AP+ nový vizuál PET

Hrazdy na rebriny

Zobraziť katalóg
Cena
-
Dostupnosť
Stav tovaru
Hodnotenia od zákazníkov
Značka
Najnovšie objednávky
Filtrovať

Hrazda na rebriny je ideálna v prípade, že máte doma ribstolu a chceli by ste rozšíriť okruh domáceho cvičenia. Medzi jej najväčšie výhody patrí veľmi jednoduchá montáž, úspora miesta, variabilné umiestnenie na rebriny a pevná celokovová konštrukcia. Prečítajte si, aká hrazda na rebrinu je vhodná práve pre vás.

Pokračovať

Hrazda na rebriny má svoje výhody aj nevýhody

Hrazda na rebriny je výborným pomocníkom na domáce posilňovanie. Je vhodná na cviky chrbta, hrudného svalstva a tricepsov. Ak si zvolíte kombináciu s bralami, rozšírite váš repertoár o ďalšie efektívne cviky.

  • Ak máte doma rebriny, nezaberie vám hrazda žiadne miesto.
  • Závesná hrazda na rebriny sa dá umiestniť na hornú aj dolnú časť rebrín.
  • Zložitá montáž nie je nutná, hrazdu stačí len zavesiť.
  • Celozváraná konštrukcia zaisťuje dostatočnú pevnosť pri cvičení.
  • Existuje aj hrazda a bradlá na rebriny 2 v 1, ktorú možno jednoducho prestavať.
  • Keďže nie je upevnená skrutkami, môže byť málinko nestabilná.
  • Kvôli výkyvom nie je príliš vhodná na dynamické cvičenie.

Okrem hrazdy zoženiete aj bradlá na rebriny – v čom sa líšia?

Hrazda a bradlá na rebriny patria medzi základné pomôcky na domáce posilňovanie. Rozdiel je v tom, že hrazda, ako rovná alebo zahnutá tyč, slúži prevažne na vykonávanie zhybov (cviky na chrbtové svalstvo a ramená), kým bradlá, ako dve tyče umiestnené v určitej vzdialenosti od seba, slúžia na vykonávanie dipov – cvikov na hrudné svalstvo.

!

Hrazda na rebriny + bradlá 2 v 1

Hrazda na rebriny + bradlá 2 v 1 slúžia ako viacúčelová pomôcka na domáce posilňovanie viacerých partií. Buď máte hrazdu, ktorú držia dva nosné háky, alebo bradlá, ktoré vzniknú práve po otočení hrazdy. Celá inštalácia je veľmi jednoduchá a zaberie vám iba pár minút.

Ako sa hrazda na rebrinu upevňuje? Dôležité sú rozmery

Hrazda na rebrinu má obrovskú výhodu v tom, že nie je potrebná žiadna zložitá montáž či skrutkovanie na jej upevnenie – jednoducho ju zavesíte na rebriny. Veľmi dôležité je porovnať si prierez priečky a rozmery hrazdy. Väčšinou býva priemer tyče 28 mm a priemery priečok sa u rebrín pohybujú medzi 28 mm a 36 mm. Preto by mal hák zodpovedať daným rozmerom.

Bradlá a hrazda na rebrinu by mali byť umiestnené v dostatočnej vzdialenosti. Za optimálnu vzdialenosť sa považuje 50 cm od steny, aby ste nekopali nohami do steny.

Závesná hrazda na rebrinu: Pri výbere dbajte na 4 hlavné parametre

Závesná hrazda na rebrinu by mala spĺňať niekoľko základných parametrov:

  1. Nosnosť sa pohybuje okolo 150 kg, ak je zavesená hrazda na ribstole – tie samé o sebe nemajú najvyššiu nosnosť. V prípade, že by ste ju chceli navŕtať do steny, sa nosnosť zvyšuje približne na 200 kg.
  2. Materiál musí byť skutočne pevný, odolný a kvalitný. Jedine tak je zaistená bezpečnosť a stabilita. V ponuke je väčšinou buď odolnejšia celokovová, alebo drevená hrazda na rebriny.
  3. Konštrukcia by pre čo najväčšiu efektivitu, bezpečnosť a optimálne vykonávanie cvikov mala byť vyrobená z jedného celku, teda celozváraná. Jedine to vám zaistí dostatočnú pevnosť.
  4. Dizajn nie je nijako výnimočný. Kovové konštrukcie bývajú vo väčšine prípadov biele alebo čierne. Ak máte drevené rebriny a chcete mať v rovnakom dekore aj hrazdu, vyberajte medzi drevenými modelmi.

!

Ak potrebujete šetriť, ale zaujala vás závesná hrazda na rebriny, bazár je skvelým miestom, kde nájdete hotové skvosty za zlomok ceny. 

Skryť popis
Pomohla vám táto informácia?
Tento formulár slúži len na hodnotenie informácií v popise vyššie.
Ak máte otázku k produktom, službám, doprave, či inú požiadavku, využite zákaznícku podporu.
Čo by sme v ňom mali zlepšiť? Chýba vám tu niečo? Je niečo uvedené zle? Podeľte sa.
1 položka
SEDCO Hrazda na ribstol
Hrazda na rebriny – nosnosť 100 kg, na zavesenie, rozmery 38 × 51 × 38 cm (V׊×H), hmotnosť 5 kg, čierna farba
77,88 €
Na sklade > 5 ks u dodávateľa
Objednávací kód: SPTsdhr1
fitnessCvičenie s gumou (NÁVOD) Guma na cvičenie, tiež odporová guma či expandér, je šikovným pomocníkom pri domácom cvičení, s ktorým možno precvičiť celé telo. V našom článku sa dozviete, ako s touto gumou správne cvičiť.
Cvičenie na hrazde nie je len záležitosťou posilňovní, trénovať na nej môžeme aj v pohodlí domova. Dokonale posilňuje hornú časť nášho tela a spevňuje ho. V tomto článku sa pozrieme, ako takú hrazdu na domáce cvičenie vybrať a ako na nej správne cvičiť.

Hrazdy na rebriny

V kategórii Hrazdy na rebriny máme práve teraz na Alza.sk celkom 1 produktov.

Hrazdy na rebriny – osvedčené značky

Pozrite sa na produkty zoradené podľa ceny od najlacnejšieho v kategórii lacné hrazdy na rebriny Produkty zoradené od najdrahšieho po najlacnejší hľadajte v kategórii najdrahšie hrazdy na rebriny Tovar zoradený podľa predajnosti od najviac po najmenej predávaný nájdete v kategórii najpredávanejšie, najlepšie hrazdy na rebriny Produkty zoradené podľa hodnotenia používateľov od najlepšieho nájdete v kategórii hrazdy na rebriny recenzie
P-DC1-WEB09
Zavoláme Vám a odborne poradime
+421 2 5710 1800
Otázka na objednávku
Otázka na tovar
Prosím, zadajte svoj telefón:
Zavolajte mi
Na vašom súkromí nám záleží My, spoločnosť Alza.cz a.s., IČO 27082440, používame súbory cookies na zaistenie funkčnosti webu a s vaším súhlasom o. i. aj na personalizáciu obsahu našich webových stránok. Kliknutím na tlačidlo „Rozumiem“ súhlasíte s využívaním cookies a predaním údajov o správaní na webe na zobrazenie cielenej reklamy na sociálnych sieťach a reklamných sieťach na ďalších weboch.
Viac informácií Menej informácií