrieši režim spánku alebo režim „Nerušiť“, ktoré zaistia úplný pokoj, kedykoľvek potrebujeme.

Fitbit Versa 3; Fitbit; smartwatch; nositeľná elektronika; smart hodinky; wearables;
Smart hodinky Fitbit Versa 3 so základným ciferníkom.

Rozvážny majiteľ Google

Záver roka 2019 celému svetu odhalil plány technologického giganta Google, ktorý kupuje jedného z hlavných výrobcov smart watch – americkú spoločnosť Fitbit. To naštartovalo špekulácie o možnom využití pozície Googlu implantáciou vlastných služieb do budúcich zariadení Fitbit. Zatiaľ sa tak ale nestalo a Fitbit Versa 3 sú úplne nezávislým produktom bez akýchkoľvek vynútených zásahov. Jedinou výnimkou je snáď len nová prítomnosť Google Asistenta, ktorý doplnil už existujúcu konkurenciu v podobe Alexy od Amazonu.

A zatiaľ čo si predchádzajúce generácie museli vystačiť len s mikrofónom, Fitbit Versa 3 sú vybavené aj reproduktorom, čo sprístupní aj nové využitie virtuálnych asistentov. Teraz zodpovedia najrôznejšie otázky alebo zopakujú príkazy používateľa, čím potvrdia správne porozumenie a nevykonávajú tak zbytočne chybné úkony.

Volanie, Fitbit Pay a rýchlejšie nabíjanie

Hoci teoreticky je možné prehrávanie hudby priamo zo smartwatch, skutočne kvalitné počúvanie získame ešte len s využitím bezdrôtových slúchadiel. Fitbit Versa 3 navyše obsahujú vnútornú pamäť na nahranie ľubovoľného audia, takže možno skladby, albumy aj podcasty počúvať aj bez inteligentného telefónu v dosahu.

Integrovaný repráčik ale sprístupňuje aj ďalšiu významnú funkciu – Bluetooth volanie prostredníctvom pripojený smartfón (funkcia dorazí ku koncu roka 2020). Navyše je Bluetooth prítomný v modernej verzii 5.0, ktorá zaručuje rýchlejšie a spoľahlivejšie spojenie, rovnako ako výrazne väčší dosah. Napriek tomu nechýba ani WiFi umožňujúce priame spojenie s internetom aj bez účasti mobilu. A že je čo sťahovať! K dispozícii sú stovky aplikácií na fitness, produktivitu, zábavu a ďalšie odvetvia. Najpokročilejšie funkcie smartwatch Fitbit Versa 3 však tradične zostávajú pod pokrievkou platenej služby Fitbit Premium.

Priaznivcov bezkontaktného platenia zase poteší prítomnosť NFC s podporou služby Fitbit Pay, ktorá spoľahlivo funguje aj v Slovenskej republike. Problémom nie sú ani notifikácie, či už ide o volanie, správy, e-maily, udalosti kalendára alebo upozornenia zo sociálnych sietí. Palec hore si zaslúžia tiež vzácnejšie funkcie rýchlych odpovedí, umožňujúce reagovať na oznámenie priamo zo smart watch (funguje len na Androide). Všeobecne vzaté však Fitbit Versa 3 podporujú Android 7.0, iOS 12.2 a novšie verzie oboch systémov.

Fitbit Versa 3; Fitbit; smartwatch; nositeľná elektronika; smart hodinky; wearables;
Inteligentné hodinky Fitbit Versa 3 sú k dispozícii v troch farebných variantoch.

Svoj komentár si zaslúži aj samotná rýchlosť nabíjania. Tá zaradila vyššiu rýchlosť a len za 12 minút zvýši výdrž o ďalších 24 hodín. Celkovo potom Fitbit Versa 3 zvládnu 6 dní na jedno nabitie, prípadne 12 hodín so spustenou GPS. Ide teda o pomerne nadpriemernú hodnotu, ktorá leží medzi jednodňovou batériou Apple Watch a modelmi od Huawei, Honor a Xiaomi, ktoré často zvládnu aj 14 dní.

Fitbit Versa 3 – varianty, dostupnosť a cena

Nájsť ideálny kompromis medzi výbavou a cenou je tvrdý oriešok aj pre tých najskúsenejších výrobcov. Pri Fitbit Versa 3 sa to ale podarilo – inovácia prichádza na správnych miestach a prehnaná nie je ani počiatočná cenovka. Tá napokon štartuje na 230 eurách, čo je pri takto vybavenom zariadení viac ako slušná ponuka. Fitbit Versa 3 sú teraz dostupné v troch farebných variantoch – Black/Black, Midnight/Soft Gold a Pink Clay/Soft Gold. Dodatočne má ale doraziť aj úplne nová variácia Thistle/Soft Gold.

Fitbit Versa 3; Fitbit; smartwatch; nositelná elektronika; chytré hodinky; wearables;

Smart watch Fitbit Versa 3 jednoducho nie je čo vytknúť. Tento dokonale všestranný model jednoducho ponúka všetko, čo si používateľ od univerzálnych hodiniek môže priať. V strednej triede majú Fitbit Versa 3 výborné vyhliadky a dosť možno sa vyšvihnú na popredné priečky predajných štatistík.

i Mohlo by vás zaujímať
Vytlačiť
P-DC1-WEB17
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií